Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...

Tabi ki farklı şeyler. Erkekler sonuçta maaşlarını ailelerine harcarlar. Bunun da maaşa el konulmasından farkı yok.

Nerden bildiniz erkk oldgnu..

Ya sen bir de gelmiş özelden mesaj yazmışsın. Feminist akdınların taktikleri işte. Feministlere karşı çıkanları hemen ''çok salaksın, karaktersizsin, erkeksin, sen de kadın mısın bee, güçlü kadın olmayı becerememişsin, eziksin... vs'' derler.

Feminist erkek gelse buraya ona tutup da ''bence sen kadınsın'' demezler ama. İlginçtir bu feministler.

Sen de ayrı bi ilginçsin tabi.

Şimdi bna nie sardın hıııı ne bu öfke bana felsefe yapma konuyu dagıtmamak icin özelden yazdım..neyse kib ledim seni hic ugrasmm senle..

Tabi ki farklı şeyler. Erkekler sonuçta maaşlarını ailelerine harcarlar. Bunun da maaşa el konulmasından farkı yok.
Ya dimi erkek kendi yemiyor kadına yediriyor müsrif kadınsa adamın paralarını yiyor ah bu kadınlar yok mu bu kadınlaaarr :) Yalnız lafı da güzel çeviriyorsunuz tebrik ettim. Fuhuş yapan erkekleri de ben mi yanlış anladım onu da idrak edemediysem düzeltiverin hatta :))
Ailede erkek veya kadın parası olmaz. İki kişide çalışırsa ortaktır tek erkek çalışırsa da ortaktır. Kadın da adamın alın terini evde ailesi için harcar kendisi çatır çatır yiyeceğim demez yani. Evli kadınlar da o eve çalışıyorlar.
Nasıl bir kininiz varsa hemcinslerinize

Gün geçmiyor ki erkeklere iyi davranın konulu,'fıtrat' adı altında aslında onlar bizden üstündür alt metinli bir konu paylaşılmasın.
İmamlı cemaatli bi söz vardı, bilirsiniz sanıyorum.Ülke tam o halde.fıtrat kelimesini duyduğumda sinirden deliriyorum artık.
Hakarete iftiraya uğrayan, psikolojik fiziksel cinsel şiddet gören, yaralanan, sakat bırakılan, cinayete kurban giden erkekler ya bu ülkede o yüzden onları koruyalım kollayalım tabi, kadın forumunda oturup erkekleri en çok nasıl kendimizi ezerek mutlu ederiz bunu konuşalım.
Yahu ne demek yüzde 80 kadın alttan alsın bilmem ne, niye ben her şeyi çekmek zorunda kalayım kim hatalıysa o özür diler, iki taraf da haklı olduğunu iddaa ediyorsa oturulur konuşulur bir orta yol bulunur.Bu kadar mı zor iletişim kurmak ? Tartışmak ? Bakın kavga etmek demiyorum; tartışmak diyorum.
Sizi bilmiyorum ama hiç bir erkek benden üstün konumda değil, benim 'fıtratım' da böyle arkadaş.
Burada bu konuları açan arkadaşlar da bence kendilerinden bu kadar fedakarlık yapmaktan memnun değiller içten içe, o yüzden herkes aynı fedakarlığı yapsın ve kendilerini gururlarını koruyan 'normal' bir insan olarak görebilsinler istiyorlar.Ama üzgünüm etrafımda benim onu sırf erkek diye alttan almamı bekleyen insanlar yok, olamaz da.

Offf merve ''el koymak'' deyiminin anlamini biliyor musun gercekten????? O o anlama gelmiyor kuzucum. Senin savundugun geleneksel evlilik modelinde erkek tum aile icin para kazanir, kadin da tum aile icin yemek yapar, temizlik yapar, cocuklari buyutur. Bu anlayisi savunan sendin bak bana tek tek yorumlarini bulup cikarttirma. Senin anlayisina gore dogru olan bu zaten. Ortada bir ''paraya el koyma'' durumu da yok haliyle. Tipki kadinin yemek yapmasinin hizmetcilik olmamasi gibi. Bu anlayisi savunan sendin ne oldu? Paranin tum aile yararina harcanmasi var.
Oysa ki bizim dedigimiz ailelerde erkek calisiyor,para kazaniyor,kadin da calisiyor para kazaniyor ama kazandigi parayi da cebine atiyor. Kadina da ne kadar lutfederse o kadar veriyor, kendi gonlunce harciyor paralari.
Ikisi ayni sey mi yani??? Evet desen objektif olmadigini, tukurdugunu yalamamak icin sekilden sekle girdigini kanitlamis olacaksin. Yok artik yani.

Son düzenleme:
Tam çemkirmek icin gelmiştim konuyu napmışsınız yaa :S

E madem öyle, madem arada bir fark yok, maaşı ellerinden alınan kadınları niye konu ediyorsun? Madem ev geçindirme konusunda eşit sorumluluk var, maaşın birinde durması mı sorun oldu? Belki digeri daha tutumludur? Ayrıca tutumlu olmadıgı için maaş kartı alınan erkekler de vardır illa ki ve iyi ki de alınıyor kartları elinden. Erkek müsrifse, kadın el koysun kartına en basitinden. Ben böyle şeylere karşı degilim. Bunlar üzerinden magdur edebiyatı da yapmam.

