- 22 Ağustos 2014
- 3.855
- 2.413
- 408
- Konu Sahibi pirayegibi
-
hiç bilmiyor değilim aslında ama işlerle baş edemiyorum
çok güzel yazmış gerçektenmaddelere bi daha baktım da
bence eşit paylaşmışlar ya
üstelik hamile ve çalışıyor
pirayegibi
al bak süper bi yazı
erkek yazmış
karımın zaten bir yardımcıya ihtiyacı yok, bir partnere ihtiyacı var. Ben de bu evin bir ortağıyım. Toplumun bizi ayırdığı bazı sosyal işler var fakat benim ev işleriyle ilgilenmem bir ‘yardım’ değil.
Karıma evin temizliğinde yardım etmiyorum çünkü ben de bu evde yaşıyorum ve evi temizlemeliyim.
Karıma mutfakta yemek yapmasına yardım etmiyorum çünkü benim de yemek yeme ihtiyacım var ve bu yüzden yemek pişiriyorum.
Karıma bulaşık yıkamasında yardım etmiyorum çünkü ben de bulaşık çıkartıyorum.
Karıma çocukların bakımı ile ilgili yardım etmiyorum çünkü onlar benim de çocuklarım ve ben bir babayım.
Eşime çamaşır yıkamasında yardım etmiyorum çünkü o giysiler benim ve çocuklarımın da giysileri, yıkıyorum.
Ben, evde bir yardımcı değilim, bu evin bir parçasıyım.
inşaallah canımcanım o iş zamanla oluyor
misafirin geliceğini 1 günden önce planı yap ertesi gün yetişirtirisin
aynen öyleeboşver ya
maaşın iyi, bi de yapmak zorunda olduğun tez var akademik çalışmalar var
evde de o kadar aktif olmayıver
bencillik mi?eşitlikten yanayım. bayanlar yorulmasın isterim ama burda kocanıza acıdım.sanırım herşeyi ona yıkmışsınız.
biraz canlansanız iyi olur bence. yukarda da söylenmiş bana da aşırı tembel ve bencil biri gibi geldiniz.
çok şükürcidden anlattığınız gibiyse eşiniz çok şanslı bir kadınsınız
tabiki anlaşamadığımız konularda oluyor ama çok kin tutupta hayatı zehir etmenin bir manası yokcidden anlattığınız gibiyse eşiniz çok şanslı bir kadınsınız
çok şükür
Ve bencil-tembel gibi kelimelere takılmayın siz normal bir hayat yaşıyorsunuz ki hep böyle olmalı. Hep böyle olun sizin gibi çiftler çok az. Laf söyleyenler de hiçbir zaman eşiyle bir hayatı paylaşmamış olanlardır. Gelmiş size bencil diyor hahahahahbunlar hep çekememezlik
yemek konusunda basit şeylerde olsa ihmal etmiyorum hemen hemen her akşam yemeğimiz olur
ama temizliği şöyle bir gün başlayıpta köşe bucak yapamam
bak mesela dünümü anlatayım size; bir önceki günden misafir vardı makinaya dizmiştim bulaşıkları ama tezgahta bir kaç elde yıkamam gereken şeyler vardı onları yıkadım
akşam yemeğine gözleme+ayran yaptım
kurumuş kıyafetler vardı onları toplayıp katladım
bir makina daha çamaşır attım serdim
hafta sonu deneme için memlekete gideceğiz kıyafetlerimizi hazırladım
buz dolabında ki bozulacak şeyleri temizledim bulaşık makinasını çalıştırdım
tabi duş felan aldım derken ayağa kalkacak halim kalmadı ve daha fazla birşey yapamadım
Kusura bakmayinda siz erkek olacakmissiniz yanlis olmussunuz. Tum bu saydiklariniz bir bayanin yapmasi gereken seyler zaten. Insanin icinden gelir hersey. Hicmi ozenmiyorsunuz birinde bisi yediginizde begendiginizde nasil yapti acaba diye hicmi evde denemeye kalkmiyorsunuz.Sevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
Hormonlardan mıdır nedir bilmiyorum ama kendimi sürekli eleştiriyorum bu aralar
Eşimle severek evlendik ve çok şükür güzel giden bir evliliğimiz var
Eşim sorumluluklarını yerine getiren, güler yüzlü ve hamuru yumuşak bir insandır
Ama ben çok tuhafım yani inanın kendi kendime öyle geliyorum
Sanki böyle yapmam gereken şeyleri yapamıyorum gibi geliyor beceremiyorum
Tuhaflıklarımı sıralayacak olursam ;
1. Karnımızı doyuracak kadar birşeyler yaparım ama ekstram yoktur mesala hep kolay basit yemekler yada dışarıdan yeriz
2. Misafiri severim ama her defasında benim için acayip stresli geçiyor, arkadaşlarımıza gittiğimizde çeşit çeşit ev yapımı şeyler yerken ben sık sık çağıramadığım gibi hep hazıra kaçıyorum geldiklerinde
3. Hiçbir gün evi şöyle köşe bucak temizleyemedim evim temizlikçi aldığım gün temizdir sonrasında eşim süpürür
4.Çamaşırı yıkarım ama ütüyü herkes kendi ütüsünü yapar
5. Bulaşıkları eşim dizer, ben tezgahı felan toparlarım
6. Erkenden uyurum (bu hamilelikten dolayı bu aralar)
7. Üniversitede çalışıyorum işlerim ağır tez denemem var bir bayanın gücünün yetmeyeceği şeyler olduğu için bide hamilelik olunca onuda eşim yükleniyor ve bir çok sayamadığım şey....
