- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
- Konu Sahibi Neredesin sen
-
Ben cocugum olursa sunnet falan ettirmeyecegim. Bizim cekirdek ailede erkekler hep sunnetsiz.Ne oldu?
Zaten o mesajı sana yazmadım ki, elvan mıydı neydi, ona yazdım. Bu ülkenin büyük çogunlugu küçücük bebeklerini kesip biçmekten hoşlandıgı için onun da o grupta oldugunu düşündügüm için ona böyle cevap yazdım.
Aslında bu sünnet meselesi bir yandan da başka bir yere çıkıyor. Şöyle ki; Müslüman feminist mi olurmuş ya allasen? Hele bir de türbanlı feministler de var... O kadar saçma ki... Yani mantık açısından saçma anlatabildim mi? Saçma yani... İmkansız... Kelimeler yetersiz kalıyor şu anda.. O derece saçma.
Yasimi belirtmemin nedeni genc oldugumun altini cizmekti. Yani genc olmama ragmen ben bile boyle olaylarla cok karsilastim, hala var boyle seyler demek istedim. O cumlemden su yazdigin sonuclari nasil cikardin? Zaten farkindaysan 30 yasindayim demedim 30'un altindayim dedim.Tabi ki geride kaldı. Bireysel olarak bu olayların halen yaşanıyor olması farklıdır, bunun toplum psikolojisi halinde var olması farklıdır. Toplum olarak bu psikoloji bir çok bölgede artık yok.
Bunun yaşla ne ilgisi var? Yani bir tane boşanmış kadın görünce hayatın anlamını çözdügünü mü zannediyorsun? ''
Bak ben 30 um boşanmış kadın gördüm ve biliyorum.. Sen görmemişsin demek ki yaşın küçük ve bilmiyorsun.'' Yazdıgının özeti bu. Ne kadar saçma şeyler yazmışsın dimi?
Boşanmış kadına musallat olan da var, evli adama musallat olan da... Bireysel bunlar, toplum psikolojisi degil. Bu yüzden artık geçti diyorum bunlar geride kaldı.
iki alıntıya verdiginiz yanıtlar birbiriyle o kadar celiskili ki...
evet ataerkil duzen kadınları eziyor, sosyal yasam icerisinde aynı seviyede olmasa da erkekler de bundan nasibini alıyorlar.
en basitinden aglamak bile yasak, gozyasın akarsa da gay misin derler, o cumleyi bile hangi acıdan elestirecegini sasırıyor insan.
ancak kadın sıgınma evleriyle ilgili derdinizi cozemedim.
siddet goren kadınlara bosanma surecinde koruma mı verilmesin?
yoksa gidecek bir yeri olmadıgında sokakta mı kalsınlar?
sundugunuz alternatif nedir?
evet, bir kadın guclu olmadıgı, gidecek yer bulamadıgı ve hepsine gogus germeye hazır olsa dahi dul olarak anılacagı ve kıt kanaat ekmegini kazanıp huzuru aradıgı bir apartman dairesinde bile rahat oturamayacagını dusunup mahalle baskısından korktugu icin "namusumla(!) evimde oturayım" demek zorunda hissediyor...
bu kadına korkma! demek tesvik ise evet tesvik ediyorum.
bunun icin kampanyalar yapılıyorsa da evet, dogru bir propaganda olur.
yasal hakları hatırlatılıyor ve eslerden birinin madur edilmesi/ezilmesi durumunda tazminat alabilecegi soyleniyorsa, iyi bir yonlendirmedir.
bunun tam tersi erkek icin gecerli oldugu durumlarda da aynısı da yapılmalıdır.
siddet cok yonludur,
en kabul goren anlamıyla darp, fiziken vuku bulan siddettir.
ancak ataerkil duzenin erkekler uzerindeki baskısını satır satır yazabilen birinin psikolojik siddetten de bihaber olmaması beklerdim ve buna "eften pütfen sebep" dememesini.
size gore "basit, tolere edilebilir, onemsiz" bir durum ise ilerde olur da yasarsanız bence de bosanmayın zaten,
yoksa bu dusuncelerinizle baskalarına uyup karar verirseniz omur boyu pismanlık duyabilir,
tum yaftalamaları daha dısarıdan isitmeden kendinize soyleyip suclulukla omrunuzu gecirebilirsiniz.
