• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar babanın 10 yaşındaki kızıyla beraber duş alması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beraber duş almada ki sebep nedir . Su israfı mi 🥸 ne saçmalık bu adamın sapik olduğunu düşünüyorum ben başka türlü izin vermezdi böyle bir şeye kızı kocaman adamın cinsel organını görmek zorunda mı benim evladım 2 yaşında yanında soyunup giyinmiyorm 😕

Babanın 10 yaşındaki kızıyla banyosu çoğu Avrupa ülkesinde de anormaldir ve polis tarafından bilinirse çocuk aileden alınabilir. Baba oğluyla, anne kızıyla banyo yapsa yadırganmayabilir.

Yurt dışı (Avrupa'da 4 ülke, birkaç yıl yaşadım.) kültürü biraz farklı. Kadınlar çok rahat, birbirlerinin yanında soyunup, dökünürler, giyinme odalarında, havuzlarda, plajlarda kendi hemcinslerinin yanında anadan üryan olmak normaldir. Duşlarda tam çıplaktırlar ve herkes birbirini görür. Bazı yerlerde tuvaletlerin kapısı yoktur. Üç taraf duvarlı, arkada klozete oturursunuz ve önden görülürsünüz. Aynı misafirhanede dört arkadaş kalıyoruz, çıplak dolaşmak çok normal. Hatta birisi küvette banyo yapıyor, diğer arkadaş klozete oturup tuvaletini yaparken muhabbet ediyorlar ve banyonun kapısı açık. N'oluyor derseniz valla hiç kimse birbirini dikkatlice süzüp rahatsız etmiyor, öylesine görüp geçiyor.

Türkiye'de de kaplıca banyolarında veya hamamlarda kadınlar, 5-10 kadın arkadaş veya kadın akrabalar özel kiralanmış kaplıca/hamam odalarında pek dikkat etmezler, herkesin peştemalı fora. Bizim çocukluğumuzda 10 lu yaşlarda bile tam çıplak dolaşırdık kaplıcada. Yengemler, teyzemler kenarda birbirlerine ağda yaparlar, biz de görürdük. Bu çıplaklıktan sıkıntı yaşandığına veya utanıldığına hiç rastlamadım. En azından çocukluğumun geçtiği memleketimde böyleydi.

Beraber duş almada ki sebep nedir . Su israfı mi 🥸 ne saçmalık bu adamın sapik olduğunu düşünüyorum ben başka türlü izin vermezdi böyle bir şeye kızı kocaman adamın cinsel organını görmek zorunda mı benim evladım 2 yaşında yanında soyunup giyinmiyorm 😕
Bizim kültürümüze göre değerlendirince haklılık payınız var da bizde de kadınların / kız çocuklarının kendi aralarında çıplaklıkları hamam/kaplıca ortamlarında olmakta. Batılıların kültürü de bu, yukarıda tekrar alıntıladım. Baba / kız çocuğu tablosu veya kız-erkek çocuk birlikte banyosu onlarda da yasak, psikolojik ve cinsel travma olarak değerlendirilir ve polis farkederse çocuğu ellerinden alır. Yetişkin kadınların kendi aralarında veya yetişkinlerin kadın-erkek karışık çıplaklar plajı veya hamam kültürü (public bathhouse) hiçbir sorun yaratmaz oralarda, sapıklığa da sebep olmaz.

Bir de sauna meselesine ben de sasirmistim. Turkiyede hic boyle bir deneyim yasamadim ama burada evet gayet anadan dogma bir sekilde giriyorlar. Cok ilginc.
Türkiye'de bizim gelin hamamında (Düğünden bir iki gün önce, bazen kınayla birlikte) gelin ve arkadaşları, kuzenleri birlikte hamama giderler ve arkadaşları gelini hepsi birlikte bir güzel yıkarlar, keselerler ve ağda yaparlar. O ortamda ne kadar dikkat etsende herkes herkesi çıplak görür. Olay kadınlar arasında kalır, gördüklerini değil, eğlendiklerini hatırlarlar.

Yurt dışı bize ilginç geliyor ama onların normali. Bir gün önce kız-erkek karışık olarak arkadaşlar çıplaklar kampına gidiyorlar, herkes herjesi çıplak haliyle görüyor ve eğleniyorlar; ertesi gün hiçbir şey olmamaış gibi herkes ciddiyetle işinin başında.