Kendimi hiç bir işten anlamayan, beceriksiz ve kendi çalışmasını bile eşine yıkan bir kadın gibi hissediyorum
Tek iyi yapabildiğim şey okumak bu dünyada başkada maharetim yok
Bazen eşime çok mu yükleniyorum diye vicdan azabı çekiyorum.
Bide bebeğim olunca nasıl olurum bilmiyorum
Not: Ev işlerine temizlikçi al diyebilirsiniz ama alıyorum zaten fakat her zaman evde olmuyoruz benim denemem şehir dışında olduğu için evde olduğumuz günleride temizlikçi ile geçirmek istemiyorum
Ay tek derdiniz bu olsun inşallahhSevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
Hormonlardan mıdır nedir bilmiyorum ama kendimi sürekli eleştiriyorum bu aralar
Eşimle severek evlendik ve çok şükür güzel giden bir evliliğimiz var
Eşim sorumluluklarını yerine getiren, güler yüzlü ve hamuru yumuşak bir insandır
Ama ben çok tuhafım yani inanın kendi kendime öyle geliyorum
Sanki böyle yapmam gereken şeyleri yapamıyorum gibi geliyor beceremiyorum
Tuhaflıklarımı sıralayacak olursam ;
1. Karnımızı doyuracak kadar birşeyler yaparım ama ekstram yoktur mesala hep kolay basit yemekler yada dışarıdan yeriz
2. Misafiri severim ama her defasında benim için acayip stresli geçiyor, arkadaşlarımıza gittiğimizde çeşit çeşit ev yapımı şeyler yerken ben sık sık çağıramadığım gibi hep hazıra kaçıyorum geldiklerinde
3. Hiçbir gün evi şöyle köşe bucak temizleyemedim evim temizlikçi aldığım gün temizdir sonrasında eşim süpürür
4.Çamaşırı yıkarım ama ütüyü herkes kendi ütüsünü yapar
5. Bulaşıkları eşim dizer, ben tezgahı felan toparlarım
6. Erkenden uyurum (bu hamilelikten dolayı bu aralar)
7. Üniversitede çalışıyorum işlerim ağır tez denemem var bir bayanın gücünün yetmeyeceği şeyler olduğu için bide hamilelik olunca onuda eşim yükleniyor ve bir çok sayamadığım şey....
Kendimi hiç bir işten anlamayan, beceriksiz ve kendi çalışmasını bile eşine yıkan bir kadın gibi hissediyorum
Tek iyi yapabildiğim şey okumak bu dünyada başkada maharetim yok
Bazen eşime çok mu yükleniyorum diye vicdan azabı çekiyorum.
Bide bebeğim olunca nasıl olurum bilmiyorum
Not: Ev işlerine temizlikçi al diyebilirsiniz ama alıyorum zaten fakat her zaman evde olmuyoruz benim denemem şehir dışında olduğu için evde olduğumuz günleride temizlikçi ile geçirmek istemiyorum
Parama karısmıyo istedigim gibi harcıyorumAllah yardımcınız olsun
peki kendi kazandığınız para üzerinde hakkınız var mı?
ayy keşke ev işlerinin yalnızca bayana ait düşüncenizi şöyle silip atsanızKusura bakmayinda siz erkek olacakmissiniz yanlis olmussunuz. Tum bu saydiklariniz bir bayanin yapmasi gereken seyler zaten. Insanin icinden gelir hersey. Hicmi ozenmiyorsunuz birinde bisi yediginizde begendiginizde nasil yapti acaba diye hicmi evde denemeye kalkmiyorsunuz.
Ay tek derdiniz bu olsun inşallahhNe güzel dertmiş ben de istiyorum
iş hayatı haşımato gizli şeker bipolar ile albenden de o kadar millete sorsan kendine bakmıyorum yaşamadan ölmüşüm dünya üzerinde.gel de benim kimyamı yaşa...kendimi toparlamaktan eve fırsat kalmıyor.biraz üzülsem elim işe gitmiyor halsizlik bitkinlik yorgunluk.dumur bir ruh hali hemen karabulutlar toplanıyor başıma.hastalıktan Anlamıyor eşim o da deliler gider psikiyatra kafasından. onda bile geçmişten gelen bi psikolojik rahatsızlık var ama ismini bilemiyorum.
Tüm bunları dert etme kendine, hele böyle bir biyolojik zamanında. Tüm bu saydiklarin kadının üzerine zimmetlenmis asli gorevler ve emin ol hiçbirine mecbur değilsin. Kendini mecbur hissettiğinde film kopar. O yüzden fazla zorlama kendini bunlara takilma. Mademki kalıplara uymuyorsun kalıplardan uzak dur büyük bir sorun olmadığı sürece kendini olduğu gibi kabul et.
Hiç de beceriksiz değilsiniz, ellerinize kollarınıza sağlık her şeye de yetişiyorsunuz bence kendinizi eleştirmeyin.. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahEşinizi de tebrik ediyorum, hayat müşterektir ve bunun bilincinde bir eşe sahip olduğunuz için ne mutlu size.. Mutluluklar dilerim :)
çok teşekkür ederim hanımlarYaptiginiz is geregi kafaniz dolu yoruluyorsunuz.eh bir de hamilelik bence cok normal bu sekild olmaniz..uzerinde durmayin fazla..elinizden geleni yapin gelmeyeni yapmayim bosverin. Yap yap ayni zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?