- 15 Şubat 2014
- 1.322
- 1.276
- 158
- Konu Sahibi pirayegibi
-
Anladım. Danışman hocan da anlayışlı demek ki.canım tezde daha ilk yılım
deneme yıllık o yüzden zaten uzayacak ama kasmıyorum
hatta ücretsiz izne bile ayrılmayı düşünüyorum
Gerçekten aynı durumdayım ama eşimden kaynaklı yorgunluk en üst seviyede oluyor hamilelikteSevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
Hormonlardan mıdır nedir bilmiyorum ama kendimi sürekli eleştiriyorum bu aralar
Eşimle severek evlendik ve çok şükür güzel giden bir evliliğimiz var
Eşim sorumluluklarını yerine getiren, güler yüzlü ve hamuru yumuşak bir insandır
Ama ben çok tuhafım yani inanın kendi kendime öyle geliyorum
Sanki böyle yapmam gereken şeyleri yapamıyorum gibi geliyor beceremiyorum
Tuhaflıklarımı sıralayacak olursam ;
1. Karnımızı doyuracak kadar birşeyler yaparım ama ekstram yoktur mesala hep kolay basit yemekler yada dışarıdan yeriz
2. Misafiri severim ama her defasında benim için acayip stresli geçiyor, arkadaşlarımıza gittiğimizde çeşit çeşit ev yapımı şeyler yerken ben sık sık çağıramadığım gibi hep hazıra kaçıyorum geldiklerinde
3. Hiçbir gün evi şöyle köşe bucak temizleyemedim evim temizlikçi aldığım gün temizdir sonrasında eşim süpürür
4.Çamaşırı yıkarım ama ütüyü herkes kendi ütüsünü yapar
5. Bulaşıkları eşim dizer, ben tezgahı felan toparlarım
6. Erkenden uyurum (bu hamilelikten dolayı bu aralar)
7. Üniversitede çalışıyorum işlerim ağır tez denemem var bir bayanın gücünün yetmeyeceği şeyler olduğu için bide hamilelik olunca onuda eşim yükleniyor ve bir çok sayamadığım şey....
Kendimi hiç bir işten anlamayan, beceriksiz ve kendi çalışmasını bile eşine yıkan bir kadın gibi hissediyorum
Tek iyi yapabildiğim şey okumak bu dünyada başkada maharetim yok
Bazen eşime çok mu yükleniyorum diye vicdan azabı çekiyorum.
Bide bebeğim olunca nasıl olurum bilmiyorum
Not: Ev işlerine temizlikçi al diyebilirsiniz ama alıyorum zaten fakat her zaman evde olmuyoruz benim denemem şehir dışında olduğu için evde olduğumuz günleride temizlikçi ile geçirmek istemiyorum
Biraz motive olup çabalasaniz sizde rahat edersiniz.Bunu gerçekten istemeniz lazimfarklı olmaya çalışmıyorum canım
yalnızca eşime çok yüklendiğimi düşünüyorum
burada sayamadığım daha bir çok konuda var o yüzden
Sevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
Eşim sorumluluklarını yerine getiren, güler yüzlü ve hamuru yumuşak bir insandır
1. Karnımızı doyuracak kadar birşeyler yaparım ama ekstram yoktur mesala hep kolay basit yemekler yada dışarıdan yeriz
2. Misafiri severim ama her defasında benim için acayip stresli geçiyor, arkadaşlarımıza gittiğimizde çeşit çeşit ev yapımı şeyler yerken ben sık sık çağıramadığım gibi hep hazıra kaçıyorum geldiklerinde
3. Hiçbir gün evi şöyle köşe bucak temizleyemedim evim temizlikçi aldığım gün temizdir sonrasında eşim süpürür
7. Üniversitede çalışıyorum işlerim ağır tez denemem var bir bayanın gücünün yetmeyeceği şeyler olduğu için bide hamilelik olunca onuda eşim yükleniyor ve bir çok sayamadığım şey....
