bedavacı!?

Bayan değil KADIN.
Konuya gelince de bundan sonra siz de ortak hiç bir şey almayın.

Kadın kelimesinin TDK'da 'hizmetçi bayan' anlamına geldiğini biliyor muydunuz ?

Konu sahibi kasaya gelince "kendime kadar para aldım sonra al" diyebilirsiniz. Kimsenin yükünü çekmeyin. Bu tip insanlar zaten siz sustuğunuz için çoğalıyorlar.

Kimse kusura bakmasın ben yetişkin insaların,
bu tip sorunları çözemeyişini ve böyle insanlara gerekli sınırı çizemeyişini, ne anlayabiliyorum,
ne kabul edebiliyorum.
Buraya konu açana kadar davranışını ona sözel olarak yansıtacaksınız hepsi bu:
-Arkadaşım birlikte markete gidiyoruz,
ne aldığını kendin ödüyorsun ne de ödemeye ortak oluyorsun.
Biz sürekli senin ödemeni yapamayız,
hepimizin bütçesi belli,kendimize göre hesabımız kitabımız var.
Bundan sonra herkes kendi hesabını kendisi ödesin.

Bu kadar.
İster alınsın,ister darılsın.
Bedavacılık yapacak kadar karakteri zayıf birinin bu konuşmaya vereceği tepkiyi de dikkate almam doğrusu.

Arkadaşınız bunu dediği sırada, aa ama ben de alacaklarımı ona göre ayarlamıştım, geriye bir tek yol param kalıyor, deyin. Ya da daha markette bir şeyler alırken fiyatına bakın, kendi kendinize konuşun, para hesabı yapın. Fazladan bir şey alıp, aa bunu alırsam yol param kalmıyor deyip geri yerine bırakın. Böylece kasaya geldiğinizde sizden ödemenizi isteyemez.

Ben de bunu sizden öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim.
Ama unutmayın nüfus cüzdanınız da Kadın ya da Erkek yazar .
Feminist falan değilim ama toplumumuzda kadın ve bayanın ayrıştırılmasına ifrit oluyorum.

ilginç belkide sizeiden veya yanliş kişilerle arkadaşlık ettıgınız icindir... arkdadaş candır. Eş arkadaş değil cok sacma...
insanın nasıl dostu olmaz hiç mi cevreniz yok gidip geldıgınız. Benim cocukluk arkadaşlarımın cocuklarıyla kendi cocuklarım bile oyuyor...
Ben almanyada yaşıyorum bazı arkdaşlarıö türkıyede evlendıp döndüker hala görüşüyoruz. Mesafe bahane değil.

bu huy işte insani kulanıyorlar pişlinkıkleriyle. birdakıne cıkarken para yok üzerimde sen ödersen otururuz de bitti

Niye hala arkadaşınız olduğunu anlamadım. Ben olsam görüşmezdim. Veya bir sonraki buluşmanızda “Yatırımlık pahalı bir arsa alıyoruz. Maddi durumum bundan sonra sıkışık olacak. Son 20 yıldır ben ödüyorum, bundan sonraki 20 yılda sen ödersin artık” deyin, bir daha sizinle görüşmez zaten. Görüşürse de o öder, sinir olmazsınız.

Bir kere siz iş arkadaşınız. Bir gün o bir gün sen ödesen birşey demem. Ama bu bayan resmen sizi enayi yerine koyuyor. Sonucta aynı yerde calışıyorsunuz siz ondan daha zengin değilsiniz. Her seferinde böyle yapıyorsa ya gitmegin markete gidiyorsanizda baştan herkes kendi hesabini ödesin de bitti.

O TDK nın cinsiyetçi ve dar bakış açısı yüzünden
Ama doğrusu bayan değil kadındır

Zaten farklı sebeplerden artık kopma noktasındayım. Son demlerimiz. Farklı şehirlerde yaşayınca öyle çok üzerinde aman aman durmuyor insan ama birikiyor birikiyor sonunda bıçak kemiğe dayanıyor.

Çocukluk arkadaşım dört yaşından beri beraberdik. Hani ergenlikte falan dışarı çıkardık falan o ayrı hadi ama ben evlendikten sonra saçma sapan azıttı. Eşimin işi zaten inşaat sürekli arsa alıyoruz falan yemez öyle. Enteresan bir insan. Giderim oraya mesela gelirken eşimin ne kadar para verdiğini sorar. Söylemem elbette ama biliyor eşim iş adamı. Hala beni istemeye geldiklerinde gelen arabalardan bahseder arada. Ben yaka silktim artık. Beleşçilik meselesi aramızdaki en ufak şey.

bu huy işte insani kulanıyorlar pişlinkıkleriyle. birdakıne cıkarken para yok üzerimde sen ödersen otururuz de bitti
Canım ailemin yanına gidiyorum şehir dışına yanımda para yok desem yemez. Zaten pamuk ipliği derler ya o noktaya getirdi arkadaşlığımızı. Son demlerimizi yaşıyoruz.

neee eşiniz kac para mı verdi diye soruyor. Allah aşkına görüşmeyın artık

Canım ailemin yanına gidiyorum şehir dışına yanımda para yok desem yemez. Zaten pamuk ipliği derler ya o noktaya getirdi arkadaşlığımızı. Son demlerimizi yaşıyoruz.
ozamam doğruyu söyle. Bunca yıldan beri arkadaşız. Birde ben senin cayını bir iceyim de?
Eşiöin ne kadar kazandıgı ne kadar verdıgı seni alakadar etmeki de?
Bundan sonra sen ödersen iceriz cayi yoksa yok de bitsin.

Sonra odesiriz dediğinde benimde üstümde o kadar yok sen şimdi ver ben sana öderim sonra diyecektiniz. En sinir olduğum insan tipi. Öğrenciyken yurtta arkadaşım aynen böyleydi. Bir kere markete gittik abur cubur aldı kasada bana odettirip aldıklarını da kendisi yedi sağolsun. Neyse dedim bir kerelik olur, birde dışardayken sipariş verip ödemedi . Ondan sonra zırnık almadım . Arar birşey isterdi param yok vs. Bahanelerimi siralardim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…