- 26 Mayıs 2014
- 109
- 72
- 98
- Konu Sahibi Neredesin sen
-
Benim hiçbir yazımda "sadece kadınlar sıkıntı çekiyor" diye bir ifade bulamazsın.
Ben en çok kadınların sıkıntı çektiğini savunuyorum. Bununda arkasındayım. Kadınları boşanmaya teşvik eden bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Aksine, birçok aile aman kızım boşanma elalem ne der, baba evine dönemezsin ona göre, dul kalırsan adın çıkar gibi genellemelerle kızlarının boşanmasını istemiyor.
Kadınların çok kolay kestirip attığına da inanmıyorum ben. Elbette boşanmalarda tek suçlu erkek değil. Bazen en suçlu kadındır, bazen erkektir. Fakat, kadınlar boşanma aşamasına kadar karşılarındaki insana defalarca şans verirler. Bunu ben bizzat birçok çiftte gözlemledim.
Evlende gel demicem sana, ya da büyü de gel falan, bir konu hakkında yorum yapmak için o konuyla ilgili tecrübe sahibi olmak gerekmiyor. Ama şunu diyebilirim. Benim gibi, boşanma davalarına şahit ol, insanlarla konuş, gözlemle, yargılama ve boşanma sürecinin içine gir, ondan sonra konuşalım.
Tartışma için teşekkürler.
@elvanelvan88 Mervecik bence olayı sadece kadınlar açısından değerlendirdiğimizi düşünüyor. Fakat en azından benim için, öyle değil. Ortada bir hata varsa, bu iki taraflıdır. Ama ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ve en çok suistimal edilenler kadınlar.
Bunu kabul etmek neden bu kadar zor bilmiyorum.
- Fuhuşa zorlanan kadınlar
- Çocuk yaşta evlendirilenler
- Töre cinayetine kurban gidenler
- Tecavüze uğrayanlar
- Eşi tarafından eziyet görenler
- Dayak yiyenler
- Kv-kp ile aynı evde oturmaya zorlananlar
- Kv-kpden de şiddet görenler, eziyet çekenler
- Eşi tarafından parasız bırakılanlar
- Maaşına el konanlar
- Sırf kadın diye fikirlerine önem verilmeyenler
- Evden çıkmasına izin verilmeyenler
- Ailesine gitti diye laf işitenler
Hep kadınlar...
Bu ülkeninde cinsiyeti erkektir, devletinde, hükümetinde, yargınında. İsteyen istediği kadar pozitif ayrımcılık var desin. Ataerkil düzen hakettiğimizi değil, lütfettiğini veriyor. Göremeyenler kör olsa gerek.
Önemli olan ''sadece kadınlar sıkıntı çekiyor'' demen degil zaten, bu düşüncenin her cümlenden okunması önemli olan...
Kadınları boşanmaya teşvik eden ''güçlü kadın ol, eger evlilik mutlu degilse boşan gitsin, nafaka ve tazminatla çocuga gül gibi bakar geçinir gidersin, boşanmana yardımcı oluruz, kendini ezdirme, kadın sıgınma evleri sana yardım eder... vs'' gibi cümleler çok geçiyor, medyada bunun propagandası yapılıyor sürekli olarak. Bundan iyi teşvik olmaz zaten, yani medyanın propagandasından daha iyi teşvik olmaz.
Boşanma davalarına da tek taraflı baktıgını düşünüyorum. Ben girmedim davalara ama boşanmış insanların dırdırını dinledim. Kadın kendi açısından bi saat konuşur, erkek gelir o da kendi açısından bi saat konuşur. Kadını dinlersin 'vay öküz adam' dersin, sonra adamı dinlersin 'hmm kız da pislikmiş aslında' dersin. Sen ise büyük ihtimalle tek taraflı dinledin, ve yanlı yaklaştın olaylara.
''sadece kadınlar açısından degerlendirdigimiz düşünüyor'' demiş ve ardından sadece kadınlar açısından degerlendirmişsin... Yani yanlış bir şey söylememişim.
