Bebi yapmaya yeni karar veren arkadalarm gelin beraber ilerleyelim

Günaydınlar güzel anne adayları, hoşgeldin dilekleriniz için çok saolun..
Bende folik asite başladım bugün,
aslında Allah kısmet ederse bu benim 3. çocuğum olucak 8 yaşında bi kızım 5 yaşındada bir oğlum var teyzeleri, o yüzden ben biraz kararsızım bebek konusunda, ama eşim çok istiyor ve aşırı ısrarcı, Hayırlısıysa verir inşallah rabbim ve tüm isteyenlere sağlıklı sıhhatli versin inşallah...

Herkese günaydın kızlarrr

YAMAN
Burda da hava kapalı canım ben bir de okulda nöbetçiyim bugün teneffüslerde üfff...Gerçi şimdi 2 saat dersim var sonra eve gelicem öğleden sonra gene 2 saatdersim var sonra biticek.keşke evde olsam çayımı yapsam net karşısında zaman geçirsem hihihi

BAT
Dediğin gibi çok erken yaptık ve dün tüm gün suratım asıktı evde.

MERYEM64
Geçmiş olsun sana da canım.

UMUTLUYUZ
Arkadaşım sana da hayırlı hamilelikler diliyorum BATla birlikte.ızinizdyiz:)

DERYABERıL
Kız nerelerdesin sen cidden???Hasta falan mı oldun yoksa

kızlar ya şu doğum hikayesini okudum çok beğendim.allah hepimize hayırlı hamilelik ve doğumlar nasip etsin inşallah okuyun bakınn

