- 22 Mart 2015
- 37.077
- 184.491
- 598
- 38
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Bence bu konuyu siz acmaliymissiniz. Ne biçim bir arkadaş ki arkadaş vasfını bile sömürüyor resmen. En iyisi gorusmemek.Kısacası sondu. Bu Kasım'da yine gittim. Annesi görmüş beni, mesaj attı bana niye söylemedin geldiğini diye. Söylemek gibi bir zorunluluğum mu var dedim. Bitti. Bundan sonra böyle. Saçma sapan cinsel hayatımdan bilmem nelere kadar muhabbetler açıyor. Gelemiyorum. Uyarsan da aynı. Kötü olacaksın bu zamanda onu anladım. Sömürülmeye başlandığım yerde dur derim ben. Bir olur iki olur, bunun ise sonu yok.
Yok öyle değil, o sizden önce kasaya gitse , bu durum yaşanmıyor mubugün bekledim işte. param yetmeyebilir ama dedim yetmedi benim param vaar deyip 2 lira koydu cekildi
her yerden illa ki çıkacaklar. olur mu o bir bayan değil KADIN KADIN. te allahım ya boşverin saçma sapan şeyler
TDK bu toplumdan fazlası değil zaten. O sebeple neyi savunduğunuzun farkına varın. Bu anlamı taşıyor mu? Evet. Ben bundan bir kadın olarak rahatsızlık duyuyor muyum? Evet. Siz kendinize bu tanımı yakıştırıyorsanız kimseyi ilgilendirmez. TDK adet olan kadına "kirli" derken de bu toplumu yansıtıyor. Ben buna saygı duymam. Duyamam. Kendi aklım, fikrim yerinde ve eleştirimi sonuna kadar yaparım. Kadın / Bayan tartışması yapmak yerine bu saçmalık önlenmeli. Kadına yakıştırılan temizlikçi yakıştırması değişmeli. Zira aynı toplum erkek için; mert, sözüne güvenilir, bükülmez, sert demiş. Kadın deyince akla toz bezi geliyorsa öyle topluma da yazıklar olsun. Siz TDK deyip kabul ediyorsunuz diye herkes başını eğmek zorunda değil.
Uzun uzun yazmaya üşendim.
Hay ağzınla bin yaşa !
Ayakta alkışlıyorum seni
Ama bu üyeye göre profesörlerin söylediği her şeyi kabul etmek gerekir sanırım.
Ben temizlikçi kimliğin olmadan da KADINım. Ve bununla gurur duyuyorum.
Aynı TDK erkeğe mert vb tanımlar yüklerken, kadına temizlikçi diyor ama cinsiyetçi olmuyor öyle mi? Buna da TDK dan okkalı bir sıfat bulurdum da neyse...
Neden evden getiresiniz ki onun yüzunden .açık açık ben artık evden getiricem ne varsa deyip işin icinden cıkmayi düsünüyorum.aramıza duvar cektim zaten
Bunu tdk söylemiyor. TDK kurumu uydurup yazmıyor. Bu anlamlar zaten bu toplumun kullandığı anlamlar diyorum. O zaman bu ülkenin bakış açısını değiştirmeniz gerekir ki sözlükteki anlamı da değişsin.
Kadına bu sıfatı yakıştırmak değil olay. Demek istediğim tdk yanlı değil varolanı yazıyor.
Oturup toplum bilim dil bilim anlatacak değilim zaten anlamıyorsunuz da.
TDK'nın eski başkanından ders almış kişiyim. Savunmak istediğim şey "kadın" değil tdk değil.
Mert sözcüğünün anlamını belirleyen de bu toplum. Biz de gider bu anlamları toplar derler yazıya geçirirz. Olay bundan ibaret.
Bunu tdk söylemiyor. TDK kurumu uydurup yazmıyor. Bu anlamlar zaten bu toplumun kullandığı anlamlar diyorum. O zaman bu ülkenin bakış açısını değiştirmeniz gerekir ki sözlükteki anlamı da değişsin.
Kadına bu sıfatı yakıştırmak değil olay. Demek istediğim tdk yanlı değil varolanı yazıyor.
Oturup toplum bilim dil bilim anlatacak değilim zaten anlamıyorsunuz da.
TDK'nın eski başkanından ders almış kişiyim. Savunmak istediğim şey "kadın" değil tdk değil.
Mert sözcüğünün anlamını belirleyen de bu toplum. Biz de gider bu anlamları toplar derler yazıya geçirirz. Olay bundan ibaret.
Şimdi anlaşıldı neden yanlışı ısrarla savunduğunuz...
Haklısınız. Benim de dikkatimi başka bir şey çekiyor. Türkçede o kadar tuhaf tabirler türemeye başladı ki, bu kadar olur.O TDK nın cinsiyetçi ve dar bakış açısı yüzünden
Ama doğrusu bayan değil kadındır
Canım benim bu insanlar her yerde var.Benim çalıştığım yerde evden bişeyler getiriorum şekerim düşüo çıkardığımanda bitiyor hemde ikram etmeden.Sigara bile kalmıyordu.Ama artık kendime yetecek kadar var diyorum.Kimseden biley istemiorum.Benikullandığınıanladım kişilerede bişey vermiorum.Adın cimriye huysuza bile çımıyor ama benim aldığım maaşı oda alıyor.Çok akıllı sanıyolar kendilerini.selam kızlar
ben vardiyalı calısıyorum bi kurumda.yemek yeme de beraber oluyor vardiyadaki 3 arkadasla.sadece 3 bayanız . ben genelde evden getiriyorum yemek ama diger öğün icin bazen markete gidiyoruz, ortak yenecek şeyleri de almak için. bi arkadaş var istedigini alıyor aliyor kasaya gelince ne aldıklarimızın parasını bölüsüyor ne de kendi aldıklarını ödüyor. bugün bana kasada snra ödesiriz dedi.cebinde de parası var biliyorum. ve benim şuan yol param yok. insanlardaki bu rahatlıga hayret ediyorum bazen. arkadaşımdan buz gbi sogudum
Iste sendeselam kızlar
ben vardiyalı calısıyorum bi kurumda.yemek yeme de beraber oluyor vardiyadaki 3 arkadasla.sadece 3 bayanız . ben genelde evden getiriyorum yemek ama diger öğün icin bazen markete gidiyoruz, ortak yenecek şeyleri de almak için. bi arkadaş var istedigini alıyor aliyor kasaya gelince ne aldıklarimızın parasını bölüsüyor ne de kendi aldıklarını ödüyor. bugün bana kasada snra ödesiriz dedi.cebinde de parası var biliyorum. ve benim şuan yol param yok. insanlardaki bu rahatlıga hayret ediyorum bazen. arkadaşımdan buz gbi sogudum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?