Yani dedigin gibi ''hep kadınlar'' degil. Yazacagın her şeyin ya aynısını ya benzerini erkekler de yaşar. Ataerkil düzen herkese lütfettigini/vermek istedigini verir, kadın-erkek fark etmez.
- Fuhuşa zorlanan erkekler de var. Sadece kadınlar mı?
- Çocuk yaşta evlilik kültür meselesi.
- Töre cinayeti işlemeye mecbur bırakılan erkekler de var. Bunların aile büyükleri (kadın ve erkekten oluşan aile büyükleri) genç erkeklere verirler silahı ve yeri gelir kardeşini öldürmeye mecbur ederler. Kan davasına kurban giden erkekler de var. Sadece kadınların derdi miymiş?
- Tecavüz iftirasına ugrayan erkekler.
- Eşi tarafından eziyet gören erkekler.
- Psikolojik şiddet gören erkekler.
- Kv-kp ile sürekli görüşmek zorunda bırakılan erkekler.
- Kv-kp den sürekli baskı gören erkekler.
- Parasız kaldıgında eşi tarafından aşagılananlar.
- Evet... Maaşına el konulan erkekler.
- Sırf erkek diye her şeyi yapması ve dogru yapması beklenenler.
- Evden çıkmasına izin vermeyen adamla evlenenlerin çogu aynı kafadadır zaten. Daha önce de yazmıştım. Ama evde tıkılan kendisi olunca anca anlamıştır nasıl aptalca bir zihniyete sahip oldugunu.
- Ailesini eve çagırdı diye laf işiten erkekler...
Aradaki ortak paydayı göremedigine şaşırmadım, açıklıyım...
İkisi de ataerkil yani güçlünün egemenligi tarafından ezilir. Ortak payda budur. Kadınlar eşleri (yani güçlü olan tarafından) tarafından öldürülürken (az bi sayı) diger taraftan erkekler de kadınların geçimini saglamak için, kadın ve erkeklerin enerji ihtiyacı için devlet tarafından (yani güçlü olan tarafından) ezilir. Ya da kadınlar ülke sınırları içinde daha güvenli olsun diye gider askerde ölürler. Kadınlar daha rahat etsinler diye zorlu işleri erkekler yapar ve bu işler de tehlikeli oldugundan ölürler.
Ortak paydayı anlayabildin mi şimdi? İki taraf da güçlü tarafından ezilir yeri geldiginde. hatta ortak paydayı uzatırsak... Çocuklar en çok kadınlardan şiddet görürler, annelerinden, yani güçlü olandan. Buna hiyerarşi deniyor, alt-üst ilişkisi. Anlamışsındır artık herhalde...
Vuhuu çok değişiksin çok farklısın. İnaılmaz geniş bir bakış açın, vizyonun, değişik kimsede olmayan bir argümanın var. Alkışlar. Fuhuşa zorlanan erkekler fln. Gerçekten tartışmayacağım senle sen farklı olmak için fazla zorluyorsun. Bu kadar geniş hayal gücü olan bir kadınla tartışmam ben.
Artı erkekler erkek dayanışması yaparken kadınların birbirini yemesi ve kadın haklarını korumamakla övünmesi de güzel kafaymış. Bravo kesin kızlarla anlaşamıyorum tüm arkadaşlarım erkek diyenlerdensindir de.
Farklı olmak, saçma sapan ipe sapa gelmez argümanlarla komik olmadığında güzeldir.
Bunun farklı olmakla bir ilgisi yok, tek taraflı olmamakla ilgisi var. Fuhuşa zorlanan erkekler sana masal gibi mi geldi yoksa? eh ne diyelim? Bir şey demeyelim....
Senin ya da senin gibilerin yaptıgı kadın haklarını savunmak falan degil... Sen kadınları temsil etmiyorsun, hepsi adına konuşma lüksün yok. Senin yaptıgın erkek düşmalıgı körüklemek, kadınları sürekli aciz ve zavallı göstermek... Üstüne bir de kadın düşmanlıgı yapmak.
