Bebekk ???

Çocuk olana kadar hap falan içme bunların hepsi yumurtaliklari etkileyebilir hiçbirimiz doktor degiliz tabi ama en zararsizi arkadaşların dediği l
Ayrıca bebek icin çok erken önce evliliğe alışını evlilik zaten agir bir sorumluluk buna birde bebek sorumluluğu çık zorlanirsiniz çocuk olduktan sonra hayatınız çocuktan ibaret oluyor önce esinle yapmak istediklerini yap gez toz çocuk olunca Hayat çok kisitlaniyor sen baskı yapanlara aldırış etme onlar sadece sevecekler siz bakacaksınız.
Torun tatlı olur derler neden çünkü biz bakıyoruz onlar seviyor

1 ayda evlendiğinizi anlayabildiniz mi cidden?:26:
Bence çok çok erken.
Daha evlendiğinizi anlayamadan hop üç kişi olacaksınız, sorumluluklar tavan yapacak, her şeyiniz bebeğiniz olacak. Daha karıkoca olmaya yeni adapte olurken anne baba olacaksınız ki yaşın için de erken bana göre.
Bebek illa ki muhteşem ötesi bi'şey ama bu kadar da acele etmeye gerek yok bence önce evlilik bi'otursun ondan sonra Allah nasip ederse mucizeyle taçlandırırsınız:44:
Ayrıca sen doğurunca bu seferde "tek çocuk olmaz buna bir kardeş yapın diyecekler"

Ayrıca diğer yorumuma ilaveten şunu da söylemek istiyorum. 2 kişilik bir hayat için tekrar şansınız olmayacak çocuklar doğduktan sonra, 7/24 , ömür boyu 3-4 yada daha fazla kişi olarak yaşayacaksınız hayatı. Evlenip gitseler bile sizin anne- babalık sıfatınız da silinip gitmeyecek , yine mutluluklarıyla mutlu olup, dertleriyle üzüleceksiniz. Belki 2 başınıza kalıcaksınız evde ama heyhat, gençlik geçip gitmiş olacak, evliliğin ilk yıllarında ki heyecan, aşk , tutku vs. yerinde yeller esecek. Bu yüzden herşeyin tadını çıkara çıkara yaşayın bence. Nasıl olsa çekirdek ailenize minik melekler katılacak birgün ( Allah'ın izniyle) ama 2 kişi olmanın da tadına varın biraz, varın ki, 2 kişi olmaya alışmadan 3 olmak yorup yıpratmasın eşinizi ve sizi

dr kontrolünde kullanmakta ok onemlı mesela he yılyık kontrolume gıderım dr um yumurtalıklarıma rahım kalınlığına vb seylere bakar
ben cok memnunum
hatta sımdıde emzıren anneler ıcın olan mını haplardan kullanıyorum

Bu yoruma katılaraktan ekleme yapmak istiyorum.
Erkek arkadaşımın kuzeni evlendi ve bebeklere olan aşkla hemen çocuk sahibi oldular sizin düşündüğünüz gibi.
Şuan çocuk iki yaşına geldi adam "sakın evlenince hemen çocuk yapmayın" diye tembihliyomuş. "Evlat güzel şey ama biraz geç düşünseymişiz, çocuk olduktan sonra her şeyi ona göre planlıyosun tatili bırak, akşam gezmesini bile... Bi'anda anne baba olup çıktık hiç bi'şey anlamadım evliliğimden" diyomuş.

Arkadaşın dediği gibi bu günleriniz de bir daha gelmeyecek her dönemin kendine ait güpgüzel anları var bence öncelikle şu döneminize bir doyun. Beraber tatile gidin, küçük kaçamaklar yapın şehirdışına, romantik akşam yemekleri yiyin vs vs.

Korunmayı bırakıp bırakmamak senin kararın ona kimse birşey diyemez.

Ama hapı tukaka ilan eden yorumlar hurafe.

Ya tıbbi siteleri oku yada doktoruna sor o sana gerçekleri anlatır.

Hap kullandım hamile kalamıyorum diyenin emin ol başka sorunu vardır. Doktora muayene olmadan tüm hormon testlerini yaptırmadan arkadaşından duyduğu ilacı alıp içtiyse, şimdi suçu en kolay yolla hapa atıyordur.

Yada hap kullandım çocuğum olmuyor diyen birçok kişinin eşinin sperm sayısı düşük oluyor. Kişi hap kullandı ya suçu kendisinde arıyor.

En doğru bilgi doktorunda, tanımadığın insanların tıbbi yorumlarına asla inanma.