Kendimi hiç bir işten anlamayan, beceriksiz ve kendi çalışmasını bile eşine yıkan bir kadın gibi hissediyorum
Not: Ev işlerine temizlikçi al diyebilirsiniz ama alıyorum zaten fakat her zaman evde olmuyoruz benim denemem şehir dışında olduğu için evde olduğumuz günleride temizlikçi ile geçirmek istemiyorum
Egittim diyorsun yani ben daha benimkine kirli corabini sepete atmayi ogretemedim yapmayan yapmiyoryok canım kv den dolayı değil sayemde
kv oğluşlarının kalkıp su içmesine bile dayanamaz ayaklarına kadar getirir
eşimle evlenince ilk yıl zorlandım ama sonra alıştı oda
kaynımda bir ara bizde kaldı
ben çalışıyorum sabahtan akşama kadar derdim dolapta köfte var öğlen yap ye felan diye
bide eğer geç gelecekse biz yemeğimizi yerdik işim varsa kendi sofrasını kendisi kurardı
akşamdan bulaşık varsa makinaya dizerdi derken onuda alıştırdım
bir gün bir baktım kaynıma yaa sen güzel yumurta yapıyorsun yapsana yiyelim diyorum
benim etrafımda ki erkekler hep böyle kendi kardeşlerimde işten geldiğimde tezgah toparlanmış ev süpürülmüş olur
galiba çok şanslıyım bu konuda
siz teöbelsiniz, sizden çok iş yapan ve becerikli bir eşe de denk gelmişiniz , o nedenle hep hazıra ve kolaya kaçıyorsunuz. eşiniz hiçbir işe el sürmeyen biri olsaydı temizlikçi alma şansınız olmasaydı ne yapacaktınız , bende üniversitede çalışıyıorum bence en rahat devlet kurumu üniversiteler tez sizi yorabilir beyinen ama bu ev işlerine yapmanıza engel değil, zaten bir ev haftada bir dip köşe temizlense yeterli, yani iki tas yemek yapmak bu kadar zor olmasa gerek, ütüye lafım yok bizdede herkes kıyafetını utuler ....Sevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
Olur böyle şeyler takilma bu kadar. Okul ev bide hamilelik kolay değil yani.Sevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
ücretsiz izni daha konuşmadım canımAnladım. Danışman hocan da anlayışlı demek ki.
üniversitede çalışıyorumGerçekten aynı durumdayım ama eşimden kaynaklı yorgunluk en üst seviyede oluyor hamilelikte
Eşim de razı olmuyor iş yapmama
Ama ben o işteyken dinlenerek te olsa bütün işlerimi yapıyorum bir saatte yapılacak işi 3 saatte yapın ama yapın 9 ay böyle sürmez bebeğinizin ve kendinizin. İyiliği için bol bol hareket edin
mastır tezimde teşekkür etmiştimGeçen sene bir arkadaş ders kitabı yazmış. ee nasıl yaptınız dedim. Anlattı bu, basımını kocam yaptı, kapağını kocam hazırladı, yok yayın eviyle şunları bunları yaptı....
Ne güzel valla, bayağı eşin yükün çoğunu yüklenmiş dedim. O da "adamı bayağı her işe kullanmışım"dedi. bari bir teşekkür edeydim kitabında dedim. Sanırım onu da yapmamış. Ben sorunca kocasının her türlü yardımı döküldü ortaya. Helali hoş olsun, yaptırıyor hatunlar..
Sen de tezinde uzun uzun teşekkür edip hesabı kapatırsın.
sadece içlerinde ki cevheri dışarıya çıkarmalarına yardımcı oldum diyeyimEgittim diyorsun yani ben daha benimkine kirli corabini sepete atmayi ogretemedim yapmayan yapmiyor
üniversite de ünvanınız nedir?siz teöbelsiniz, sizden çok iş yapan ve becerikli bir eşe de denk gelmişiniz , o nedenle hep hazıra ve kolaya kaçıyorsunuz. eşiniz hiçbir işe el sürmeyen biri olsaydı temizlikçi alma şansınız olmasaydı ne yapacaktınız , bende üniversitede çalışıyıorum bence en rahat devlet kurumu üniversiteler tez sizi yorabilir beyinen ama bu ev işlerine yapmanıza engel değil, zaten bir ev haftada bir dip köşe temizlense yeterli, yani iki tas yemek yapmak bu kadar zor olmasa gerek, ütüye lafım yok bizdede herkes kıyafetını utuler ....
