- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
- Konu Sahibi pirayegibi
-
bazen hayatı çok kasmadan yaşamak lazımvalla boşverin en güzelini yapıyorsunuz. ben imrendim size. geçmiş olsun. bendede boyun fıtığı var bazen baya zorluyor. ama sanırım tempoya alışmışım. eşiniz şikayetçi değilmiş değişmeye çalışıp boşa yormayın kendinizi :) psikolog bana demişti ki her zaman yaparsanız birşeyi alışkanlık olur ve karşı taraf hep bekler. arada kasıtlı olarak yapmayın ki onun için rutin beklenti haline gelmesin :) ama ben beceremedim bunu. bakalım 2. çocuktan sonra becerebilirim inşallah.
Ben calisiyorum ve tüm yuk bende hic bizamanda memnun olmaz.Siz halinize üzülürken bende size ozendim biran:) bu yazdıklarıniz benim için hayal.ne yardımcı tutabilirim nede eşime bulaşıkları dizdirebilirm.evin bütün yükü bendedir.Yemeğimi zor yemekler dahi yapsam neden tatlı yapmadığım için kızar eşim.yalniz ben çalışmıyorum ve eşim çok yoruluyor o yüzden anlayis gösteriyorum.
Alistrmaya calistm en azindan kahvaltiyi topla ya da yatagi ort gibi basit seyler istedim.ama yapmadigi gibi yatagi toplamamissin diye azarlar. Oysa benden sonra kalkiyo sehzade kahvalti hazir oluncaçalışıyorsunuz bide hem öğlen hemde akşam yemeğimi yapıyorsunuz
valla yazık size Allah yardımcınız olsun
daha yeni evli olduğunuz için eşinizi alıştırabilirdiniz belki neden hepsini yüklendiniz ki
Sevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
Hormonlardan mıdır nedir bilmiyorum ama kendimi sürekli eleştiriyorum bu aralar
Eşimle severek evlendik ve çok şükür güzel giden bir evliliğimiz var
Eşim sorumluluklarını yerine getiren, güler yüzlü ve hamuru yumuşak bir insandır
Ama ben çok tuhafım yani inanın kendi kendime öyle geliyorum
Sanki böyle yapmam gereken şeyleri yapamıyorum gibi geliyor beceremiyorum
Tuhaflıklarımı sıralayacak olursam ;
1. Karnımızı doyuracak kadar birşeyler yaparım ama ekstram yoktur mesala hep kolay basit yemekler yada dışarıdan yeriz
2. Misafiri severim ama her defasında benim için acayip stresli geçiyor, arkadaşlarımıza gittiğimizde çeşit çeşit ev yapımı şeyler yerken ben sık sık çağıramadığım gibi hep hazıra kaçıyorum geldiklerinde
3. Hiçbir gün evi şöyle köşe bucak temizleyemedim evim temizlikçi aldığım gün temizdir sonrasında eşim süpürür
4.Çamaşırı yıkarım ama ütüyü herkes kendi ütüsünü yapar
5. Bulaşıkları eşim dizer, ben tezgahı felan toparlarım
6. Erkenden uyurum (bu hamilelikten dolayı bu aralar)
7. Üniversitede çalışıyorum işlerim ağır tez denemem var bir bayanın gücünün yetmeyeceği şeyler olduğu için bide hamilelik olunca onuda eşim yükleniyor ve bir çok sayamadığım şey....
Kendimi hiç bir işten anlamayan, beceriksiz ve kendi çalışmasını bile eşine yıkan bir kadın gibi hissediyorum
Tek iyi yapabildiğim şey okumak bu dünyada başkada maharetim yok
Bazen eşime çok mu yükleniyorum diye vicdan azabı çekiyorum.
Bide bebeğim olunca nasıl olurum bilmiyorum
Not: Ev işlerine temizlikçi al diyebilirsiniz ama alıyorum zaten fakat her zaman evde olmuyoruz benim denemem şehir dışında olduğu için evde olduğumuz günleride temizlikçi ile geçirmek istemiyorum
Rahatlıktandır o :) bi bebeğiniz dünyaya gelsin kaynar suda pijamasına bulaşan boku ellerinizle yıkadığınızda ay ne komikmişim diye düşünürsünüz =))))
Ve siz kendinize tembel mi diyorsunuz?yemek konusunda basit şeylerde olsa ihmal etmiyorum hemen hemen her akşam yemeğimiz olur
ama temizliği şöyle bir gün başlayıpta köşe bucak yapamam
bak mesela dünümü anlatayım size; bir önceki günden misafir vardı makinaya dizmiştim bulaşıkları ama tezgahta bir kaç elde yıkamam gereken şeyler vardı onları yıkadım
akşam yemeğine gözleme+ayran yaptım
kurumuş kıyafetler vardı onları toplayıp katladım
bir makina daha çamaşır attım serdim
hafta sonu deneme için memlekete gideceğiz kıyafetlerimizi hazırladım
buz dolabında ki bozulacak şeyleri temizledim bulaşık makinasını çalıştırdım
tabi duş felan aldım derken ayağa kalkacak halim kalmadı ve daha fazla birşey yapamadım
Ay bende tam tersiyimevet malesef öyleyim
ya hep böyleyim neden bilmiyorum
evlenmeden önce her işini halleden biriyken şimdi hiç birşeyi yapamıyorum
niye elde yıkanıyo ya makineye atsak?
ya da komple atsak olmaz mııı?