Son düzenleme:
Korunma haplarinin yumurtaliklari tembelestirdigi filan yok kaldiki adet duzensizligi yasayan bi insana bu haplari oneriyorlar oyle bisey olmus olsa doktorlar onermez bende ilk zamanlar dogum kontol hapi kulaniyordum hamile kalmaya karar verdigimde biraktim ve 3 ay sonra 4 haftalik hamile olduğumu ogrendim benide ilk basta korkutmuslardi hata cocugum olmicak diye ciddi ciddi endiseleniyordum bence koca kari laflarina bakmayin ben suan 12 haftalik hamileyim ve birak baskalari istiyor diye deyil siz istediginiz zaman olsun

Canım 5 ay hap kullandım 3 ay eşim korundu ve evliligimizin 9uncu ayında Allah a çok şükür ilk denemede hamile kaldım. Hap kullandı çocuğu olmuyor denilen bayanlarda ya da eslerinde farklı sorunlar çıkıyor. O yüzden hiç korkma.
Çocuk konusuna gelince 1.5 ay bence çok erken. Azıcık alış evliliğe yeni bir düzene. Hayırlı zamanda hayırlı bi evladın olsun inşallah

Doktorlar bekarken bile veriyor bu hapları. Anne teyze lafıyla hareket edilir mi ya ne bilsinler. annelere sordun mu cevap aynı doğum kontrol hapı iyi değilmiş. Hı hı de geç. Biz onlar gibi cahil miyiz okuyoruz, öğreniyoruz, araştırıyoruz, doktora gidiyoruz. Yasmini kullanmadan önce doktora gittin mi acaba? git bir muayene ol belki çocuk sahibi olman için başka engellerin var sonra hapı bırakıp hamile kalamayınca suçu anneler gibi hapa atma.

Bebek sahibi olmayı denemedim henüz bir kaç sene daha denemem. Bu acele niye anlamış değilim :) Evliliğin tadını çıkar bi. Kafaya takıcak şey arıyosunuz..

Canim kendini hazir hissediyorsan esinde hazirsa bence hic durma! Kac yillik evli oldugun onemli degil sizin istemeniz onemli.
Benim esim ben hayatimi yasamak istiyorum 4 sene cocuk istemiyorum dedi. Ben icten ice cok istedim ama cocuk onemli bir konu. Onun hazir olmasi gerekir diye erteledim. Yasim simdi 23 esim simdi istiyor ama olmuyo Cok depresyondayim. Bide su laf sokanlar yokmu igce morelimi bozuyolar.

Ay konuyu cok uzattim. Rabbim hayirlisini nasip etsin. Tum isteyenlere hayirlisini ve hayirliysa nasip etsin.

Şu yazılanları okuyorum da ne kadar basıtleşmışiz.. bikere bebek olunca sosyal hayata yada gezme tozmaya ara vermek gıbı bırsey sadece bız turklerde var sanırım.. avrupada daha 20 gunlk bebeklerle tatıle havuza gezmeye tozmaya gıdılıyor bızım ulkemızde ise 1 2 yıl evden cıkmaya bıle korkuyoruz. neymiş bebek hayatı etkılıyormus asıl hayatı etkıleyen annelerdir aıle cevresıdır. özgürlükdeki kıtlıkdır. 1.5 ay erken olabılır ama ınsan kendıne guvenıyorsa esıne guvenıyorsa hıcde erken degıldir. neyı yaşarsanız cocukla yaşarsınız. tabıkı cocugun zorlukları var fakat cocuk aıleytı babayı anneden uzaklaştırmaz yakınlaştırır aıleyı aıle yapar. kafamızı eskı annelere göre degıl modern annelere göre bılınclendırmelıyız. bırsuru dergıler kıtaplar var. bence hersey ıcın sende esınde hazırsa cocuk hayata engel degıl hayata yenıden başlayış.. kıt göruslu olmayalım lütfen pasif anne hıc olmayalım..

Lütfen bilip bilmeden konusma. Hap her zaman kullanilabilir. Hap ilk basta zaten regl zamanindaki rahatsizliklar karsi üretilmistir. Sonradan bunun dogum kontrolunda yardimci olabildigini kesf edilmistir.

Dedigim gibi, hap alarak hiç bir zaman problem yasanilmiyor. Bu biraz Türklerde yanlis biliniyor. Eger öyle bir durum olmus olsaydi, milyonlarca kadin hap alirlarmiydi daha? Milyonlarca kadin yillardir hap alip, biraktiginda hamile kaliyorlar.

Bide niye bu ilk cocuk korkusu var? Sanki kadinin vucudu ilk cocuktan sonra tamamen degisiyor. Ilk cocuktan once vucud ne ise, ikinci, ucuncu cocuktan sonrada o oluyor. Yani bu ilk cocuktan önce korunma konusmasi gerçekten çok saçma.

Konu sahibine ise sunu söylemek istiyorum: Hiç kimsenin baskinin altinda kalma. Cocuk konusunda hiç bir soru isareti kalmamasi lazim. Kendini hazir hisettiginde gerçekten bilirsin. Fakat söyle birseyde var, çoçuk ne kadar tatli, sirin,.. olsa bile, insanin hayatini alt üst ediyor. Simdiki esin ile zamanin geri gelmez. Ben olsam biraz daha keyfini çikarir sonra bebege baslardim. Nede olsa daha 24 yasindasin, daha bol bol zamanin var.

