Beceriksizin tekiyim :(

Gerçekten aynı durumdayım ama eşimden kaynaklı yorgunluk en üst seviyede oluyor hamilelikte
Eşim de razı olmuyor iş yapmama
Ama ben o işteyken dinlenerek te olsa bütün işlerimi yapıyorum bir saatte yapılacak işi 3 saatte yapın ama yapın 9 ay böyle sürmez bebeğinizin ve kendinizin. İyiliği için bol bol hareket edin

farklı olmaya çalışmıyorum canım
yalnızca eşime çok yüklendiğimi düşünüyorum
burada sayamadığım daha bir çok konuda var o yüzden
Biraz motive olup çabalasaniz sizde rahat edersiniz.Bunu gerçekten istemeniz lazim

Geçen sene bir arkadaş ders kitabı yazmış. ee nasıl yaptınız dedim. Anlattı bu, basımını kocam yaptı, kapağını kocam hazırladı, yok yayın eviyle şunları bunları yaptı....
Ne güzel valla, bayağı eşin yükün çoğunu yüklenmiş dedim. O da "adamı bayağı her işe kullanmışım" dedi. bari bir teşekkür edeydim kitabında dedim. Sanırım onu da yapmamış. Ben sorunca kocasının her türlü yardımı döküldü ortaya.Helali hoş olsun, yaptırıyor hatunlar..
Sen de tezinde uzun uzun teşekkür edip hesabı kapatırsın.

Yemek işin aslında en kolay kısmı, önemli olan ne pişireceğine karar vermekte. Şimdi birde yaz ayındayız sıcak yağlı şeyler çok tüketilmiyor. Şimdiden kış işin buzluğa bir kaç çeşit atsan sana çok kolaylık sağlar. Et, tavuk vs de aynı şekilde alıp eve gelince iki kişilik streç filmle sarıp yada buzdolabı poşetine koyup atıyorum buzluğa. Sabahtan ne pişireceksem çıkartıyorum.

Temizlik ne yazık ki nankör. Yap yap el alışkın değilse dağılıyor. Ben yaz ayında biraz boşverdim, pis değiliz ama çokda kasmıyorum (normalde titiz biriyim ama şuan yaşadığım yer çok sıcak ve sıcak bunaltıp bende sinir yapıyor) ütü ya ben ya eşim yapar haftalık yada 15 günlük biriktirip yaparım 1 saat sürer Max(üzüm kazanlı ütü diğer küçük ütülerle yapamam) misafir şu sıcakta bende sevmiyorum, zaten halim kalmıyor karnımızı doyuracak kadar pratik şeyler yapıyorum birde pasta börek çörek uğraşamam, ama onunda pratiği var, boş vaktimde kocaman kek yapıp buzluğa atıyorum, peynirli küçük çörekler yapıp atıyorum, kişi sayısı çıkartıp misafir gelince tabaklara koyabilirsiniz yanına birde yoğurtlu garnitürlü makarna oldu bitti. Bende çalışıyorum hatta işim çok rahat trafik derdi yok en geç akşam 6 da evimde oluyorum ama benimde eşim olmazsa ben birşeyin altından kalkamam ki hamile değilim çocuğum yok ve eşimin bazı rahatsızlıkları var. Oda bana çok yardımcı oluyor, yorgun olsa bile hadi sen git dinlen ben toplarım diyor. Bende bazen vicdan yapıyorum, eşime yaptırmamaya çalışıyorum, bende onun sevdiği yemekleri yapıyorum hoşuna gidecek şeylerle gönlünü almaya çalışıyorum.

Egittim diyorsun yani ben daha benimkine kirli corabini sepete atmayi ogretemedim yapmayan yapmiyor

siz teöbelsiniz, sizden çok iş yapan ve becerikli bir eşe de denk gelmişiniz , o nedenle hep hazıra ve kolaya kaçıyorsunuz. eşiniz hiçbir işe el sürmeyen biri olsaydı temizlikçi alma şansınız olmasaydı ne yapacaktınız , bende üniversitede çalışıyıorum bence en rahat devlet kurumu üniversiteler tez sizi yorabilir beyinen ama bu ev işlerine yapmanıza engel değil, zaten bir ev haftada bir dip köşe temizlense yeterli, yani iki tas yemek yapmak bu kadar zor olmasa gerek, ütüye lafım yok bizdede herkes kıyafetını utuler ....
ne yapmanız gerekıre gelırsek sılkelenın yeter.

