cok gecmis olsun canim sanada esinede soguklar gecsede rahatlasakk.bende napimm evdeyimm yanlizimm bebisime battaniye ormek istiyorumm sen nasil otuluyor biliyomusun yaaa ben interneten baktim ama bakarak cikartamam anlatan birisi olsa daha iyii olur sankii...
canım benim elimde ördüğüm bi tane battaniye var çok basit ben şişle örmesini bilmiyorum ama tığla yapıyorum resim eklemesini bilsem eklerdim ama bilmiyorum kinasıl anlatsam...
anladim canim yaa ben eskiden cok ordumm ama baya oldu ormeyelii bi ablada varmis annemin komsusu onu aradaimm yarin gidip bakicamm artikk
anladım canım bende şimdi netten bakıyorum bebek battaniyelerinede çok güzel modeller var ama açıklamalı değiller bende genelde yakın arkadaşımla çok yakın evlerimiz ondan öğreniyorum bende...
eskiden burada bi teyzem vardii o varken daha evlenmemistimm bebek yelekleri ormustum iki tane kiz bebegi hirkasi ormustumm ama oo cokk oldu turkiyeye geri donduler o olsaydii eminimm simdiye bi cok sey ormustumm ama bilen kimse olmayinca zor tabiki.annemde pek anlamaz ama kaynanam cok iyii yapar oda turkiyede onada diyimde bi tanede o orsunn barii dimi ama hehehe
örsün tabicanım torunu olacak sonuçta aslında senin demene bile gerek yok onun düşünüp yapması lazım benim görümcem daha şimdiden yiğenimin cinsiyeti belli olsun ona battaniye öreceğim diyip duruyo bende çok şey yapmak istiyorum bilmiyorum ama allahtan öğretecek insan çok bak derya çok iyi biliyo örgü işini aslında o sana resim ekleyip öğretebilir ama bu aralar kayıplara karıştı kayboldu kız yaa merak etmeye başladım doğrusueyvahedigeldismile
evet haklisin orsunlar tabiki bende simdi kaynanami aradimm 3 tane yelek ordum diyorr bi tane daha orcekmis...bende lafii acilmiskenn babama selam soyle bebegin yatagini babam alcak dedimm varyaa hemen sesi degistii olur soylerim simdi kis isleri biraz iyii degill felan dedii nerde alcaz diyoo ordamii buradamii diyorr bende burda dedimm napcak cocuk bi tek izinde yatacagi yatagi dedim simdiden hazirlasinlarr benim babamda burda arabasini alcak dedimm.almazlarsaa hictee isim vercez felan demesinler cok iyii biliyorum simdi gorumcemler dir dir etcekler bizim cocuklara alinmadi diceklerr ve alinmicakk bizimkinede..almazlarsadaa bendende cokk beklerlerr bundan sonra biseylerr...
bak örmeye başlamış örsün tabi canım bişeyi merak ettim canım görümcenler niye bu kadar çekememezlik yapıyolar anlamıyorum sonuçta sen bi evin tek gelini değilmisin onlarada kaynananaları yapsaymışdimi ama bide erkek evladından ilk torunu olacak yapacaklar tabi maddi durumları varsa bazı şeylerde karşılık beklenmez sana bişeyler alınınca karşılığında ismibizmi koyacağız diyolar bide kaldımı artık öyle şey ya inanamıyorum gerçekten...lmaz:
canimm valla gorumcemler hep boylelerr ama annenlerine bisey alincak oldugunda hemen ararlar benii sende katilmak istermisin diyee..benimm esim turkiyeden geldi ve ben burada evimi kurdumm hic kayinbabamlar tek bi bardak bile almadilar evime.ama gecen sene kaynanamlar yeni eve gectiler hemen gorumcem beni arayip biseyler almak istiyoruz katilirmisin dediler bende paramiz yok dedim ve esimde zaten tam bir iste calismiyordu ozaman utanmadan bunu diyebildiler..ama ben yinede kaynanama perdelerin benden demistim ve yaptirdim paramizinda olmadigi zamanda..simdide benim babam icin ilk torunu cocugun odasini soyle dosesin dediler bana bende o cocugun iki dedesi var niye bi tek babam yapiyor dedimm zaten evimi kurarken onlar hep yardim ettii kiz kardesim bile bekar oldugu halde koltuk takimi almisti...simdi kaynanamin disleri agriyomuss gorumcem yaptir biz karsilariz dedim diyor bana benim cocugum dogcak senin ananin dislerinimi dusunuyorum benn dimi yaa
allah allah hem yardım etmiyolar bide üstüne yardım bekliyolar olurmu öyleşey şimdi onların size destek çıkmaları gerekirken tam tersi köstek oluyolar torun sadece senin ailenin değil kaynananlarında torunu olacak sonuçta sen bu çocuğu kendi başına yapmadın bu nedenle üstlerine düşen görev neyse yapmaları lazım görümcenlere gelince amma uyanıklarmış bana kızma canım ama annelerine bişey alırken seni arayıp katılmak istermisin diye soruyorlarlarda senin için arayıpta meryemcim bişeye ihtiyacın varmı yardımcı olmak isterim diye aramıyorlar benim aklıma şöyle bi sonuççıkıyo canım hani ailen ve siz yurt dışında oturuyorsunuz ya o yüzden sizi çok zengin görüyolar galiba ama her yurt dışında oturan zengin olmuyor bunuda düşünsünler bence haksızmıyım...