''sen bir de kızlar yerine erkeklerle geçinebilen birisindir'' diyerek erkeklerle daha iyi geçinen kadınları da aşagılamış oluyorsun... aklınca tabi... Sonra bir de hala kadınları temsil ettigini zannetmeye devam ediyorsun. Ama asıl baskıyı sen yapıyorsun.
Bak sünnet olayını çok tartıştım burada, aklıma geldi yineSünnet olayına ne diyorsun? Niye küçücük çocukların pipilerini kesiyorsunuz? Vahşet degil mi bu? Yazık degil mi? Erkege şiddet degil mi bu? Hatta çocuga şiidet. Bebeklere şiddet. Hadi buna cevap ver... samimiyetsizligini hemen açıga vur.
Pipileri tüm kadınlar toplanıp kesmiyoruz. Din öyle diyor. Dinde de hiç kadın peygamber yok değil mi, o kıymetli ezilen erkeklerin kendi pipilerini kesiyorlar
Sıkışınca hemen hariçten gazel okumak. Çocuğun pipisini anne ve baba beraber kesiyor onların kendi dini inancı. Kadın tek başına karar vermiyor ortak bir karar var. İki tarafın meselesi.''...ama dinimiz öyle diyooo''. Hem kadın peygamber olsa ne olacak, din Allah'ın degil mi size göre?
Neyse ben de öyle düşünmüştüm canım. Sen çocugunun pipisini kestirmiyor musun? Bebege şiddet uyguluyorsun işte. Erkege şiddet uyguluyorsun. Babası kestirmek istemese, sen yine de keseceksin çocugunu. Kendi ufacık bebeklerini kesip biçenler gelip bir de ''şiddet'' konusundan dem vurmazlar mı... ayyy çok komik...
Sıkışınca hemen hariçten gazel okumak. Çocuğun pipisini anne ve baba beraber kesiyor onların kendi dini inancı. Kadın tek başına karar vermiyor ortak bir karar var. İki tarafın meselesi.
Demogojinden sonra baktım daha öğrencisin yaşın da ufak belli. Baya bir farklı olma sevdasındasın. Senin yaşında ergenlikte bende farklı olacağım diye değişik fikirlerdeydim. Osancılı süreç geçiyor. Kendi çapımda olmayan sıkışınca konuyu çarpıtan demogoji yapan insanlarla prensipte tartışmam. Sana da mutluluklar dilerim ilerde o şimdi küçümsediğin kadın sorunlarını yaşamazsın. Çocuğunu da sünnet ettirmezsin sizin inancınız gereği. Hadi mutluluklar
Geride mi kaldi??? Bu tip olaylardan, Turkiye gerceklerinden uzakta oldugun ne kadar belli. Ben 30 yasin biraz altindayim. Ve ben universiteye giderken evde kaliyordum. Bulundugumuz apartmanda bircok komsu tarafindan dislanan 2 daire vardi. Bir bizim dairemiz. Cunku kiz kiza bir evde kaldigimiz icin fahiseydik kimilerinin gozlerinde; diger dairede de dul bir hemsire kadin oturuyordu. Bu dedigim olay 21. yuzyulda Ankarada oluyor. Hani su Turkiyenin baskenti olan sehir. Ankarada durum buysa Diyarbakirda, Hakkaride nasildir sence? Valla o kadar uzaksin ki Turkiye gerceklerinden. O dul kadina fahise, yoollu muamelesi yapilmasi olayi gayet de var, sacmaliyorsun resmen. Gel burada dul kadinlar ustunde bir anket yapalim istersen. Turkiyede erkekler dul oldugunu duyunca seninle yakinlasmak isterler, rahatsiz ederler; koylerde durum daha da kotudur. Bir kadinin kocasi olunca mahalledeki erkekler o kadina musallat olur. Bu hala boyle.Kadinlar apartmanlarinda dul kadin istemezler kocislerini elden alacak sanarlar. Bizim Turk kadinlarinda bir koca meraki oldugu buradan bile belli bak. Hayatta bosanmazlar yok yere. Bosanan cok nadirdir. Bizim kadinlar kocisim de kocisim diye olup olup gidiyor.Ya şu yazını bir okusanaSanki erkeklerin çogu dışarıda kadınlarla sürtüyor, canı sıkılınca karısını dövüyor falan... Ka tane gördün böyle adam? Erkeklerin büyük çogunlugundan ben böyle bir şey görmedim, sen de görmedin... Sadece hayali şeylerden bahsediyorsun.