Kalıntı :) varsa makineye atsan olmaz.
Kalıntıyı suda biraz götür, leke çıkarıcı sık, at gitsin.
Komple atsan da olur evet ama pahalıya mal olabilir.
Evet fenalık geçirtebilecek bir şey ama doğumda gerçekten insana bir şeyler yükleniyor, iğrenç olayı bitmese de mecburen azalıyor :)öğğğğkay bana bi fenalıklar geldi
Evet fenalık geçirtebilecek bir şey ama doğumda gerçekten insana bir şeyler yükleniyor, iğrenç olayı bitmese de mecburen azalıyor :)
Yine de evet haklısın :)
ben masa başı işteyim ama bu meslek sizin seçiminiz yani zorluğunu biliyordunuz ki arazi yada laboratuar ortamında çalışmak bence zevkli olsa gerek tabi size sürekli getir götür işleri yaptırmıyorlarsa yani araştırma görevlisi çoğu zaman ezilen kadrodur ama bazıları rahatta eder bölüm ve üstünüzdeki akademisyenler bunda rol belirleyici oluyor...üniversite de ünvanınız nedir?
ben araştırma görevlisi kimisine göre çantacı
hemde ziraat alanında
sürekli arazi veya labaratuvar sizin bahsettiğiniz kadar kolay olmuyor malesef heleki bir bayan için
evet tembellik var bende bunuda söyledim zaten ama gerçekten baş edemiyorum bütün işlerle bir türlü bitmiyor
hmm anladığım kadarıyla idari kadrodasınızben masa başı işteyim ama bu meslek sizin seçiminiz yani zorluğunu biliyordunuz ki arazi yada laboratuar ortamında çalışmak bence zevkli olsa gerek tabi size sürekli getir götür işleri yaptırmıyorlarsa yani araştırma görevlisi çoğu zaman ezilen kadrodur ama bazıları rahatta eder bölüm ve üstünüzdeki akademisyenler bunda rol belirleyici oluyor...
bence abartılacak bir ev işinizde yok zaten eşinizin fazla beklentisi yok anladığım kadarıyla biraz daha özveri gösterin yeterli.
evet eşim çok şükür ki işimin stresini ve ne kadar yıpratıcı olduğunu bildiği için anlayışlı Allah razı olsun ondanben masa başı işteyim ama bu meslek sizin seçiminiz yani zorluğunu biliyordunuz ki arazi yada laboratuar ortamında çalışmak bence zevkli olsa gerek tabi size sürekli getir götür işleri yaptırmıyorlarsa yani araştırma görevlisi çoğu zaman ezilen kadrodur ama bazıları rahatta eder bölüm ve üstünüzdeki akademisyenler bunda rol belirleyici oluyor...
bence abartılacak bir ev işinizde yok zaten eşinizin fazla beklentisi yok anladığım kadarıyla biraz daha özveri gösterin yeterli.
Allah yardımcınız olsunAlistrmaya calistm en azindan kahvaltiyi topla ya da yatagi ort gibi basit seyler istedim.ama yapmadigi gibi yatagi toplamamissin diye azarlar. Oysa benden sonra kalkiyo sehzade kahvalti hazir olunca
Rahatlıktandır o :) bi bebeğiniz dünyaya gelsin kaynar suda pijamasına bulaşan boku ellerinizle yıkadığınızda ay ne komikmişim diye düşünürsünüz =))))
Kalıntı :) varsa makineye atsan olmaz.
Kalıntıyı suda biraz götür, leke çıkarıcı sık, at gitsin.
Komple atsan da olur evet ama pahalıya mal olabilir.
ahh keske bunları hamile kalmadan önce bilseydim amaöğğğğkay bana bi fenalıklar geldi
ahh keske bunları hamile kalmadan önce bilseydim ama
bu beceriksizlikle ben atarım galiba
1. Karnımızı doyuracak kadar birşeyler yaparım ama ekstram yoktur mesala hep kolay basit yemekler yada dışarıdan yeriz
2. Misafiri severim ama her defasında benim için acayip stresli geçiyor, arkadaşlarımıza gittiğimizde çeşit çeşit ev yapımı şeyler yerken ben sık sık çağıramadığım gibi hep hazıra kaçıyorum geldiklerinde
3. Hiçbir gün evi şöyle köşe bucak temizleyemedim evim temizlikçi aldığım gün temizdir sonrasında eşim süpürür
4.Çamaşırı yıkarım ama ütüyü herkes kendi ütüsünü yapar
5. Bulaşıkları eşim dizer, ben tezgahı felan toparlarım
6. Erkenden uyurum (bu hamilelikten dolayı bu aralar)
7. Üniversitede çalışıyorum işlerim ağır tez denemem var bir bayanın gücünün yetmeyeceği şeyler olduğu için bide hamilelik olunca onuda eşim yükleniyor ve bir çok sayamadığım şey....
eşitlikten yanayım. bayanlar yorulmasın isterim ama burda kocanıza acıdım.sanırım herşeyi ona yıkmışsınız.
biraz canlansanız iyi olur bence. yukarda da söylenmiş bana da aşırı tembel ve bencil biri gibi geldiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?