Ben hala fransız ne oluyor burda yapmayın konuyu saptırmayın ban yiyeceksiniz benden sölemesi..

eger evliligini "yetiskin bir birey" olarak ailenin para dökmesine dayandırıyorsan, sıkıldım deme luksun elbette elinde olmayabilir.
ancak benim hangi kosullarda evlenip evlenmeyecegim, keza ailemin bundan nasıl etkilenecegizi 3.kisileri ilgilendirmemeli.
ayrıca cocuk yapmak yeni bir canlının sorumlulugunu almaktır, keza evcil hayvanların sorumlulugu de benim icin benzer nitelikte.
bunu keyfi olarak sokaga atmak ise yasam hakkına saldırıdır, o yuzden karsı cıkılır.
evliliki ise ciftin birey olarak kendi hayatlarına dair bir tasarruftur, dolayısıyla işin içinde sırf "sorumluluk" var diye benzer yonleri uzerinden aynılastırılamaz.
forumda surekli yazdıgım birsey var; nedenselligi dogru yerden kurunuz lutfen.

dediginiz gibi konusmayı beceremeyen iki kisinin aynı evde bulunma zorunlulugunu "sart kosmak" ise 3.kisilerin uyguladıgı psikolojik baskı olur,
ustelik "siddetli gecimsizlik" kavramını yadsıyor olsanız dahi bunu tanımamak ve onları aynı eve hapsetmek ise duzenli aralıklarla siddete maruz kalmalarına neden olmaktır ki o zaman yaptıgınız da iskence olur.

"insanlara bosanın yanındayız" propagandası sacmalıktır demissiniz,
alıntıladıgınız mesajda bosanmaktan korkan kisiye sunmayı iddia ettiginiz maddi ve manevi destek "köstek olacagım, yasadıgın her seyi basit gorup senin hakkındaki mevcut olumsuz dusunceleri daha da guclendirecegim" midir?

gercekten destek olmayın, herkes beceremeyebilir, kendinizi de zorlamayın,
mesajlarınızdaki gibi köstek olmayın yeterli.
o zaman "elinizden gelen" en buyuk destegi de sunmus olacaksınız cunku.

sizin işe yaramaz dediginiz kadın sıgınma evlerine dusman olmak yerine, gordugunuz sorunların duzeltilmesi iyilestirilmesi icin caba sarfetmenizdir mantıklı olan.
bu haliyle, sorununuz islevsel aksaklıklarla degil varlıklarıyla alakalı oluyor.
(isleviyle sorunum var cumlenizi duzelterek yazdım. diger turlu varlıgıyla direkt aynı anlama geliyor, adı ustunde "kadın sıgınma evi" )

ayrıca surekli beyin yıkamakla es deger tuttugunuz propaganda, bir dusuncenin savunulması ve kitlelerin etkilenmesi ise sayfalardır bunu yaptıgınızı da belirteyim.

toplum psikolojisinden kastınızı tam olarak anlayamadım, sosyoloji mi kitle psikolojisi mi?
sosyoloji ise yaptıgınız %90lık degerlendirmeler ile buna ne kadar uzak oldugunuzu,
kitle psikolojisi ise; dullar ve bosanmakla ilgili onyargılarınızda direkt bunun etkili oldugunu da yazmadan gecmeyeyim.
belki cumle icinde kullanımınıza ornek teskil eder, daha rahat yazarsınız...

iyi aksamlar.

[
Tam çemkirmek icin gelmiştim konuyu napmışsınız yaa :S
Konu ayni yerde eLmayRa ,cemkir rahatla:)

Mervecik01 abisini bir kadın mervenin kendisine göre sudan sebepten bosamis şuan tüm feministlere, alttan almayi bilmeyen kadınlara nefretini iletmekle meşgul:)

Galiba boşanan bayan abi kardeş calisip kazandiklari paralari da azaltmis ki erkeklerin çok ezildiginden bahsediyordu:)

Bu abisi dedigi sakin kendisi olmasin?

Ben bu anlayışı dikte etmiyorum, senin anlayışının dikte edilmesine karşı çıkıyorum. Bunlar da farklı şeyler. Yani herkes geleneksel evlilik kursun demiyorum, her kadını çalışmak zorunda bırakmayın, her evlenecek kadına çalışma zorunlullugu yüklemeyin diyorum. Ev hanımlıgını boş iş olarak göstermeyin diyorum. Anladın mı?

Yoksa sen git modern evlilik yap, bana ne? Ama bunun propagandasını da yapma yani. ''çalışmak zorundaısnız, çalışmazsanız hçisiniz, çalışmazsan zayıf kadınsın, ne işe yararsın, haaahhahahahahaha zavallı kadın'' falan. Noluyor canım böyle?

Abimle ne alakası var. Ben bu feminizm denilen saçmalıktan çok daha önce kurtuldum. Abim de zırnık ödemedi kimselere. Zaten kız eczacıydı, gitsin çalışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…