bedavacı!?

Canım diyorum anlamıyor. Sadece konu o da değil. Uyarıyorsun uyarıyorsun, bir konu açıyor, "Biliyorum öyle falan ama..." diye cümleye giriyor. Biraz arsız. Dediğim gibi artık son damla bardak taşacak ve bitecek yani. Bana diyor ki ben sana her şeyimi anlatıyorum sen anlatmıyorsun bana bir şeyini. Neyimi anlatayım. Bir anlatacak bir şeyim yok. İki ağzı çok gevşek. Üç çok doluyum çok doluyum bir arayıp sormuyorsun, psikolojim bozuldu vs diye kendisi anlatıyor. Geçiştirmeye çalışıyorum anlamıyor.

suc sende sınırını koyacaksın. Herşey bir yere kadar.
Sevdiğim insanları kırmamaya özen gösteririm. Aynı mahallede yanyana binalarda oturuyor ailemle. Birkaç senelik arkadaş olsa umursamam bile ama çocukluğumdan beri tanıyorum.

Kasada direk ürünleri ayırın kasiyere de ben bunları ayrı ödeyeceğim deyin.
O zaman kendi aldıklarını mecburen ödemek zorunda kalır.
Sen ver vs.derse de vermeyin bana da lazım oluyor geçen gün yol param kalamdı deyin.

Canım ailemin yanına gidiyorum şehir dışına yanımda para yok desem yemez. Zaten pamuk ipliği derler ya o noktaya getirdi arkadaşlığımızı. Son demlerimizi yaşıyoruz.

Açıkça onun alışverişini karşılamak istemediğiniz söyleyin. Eşinizin zengin olduğunu söylemiş falan çok itici.

Ben en yakın arkadaşımla bile yanımda nakit para olmadan buluşmam. Olur da kart ile ödeme yapamam bir sorun falan çıkar diye. Ki yakın arkadaşlarım da aynı şekilde bir önce ki sefer biri ödediyse diğer sefer biri öder. Çok ilginç insanlar ve böyle insanlara haddini bildirmek lazım. Parası olmaz falan siz de razıysanız ödersiniz bir derece ama bu resmen enayi yerine koymak karşındakini. Bir de tavırları da çok itici ve yüzsüzce.

Evet ilginc... ilginc geliyor kulaga ama bu benim tercihim. Hele arkadas gruplari oluyor ya, bir araya toplasip kocalarini cekistiren, dertlerini birbirleriyle paylasip sonra o dertlerden nemalanlar... yuz yuze can ciger kuzu sarmasi olup, arkani dondugun an vir vir vir dedikodunu yapan... aman ben almayayim. Siz arkadaslarinizla mutlu mesut yasayin. Benim cok sukur ihtiyacim yok. Gorustugum elbette insanlar var ama hep mesafeliyimdir. Ozelimi paylasmam. Vicik vicik iliskiler bana gore degil. Yardim talep eden olursa kosar giderim. Vurdumduymaz, gamsiz bir insan degilim. Sadece mesafeliyim. Esim en iyi dostum dedim, esten arkadas mi olur demissiniz ya guldum... olur efenim esten arkadas olur, sevgili olur, dost olur. Yeterki siz olmayi isteyin.... hurmetler ssaygilar......

Yok canım bir şey almam zaten ne alacağım. Yanımda kartta olur yüklü miktarda para da ama asla almam. Çok itici geliyor bana öyle şeyler.

Biz de arkadaşlarımla aynen öyleyiz. Aramızda hiç böyle şeylerin lafı geçmez, olmaz da ama bu başka. Sürekli maddiyat lafları yapıyor ediyor gına geldi. Mesele yanında para olup olmaması değil. O hesabı ben ödeyecek bile olsam bana, sen ödersin artık dediği an bitiyor. Bizim arkadaşlarla çok kalabalıksak hesap bölüşülür. Birinin nakti azsa bir diğeri üstlenir falan açık açık da söylenir yanımda şu kadar var diye. Diğer sefer o öder. Eşimin kuzeni ile kahvaltıya gittik en son 2-3 ay olacak, ben ödedim o da kahve ısmarladı. Kasımda İstanbul'da denk geldik buluştuk sen otur kahveleri alayım dedim. Aramızda lafı bile geçmez yani. O annesinin arabasıyla gelmişti mesela, kendi arabası var. Beni de abim almıştı yaşadığım şehirden arabam orada. Buluşacağımız yere taksiyle geçelim dedi. Gideceğimiz yer de yakın. Bekle abimden arabayı alayım seni ben alırım dedim. 20 günlükken diğer kızımın sağlık problemi için İstanbul'a gittim bir ay kadar kaldım bu arkadaşım da bebeğim ateşlendi hastanede kaldı üç gün hastaneden çıktığım gün beni arıyor ben de arabayla gitmiştim İstanbul'a haftasonu sınavım var beni taa bilmem nereye bırakır mısın sabah diye. Bırakamam bebek yeni çıktı hastaneden dedim, sabahın köründe nasıl bırakayım? 10 dakika dil döktü telefonda yarım saatini almaz, ben benzin paranı veririm, ablan bakıyor bebeğe falan filan. Ayy yeter tamam dedim sırf çenesini çekmemek için. Kardeşiyle gidecek üstelik. Benzin falan umurum değil ne kadar yakacak oraya kadar? Bana benzin parası vermeyi teklif edene kadar taksiye bin git. Sabahın köründe kaldırdı beni bebeği emzirdim ablamın yanına koydum gittim bir buçuk saat önceden. Ya insan der ki bebeği var bu kadının iki çocuklu kadın ya başına bir şey gelirse yolda izde benim yüzümden. Ben böyle şeyleri risk edemem mesela.

