kisiden, kisiye degisiyor iste:)
bu yuzden bazen hapla alakasi yok diye dusunuyorum. Baksaniza hemen hamile kalmissiniz. benim bir arkadasimda 3,4 sene sonra burakdigi ay hamile kalmis:)
fakat hastane kontrolu icin ben bir kagit doldurdum ve orda hapi ne kadar sure kulandim diye sorular vardi..:44:
Ayrıca diğer yorumuma ilaveten şunu da söylemek istiyorum. 2 kişilik bir hayat için tekrar şansınız olmayacak çocuklar doğduktan sonra, 7/24 , ömür boyu 3-4 yada daha fazla kişi olarak yaşayacaksınız hayatı. Evlenip gitseler bile sizin anne- babalık sıfatınız da silinip gitmeyecek , yine mutluluklarıyla mutlu olup, dertleriyle üzüleceksiniz. Belki 2 başınıza kalıcaksınız evde ama heyhat, gençlik geçip gitmiş olacak, evliliğin ilk yıllarında ki heyecan, aşk , tutku vs. yerinde yeller esecek. Bu yüzden herşeyin tadını çıkara çıkara yaşayın bence. Nasıl olsa çekirdek ailenize minik melekler katılacak birgün ( Allah'ın izniyle) ama 2 kişi olmanın da tadına varın biraz, varın ki, 2 kişi olmaya alışmadan 3 olmak yorup yıpratmasın eşinizi ve sizi
Ben 1 buçuk aylık evliyim.Bir çoğunuz erken diye düşünebilir.Fakat bebek konusunda aileemden bir baskı var.daha doğrusu korunmamam konusunda.çünkü yaşıtlarımdan 3 4 kişi maalesef hamile kalamıyorlar.benimde öyle olmamdan korkuyor ailem.Hapla korunuyorum sizce bırakmalı mıyım?Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin
kesinlkle bırakın hapı hemen.....eşinz korunsun ilk çocukdan önce korunmak iyi deil.hormonu bozuyor ve olmasını istediğinzde geç olablr ve olmama ihitmalinzde yüksekelşyr...asla hap kullanmayın en güzeli spirial ve doğal korunmaktır ..ilk çocuktan önce hiç bi korunma yönemi olmasın..bence bırakın çocugunuzda olucaksa olsun başta olmayınca sonra zor oluyr alışamayıyrsnz
Şu yazılanları okuyorum da ne kadar basıtleşmışiz.. bikere bebek olunca sosyal hayata yada gezme tozmaya ara vermek gıbı bırsey sadece bız turklerde var sanırım.. avrupada daha 20 gunlk bebeklerle tatıle havuza gezmeye tozmaya gıdılıyor bızım ulkemızde ise 1 2 yıl evden cıkmaya bıle korkuyoruz. neymiş bebek hayatı etkılıyormus asıl hayatı etkıleyen annelerdir aıle cevresıdır. özgürlükdeki kıtlıkdır. 1.5 ay erken olabılır ama ınsan kendıne guvenıyorsa esıne guvenıyorsa hıcde erken degıldir. neyı yaşarsanız cocukla yaşarsınız. tabıkı cocugun zorlukları var fakat cocuk aıleytı babayı anneden uzaklaştırmaz yakınlaştırır aıleyı aıle yapar. kafamızı eskı annelere göre degıl modern annelere göre bılınclendırmelıyız. bırsuru dergıler kıtaplar var. bence hersey ıcın sende esınde hazırsa cocuk hayata engel degıl hayata yenıden başlayış.. kıt göruslu olmayalım lütfen pasif anne hıc olmayalım..
Bebek 20 günlükken tatillere gidilir de hayatı bebeğin uyku ve mama saatlerine planlamaya karar vermek zor sanırım hele ki çalışıyorsak ve eşimizle aynı evde başbaşa kalmaya doyamamışsak :)
Katılıyorum. Kuzenim tatile gitmişti ve günün en güzel saatlerini otelde gündüz uykusu uyuyan bebeğiyle geçirdi. Bebek bir ailenin hayatını değiştirmez, yörüngesine oturmaz demek için henüz anne olmamış olmak gerekiyor bence. Ben de öyle atıp tutardım "ne var ki, adamlar sırtına alıp trekkinge gidiyor" diye. Şimdi bütün arkadaşlarımın bebeklerine zorunlu endeksli hayatını görünce öyle beylik beylik konuşamıyorum.
Şu yazılanları okuyorum da ne kadar basıtleşmışiz.. bikere bebek olunca sosyal hayata yada gezme tozmaya ara vermek gıbı bırsey sadece bız turklerde var sanırım.. avrupada daha 20 gunlk bebeklerle tatıle havuza gezmeye tozmaya gıdılıyor bızım ulkemızde ise 1 2 yıl evden cıkmaya bıle korkuyoruz. neymiş bebek hayatı etkılıyormus asıl hayatı etkıleyen annelerdir aıle cevresıdır. özgürlükdeki kıtlıkdır. 1.5 ay erken olabılır ama ınsan kendıne guvenıyorsa esıne guvenıyorsa hıcde erken degıldir. neyı yaşarsanız cocukla yaşarsınız. tabıkı cocugun zorlukları var fakat cocuk aıleytı babayı anneden uzaklaştırmaz yakınlaştırır aıleyı aıle yapar. kafamızı eskı annelere göre degıl modern annelere göre bılınclendırmelıyız. bırsuru dergıler kıtaplar var. bence hersey ıcın sende esınde hazırsa cocuk hayata engel degıl hayata yenıden başlayış.. kıt göruslu olmayalım lütfen pasif anne hıc olmayalım..
Siz fikren ve ruhen hazırmısınız çocuk sahibi olmaya? En önemli soru bu bence çünkü o çocuğa siz bakacaksınız bu konu hassas,çocuk bakımı meşakatli,sorumluluk istiyor. Sırf başkaları baskı yapıyor diye çocuk yapılmaz. Hazırsanız girin bu yola derim ben.Ben 1 buçuk aylık evliyim.Bir çoğunuz erken diye düşünebilir.Fakat bebek konusunda aileemden bir baskı var.daha doğrusu korunmamam konusunda.çünkü yaşıtlarımdan 3 4 kişi maalesef hamile kalamıyorlar.benimde öyle olmamdan korkuyor ailem.Hapla korunuyorum sizce bırakmalı mıyım?Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?