Tabi yine kendin bilirsin. Sadece hap konusunda korkun olmasin, hap seni kisir felan yapmiyor. Sadece bebek mevzusunu biraz ertelemede yardim ediyor :)

Son düzenleme:

Bebek 20 günlükken tatillere gidilir de hayatı bebeğin uyku ve mama saatlerine göre planlamaya karar vermek zor sanırım hele ki çalışıyorsak ve eşimizle aynı evde başbaşa kalmaya doyamamışsak :)

Son düzenleme:
Bebek 20 günlükken tatillere gidilir de hayatı bebeğin uyku ve mama saatlerine planlamaya karar vermek zor sanırım hele ki çalışıyorsak ve eşimizle aynı evde başbaşa kalmaya doyamamışsak :)

Katılıyorum. Kuzenim tatile gitmişti ve günün en güzel saatlerini otelde gündüz uykusu uyuyan bebeğiyle geçirdi. Bebek bir ailenin hayatını değiştirmez, yörüngesine oturmaz demek için henüz anne olmamış olmak gerekiyor bence. Ben de öyle atıp tutardım "ne var ki, adamlar sırtına alıp trekkinge gidiyor" diye. Şimdi bütün arkadaşlarımın bebeklerine zorunlu endeksli hayatını görünce öyle beylik beylik konuşamıyorum.

Son düzenleme:

Benim de kardeşimle aramda 13 14 yaş var. Kardeşim 3 aylıkken kıştı kaplıcaya tatile gittik. 6 aylıkken de Antalya yolculuğu yaptık. Bu iki tatil çocukluğumun en berbat tatilleriydi. 2 yaşından sonra düzene girdik ama başlarda çok zordu. Alışımışız ben kocamanım geç saatlere kadar gezmeye. Acıkana kadar saatlerce yürüyüşler yapmaya denizden çıkmamaya. Bana kıskanıyo demesinler diye ses etmiyodum da artık annem babam isyan ediyodu. Bu yaştan sonra ne b.kuna bebek yaptık diye Otellerde bebeği uyutup babysitter a bırakıyoduk biz geziyoduk gece. Ama bi telefon bebek uyandı. Haydaaaa dön otele geri. Ben çok bıktım çocuk büyütme evrelerinden kardeşimde. O yüzden hiç istemiyorum. zaten hala o şımarıkla uğraşıyorum :)

Ben de şu yazdığınızı okuyunca henüz çocuk sahibi olmadığınızı şıp diye anladım :) dışardan gördüğünüz, kitaplarda dergiler de okuduğunuz gibi olmayabiliyor bazı şeyler. Yaşayıp görmek lazım benim eşim yabancı , ben de hiç öyle klasik anne modunda değilimdir , buna rağmen ısrarla " bebek için acele edilmemeli" yi savunuyorsam, gerisini siz düşünün :) Allah sizin de gönlünüze göre versin , ama bebek sahibi olduktan sonra şu konuyu tekrar konuşmak isterdim sizinle, nasip olur inşallah :)

Tamamen hazır olma meselesi. İki arkadaşım evlendi 1 sene içinde doğum yaptılar daha yas 23. Bana çok ters geldi 2 yıllık evliyim herhalde daha en az 4 5 sene olmaz diye düşünüyorum . Daha işime gücüme bakacağım. Biraz birikim yapacağım, yaşamak istediklerim var falan, hayırlısı ;-)

Siz fikren ve ruhen hazırmısınız çocuk sahibi olmaya? En önemli soru bu bence çünkü o çocuğa siz bakacaksınız bu konu hassas,çocuk bakımı meşakatli,sorumluluk istiyor. Sırf başkaları baskı yapıyor diye çocuk yapılmaz. Hazırsanız girin bu yola derim ben.

2 yılım bitti evliliğimde,3'e giricez kısmetse..
ve evlendiğimden beri bende,eşimde bebek istiyoruz..2 defada düşükle sonuçlanan acı tecrübelerim oldu..ama hiç hapla korunmayı düşünmedim,istemedim ve hiç tercih etmedim..erkeğin korunması daha uygun bence

bebek fikri ise kesinlikle karı-koca arasında bi durum..
istemek,hazır olmakla alakalı..
dünyanın en güzel,en masum ve harika olayına tamamen hazır olunca şahitlik yapın,hayata geçirin..çok güzel bi duygu ve Allah'ım isteyen herkese yaşatsın inş..istisnasız..

başkalarının dediğine bakıp (ailen bile olsa) karar vermek asla doğru değil..

hakkınızda hayırlısı olsun ve inş dilediğiniz zaman olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…