eşinizi takdir ettim :) ben böyle olsam benim koca beni kapıya koyardı kesin :) kocaman bi maşallah eşinize ben hem çalışıyorum bu arada iş kendimizin olduğu için personelden bile fazla çalışırım. üzerine maaş da yok :) bi sigortam yatıyor. 3.5 yaşında kızım var. 7 aylık hamileyim. evimize daha hiç temizlikçi girmedi. hergün nerdeyse yemeğimde olur geç meç yaparım. eşim hergün yeni gömlek giyer. çamaşır ütü hergün olur evde :) şu an kendimi zeyna gibi hissettim

Olur böyle şeyler takilma bu kadar. Okul ev bide hamilelik kolay değil yani.
Eşinde memnunmuş zaten dert etme zamanla herşey geçer alışırsın. Illa dört dörtlük olmak zorunda değilsiniz kendinizi üzmetin bu kadar.

üniversitede çalışıyorum
aslında gün içinde oturduğum zaman kısıtlıdır
ev işi derseniz düşük tehlikem var bide azcık birşeye zorlasam hemen sancım oluyor
o yüzden eşimde iyice hiç birşeye dokundurmaz oldu

mastır tezimde teşekkür etmiştim
onda da soğalsun azda olsa yardımı dokunmuştu
ben yiğidi öldürürüm hakkını yemem yaniiii

üniversite de ünvanınız nedir?
ben araştırma görevlisi kimisine göre çantacı
hemde ziraat alanında
sürekli arazi veya labaratuvar sizin bahsettiğiniz kadar kolay olmuyor malesef heleki bir bayan için
evet tembellik var bende bunuda söyledim zaten ama gerçekten baş edemiyorum bütün işlerle bir türlü bitmiyor

bende yemeğimi yaparım
ama nasıl diyeyim mesela dün gözleme+ ayran yaptım
hani böyle daha kolay yemekler
eşimin ütüsünü pek yapamam ama çamaşırlarımızı yıkarım
helal olsun size gerçekten
bide bende bel+boyun fıtığı, ve hepatit B olduğu için güçlü değilim galiba

valla boşverin en güzelini yapıyorsunuz. ben imrendim size. geçmiş olsun. bendede boyun fıtığı var bazen baya zorluyor. ama sanırım tempoya alışmışım. eşiniz şikayetçi değilmiş değişmeye çalışıp boşa yormayın kendinizi :) psikolog bana demişti ki her zaman yaparsanız birşeyi alışkanlık olur ve karşı taraf hep bekler. arada kasıtlı olarak yapmayın ki onun için rutin beklenti haline gelmesin :) ama ben beceremedim bunu. bakalım 2. çocuktan sonra becerebilirim inşallah.

Bende ölüyüm o zaman calisiyorum ogle aralari eve gidip yemek hazirliyorum topluyorum tekrar ise aksam yeniden yemek hazirla sinra ertesi gun oglene hazirla. Esim bi bardak suyunu almaz yer icer kalkar.eline saglık demez. Ev kadinligimi eksik bulur evde olmayim toz kaplar heryeri asla supurmez bana kizar bu evin hali ne diye ve ben 1 yillik bile evli degilim. Ikimizde unv.mezunuyuz bazen esimin akli dengesinden supe ediyorum insan bu kadar vicdans olur mu ya.. bi ilcedeyip burda kadinlar hep boyle oda boyle gormüs belki ama insan bi kiymet bilir kibar olur oda yok. Ve herseye küser. Ne kadar şanslısnz vay bana vaylar bana.

yemek konusunda basit şeylerde olsa ihmal etmiyorum hemen hemen her akşam yemeğimiz olur
ama temizliği şöyle bir gün başlayıpta köşe bucak yapamam
bak mesela dünümü anlatayım size; bir önceki günden misafir vardı makinaya dizmiştim bulaşıkları ama tezgahta bir kaç elde yıkamam gereken şeyler vardı onları yıkadım
akşam yemeğine gözleme+ayran yaptım
kurumuş kıyafetler vardı onları toplayıp katladım
bir makina daha çamaşır attım serdim
hafta sonu deneme için memlekete gideceğiz kıyafetlerimizi hazırladım
buz dolabında ki bozulacak şeyleri temizledim bulaşık makinasını çalıştırdım
tabi duş felan aldım derken ayağa kalkacak halim kalmadı ve daha fazla birşey yapamadım

çalışıyorsunuz bide hem öğlen hemde akşam yemeğimi yapıyorsunuz
valla yazık size Allah yardımcınız olsun
daha yeni evli olduğunuz için eşinizi alıştırabilirdiniz belki neden hepsini yüklendiniz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…