Bekar babanın 10 yaşındaki kızıyla beraber duş alması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadasiniz almanmi? Bize ne kadar ters olsada bu onlarin kültüründe gercekten cok dogal. Gecenlerde cocuklarimi yüzmeye götürdüm koskoca kadin anadan uryan soyundu ne benim cocuklarimdan cekindi nede kendi yanindaki oglundan 😅

Evet Almanya'da var. Manyaklık bana kalırsa da. Su israf etmemek için yapanlar var, anlamadığım sebepten dolayı yapanlar da var ama manyaklık tabi ki :KK57: Avrupa'da da her yerde yok sadece Almanya benzeri birkaç ülkede var normal değil yani konu sahibesi merak etme, acaip olan o arkadaşların. Başka ülkelerden gelen yabancılara da garabet olarak geliyor tabi ki, özellikle ABDliler ve Güney Avrupalılar bu ne arkadaş diyor. Şöyle bir şeyin normal olduğu çok az sayıda kültür var:KK51:

Son düzenleme:
Beden eğitimi dersinde duş alırken gençler de çıplak şekilde alıyorlarmış eski yıllarda. Almanya'daki bu bahsettiğim durum.
Şu an nasıl bilmiyorum. Bence psikolojik olarak çok olumsuz etkileri var.

Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Pedagojik olarak yanlış her türlü bilimsel makaleyi araştırın bu kültür çatışması değil bilinçsiz çok bilmişlik ve modernlik kilifi ..onlara engel olamazsınız ama mesafe koyabilirsiniz

Ben ciplaklikla barışık olanlara çok özeniyorum .Ben de o kadar rahat olmak isterdim ama değilim.Yetistirilis işte.Ama 10 yaşındaki bir kız çocuğunun babasıyla banyo yapmasi bana da uygunsuz geldi.Travmatik bence.

Ben ciplaklikla barışık olanlara çok özeniyorum .Ben de o kadar rahat olmak isterdim ama değilim.Yetistirilis işte.Ama 10 yaşındaki bir kız çocuğunun babasıyla banyo yapmasi bana da uygunsuz geldi.Travmatik bence.

Ben katılmıyorum yahuuu, edep yerini örtmek için bir mayo altı giymek çok zor olmamalı .. Diğer türlü insan anca et parçasına dönüyor, ne mahremiyet kalıyor ne de başka bir şey. Mayo üstleri rahatsız oluyor istemeyen kadınlar giymesin ona bir şey demiyorum ama amadan üryan gezmek hiç güzel bir görüntü değil ayrıca.

Başka yaşantıları kendi kültürümüzle değerlendiremeyiz. Bir ara haberlerde bir kadın vardı 4 kardeşle birden evliydi. Bizde bu ahlaksızlığın önde gideni ama onlarda normal.
Bahsettiğiniz şey bizim inanç ve kültürümüzde kabul edilebilir bir şey değil ama belki onlarda normaldir.

Hindistan orası net hatırlıyorum, o haber çıktığında ben bir Hinte sormuştum bu ne diye. O da demişti ki Hindistanda toplumda kadınların sayısı iyice azalmış, KVler gelinlere çocuk kızsa aldırmaları için baskı yapmıyorlarmış sonuç olarak tüm kız çocukları kürtaja kurban gidince toplumda kadın sayısı çok cok azalmış. Sonunda hükümet kürtajı yasaklamış ama 30 yıl önce bu olaylar olduğu için şu an genç kadın sayısı özellikle kırsalda çok azmış. Bu olay da şöyleymiş kardeşlerden biri evlenecek kız bulmuş, diğer kardeşler de muhtemelen başka kız bulamayacakları için böyle bir fikri önermişler gelin de kabul etmiş.

İngilteredeki “Naked date” adlı programdan sonra mahremiyet kavramının heryerde yavaş yavaş azalacağına inanıyorum. Bu ne yahu , kadınlar ve erkekler birbirlerini çırıl çıplak görüp beğeniyor. Ayrıca sadece onlar birbirlerini değil onları da tüm dünya görüyor. Ne yani çocuklarımıza böyle şeylermi izleteceğiz?

Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Tabi ki doğru değil

Hindistan orası net hatırlıyorum, o haber çıktığında ben bir Hinte sormuştum bu ne diye. O da demişti ki Hindistanda toplumda kadınların sayısı iyice azalmış, KVler gelinlere çocuk kızsa aldırmaları için baskı yapmıyorlarmış sonuç olarak tüm kız çocukları kürtaja kurban gidince toplumda kadın sayısı çok cok azalmış. Sonunda hükümet kürtajı yasaklamış ama 30 yıl önce bu olaylar olduğu için şu an genç kadın sayısı özellikle kırsalda çok azmış. Bu olay da şöyleymiş kardeşlerden biri evlenecek kız bulmuş, diğer kardeşler de muhtemelen başka kız bulamayacakları için böyle bir fikri önermişler gelin de kabul etmiş.

Nefes alsın yeter 🤣

Kuzey Avrupa ülkelerinde tüm aile dede nine dahil saunaya çıplak girdiklerini ve başkalarının vücudunu çıplak görmenin onlar için normal olduğunu okumuştum, yani kültür farkı bence.

Evet Almanya'da var. Manyaklık bana kalırsa da. Su israf etmemek için yapanlar var, anlamadığım sebepten dolayı yapanlar da var ama manyaklık tabi ki :KK57: Avrupa'da da her yerde yok sadece Almanya benzeri birkaç ülkede var normal değil yani konu sahibesi merak etme, acaip olan o arkadaşların. Başka ülkelerden gelen yabancılara da garabet olarak geliyor tabi ki, özellikle ABDliler ve Güney Avrupalılar bu ne arkadaş diyor. Şöyle bir şeyin normal olduğu çok az sayıda kültür var:KK51:

Office dizisinde bi sahne vardi,

Avrupada ofislerse ciplak calisiyorlarmis🤣🤣🤣

Amerikanlara ters bu isler 🤪

Ya ben bu duruma çok üzüldüm.
Tek hissettiğim şey hayal kırıklığı ve üzüntü.
Dünya nasıl bir yer oldu böyle.
Akıl almaz bir durum bu. Kendi kızı tamam anladık da ben olsam kesinlikle tepkimi koyardım. Adam sapık. Hatta psikologla konuşmasını tavsiye ederdim.
Bu nasıl bir kültür?
Allah yardımcımız olsun.

Ohaa lan yok artık ...bunun kültürle alakası yok adam apaçık sapık resmen . Ayrıca ben lise sona kadar erkek seylerinin küçük pil büyüklüğünde olduğunu sanıyordum, kız arkadaşım beni aydınlatınca şok geçirip baya ürkmüştum ...10 yaşındaki yavrucak sürekli görüyor iğrenç bir şey yazık ya ona öykkk

Benim cocuklar tam bu yastalar.

Bizde oyle bir sey yok, ola ki birlikte banyo yapmamiz gerekse mayo giyeriz.

Ama cocuklar cok severler eminim ki ciplak banyo yapilsa ailecek, o yuzden cocuklarin istemesi bana normal geldi. Baba da tartismaya niyetli degil, cocuklarin her istedigini yapan biri ise (bknz bir cok baba) durum normal. Yazik anne ugrasiyordur iste, sonunda da kotu o oluyordur…

Böyle bir kültürü hiç duymadım ama şayet varsa da çocuk istismarını kültür haline getirmek büyük sapkınlık.
Ben olsam polise bildirirdim

Pandemide de bir ara ABD de bir online derste çocuğun çırılçıplak annesi arkadan görünmüştü gündem olmuştu o zaman aklımdan geçmişti kamera açık olmasa da anne, oğlunun olduğu odada çırılçıplak ne işi var diye düşünüyordum. Demek ki ecnebilerin suyu çıkmış yine ne varsa ülkemde var.

Pandemide de bir ara ABD de bir online derste çocuğun çırılçıplak annesi arkadan görünmüştü gündem olmuştu o zaman aklımdan geçmişti kamera açık olmasa da anne, oğlunun olduğu odada çırılçıplak ne işi var diye düşünüyordum. Demek ki ecnebilerin suyu çıkmış yine ne varsa ülkemde var.

Bundan yillar yillar once proje odevimiz icin bir arkadasimizin evine gitmistik. Kapiyi annesi acti, ama cirilciplak. Daha hala gozumun onunden gitmez o goruntu. Kimse de benim kadar sasirmamisti🫤. Kadin efiiil efil dolandi evin icinde.

Ben mi cok takintiliyim diye ara ara dusunuyorum da yani ne biliyim ne kadar rahat dusunmeye calissam da olmuyor.

Ha bu bahsettigim arkadasim uvey babasiyla yasiyordu bir de. Yani eminim ki adami da defalarca ciplak gormustur. Bilmiyorum bana cok ters.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X