Adamların boşanmamasının sebebi daha çok teşvigin olmayışı. Boşanmak adamlara kolay zannediyorsunuz belki ama çogu adam için zordur, hele kazancı yüksek olmayan adam için... Çünkü bir daha evlenmesi zordur, çocuklarını da alamayacagı için yalnız başına yaşayıp gidecektir. Fazla kazanmayan adamalar (ki erkeklerin büyük kısmı) kiminle, nerede, hangi parayla sürtecek bir düşünsene
Dul olmak namussuzluktur edebiyatı epey geride kaldı. Artık boşanmış olmak güçlü kadın olmanın göstergesi sayılıyor. Forumda bile aynı. Boşandım diyene tebrik mesajı yagıyor, kocamla tartıştım sonra barıştım diyene 'yuuuuh kendini ezdirmişsin, ne biçim kadınsın' minvalinde yorumlar...
Ben cocugum olursa sunnet falan ettirmeyecegim. Bizim cekirdek ailede erkekler hep sunnetsiz.''...ama dinimiz öyle diyooo''. Hem kadın peygamber olsa ne olacak, din Allah'ın degil mi size göre?
Neyse ben de öyle düşünmüştüm canım. Sen çocugunun pipisini kestirmiyor musun? Bebege şiddet uyguluyorsun işte. Erkege şiddet uyguluyorsun. Babası kestirmek istemese, sen yine de keseceksin çocugunu. Kendi ufacık bebeklerini kesip biçenler gelip bir de ''şiddet'' konusundan dem vurmazlar mı... ayyy çok komik...
Önemli olan ''sadece kadınlar sıkıntı çekiyor'' demen degil zaten, bu düşüncenin her cümlenden okunması önemli olan...
Kadınları boşanmaya teşvik eden ''güçlü kadın ol, eger evlilik mutlu degilse boşan gitsin, nafaka ve tazminatla çocuga gül gibi bakar geçinir gidersin, boşanmana yardımcı oluruz, kendini ezdirme, kadın sıgınma evleri sana yardım eder... vs'' gibi cümleler çok geçiyor, medyada bunun propagandası yapılıyor sürekli olarak. Bundan iyi teşvik olmaz zaten, yani medyanın propagandasından daha iyi teşvik olmaz.
Boşanma davalarına da tek taraflı baktıgını düşünüyorum. Ben girmedim davalara ama boşanmış insanların dırdırını dinledim. Kadın kendi açısından bi saat konuşur, erkek gelir o da kendi açısından bi saat konuşur. Kadını dinlersin 'vay öküz adam' dersin, sonra adamı dinlersin 'hmm kız da pislikmiş aslında' dersin. Sen ise büyük ihtimalle tek taraflı dinledin, ve yanlı yaklaştın olaylara.
''sadece kadınlar açısından degerlendirdigimiz düşünüyor'' demiş ve ardından sadece kadınlar açısından degerlendirmişsin... Yani yanlış bir şey söylememişim.
Yani dedigin gibi ''hep kadınlar'' degil. Yazacagın her şeyin ya aynısını ya benzerini erkekler de yaşar. Ataerkil düzen herkese lütfettigini/vermek istedigini verir, kadın-erkek fark etmez.
- Fuhuşa zorlanan erkekler de var. Sadece kadınlar mı?
- Çocuk yaşta evlilik kültür meselesi.
