bedavacı!?

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
selam kızlar
ben vardiyalı calısıyorum bi kurumda.yemek yeme de beraber oluyor vardiyadaki 3 arkadasla.sadece 3 bayanız . ben genelde evden getiriyorum yemek ama diger öğün icin bazen markete gidiyoruz, ortak yenecek şeyleri de almak için. bi arkadaş var istedigini alıyor aliyor kasaya gelince ne aldıklarimızın parasını bölüsüyor ne de kendi aldıklarını ödüyor. bugün bana kasada snra ödesiriz dedi.cebinde de parası var biliyorum. ve benim şuan yol param yok. insanlardaki bu rahatlıga hayret ediyorum bazen. arkadaşımdan buz gbi sogudum

"Sonra ödeşemeyiz arkadaşım benim üzerimdeki para da ona göre. Yol param kalmayacak, varsa çıkar ver, yoksa da ona göre alma yani" diyeceksiniz. Ekmeğinizi suyunuzu vermiyorlar; arkadaş kaybetmemek için para kaybetmenin adına enayilik deniyor maalesef çünkü eski arkadaşlar kalmadı piyasada. Sonra ödeşmelerin tarihi gelmiyor bir türlü :)

Ben de o an hemen parayı hazır ederim, hatta ne acelen var diyorlar. İşte bunlar hep tecrübe.

Arkadasini alisveriste tanirsin zaten. Boyle belescilerden nefret ediyorum ya. Hic arkadasim yok. Olmasini da istemiyorum hayatima kimseyi sokmuyorum. Asosyal degilim. Cok disa donuk bir yapim var amma velakin prensip olarak insan sevmiyorum ben... cunku genel olarak herkes menfaatci.. isi gorulene kadar. Merhaba merhaba... o kadaaaar.. dostlukmus arkadaslikmis hepsi cocuklukta kaldi. 2 3 tane dostum vardi. Evlendiler barklandilar. Baska sehirlere dagildik bitti gitti. Insanlara cok firsat verdim ama degerlendiremediler. Hep kullanmaya calistilar. Bu sebeple aile iliskilerim cok iyi. Tek dostum esim. Iyiki var

Bende de var öyle bir arkadaş. Asla hesabını yapmıyorum ama sinirine dokunuyor insanın. Aileme gittiğim zaman çıkalım edelim bir yerlere gidelim diye ısrar ediyor. Bir mağazaya girsek hediye aldırmaya kalkıyor, sen zenginsin diyor. Bir yere gidiyoruz yemek yiyoruz ya da çay, kahve içiyoruz ben çok nadiren tatlı vs yerim her yerin sevmem tatlısını, pastasını falan o yiyor, sıra hesaba geliyor, kardeşine ısmarlarsın artık kocan zengin diyor. Bir sinir harbi geliyor bana. Son dönemlerde olmasa da haziran ayına kadar çok aktif arkadaşlarla çıkan bir insandım. Etrafımdaki insanlarda hep maddi açıdan rahat insanlar ama ben böyle bir şey görmedim. Arkadaşlarımla aramızda asla hesap konusu dönmez. Ya ortaklaşa öderiz ya aramızdan biri ödemek ister öder ya da hesap yüklü gelmiştir yanında nakti olan öder. 200 küsür hesap ödediğimi bilirim ama ben istediğim için öderim, dokunmaz bile. Fakat bu arkadaşın daha bir çayını içmişliğim yok üstelik 20 senedir arkadaşım. Hadi 10 senedir ergenlikten beri çıkarız yok yani yok. Üniversite okuyordu, eskiden öğrenciyim ben kardeşim diyordu hadi eyvallah ama şimdi çalışıyor. Öğrenciyken de arkadaşlarıyla her gün geziyordu tozuyordu, instagrama story atıyordu görüyordum yani yiyip içtiğini ama sıra bana gelince enayi yerine koymaya çalışıyor. Sinirim bozuldu yine.

param yetcek mi bilmiyorum dedim kasada. bende para vaaar dedi . 2 lira koydu üstüne
Ayyy tam sorumsuz beleşci. Siz daha da açık konuşun, yetmeyecek deyin. Hatta aldıklarınızı kafanızda hesaplayıp ona göre para çıkarın; benimki bu kadar kalan param lazım deyin. Afedersin ama eşek gibi ödesin aldıklarını.

Canım benim hiç istifini bozma , bundan sonra markete gittiğinizde aldığın ürünlerin tutarı kadar para hazırla , örneğin 7 tl tutuyorsa yanına 7 tl al , kasaya gelince yanımda kendi hesabıma kadar para var kusura bakma de, bırak kasada kalsın onun aldıkları , ödemiyorsada hiç utanma , direkt kasiyere diğer ürünleri iptal ettir ,sen al ürünlerini at çantana çık. Ona ders olur bir daha sana bulaşmaz

ödemeyip kenara geçecektin. benim de yol param yok o zaman kalsınlar diyecektin..bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…