haklisin sonuna kadar katiliyorum gorumcemin bi taneside burada yasiyor ve durumlarida cok iyi biliyor benim aileminde inanki durumu okadar iyi degil cunki burada bi cok sey pahalii gelirinden cok giderin varr..diger gorumcemde izmirde hemsire onunda durumu baya iyii kocasiin isi cok iyi ama iste herkez kendi ailesini dusunuyor ve buna ragmen esim hic beni hakli gormuyorr kendi ailesi cok hakli bana cok iyi davraniyolarmis beni benim ailemden daha cok ilgii gosteriyolarmiss da felan.kimse benim aileminn yerine gecemez beni cok sevdikleri sadece dillerinde izine gittigimde kaynanam elime bakiyor bisy alirmi diyee ama kendi kizlari gicdince hic oyle degiller...
meryemcım gecmıs olsun canım, batcım esıne de cok gecmıs olsun. aman dıkkat et de sana bulasmasın. bebısın var, canım yaa
yaman cok haklısın, ınsanların ınancları kendıne ve bu bazı seylere alet edılmedıgı surece ınsanlar ınsan gıbı gecınıyor. keske sıyasetcılerde aynı seyı yapsa da ınsanları bırbırlerıne dusurmeseler.
candynın dogumu nasıl gectı acaba. bat sen ne hamaratmıssın oyle battanıye ormeler fılan.
meryemcım senın kaynana da benımkı gıbı sanırım ama yıne de sukret kı basında degıller.
meryemcım gecmıs olsun canım, batcım esıne de cok gecmıs olsun. aman dıkkat et de sana bulasmasın. bebısın var, canım yaa
yaman cok haklısın, ınsanların ınancları kendıne ve bu bazı seylere alet edılmedıgı surece ınsanlar ınsan gıbı gecınıyor. keske sıyasetcılerde aynı seyı yapsa da ınsanları bırbırlerıne dusurmeseler.
candynın dogumu nasıl gectı acaba. bat sen ne hamaratmıssın oyle battanıye ormeler fılan.
meryemcım senın kaynana da benımkı gıbı sanırım ama yıne de sukret kı basında degıller.
acnım ya hamileliğinde bunlarla uğraştırmalarına çokkızdım ya biri zenginse görümcenin neden yardımda bulunmuyo ailesine akrepmi var cebinde eşinede kızdım sen onun hayat arkadaşısın ailesi bir yana sen apayrısın onun için tamam ailesini bikenara atmayacak bizlerde zamanı gelince aynı heyecanları yaşayacağız çünkü ama seninlede ailesi için kırmayacak bide eşin diyomuş ya benim ailem sana daha çok ilgi gösteriyolar bu yaptıklarına ne diyor eşin çok merak ettim herkesin anne babası kendine iyi canım ya neyse boşver sen onları hamileliğin tadını çıkar düşünüpte canını sıkmaya inan değmiyor ...
kızlar listemiz günden güne artıyor allah bereket verisn daha çok olsun inşallah bu listedeki bütün hamiş adayları müjdeli haberler versin çok istiyorum ya hadi hayırlısı bu arada yamanıda bu listede görmeyi çok ama çok istiyorum..