keza cogu kadının hemcinslerine kara dul muamelesi yapmaları ile aynı algının tum eziyetlere katlanmak zorunda bırakan korkuya da yol acması onların paradoksu olarak kalacak...
ama olur da "dayanamıyorum" derseniz... işte o teşvikciler ve tukaka kadın dernekleri size de el uzatır, endise etmeyin...
ayrıca gayet onemsiz bir sebeple de "sıkıldım, evlilik bana gore degilmis" diyerek de bosanabilirim,
sizi ne ilgilendirir?
herkes kendi hayatından sorumlu.
Ben Merve beyi D.bakir'da 10 gun misafir etmek istiyorum.
''Eften püften boşanmalar, boşanmaların %90 ı imiş. '' Bu istatistigi nereden buldun? Kaynaklarin var mi?
Devletin sitesi derken? Devletin zihniyetini begeniyorsun yani? Devlete gore pedofili de normal. Kadinlarin en verimli cagi 10-11 yaslar mesela o yobazlara gore. Ya da 3-4 es cok normal. Hani Avrupalilar grup seks partisi verse ahlaksiz derler ama kendileri masallah harem kurarlar. Evlilik ici tecavuz de normal onlar icin. Dayak da normal. Ortusuz kadin ya satiliktir ya kiraliktir mesala onlara gore. Universiteye giden kadinlardan kari olmaz mesela. Komiksin yani. Normalde hic sevmedigin ideolojileri bile soz konusu kadinlara yonelik olan cagdisi tutumlari olunca begeniyorsun, arkaliyorsun. Neyse suyunuz kayniyor, haritadan silineceginiz zamanlar da gelecek insallah. Kart atacagim o zaman sizlere.
O istatistigin de lutfen bana linkini yolla.
Fuhuşa zorlanan erkekler de tanıyormuş maaş kartı elinden alınan erkek de biliyormuş. Onları da görmüş :)
Komedi ya resmen.
Hayati boyunca hic dayak yiyen, 2. sinif insan muamelesi goren kadin gormemis ama fuhusa zorlanan erkek, maas karti elinden alinan erkek gormus.Olaya gel. Dunyada milyarlarca kadinin yasadigi olaylara hic denk gelmeyen merve, milyonda bir olan olaylara denk geliyor. Yakinda ''Ben omrumde hic 2 kulakli insan gormedim, hep 5 kulakli goruyorum'' da der kesin.
Gormedigime inanmam. :)Bir zamanlar vermiştim kaynagını ama şimdi ulaşılamıyor. Kaynak TÜİK idi. Boşanmaların %98i şiddetli geçimsizlik...
Diger yazdıkların alakasız şeyler.
Önemli olan ''sadece kadınlar sıkıntı çekiyor'' demen degil zaten, bu düşüncenin her cümlenden okunması önemli olan...
Kadınları boşanmaya teşvik eden ''güçlü kadın ol, eger evlilik mutlu degilse boşan gitsin, nafaka ve tazminatla çocuga gül gibi bakar geçinir gidersin, boşanmana yardımcı oluruz, kendini ezdirme, kadın sıgınma evleri sana yardım eder... vs'' gibi cümleler çok geçiyor, medyada bunun propagandası yapılıyor sürekli olarak. Bundan iyi teşvik olmaz zaten, yani medyanın propagandasından daha iyi teşvik olmaz.
Boşanma davalarına da tek taraflı baktıgını düşünüyorum. Ben girmedim davalara ama boşanmış insanların dırdırını dinledim. Kadın kendi açısından bi saat konuşur, erkek gelir o da kendi açısından bi saat konuşur. Kadını dinlersin 'vay öküz adam' dersin, sonra adamı dinlersin 'hmm kız da pislikmiş aslında' dersin. Sen ise büyük ihtimalle tek taraflı dinledin, ve yanlı yaklaştın olaylara.
''sadece kadınlar açısından degerlendirdigimiz düşünüyor'' demiş ve ardından sadece kadınlar açısından degerlendirmişsin... Yani yanlış bir şey söylememişim.