Artik 3 yillik evliydik son bir yildir istememize ragmen bebegimiz olmadigindan 2008’de doktora gitmis, tum tetkiklerimiz yapilmis ve asilama bile degil ancak tup bebek ile hamile kalabilecegimi soylemisti doktor.
1 haziran 2009’da yaptigim testle hamile oldugumu ogrendim..O gunden sonra da tum hayatim degisti diyebilirim. Hemen sigarayi biraktim, ayni gun doktora gittim, gebelik takibi boylece baslamis oldu. Normal yolla hamile kalmayi beklemedigim icin cok saskin ve umitsizdim, Ilerleyen gunler benim icin oldukca zordu, hemen hemen hic bir sey yiyemiyor hatta su bile icemiyordum, iki ayda alti kilo verdim, hatta bir kere serum taktilar, o zamanlari hatirlayinca simdi guluyorum, bazen hayatimin sonuna kadar bazense 9 ay boyunca kusacagimi saniyor, bebegim beslenemiyor, bu gidisle beni birakacak diye kaygilaniyordum.
Dorduncu aydan sonra butun problemler bitti, kontrollerimizde, testlerimizde hersey yolundaydi. Doktorum kilo konusunda hic taviz vermediginden fazla kilo almadim. Yediklerime cok dikkat ettim, surekli hareket halindeydim, koca gobegimle elimde pazar arabam oldukca komik gorunuyordum.
Zaten nisanim da bir Cuma gunu pazardan donuste geldi. Ertesi gun Cumartesi ve doktorum yerinde yoktu. Hastanemizde baska bir doktora gorundum. Acilma olmadigi ve suyum yerinde oldugu icin eve geldim. Bu bekleyis biraz yipraticiydi, tum hazirliklari tamamladim, her an dogururum korkusundan disari da cikamiyordum, zaten iyice agirlastigimdan cok zor yuruyordum, sirtimda agrilarim vardi, surekli tuvalete gitmekten ve burnumun tikanikligindan pek uyku da uyuyamiyordum.
Sali gunu bana bir enerji geldi, cok zamandir bosladigim isler vardi onlari yaptim. Gece 11’de kasiklarimdaki agrinin belli araliklarla geldigini farkedip saatleri not etmeye basladim. Esim isten geldiginde nasilsin, iyimisin, yemek faslindan sonra notlari gosterdim.Tam duzenli olmasa da yaklasik 15 dakikada bir sanci geliyordu. Bense cogunlugun bahsettigi o bel agrilari olmadigindan hala isin ciddiyetinde degildim. Esime sen uyu, bunlar sanciysa ben yarin dogururum, bu gece uyuyamam da, bari sen dinlen sabah hastaneye gideriz dedim.
Sabaha kadar sanci aralari azaldi, siddeti artti ama asla dayanilmayacak gibi degildi. En son 8-6 dakikada bire inince yollarda dogururum diye esimi kaldirdim. Hazirlandik ama ben hala gulup soyluyorum sadece sanci gelince biraz kivranip, ofluyorum o kadar. Esim, kayinvalidem ve ben, annem, babam ve kardesimi de alip yola ciktik, ama herkes telasli bir ben sakinim, bir de esim ondan beklemedigim kadar sakindi.
13 ocak Carsamba Saat 7:30’da hastaneye girdik. Apar topar dogumhaneye aldilar, ebe hemen nst’ye bagladi, gelip bakti acilman 5 cm gayet iyi dedi. Ben saskindim, bu kadar acisiz bu kadar acilma, herhalde ikinci 5 cm zorlayacak dedim. Hemen ustumu degistirttiler, lavman yapildi, tekrar muayene etti ebe oglene kalmaz dogurursun dedi, koluma da bir serum takip saldilar ortaya. Benden baska iki hamile daha vardi, biri cok agliyordu, biz basladik ucumuz sohbete, ebeler bile guldu bize, ustumuz bir ornek, kollarimizda serum, ortalikta dolanip vir vir konusuyoruz. O arada bir abla geldi, ucuncuymus onun, hemen dogurdu, ben cok sasirdim hemencik dogurmasina, bana kalsa hala dayanilmaz acilar diye bahsedilen acilari bekliyorum. Geceden beri surekli dua ediyor ve her sancida Allah diyordum, Rabbi yessir duasini okuyordum en cok.
Bu arada apar topar dogumhaneye alindigimdan esimle falan gorusemedim, ebeden rica ettim, esim, annem ve kayinvalidemle gorustum, renkleri bembeyazdi, gulecegim cikti cok, beni oyle rahat gorunce onlar da sevindi.
Tekrar iceri girince cok gecmeden benim suyum bosaldi, sonra da sancim artti, hemen doguma girdim. Ilk baslarda acemilik tabi, pek beceremedim ikinmayi, bir yandan da surekli konusuyorum ama, odada 4-5 ebe vardi sanirim, hepsi cok iyiydi, canim diye hitap ediyor, elimi tutuyorlar, bir de hadi kedi aslansin sen tarzinda gaz veriyorlardi. Sonra doktor geldi, eger yardimci olursam dikissiz dogurabilecegimi soyledi. Sanirim sihirli cumle bu idi, ben sakinlestim ve soylenenleri harfiyen yapmaya basladim. Soylenen de sesimi cikarmadan tum gucumle ikinmakti. Arada hadi gel kizim, canim kizim diye bagirdim bir kac kez. Bir iki derken, doktor kafasini goruyorum dedi, sonra bir iki ikinma daha, bebegimin ciktigini hissettim buyuk bir rahatlamaydi. Saat tam 9:55’ti. Bebegi temizliyorlar, ben rahatlayinca yine cenem dustu, kiz mi, niye aglamiyor, saglikli mi derken, getirip gosterdiler, cok guzeldi, inanilmayacak kadar guzeldi. Dedim simdi plesenta zor cikar, onu da anlamadim, doktor, ebe falan dediler cok guzel bir dogum oldu tesekkur ederiz, ben de tesekkur ettim, siz boyle derseniz ben habire dogururum deyince hep beraber gulduk.
Beni orada birakip herkes cikti. Kendim kalkabilirmiyim acaba diye dusunurken bir abla geldi, giysilerimi getirmis, giyinmeme yardim edip beni tekerlekli sandalyeye oturtup odama cikardi. Herkes cok mutluydu, ben de yorgun ama mutluluk sarhosuydum. Kizimi getirdiler, 49 cm ve 3140 gr dogmus. Geldiginde meme ariyordu, hemen emzirmeye basladim.
Bugun 27 gun oldu, kizimin masallahi var, bense bu harika bebegin benim olduguna yeni yeni inanmaya basladim, annelik cok guzelmis, Rabbim isteyen herkese nasip etsin, kimseyi boynu bukuk kucagi bos birakmasin insallah. Bebek isteyen herkes icin dua ettim dogumda, sizler de kizimin, Sumeyye’min Allah’a iyi bir kul olmasi icin dua ederseniz sevinirim.
Biraz uzun oldu ama ben hamileyken uzun olan dogum hikayelerini daha cok severdim, daha guzel aglatiyordu

