Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...

Ben cocugum olursa sunnet falan ettirmeyecegim. Bizim cekirdek ailede erkekler hep sunnetsiz. Ne oldu?

Zaten o mesajı sana yazmadım ki, elvan mıydı neydi, ona yazdım. Bu ülkenin büyük çogunlugu küçücük bebeklerini kesip biçmekten hoşlandıgı için onun da o grupta oldugunu düşündügüm için ona böyle cevap yazdım.

Aslında bu sünnet meselesi bir yandan da başka bir yere çıkıyor. Şöyle ki; Müslüman feminist mi olurmuş ya allasen? Hele bir de türbanlı feministler de var... O kadar saçma ki... Yani mantık açısından saçma anlatabildim mi? Saçma yani... İmkansız... Kelimeler yetersiz kalıyor şu anda.. O derece saçma.

Ben de sevgilim de Müslüman değilim çok merak ediyorsan. Sadece sana dini bir şeyi kadına mal edemezsin demiştim. Kadınlar kesilsin demiyor erkek ve kadının ortak sorunmluluğu var dedim. Olayı çarpıtıp bekar bana erkek çocuğun var kestirdin dimi diye amiyane tabire girdiğin için senle muhattap olmuyorum. Hakkımda ileri geri yazdığın için düzelttim yine senle muhattap olmayacağım sen bunla besleniyorsun çünkü sallamıyorum saçma fikirciklerini

Dünyanın geneline bakarsak çoğu medeniyetin anaerkil anlayışı bırakıp ataerkilliğe geçmesinden beri erkeğin kadına belli bir baskısı var.Bunun nedeni,kadının fiziksel olarak daha güçsüz olması,sanayi devriminden önce erkeklerin çalışma hayatında olması ve evi geçindirmesi,bunun sonucunda oluşan insanların kafasında oluşan 'kadın erkeğin hizmetçisidir.' algısı ve en önemlilerden birisi de din.Din de erkeği kadından üstün görüyor.Şu anda bile en gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere kadınların yaşam şartları daha zor.O yüzden kadın erkek eşittir lafı hala geçerli değil,bunun söylenmesine gerek kalmadığı zaman geçerli olur.
Ayrıca evet,annelik babalıktan zordur,bence.

Yasimi belirtmemin nedeni genc oldugumun altini cizmekti. Yani genc olmama ragmen ben bile boyle olaylarla cok karsilastim, hala var boyle seyler demek istedim. O cumlemden su yazdigin sonuclari nasil cikardin? Zaten farkindaysan 30 yasindayim demedim 30'un altindayim dedim.
Toplum psikolojisinde var hala da boyle sey. Olmadigini nereden cikardin? Hic arastirma yapiyor musun Turkiyenin soyokulturel yapisina dair? Tum o sosyologlar yalan soyluyor yani, ama sen biliyorsun gercegi. Iyiymis.
Toplum zaten bireylerden olusur. Ben sana boyle dusunen Turkiyede rahat 1 milyon insan bulurum.
Sen Turkiye'yi Istanbul Bebekten ibaret saniyorsun sanirim. Hic bir Guney Dogu, Ic Anadolu ilinde yasadin mi?

Son düzenleme:

Çelişki neredeymiş acaba? Ben diyorum ki; boşanmış insanlara eger gerekiyorsa yardım edilir, hem maddi hem manevi... Bu başka bir şey. Ama belli konular üzerinden bunun propagandasının yapılıp beyin yıkanması saçmadır. İkisi birbirinden tamamen farklı şeyler. Boşanmış insanın yanında olmakla, insanları ''boşanın yanınızdayız'' diye kutuplaştırma propagandası başka. Çelişki yok çünkü farklı şeyler bunlar.

Kadın sıgınma evleri ile ilgili derdim yok aslında. Yani varlıkları açısından derdim yok ama işlevleri açısından var. Çünkü bunlar işe yaramayan şeyler. Toplasan 3-5 kadına anca yardım etmişlerdir, o da bölük pörçük... Ama iş propagandaya gelince ''boşanın ya burası saray gibi, prensesler gibi yaşatırız sizi'' diye beyin yıkamayı biliyorlar. Yani bunlar ortadan kalksın, alternatif getirelim demiyorum, beyin yıkamayı bi bıraksınlar diyorum.

Psikolojik şiddet diye, TEK TARAFLI OLARAK, sürekli eleştirme, hor görme, aşagılama, hakaret ve küfür etme, haysiyete dil uzatma.. vs lere denir. Karşılıklı kedi köpek kavgasına psikolojik şiddet denmez, konuşmayı beceremeyen iki kişi denir olsa olsa. Kounuşmanın kâr etmedigi zamanlar olur ama bunlar bazı bazı olur ancak...

