- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
- Konu Sahibi pirayegibi
-
her zaman bekar arkadaşlarım için ettiğim tek duam budurBen size çok özendim . Inşallah bizim karşımıza da böyle merhametli insanlar çıkar. Dert etmeyin birlikte güzel bir hayat kurmuşsunuz, daim olsun.
bence sen de patavatsızsın!Aynen beceriksizmişsin,kocan da bir süre sonra bıkar bu durumdan. Kendini bilmek güzel bir şey ama taktir ettim. Çocuğun olunca evi B*k götürecek sanırım.
Allahım kocam ev işi yaptığı için vicdan azabı çekeyim. Amin
yat kalk kocana sukret boyle biri hayintnda diye :)
beni anlayan insanlara öyle çok ihtiyacım vardı kii
çok teşekkür ederim
Değişir zamanla merak etmeyin önceden bende öyleydim sonra birden canavar kadına dönüştüm oğlum olunca okul iş ev oğlum hepsini birden tek başıma yaptım hemde babasız çoçuk sonra baktım manyaklık derecesinde temizlik yapmaya başladım dedim hiç ayarım yok önceden hiç yapmazdım şimdi elimde bezle gezer oldum diye artık 3senedir normal sınırlardayım sizin bebişden sonra daha hevesli olacağınızı düşünüyorum şimdi hem gebesiniz kafanıza takıp üzülmeyin hamileliğin keyfini çıkarınSevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
Hormonlardan mıdır nedir bilmiyorum ama kendimi sürekli eleştiriyorum bu aralar
Eşimle severek evlendik ve çok şükür güzel giden bir evliliğimiz var
Eşim sorumluluklarını yerine getiren, güler yüzlü ve hamuru yumuşak bir insandır
Ama ben çok tuhafım yani inanın kendi kendime öyle geliyorum
Sanki böyle yapmam gereken şeyleri yapamıyorum gibi geliyor beceremiyorum
Tuhaflıklarımı sıralayacak olursam ;
1. Karnımızı doyuracak kadar birşeyler yaparım ama ekstram yoktur mesala hep kolay basit yemekler yada dışarıdan yeriz
2. Misafiri severim ama her defasında benim için acayip stresli geçiyor, arkadaşlarımıza gittiğimizde çeşit çeşit ev yapımı şeyler yerken ben sık sık çağıramadığım gibi hep hazıra kaçıyorum geldiklerinde
3. Hiçbir gün evi şöyle köşe bucak temizleyemedim evim temizlikçi aldığım gün temizdir sonrasında eşim süpürür
4.Çamaşırı yıkarım ama ütüyü herkes kendi ütüsünü yapar
5. Bulaşıkları eşim dizer, ben tezgahı felan toparlarım
6. Erkenden uyurum (bu hamilelikten dolayı bu aralar)
7. Üniversitede çalışıyorum işlerim ağır tez denemem var bir bayanın gücünün yetmeyeceği şeyler olduğu için bide hamilelik olunca onuda eşim yükleniyor ve bir çok sayamadığım şey....
Kendimi hiç bir işten anlamayan, beceriksiz ve kendi çalışmasını bile eşine yıkan bir kadın gibi hissediyorum
Tek iyi yapabildiğim şey okumak bu dünyada başkada maharetim yok
Bazen eşime çok mu yükleniyorum diye vicdan azabı çekiyorum.
Bide bebeğim olunca nasıl olurum bilmiyorum
Not: Ev işlerine temizlikçi al diyebilirsiniz ama alıyorum zaten fakat her zaman evde olmuyoruz benim denemem şehir dışında olduğu için evde olduğumuz günleride temizlikçi ile geçirmek istemiyorum
ahh aslında hiç bir iş yapmamış gibi görünsemdeİlgilenecek daha önemli meselelerimiz var napalım birinin de tez, makale vs yazması gerekiyor bu dünyada
Aç kalmayın, eviniz mikrop kapılacak raddede olmasın yeter, eşiniz de yardım ediyormuş oh mis
hadi inşaallahDeğişir zamanla merak etmeyin önceden bende öyleydim sonra birden canavar kadına dönüştüm oğlum olunca okul iş ev oğlum hepsini birden tek başıma yaptım hemde babasız çoçuk sonra baktım manyaklık derecesinde temizlik yapmaya başladım dedim hiç ayarım yok önceden hiç yapmazdım şimdi elimde bezle gezer oldum diye artık 3senedir normal sınırlardayım sizin bebişden sonra daha hevesli olacağınızı düşünüyorum şimdi hem gebesiniz kafanıza takıp üzülmeyin hamileliğin keyfini çıkarın
Hayalimdeki yasamSevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
Eşim sorumluluklarını yerine getiren, güler yüzlü ve hamuru yumuşak bir insandır
1. Karnımızı doyuracak kadar birşeyler yaparım ama ekstram yoktur mesala hep kolay basit yemekler yada dışarıdan yeriz
2. Misafiri severim ama her defasında benim için acayip stresli geçiyor, arkadaşlarımıza gittiğimizde çeşit çeşit ev yapımı şeyler yerken ben sık sık çağıramadığım gibi hep hazıra kaçıyorum geldiklerinde
3. Hiçbir gün evi şöyle köşe bucak temizleyemedim evim temizlikçi aldığım gün temizdir sonrasında eşim süpürür
7. Üniversitede çalışıyorum işlerim ağır tez denemem var bir bayanın gücünün yetmeyeceği şeyler olduğu için bide hamilelik olunca onuda eşim yükleniyor ve bir çok sayamadığım şey....