gunaydın kızlar. yaman cok guzel bır hıkaye. ben de arkadasın dıleklerıne katılıyorum. Allah kımsenın kucagını bos bırakmasın, herseyın hayırlısını versın.
bugun mıdem bulanıyor. ellerım yanıyor. kendımı ıyı hıssetmıyorum. dun esımın eskı odasına bakıp bebıs ıcın neler alabılecegımızı konustuk. ama kaynanam ve kayınpederım sınırımı bozmaya yettı yıne. ona gerek yok buna gerek yok. benı apatopar evlendırıp herseyde hevesımı bıraktıkları yetmıyormus gıbı sımdı de dogmamıs ogluma mudahale edıyolar. esımle de tartıstım o yuzden. gercı onun sucu yok ve ne ıstersem yapacagını bılıyorum ama yıne de ınsanın sınırlerı yıpranıyor. sabah sabah agladım. esıme kahvaltı hazırlamadım. hatta sevgılıler gunu ıcın ozel bısey hazırlamaktan bıle vazgectım. acısını ondan cıkarmak hosuma gıtmıyor ama ne yapacagımı sasırdım artık. sızı de sıkttım sabah sabah.
ınsallah sızın gununuz ıyı baslamıstır ve guzel bır gun gecırırsınız

CNM YAA HAKKATEN ÜZÜCÜ Bİ DURUM
BARİ EBBEĞE KARIŞMASINLAR
AYNI EVDE OLMAK NE ZOR ALLAH YRD OLSUN.HİÇBİŞEYİN RAHAT DEĞİLDİR KIYAMAM SANA
İNŞALLAH İLERDE KENDİ EVİNİZDE OLUR
AMA BEBEK KONUSUNDA EŞİNLE AYARLAYIN BARİ O YÖNDEN HEVESİNİ AL :gitme:

günaydın kızlar.
yaman çok güzrl bir hikaye gayet güzel anlatılmış teşekkür ederim.
Jaya sıkma kendini sen 2 canlısın üzülme ama onların yaptığı da çok ayıp. ne diyelim ALLAH akıl fikir versin.
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bende adaçayı yani elma yağını kullanmaya başladım bakalım hayırlısını artık.
Görelim MEVLA neyler neylerse güzel eyler.

sağol canımcım darısı başınıza

JAYA canım üzme canını eşin var senin aslan gibi eşine söyle herşeyi içinde kalmasın bebişin için arzuladığın herşeyi al kaynananlara bakma sen bebişinide üzme onlar için önemli olan en başta senin sonra eşinin düşüncesidir

kesinlikle bu anların tadını çıkar.geriye dönüp baktığında keşke hiçkimseyi takmayıp;doyasıya yaşayıp dilediğimi yapsaydım diyor insan..sonra tüm yapamadıklarını başka bir bebeğe biriktirmeye başlıyor...tavsiyem kalbine bir zırh giydirip;ne diliyorsan bebeğinle ilgili ona odaklan..

Selam kizlar adetim dun bitti bugun baslycam artik calismlara bakalim ne olucak.

hadi hayırlısı rüzgarcım inşallah hamiş kalırsın hemen..

minozcum can sıkıntını biz alırız sen yeterki bırakma bizi sohbetlere katıl olurmu canım burdada hava çok kötü bunaltıyo insanı ama havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun anacımkaydirigubbakcemile3

günaydın yamancım evet anne olacağım allahın izniyle allah herkese tattırsın bu duyguyu bir an önce ama önce sana inş bulantılarım var evet ara ara herşeyden yiyorum maşallah boğazım büyüdü bu aralar bu arada hikayeye bayıldım ya çok güzel paylaştığın için çok sağol devamını dilerim hikayelerin..