ne yapmanız gerekıre gelırsek sılkelenın yeter.
bende yemeğimi yaparımeşinizi takdir ettim :) ben böyle olsam benim koca beni kapıya koyardı kesin :) kocaman bi maşallah eşinizeben hem çalışıyorum bu arada iş kendimizin olduğu için personelden bile fazla çalışırım. üzerine maaş da yok :) bi sigortam yatıyor. 3.5 yaşında kızım var. 7 aylık hamileyim. evimize daha hiç temizlikçi girmedi. hergün nerdeyse yemeğimde olur geç meç yaparım. eşim hergün yeni gömlek giyer. çamaşır ütü hergün olur evde :) şu an kendimi zeyna gibi hissettim
bende yemeğimi yaparım
ama nasıl diyeyim mesela dün gözleme+ ayran yaptım
hani böyle daha kolay yemekler
eşimin ütüsünü pek yapamam ama çamaşırlarımızı yıkarım
helal olsun size gerçekten
bide bende bel+boyun fıtığı, ve hepatit B olduğu için güçlü değilim galiba
Bende ölüyüm o zaman calisiyorum ogle aralari eve gidip yemek hazirliyorum topluyorum tekrar ise aksam yeniden yemek hazirla sinra ertesi gun oglene hazirla. Esim bi bardak suyunu almaz yer icer kalkar.eline saglık demez. Ev kadinligimi eksik bulur evde olmayim toz kaplar heryeri asla supurmez bana kizar bu evin hali ne diye ve ben 1 yillik bile evli degilim. Ikimizde unv.mezunuyuz bazen esimin akli dengesinden supe ediyorum insan bu kadar vicdans olur mu ya.. bi ilcedeyip burda kadinlar hep boyle oda boyle gormüs belki ama insan bi kiymet bilir kibar olur oda yok. Ve herseye küser. Ne kadar şanslısnz vay bana vaylar bana.Herkesin kulvarı ev işleri değil, kimi kadınlar evi düzenleme-temizleme konusunda daha becerikli oluyor, eli yatkın oluyor, kimileri bir gün yapsa, diğer gün ipin ucu kaçıyor. Bazıları çocukluktan beri annesi yanında gözlemleyip, yaparak pratiklik kazanıyor, kimilerinin annesi ev işine yanaştırmadığından (Ya da çocuğun ilgisi olmadığından) sonradan sonraya öğreniyor ama pratikleşemiyor, sıkılıyor.
Kendinizi yetersiz ve beceriksiz görmeyerek başlayın, nitekim hamile ve çalışan bir kadınsınız. Her şeye yetememek için sebepleriniz var. Bunun haricinde pasta vb. tarifleri mutfak çekmecenizde bulundurun, hazır yufkadan onlarca çeşit ikramlık çıkarabilirsiniz ve pratiktir, misafir gelmeden bir gün önce, neleri hazırlayabileceğinizin listesini yaparsınız. Listeyi takip ederek yemek vb. hazırlamak daha kolaydır.
Aslında her yemek kolay, tabanında soğan domates var, gerisi çeşit. Arada kendinizi denemek için daha zorlu yemeklere girişin, kimse anasının karnında öğrenmiyor, yaparsınız, yaptıkça kendinize güveniniz gelir, otomatikleşir.
Ütü işini iyi paylaşmışsınız, herkes kendi ütüsünü yapsın işte bunda takılacak bir durum yok. Bizde mesela ütü işi komple benimkindedir, benden daha iyi bu konuda ve hızlı.
Gün aşırı kendinizi yormadan, evinizi üstünden süpürseniz, ya da en olmadı 3 günde bir, eviniz hep temiz kalır. Hafta sonları bir süpürür bir toz alırsınız, tuvalet banyoya ilaç dökersiniz düzenli, bitti gitti. Bu düzeni oturtursanız, temizlik işi büyümez.