Kendimi hiç bir işten anlamayan, beceriksiz ve kendi çalışmasını bile eşine yıkan bir kadın gibi hissediyorum
Not: Ev işlerine temizlikçi al diyebilirsiniz ama alıyorum zaten fakat her zaman evde olmuyoruz benim denemem şehir dışında olduğu için evde olduğumuz günleride temizlikçi ile geçirmek istemiyorum
Canim bu beceriksizlik degil tembellik ama esin bunu sorun etmiyorsa sorun degil ayni tempo devam :)
maşaallah diyeyim sizede
aslında buzluğu kullanıyorum çok şükür ama genelde yemek için
bizim bulunduğumuz şehirde bir tek ablamlar var onun dışında kimse çat kapı gelmez
onlarda gelecekleri gün sabahtan haber ederler zaten
bu tembelliğim birazda ondan aslında
kimse gelir mi telaşı yok
alışmışız rahata eşimle
Kadınlar ömrünü temizlik yemek vs gibi saçmaliklara ayırdığı için kendine eşine çocuğuna yeterli zamanı ayîramıyor malesef bu saçmalıkları hergün yapmak yerine eşinizle gezin tozunu hayatın tadını alın emin olun daha iyi bi eş olursunuzSevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
canım dışarıdan yediğimiz yerler belirli yerlerEv isleri, utu vs sorun degil. Zaten yapmasi da lazim. Benim babam yapar benim utulerimi, mutfagi toparlar siler vs. Tezi ona yikmak da muhim degil. Ben lisanstayken tum odevlerimi eski sevgilime yaptirirdim. Tezde zaten arastirma kismi disinda gerisi hikaye. Disaridan soyleme isi kotu ama. Hamilesiniz bir de ustelik. Disaridaki seyler ne ortamlarda yapiliyor, ne pis seyler oluyor. Bebege yazik bence ne olursa olsun evde bir seyler yapin.
öyleyiz zatenKadınlar ömrünü temizlik yemek vs gibi saçmaliklara ayırdığı için kendine eşine çocuğuna yeterli zamanı ayîramıyor malesef bu saçmalıkları hergün yapmak yerine eşinizle gezin tozunu hayatın tadını alın emin olun daha iyi bi eş olursunuz
gerçekten çok teşekkür ederimEvinize sık misafir gelmeyince insanın kendini salması doğal, düşünce şu oluyor genelde "Amaan kime yapacağım ki temizliği, yine kirleniyor nasılsa, yatağı toplasam yine bozulacak. Yemek yaptığım, oturduğum yer temiz, tamam gerisi yapılır nasılsa biz bizeyiz" gibi.
Çocuk olunca daha bir farklı yaklaşırsınız, hele emekleme dönemi, halıları gün aşırı süpürürsünüz, kendinize şaşarsınız, dert etmeyin. Allah huzur, muhabbet versin, ne güzel eşiniz de yardımcı olur gider.
Ben hamile kaldığımda, ya nasıl yaparım yapacağım derdim. Millet tek başına, koca desteği, anne desteği de görmeden her şeye yetişiyor, benim yanımda onlar var, bana bırakmaz yaparlar biliyorum ama ben yapamam herhalde, güçsüzüm, beceremem derdim. İş başa düşünce öyle bir yapılıyor ki, annemin hasta olduğu, eşimin deli yoğun çalıştığı bir dönem, gece çocuğa da baktım, sabah yemeğimi de yaptım, çocuğun karnını da doyurdum, ortalığı da topladım, makinalari doldurup çalıştırdım da, çamaşır serdim topladım katladım, dolapları indirdim yeniden düzenledim, bir de üzerine fırına tahinli kurabiye, tuzlu simit pasta attım, onları pişirip kavanozladım. Yaparsınız siz de, yapmasanız bile her şeyin bir kolayı bulunuyor. Başlayınca gerisi geliyor.
Tabi sürekli aynı tempoda olmadım hiçbir zaman, uykuyu bakımı hep paylaştık eşimle, ev işlerini, temizliği, yemeği vb. Bu güzel bir şey, dinlenmek, dinlendirilmek, birlikte yapmak.
Takılmayın hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?