Yani dedigin gibi ''hep kadınlar'' degil. Yazacagın her şeyin ya aynısını ya benzerini erkekler de yaşar. Ataerkil düzen herkese lütfettigini/vermek istedigini verir, kadın-erkek fark etmez.
- Fuhuşa zorlanan erkekler de var. Sadece kadınlar mı?
- Çocuk yaşta evlilik kültür meselesi.
- Töre cinayeti işlemeye mecbur bırakılan erkekler de var. Bunların aile büyükleri (kadın ve erkekten oluşan aile büyükleri) genç erkeklere verirler silahı ve yeri gelir kardeşini öldürmeye mecbur ederler. Kan davasına kurban giden erkekler de var. Sadece kadınların derdi miymiş?
- Tecavüz iftirasına ugrayan erkekler.
- Eşi tarafından eziyet gören erkekler.
- Psikolojik şiddet gören erkekler.
- Kv-kp ile sürekli görüşmek zorunda bırakılan erkekler.
- Kv-kp den sürekli baskı gören erkekler.
- Parasız kaldıgında eşi tarafından aşagılananlar.
- Evet... Maaşına el konulan erkekler.
- Sırf erkek diye her şeyi yapması ve dogru yapması beklenenler.
- Evden çıkmasına izin vermeyen adamla evlenenlerin çogu aynı kafadadır zaten. Daha önce de yazmıştım. Ama evde tıkılan kendisi olunca anca anlamıştır nasıl aptalca bir zihniyete sahip oldugunu.
- Ailesini eve çagırdı diye laf işiten erkekler...
Aradaki ortak paydayı göremedigine şaşırmadım, açıklıyım...
İkisi de ataerkil yani güçlünün egemenligi tarafından ezilir. Ortak payda budur. Kadınlar eşleri (yani güçlü olan tarafından) tarafından öldürülürken (az bi sayı) diger taraftan erkekler de kadınların geçimini saglamak için, kadın ve erkeklerin enerji ihtiyacı için devlet tarafından (yani güçlü olan tarafından) ezilir. Ya da kadınlar ülke sınırları içinde daha güvenli olsun diye gider askerde ölürler. Kadınlar daha rahat etsinler diye zorlu işleri erkekler yapar ve bu işler de tehlikeli oldugundan ölürler.
Ortak paydayı anlayabildin mi şimdi? İki taraf da güçlü tarafından ezilir yeri geldiginde. hatta ortak paydayı uzatırsak... Çocuklar en çok kadınlardan şiddet görürler, annelerinden, yani güçlü olandan. Buna hiyerarşi deniyor, alt-üst ilişkisi. Anlamışsındır artık herhalde...
Bak yine iftiralar havada uçuşuyor. Ben nerede demişim maaş kartı elinen erkekler gördüm diye? Hadi buyrun gösterin. Gösteremezseniz iftiracı oldugunuzu kabul etmeniz gerekir. İftira atmak da ne kadar ahlaki bir şey onu da siz düşününün artık.
Gormedigime inanmam. :)
Senden alinti yaptim bak, virgulune dokunmadim. Elvanin gormekten kasti bizzat canli gormek degil herhalde. :)
Güzel çarpıtıyor arkadaş. Beni Müslüman yapıp evlendirdi oğlan çocuğum oldu onları sünnet ettirdi falan onlar iftira değil ama benim birebir dediğinden iftiraSenden alinti yaptim bak, virgulune dokunmadim. Elvanin gormekten kasti bizzat canli gormek degil herhalde. :)
Ay evet maaşına el koyulan erkekle maaş kartı elinden alınan erkek çok farklı haklısınız. Ha maaşına el koymuş ha kartını almış canavar karısı zavallı erkeklerin. Çok fark yok boşuna zorlamayınMaaş kartı yazıyor mu orada?
Nerden bildiniz erkk oldgnu..Yuh, mervecik01 erkek miymis be? Zaten anlamistimmm ben. Ogretmenler cocuklari dovebilirler de demisti. Vay anasini be.. Bugün şok üstüne şok yaşıyorum şok şok.
Daha nene olayını cozememistim ya.
Eee acilmiyor. Bu olmadi tekrar dene inanmam.Zamanında çogu kişi görmüştü. hatta sanırım sen de görmüştün.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-gondermeyecegim.726618/page-17#post-35669505
Şurada vermiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?