- Töre cinayeti işlemeye mecbur bırakılan erkekler de var. Bunların aile büyükleri (kadın ve erkekten oluşan aile büyükleri) genç erkeklere verirler silahı ve yeri gelir kardeşini öldürmeye mecbur ederler. Kan davasına kurban giden erkekler de var. Sadece kadınların derdi miymiş?
- Tecavüz iftirasına ugrayan erkekler.
- Eşi tarafından eziyet gören erkekler.
- Psikolojik şiddet gören erkekler.
- Kv-kp ile sürekli görüşmek zorunda bırakılan erkekler.
- Kv-kp den sürekli baskı gören erkekler.
- Parasız kaldıgında eşi tarafından aşagılananlar.
- Evet... Maaşına el konulan erkekler.
- Sırf erkek diye her şeyi yapması ve dogru yapması beklenenler.
- Evden çıkmasına izin vermeyen adamla evlenenlerin çogu aynı kafadadır zaten. Daha önce de yazmıştım. Ama evde tıkılan kendisi olunca anca anlamıştır nasıl aptalca bir zihniyete sahip oldugunu.
- Ailesini eve çagırdı diye laf işiten erkekler...
Aradaki ortak paydayı göremedigine şaşırmadım, açıklıyım...
İkisi de ataerkil yani güçlünün egemenligi tarafından ezilir. Ortak payda budur. Kadınlar eşleri (yani güçlü olan tarafından) tarafından öldürülürken (az bi sayı) diger taraftan erkekler de kadınların geçimini saglamak için, kadın ve erkeklerin enerji ihtiyacı için devlet tarafından (yani güçlü olan tarafından) ezilir. Ya da kadınlar ülke sınırları içinde daha güvenli olsun diye gider askerde ölürler. Kadınlar daha rahat etsinler diye zorlu işleri erkekler yapar ve bu işler de tehlikeli oldugundan ölürler.
Ortak paydayı anlayabildin mi şimdi? İki taraf da güçlü tarafından ezilir yeri geldiginde. hatta ortak paydayı uzatırsak... Çocuklar en çok kadınlardan şiddet görürler, annelerinden, yani güçlü olandan. Buna hiyerarşi deniyor, alt-üst ilişkisi. Anlamışsındır artık herhalde...
Ben Merve beyi D.bakir'da 10 gun misafir etmek istiyorum.Geride mi kaldi??? Bu tip olaylardan, Turkiye gerceklerinden uzakta oldugun ne kadar belli. Ben 30 yasin biraz altindayim. Ve ben universiteye giderken evde kaliyordum. Bulundugumuz apartmanda bircok komsu tarafindan dislanan 2 daire vardi. Bir bizim dairemiz. Cunku kiz kiza bir evde kaldigimiz icin fahiseydik kimilerinin gozlerinde; diger dairede de dul bir hemsire kadin oturuyordu. Bu dedigim olay 21. yuzyulda Ankarada oluyor. Hani su Turkiyenin baskenti olan sehir. Ankarada durum buysa Diyarbakirda, Hakkaride nasildir sence? Valla o kadar uzaksin ki Turkiye gerceklerinden. O dul kadina fahise, yoollu muamelesi yapilmasi olayi gayet de var, sacmaliyorsun resmen. Gel burada dul kadinlar ustunde bir anket yapalim istersen. Turkiyede erkekler dul oldugunu duyunca seninle yakinlasmak isterler, rahatsiz ederler; koylerde durum daha da kotudur. Bir kadinin kocasi olunca mahalledeki erkekler o kadina musallat olur. Bu hala boyle.Kadinlar apartmanlarinda dul kadin istemezler kocislerini elden alacak sanarlar. Bizim Turk kadinlarinda bir koca meraki oldugu buradan bile belli bak. Hayatta bosanmazlar yok yere. Bosanan cok nadirdir. Bizim kadinlar kocisim de kocisim diye olup olup gidiyor.
Sitede bir soralim istersen dul kadinlara anlatsinlar sana, senin belli yasin ufak, bihabersin boyle seylerden. Hayir yani gozlerimle gormesem inanacagim. Cok komiksin.