MERYEMcim senin kaynanan gene kendi öz kızını kayırıyor. (tabi ki hoş değil ama) benimki istemeye geldiklerinde bol keseden attı da attı yok hak geçirmicez aralarında aynılarını yapıcaz herşeyin.eltim kaynananın 2.evinde kalıyor kocasıyla yalnız.gül gibi ev.yeni yapılmış.kira yok yani.elektrik suyunu kayınpeder ödüyor.şekeri unu balı pirinci köyden çuvalla geliyor.eltim hanımefendisi ilk evlendiklerinde evde tek başına kalmaya korkarmış da yemek yapamazmış.şimdi de hamileymiş de ondan yapamazmış.2 sene kayınvalidede yediler içtiler.eltime 5 hasır bilezik yapılırken bana 2 takıldı.eltime trabzon set artı kelepçe yapıldı.bana da sözde set ve kelepçe yapıldı ama balayı dönüşü altınlarımı yüzsüz yüzsüz geri istedi kayınvalidem.ben de utansınyaptıgından diye altınları attım suratına.zaten ben bunları sana yapmadım deyiverdi.ben burda her ay 400 tl kira yatırıyorum hani hak geçmicekti???bana ne gelen var ne giden...kırk yılın başında saklama kabına tatlı bişey koyar oğluna diye onu da 1 hafta sonra telefon eder benim saklama kabımı getirin gelirken der. (yedim ben onun dandik dondurma kabını sanki)
bu şarkı benden kaynanasından çeken tüm arkadaşlara o zamannn haydi oturmak yok ohh ohhh
kaynanayı napmalı kaynar kazana atmalı yandım gelin dedikçe altına odun atmalı aman aman aman kaynana dişleri gedik kaynana hahahahahahaha
ben de eskiden hüngür hüngür her gün ağlıodum naptım da hakettim bunları bunlara mı layıktım ben vs vs şimdi dalga geçiyorum valla.ben belki altın kaybettim ama o beni ve oğlunu kaybetti.benim gibi gelini baştacı edemedi.kendi kaybetti diyorum.beni her tanıyan da böyle diyor.boşver tatlım.hesaplaşma gününde hesaplaşıcaz bunlarla.benim kayınvalidem kapalı ve kocası da hoca olmasına rağmen siz benim kul hakkıma girdiniz mehir hakkımı gasp ett,niz hakkımı helal etmiyorum dediğimde bana senin bende ne hakkın var ki de helal etmiyorsun kuranda mehir hakkı diye birşey yok diye bağırdı.nasıl psikopat olduğunu sen düşün artıkkk ohhhhhh kocam yanımda her günümüz gülüş cümbüş her haftasonu gezmelerdeyiz.bir aayy karnım agrıyor desem çorbaları ıhlamurları ayağıma getiriyor kocam.el üstünde tutuyor.o da kudursun kudursun dursun oralarda.
aynennn katiliyorumm sinir olmaya ne gerekk varr dimi amaa onun yuzunden basimaa agrii girdii sinir oldumm bugundee yaaa..zaten hamile oldugum icin ilac icemiyorumm ve bi tuttumu agri gecmiyorr sabaha kadarr.benim kociste gelmedi daha isten ve burda sabahtan beri kar yagiyorr cokk gicik bu sogukk havlarr evde kilo alcam diye korkuyorumm yaaa.karnimda aciktii valla kociste gelsee yemek yesekkkkbu şarkı benden kaynanasından çeken tüm arkadaşlara o zamannn haydi oturmak yok ohh ohhh
kaynanayı napmalı kaynar kazana atmalı yandım gelin dedikçe altına odun atmalı aman aman aman kaynana dişleri gedik kaynana hahahahahahaha
ben de eskiden hüngür hüngür her gün ağlıodum naptım da hakettim bunları bunlara mı layıktım ben vs vs şimdi dalga geçiyorum valla.ben belki altın kaybettim ama o beni ve oğlunu kaybetti.benim gibi gelini baştacı edemedi.kendi kaybetti diyorum.beni her tanıyan da böyle diyor.boşver tatlım.hesaplaşma gününde hesaplaşıcaz bunlarla.benim kayınvalidem kapalı ve kocası da hoca olmasına rağmen siz benim kul hakkıma girdiniz mehir hakkımı gasp ett,niz hakkımı helal etmiyorum dediğimde bana senin bende ne hakkın var ki de helal etmiyorsun kuranda mehir hakkı diye birşey yok diye bağırdı.nasıl psikopat olduğunu sen düşün artıkkk ohhhhhh kocam yanımda her günümüz gülüş cümbüş her haftasonu gezmelerdeyiz.bir aayy karnım agrıyor desem çorbaları ıhlamurları ayağıma getiriyor kocam.el üstünde tutuyor.o da kudursun kudursun dursun oralarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?