''sıkıldım, evlilik bana göre degilmiş'' diyerek boşanabilirsin yani öyle mi? Ve bu beni ilgilendirmez? Neden ilgilendirmesin? Bu aynen olmasa da çocuk yapıp ''ayh sıkıldım, annelik bana göre deiglmiş alın başkası baksın'' demeye benzer.

Sen tut onca hengame atlat, karşıdakinin hayat düzenini boz, bir söz verme ve akit imzalama karşılıgında... Maddi manevi bir sürü bedel öde evlilik için. Aileler, akrabalar bulaşsın olaya, insanlar düzenlerini degiştirsinler, hayatları degişsin. Sonra da biri çıksın desin ki ''yhaa çok sıkıldım evlilik bana göre deegil :S :S :S''. Ne bu böyle, ergen oyunu mu? Ben bu yüzden diyorum ergenler evlenmesin (biyolojik açıdan degil, zihinsel açıdan ergenleri kast ediyorum). Sonuçta ''yhaaa evlilik çok sıkhıcı bana göre degil :S :S :S'' diyen birisi benim oglumla, abimle, erkek akrabamla, erkek bi arkadaşımla da evlenmiş olabilir. Bu durumda, evet beni gayet ilgilendirir. Böylelerinin şöyle güzel bi tazminat ödeyip boşanması icab eder. ''yhaa sıkıldım ama benn :S :S :S'' tribini atıp gitmek olmamalı öyle.

Mesela bi arkadaşım anlattı, bunun bi arkadaşı sırf seks için evlenmek istemiş. Anne bana kız bulun falan... Sonra evlenmiş işte, sırf seks için. İki ay sonra da ''ya seks de baydı, keşke evlenmeseydim, bi ömür nasıl geçecek şimdi?'' diyormuş. Yani şimdi bu ergen beyinli senin kocan olsaydı hoşuna gider miydi? Sen bunla evlenmişsin ama bu seni seks için almış sadece. Sıkılınca da ''yhaaa sıkıldım :S:S:S'' diyip öylece gitmek istiyor. Sence de salakça degil mi?

Bir zamanlar vermiştim kaynagını ama şimdi ulaşılamıyor. Kaynak TÜİK idi. Boşanmaların %98i şiddetli geçimsizlik...

Diger yazdıkların alakasız şeyler.

Fuhuşa zorlanan erkekler de tanıyormuş maaş kartı elinden alınan erkek de biliyormuş. Onları da görmüş :)

Bak yine iftiralar havada uçuşuyor. Ben nerede demişim maaş kartı elinen erkekler gördüm diye? Hadi buyrun gösterin. Gösteremezseniz iftiracı oldugunuzu kabul etmeniz gerekir. İftira atmak da ne kadar ahlaki bir şey onu da siz düşününün artık.

Kadinin biri abisini saçma bir sebepten bosadı diye bu kadar hırs yapar mi insan ya, sakin biraz:) (tabi bu neden kime göre neye göre saçma)

Her adam senin abin değil her kadin da abini bosayan o kadın değil... Bu farkindaligi edindiginde yazmaya başla çünkü olmuyor böyle... Tanidigin 2 kişi ve senin teorilerin üzerinden dönmüyor bu dünya...

1. Evet... Maaşına el konulan erkekler.
  2. Fuhuşa zorlanan erkekler de var. Sadece kadınlar mı?
Senden alinti yaptim bak, virgulune dokunmadim. Elvanin gormekten kasti bizzat canli gormek degil herhalde. :)

1. Evet... Maaşına el konulan erkekler.
  2. Fuhuşa zorlanan erkekler de var. Sadece kadınlar mı?
Senden alinti yaptim bak, virgulune dokunmadim. Elvanin gormekten kasti bizzat canli gormek degil herhalde. :)
Güzel çarpıtıyor arkadaş. Beni Müslüman yapıp evlendirdi oğlan çocuğum oldu onları sünnet ettirdi falan onlar iftira değil ama benim birebir dediğinden iftira

Zamanında çogu kişi görmüştü. hatta sanırım sen de görmüştün.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-gondermeyecegim.726618/page-17#post-35669505

Şurada vermiştim.
Eee acilmiyor. Bu olmadi tekrar dene inanmam.
Siddetli gecimsizlik yazdigina bakma hem. Davalar kolay sonuclansin diye, bazen de millete madara olmamak icin cogu zaman davalar siddetli gecimsizlik adi altinda aciliyor. Aldatilanlarin da geneli siddetli bosanma diye aciyor, siddet gorenler de. Az biraz bu olaylarin icinde olsaydin bilirdin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…