Bende Almanya’dan geldim geçen hafta. Berlin’de balkona çıkmış adam donuyla oha dedim. Orda yaşayan arkadaşım bu adam yazın komple çıplak geziyor evinde balkonda dedi. Bi çok kişi böyle az bi sıcak olsun mayoyla yatarlar park bahçe göl kenarı balkon neresi olursa komşu falan çekinmezlermiş. Hatta anne baba koca koca çocuklarını banyo yaptırır yanında çıplak kalırlar. Soyunma odalarında kabinleri kullanmazlar birbirlerinin yanında soyunurlarmış. Bir arkdaş Yunanistan’da hastanede çalışırken soyunma odasının kadın erkek karışık olduğunu kimsenin çekinmediğini söylemişti.

Hollanda, Almanya gibi ulkelerde normal kabul ediliyor. Hatta Finlandiya'da hamama giriyormus butun aile. Almanya'da da ben gupegunduz cok gordum parkta tamamen ciplak guneslenen insanlarin icinde top oynayan cocuklar. Yine disaridan gorunen bahcesinde tamamen ciplak guneslenen de cok gordum. Kendi deger yargilarimiza aykiri olsa da kimine gore normal. Diyecek bir sey yok.

Almanya’da insanlar havuz gibi yerlerde de gayet normal duş alıyordu ben gittiğimde. Hatta göle yüzmeye gelenler olurdı öğlen arasında iki dakikada çıkarır mayosunu giyerdi. Kimse fe bakmazdı. Onlara göre çıplaklık normal. Yargılamak da bize düşmez. Size ne yani? Onlar memnunsa kültürü buysa yargılamak haddiniz değil

Yetişkin bir bireyin kadın, erkek fark etmez bir çocugun karşısında bu ister kendi çocuğu olsun, ister yeğeni yada baska bir çocuk çıplak olması bence kabul edilemez bir şey.

Babası olmasa o adama sapık deriz.
Babasida olsa sapik deriz. Oz babasi tarafindan istismara ugrayan, hamile kalan cocuklar duymadigimiz sey degil. Kabul edilemez bir durum. Biz de modern ailede büyüdük, denize de girdik, baleye de gittik vb. Ne munasebet babam yanimda ciplak olsun 🥴

Almanya’da insanlar havuz gibi yerlerde de gayet normal duş alıyordu ben gittiğimde. Hatta göle yüzmeye gelenler olurdı öğlen arasında iki dakikada çıkarır mayosunu giyerdi. Kimse fe bakmazdı. Onlara göre çıplaklık normal. Yargılamak da bize düşmez. Size ne yani? Onlar memnunsa kültürü buysa yargılamak haddiniz değil
Havuz ne alaka su yazdiginizi mantiginiz aliyor mu ! dunyanin cogu yerinde ciplak kamplar da var burada cocuk yok ama ! Relax pool ayri bir bolumdur, buraya cocuk sokulmaz. Sen kendi cocugunu birakir misin, koca koca ciplak adamlarin yanina. Mayodan bahsetmiyoruz, cirilciplak bir vaziyetten bahsediyoruz. Dupeduz istismar

Havuz ne alaka su yazdiginizi mantiginiz aliyor mu ! dunyanin cogu yerinde ciplak kamplar da var burada cocuk yok ama ! Relax pool ayri bir bolumdur, buraya cocuk sokulmaz. Sen kendi cocugunu birakir misin, koca koca ciplak adamlari yanina. Mayodan bahsetmiyoruz, cirilciplak bir vaziyetteb bahsediyoruz. Dupeduz istismar
Çocukların da olduğu bir termal havuzu bahsettiğim. Ve gayet çıplaklık vardı. Adamların kültürü bu. Siz Almanya’da yaşıyorsanız hayır çıplak olmayacaksınız diyemezsiniz. Araplara göre de bizim mayoyla yüzmemiz çok kötü bir şey. Buraya gelip yaşıyorsa saygı duyacak.
Adamın kültürü bu oraya giden sensin. Adapte olacaksın bir zahmet

Havuz ne alaka su yazdiginizi mantiginiz aliyor mu ! dunyanin cogu yerinde ciplak kamplar da var burada cocuk yok ama ! Relax pool ayri bir bolumdur, buraya cocuk sokulmaz. Sen kendi cocugunu birakir misin, koca koca ciplak adamlarin yanina. Mayodan bahsetmiyoruz, cirilciplak bir vaziyetten bahsediyoruz. Dupeduz istismar
Adapte olacaksın derken sen çıplak gez demiyorum. Sen mayoyla gez, bakma ama adama bence yanlış diyemezsin. Herkes kendinden sorumlu.