çiğdemcim maşallah ikiçocuğun varmış allah bağışlasın 3. içinde şimdieden hayırlı olsun diyelim ...

lithiumcum sana dedim üzülürsün diye ama boşuna surat yapma daha günün gelmediki umut etmeye devam canım üzülmek yok tamammı:teselli:

jayacım ya sen böyle üzgün olunca gerçekten çok kötü oluyorum boşver kaynananla kayınpederini bak eşin herşeyi yaparım diyormuş sen onlara inat yap bütün istediklerini neden aklında kalsınki yani eşinide üzme bence bak sonra sende üzülüyorsun yapma canım benim..:teselli:

hadi hayırlısı salihacım umarım işe yarar...

doğru diyorsun ackrephcim hoşgeldin aramıza sende sen bebek düşünüyormusun...

Kızlar farkındamısınız ne kadar baĞlandık bırbırımıze
dıl dın ırk memleket farkı yok
dedı kodu yok Çekememe yok
ne gÜzel
sanalda bu dostluĞu yakalamak harıkaaa
ıyı kı varsınızzzzzzzzzzz

slm kizlarrr nasilsinizz bende iyiyimm bas agrim gecti allah sukur hava burdada cok soguk kar yagiyorr eve hasip kaldim yine kociste ise gitti yanlizim evde.............
jaya canimm sana cok uzuldummmmm salla su koca kariyla koca adami sen esinle iyii ol yeterr o cahiller hep ne gerek var derlerrrr eskiden omu varmis bumu varmis derlerr eskiye kalsakkkk ooo yandikk vallaa...bak benimde sinirlerim bozuldu simdi allahhh sana peygamber sabri versinn canimm yaa cok zorr gercekten cahile bisey anlatmak yanlarinda kalmasamda kendi kaynanamdan cok iyii biliyorumm..insallah su izin gunun bir an once gelirde bebesinle ilgilenir ona guzel guzel seyler alirsin canimmm uzme tatli canini...
diger kizlar sizler nasilsinizzz tek tek isim sayamiycam cunki bi kisinin ismi hep aklima gelmiyor oyuzden yanii optumm herkezii

haklisin canimm en guzelide bu zatennn dostlukkk,,en azindan yanliz degiliz ne zaman derdimiz olsa gelip burada paylasiyoruzz allah bozmasinn her daimm boyle kalalimm insallahhh:

Son düzenleme:
Amın meryemcım
zaten tanısak bırbırımızı bu kadar fazla anlaŞamazdık sanırım
kılolu burnu uzuzn yok gÖbeklı yok saÇı Çırkın vs Çok fazla takıntılı olabılıyoz bazen bız ınsanoĞlu en gÜzelıde buuu bıızmkı benceee

katiliyorum canimm normal hayatta arkadasliklar pek fazla surmuyor en fazla o kisiyi taniyana dek sonraa herseyin buyusu bozuluyor...zaten dunya artik oyle bi hale geldik cevremde dostum diye sarilabilecegin pek fazla kimse kalmadii.kalanlardaa mutlaka cikar pesindee,,,,,,

evet yamancım katılıyorum sana çok güzel dostluklar kurduk dertlerimizi sevinçlerimizi heyacanlarımızı payşaıyoruz hep birlikte dediğin gibi belki tanısaydık bu kadar olamazdık rahat davranamazdık allah muhabbetimizi bozmasın hiç bir topik bizimki gibi sıcak değil valla...

geçmiş olsun meryemcim benimde öksürdükçe karnıma sancı giriyo çok acıyo ya burda hava şimdi açtı dışarı çıkacaktık fakat benim koçiş hastalandı yatıyo şimdi canım benim ya onun hasta olmasına hiç dayanamıyorum çok ağır geçiriyo çünkü o hasta olunca hiç bişeyden tat almıyorum neyse seninde canını sıkmayayım eee ne yapıyosun..

cok gecmis olsun canim sanada esinede soguklar gecsede rahatlasakk.bende napimm evdeyimm yanlizimm bebisime battaniye ormek istiyorumm sen nasil otuluyor biliyomusun yaaa ben interneten baktim ama bakarak cikartamam anlatan birisi olsa daha iyii olur sankii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…