Kısacası sondu. Bu Kasım'da yine gittim. Annesi görmüş beni, mesaj attı bana niye söylemedin geldiğini diye. Söylemek gibi bir zorunluluğum mu var dedim. Bitti. Bundan sonra böyle. Saçma sapan cinsel hayatımdan bilmem nelere kadar muhabbetler açıyor. Gelemiyorum. Uyarsan da aynı. Kötü olacaksın bu zamanda onu anladım. Sömürülmeye başlandığım yerde dur derim ben. Bir olur iki olur, bunun ise sonu yok.

söyle kuzum sonra hesaplaşırız demiş zaten' hesaplaşma vakti 'de gülümse bakalım ne diyecek ? iyi niyetini kullandırma sakın sinir oldum burada bir çoğumuzda yaşamıştır asırı kibar isanların kibarlığını kullanıyorlar .

Herkes kendi aldıklarını odesin niye boyle yapıyorsunuz Ya da siz ben bir şey almayacağım diyin o gitsin alsın sonra alın.

Söyleyin.hemde açık ve net.bende de var öyle bi kan emici.arabama biner tam tersi yöne bıraktırır,iki ekmek alacak parası olmaz bozuk para sorar.arkadaş ortamına eve davet ediliriz hepimiz tatlı içecek vs alır gideriz.bu gerizekalı ay ben yine elim boş geldim der bi de utanmadan.yılbaşında bi arkadaşın evine davetliydik.kadın bi ton yemek tatlı yapmış hindiye kadar pişirmiş.çatlayana kadar yedi içti demedi ki arkadaşlar siz giderken ne aldıysanız bende parasını vereyim.bende dedim ki x güzel güzel yedin içtin ama canım biz giderken şunları şunları aldık onu da böldük şu kadar para vereceksin.o günden bu yana kendimi öpesim geliyor:))

Bayan değil KADIN.
Konuya gelince de bundan sonra siz de ortak hiç bir şey almayın.

bende bunu anlamıyorum.

çalışıyorum firmalarla görüşüyorum isim almamış olduğum zamanla tekrardan aradığım da bir bayanla görüşmüştüm demem gerekiyor sizin bu KADIN diye belirtmenize göre ordan bi kadınla görüşmüştüm demem gerekiyor ki bence çok tuhaf olur.
bence bu dayatanların bayan - kadın - hanımefendi dediklerinde kafalarında farklı düşünceler dolaşıyor ki başkaları istemediği şekilde söylediğinde direkt düzeltme gereği duyuyor.

Hiç sevmem belesci tipleri.
Arkadaslikda etmem.
Yani ben kimseden kendin icin bisi istemiyorsam o da istemeyecek.
Herkes aldigini odemeli.
ortak odeme olmamali kim ne aliyorsa odemeli.

Bir dahakine beraber giderseniz kendi ihtiyaçlarınız için ayrı sepet alın hepsini beraber geçirtmeyin "ben kendim ödeyeceğim sonra hesap karışıyor" deyin..

Ya da akşamdan alıp işyerine götürün beraber gitmeyin..
Tabi uyanık olup sizin aldıklarınızdan otlanmalarını kısıtlayın..

İkram etmeyi severim ama bazıları söğüşlemeyi seviyor..

Ee söyleyin ya? Size güvenip alıyor belli ki, almasın tutsun boğazını.

Borcunu ne zaman ödüyor peki?

benim sinir oldugum geldim bi olay anlatıyorum yerimi bayan değil KADİN yazmak. yersiz. gerek yok.

ödemiyor.. evden getirdigni ikram etmiyor. yer misiniz getireyim diyor .bizim getirdgimizi azmış çokmuş demeden çoktan paylıyor.

Aman kendi kendine sinir olacağına söyle gitsin, hakkaten nasıl bi bedavacılıktır bu.

İkram etme evden getirdiğini de, diğer 3. Kişi ne diyor bu duruma?

Yüzüne söyleyin demiş herkes ama belli ki söyleyemiyorsunuz. Bu durumda en doğru çözüm onunla markete gitmemek. İkinci öğün yiyeceklerinizi de evden getirin, ben markete gelmeyeceğim deyin. Zorunda değilsiniz.
Bir sene baktım öğle yemeğine gittiğimiz yerdeki hesapların bir kısmı bana kalıyor, arkadaşlarımın bozuğu olmuyor vs, yemeğimi evden getirmeye başladım. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz, koca koca insanlarız, arkadaşlık hatrına kendimi kullandırmıyorum artık.

O TDK nın cinsiyetçi ve dar bakış açısı yüzünden
Ama doğrusu bayan değil kadındır

TDK'nın cinsiyetçi ve dar bakış açısı
mı?

Türk Dil Kurumunun hazırladığı sözlüklerin araştırmasını yapan onlarca profesör ve dil bilimciye cinsiyetçi ve dar görüşlü demek?

Kadın sözcüğünün anlamı o değil.
Kadın sözcüğününün anlamlarından biri o.

Bu iki cümle arasındaki farkı anlayabilecek eğitime sahiptir umarım herkes.

Hani eve temizlik yapmak için çağrılan.
"Hamileyim de eve kadın çağırdım tek başıma yapamazdım temizliği" cümlesindeki kadın.

Sözcükler aynı zamanda kültürü yansıtır. Bu ülkede şu an çok yaygın olmasa da eve temizliğe çağrılan kadına "yardımcı"demezlerdi "kadın" derlerdi.

Burda kasti olarak kadını aşağılama amacı güdülmemiş yani. Toplumda kullanılan anlamlar neyse hepsi yazılır sözlüğe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…