''Eften püften boşanmalar, boşanmaların %90 ı imiş. '' Bu istatistigi nereden buldun? Kaynaklarin var mi?Boşanma davalarını kadınlar açar çünkü duygusallıktan dolayı çünkü fevrilikten dolayı çünkü boşanma çok teşvik edildiginden dolayı.
Eften püften boşanmalar, boşanmaların %90 ı imiş. Bunu devletin sitesi söylüyor. Geçimsizlik mesela... eften püften bir sebeptir çogunlukla, şımarıklıktır, bencilliktir... vs. Ve yine söylüyorum çogu davayı kadın açıyor. Yarın bir gün erkeklere de teşvik gelir, trip atan, size psikolojik baskı yapan... vs karınızı hemen boşayın diye... O zaman da onlar başlayacak eften püften boşanmaya. Olmaz mı zannediyorsun? Olur olur hem de nasıl olur...
Yok gelmez asla. Incileri dokulur. Istanbulda yalilarda falan buyumus sanirim. Boyle bir sevgi pitircigi hali, bir dunydan bihaberlik...Ben Merve beyi D.bakir'da 10 gun misafir etmek istiyorum.
Su cok guzel sen de gel.Bu konu ne dağıldı yaw. Her açışımda başka bir yöne kaymış oluyor.
Yok gelmez asla. Incileri dokulur. Istanbulda yalilarda falan buyumus sanirim. Boyle bir sevgi pitircigi hali, bir dunydan bihaberlik...
Yok kadinlar siddet gormuyorlarmis, yok tecavuzlerin cogu yalanmis, kadinlar ustunde cinsel baski yokmus....
Bir de calisan kadinlara laf ediyor ama kendisi de calisiyor. Niye calisiyorsun madem sen diyoruz. Abimin sirketi diyor.Behlul Haznedar mubarek.
Anla yani... Yer sofrasinda bile yemek yememistir merve omru boyunca, otobuse de binmemistir.
Komedi ya resmen.Fuhuşa zorlanan erkekler de tanıyormuş maaş kartı elinden alınan erkek de biliyormuş. Onları da görmüş :)
Geride mi kaldi??? Bu tip olaylardan, Turkiye gerceklerinden uzakta oldugun ne kadar belli. Ben 30 yasin biraz altindayim. Ve ben universiteye giderken evde kaliyordum. Bulundugumuz apartmanda bircok komsu tarafindan dislanan 2 daire vardi. Bir bizim dairemiz. Cunku kiz kiza bir evde kaldigimiz icin fahiseydik kimilerinin gozlerinde; diger dairede de dul bir hemsire kadin oturuyordu. Bu dedigim olay 21. yuzyulda Ankarada oluyor. Hani su Turkiyenin baskenti olan sehir. Ankarada durum buysa Diyarbakirda, Hakkaride nasildir sence? Valla o kadar uzaksin ki Turkiye gerceklerinden. O dul kadina fahise, yoollu muamelesi yapilmasi olayi gayet de var, sacmaliyorsun resmen. Gel burada dul kadinlar ustunde bir anket yapalim istersen. Turkiyede erkekler dul oldugunu duyunca seninle yakinlasmak isterler, rahatsiz ederler; koylerde durum daha da kotudur. Bir kadinin kocasi olunca mahalledeki erkekler o kadina musallat olur. Bu hala boyle.Kadinlar apartmanlarinda dul kadin istemezler kocislerini elden alacak sanarlar. Bizim Turk kadinlarinda bir koca meraki oldugu buradan bile belli bak. Hayatta bosanmazlar yok yere. Bosanan cok nadirdir. Bizim kadinlar kocisim de kocisim diye olup olup gidiyor.
Sitede bir soralim istersen dul kadinlara anlatsinlar sana, senin belli yasin ufak, bihabersin boyle seylerden. Hayir yani gozlerimle gormesem inanacagim. Cok komiksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?