Ama öyle demeyin bazıları yerden yere vurmadan tatmin olamıyor

Hatta o bahsettiğimiz termalde kadın duşlarında açık kapalı duşlar vardı. Tüm Almanlar çocuklarıyla çıplak açık duşta duş alırken, kapalı kapısı olan duşta tek yıkananlar bizdik. Ama kınamadık, bakmadık. Adamlara doğal yani. Yargılayamayız.
Zaten olması gereken bu başka kültürleri kınamak kimsenin haddine değil

Bazı yerlerde cıplaklar sahili yada kampı var. Zaten giden de bunu bile bile gidiyor. Ben gitmiyorum bu benim seçimim. Giden gidebilir haliyle

Bazı yerlerde cıplaklar sahili yada kampı var. Zaten giden de bunu bile bile gidiyor. Ben gitmiyorum bu benim seçimim. Giden gidebilir haliyle
Çıplaklar kampı yada sahili değil. Normal bildiğiniz havuzlu termal yahu. Çocuk fln vardı. Hatta öğlen saatlerinde bisikletli kadınlar geliyordu göle, külodunu çıkarıp iki saniyede bikisini giyip yüzüyordu öğlen arasında. Biz rahatsız olmadık. Teşhir etmiyorlar zaten. Amaçları duş almak yada mayo değiştirmek. Bu kadar.

Hatta o bahsettiğimiz termalde kadın duşlarında açık kapalı duşlar vardı. Tüm Almanlar çocuklarıyla çıplak açık duşta duş alırken, kapalı kapısı olan duşta tek yıkananlar bizdik. Ama kınamadık, bakmadık. Adamlara doğal yani. Yargılayamayız.
Ben yargılamaktan ziyade acaba bu bir çoğuna göre normal bir durum mu diye sormak istedim. Yakın arkadaşımın olması beni haliyle rahatsız etti.

Kac ulke gezdin ? Isci olarak Almanya'ya mi gittin sadece ? Almanlar yapıyor diye dogru mu kabul edecegiz. Davranis bilimlerini inceleyen uzmanlarin gorusleri var, cocuga mahremiyet duygusu yüklenmeli, bu yasta ki cocugun ebeveyni ile cirilciplak banyo yapmasini asla desteklemiyorum.Kaldi ki benim gorusum seni baglamaz. Israrla neyi anlatıyorsun, konu sahibi normal karsilamadigini yazmis ve ben de normal karsilamiyorum. Baska kulturlere saygi diyip, dede korkut destani yaziyorsunuz ama benim gorusume cemkiriyorsunuz. Bu ne tezatlik ? O ulkenin kulturunu degistirecegim, yasa bana gore isleyecek mi dedik :d Ben onaylamiyorum bitti, sen onayliyorsan senin bilecegin is

Babasida olsa sapik deriz. Oz babasi tarafindan istismara ugrayan, hamile kalan cocuklar duymadigimiz sey degil. Kabul edilemez bir durum. Biz de modern ailede büyüdük, denize de girdik, baleye de gittik vb. Ne munasebet babam yanimda ciplak olsun 🥴

Onu yazacaktım ama elim gitmedi. Sapık baba kelimesine.

Benim de kızım var. 8 yaşında babasi yıkamaz. Çıplak gezmez.

Bazen ikiz oğullarımizi yıkar eşim beş yaşındalar mayo giyer kendi öyle yıkar. Bende hiç yanların da çıplak bulunmadım. Aynı odada üst bile değiştiremeyiz.

arkadasiniz almanmi? Bize ne kadar ters olsada bu onlarin kültüründe gercekten cok dogal. Gecenlerde cocuklarimi yüzmeye götürdüm koskoca kadin anadan uryan soyundu ne benim cocuklarimdan cekindi nede kendi yanindaki oglundan 😅
Cok kötü bişey değil mi bu ama ya? Hadi kendi çocukları onu ilgilendirir diyelim ama sizin çocuklarınızin kadını öyle görmüş olması bana çok ürkütücü geldi açıkçası hiç normal gelmedi 🙄🙄 neden görsün ki çocuklarınız başka bir kadını o şekilde görsün ki çok yanlış ya..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X