Evinizde iş bölümü var ne güzel işte, tüm işi kadınlar yapmak zorunda değil ki. Bulaşık makinesine iki tabak dizmenin nesi kötü, diziversin eşiniz. Biz de böyleyiz, yarı yarıyayız ev içinde ve hatta eşim benden fazla yapar ev işini çoğu kez, benden daha da düzenlidir. Eh şikayeti de yok, yapıversin ne olacak?
Çok da kasmayın, çocuk olunca ilk aylar bi bocalama-alışma süreci yaşarsınız, sonra yeniden bir düzen oturur.
yemek konusunda basit şeylerde olsa ihmal etmiyorum hemen hemen her akşam yemeğimiz olurYemek işin aslında en kolay kısmı, önemli olan ne pişireceğine karar vermekte. Şimdi birde yaz ayındayız sıcak yağlı şeyler çok tüketilmiyor. Şimdiden kış işin buzluğa bir kaç çeşit atsan sana çok kolaylık sağlar. Et, tavuk vs de aynı şekilde alıp eve gelince iki kişilik streç filmle sarıp yada buzdolabı poşetine koyup atıyorum buzluğa. Sabahtan ne pişireceksem çıkartıyorum.
Temizlik ne yazık ki nankör. Yap yap el alışkın değilse dağılıyor. Ben yaz ayında biraz boşverdim, pis değiliz ama çokda kasmıyorum (normalde titiz biriyim ama şuan yaşadığım yer çok sıcak ve sıcak bunaltıp bende sinir yapıyor) ütü ya ben ya eşim yapar haftalık yada 15 günlük biriktirip yaparım 1 saat sürer Max(üzüm kazanlı ütü diğer küçük ütülerle yapamam) misafir şu sıcakta bende sevmiyorum, zaten halim kalmıyor karnımızı doyuracak kadar pratik şeyler yapıyorum birde pasta börek çörek uğraşamam, ama onunda pratiği var, boş vaktimde kocaman kek yapıp buzluğa atıyorum, peynirli küçük çörekler yapıp atıyorum, kişi sayısı çıkartıp misafir gelince tabaklara koyabilirsiniz yanına birde yoğurtlu garnitürlü makarna oldu bitti. Bende çalışıyorum hatta işim çok rahat trafik derdi yok en geç akşam 6 da evimde oluyorum ama benimde eşim olmazsa ben birşeyin altından kalkamam ki hamile değilim çocuğum yok ve eşimin bazı rahatsızlıkları var. Oda bana çok yardımcı oluyor, yorgun olsa bile hadi sen git dinlen ben toplarım diyor. Bende bazen vicdan yapıyorum, eşime yaptırmamaya çalışıyorum, bende onun sevdiği yemekleri yapıyorum hoşuna gidecek şeylerle gönlünü almaya çalışıyorum.
Olur böyle şeyler takilma bu kadar. Okul ev bide hamilelik kolay değil yani.
Eşinde memnunmuş zaten dert etme zamanla herşey geçer alışırsın. Illa dört dörtlük olmak zorunda değilsiniz kendinizi üzmetin bu kadar.
çalışıyorsunuz bide hem öğlen hemde akşam yemeğimi yapıyorsunuzBende ölüyüm o zaman calisiyorum ogle aralari eve gidip yemek hazirliyorum topluyorum tekrar ise aksam yeniden yemek hazirla sinra ertesi gun oglene hazirla. Esim bi bardak suyunu almaz yer icer kalkar.eline saglık demez. Ev kadinligimi eksik bulur evde olmayim toz kaplar heryeri asla supurmez bana kizar bu evin hali ne diye ve ben 1 yillik bile evli degilim. Ikimizde unv.mezunuyuz bazen esimin akli dengesinden supe ediyorum insan bu kadar vicdans olur mu ya.. bi ilcedeyip burda kadinlar hep boyle oda boyle gormüs belki ama insan bi kiymet bilir kibar olur oda yok. Ve herseye küser. Ne kadar şanslısnz vay bana vaylar bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?