Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...

Sevgili kk hanımları, konudaki tüm yorumları okudum herkes kendince fikir alışverişi yapmış tamam çok güzel de, benim aklıma takılan şey; konuyu açan ve ana fikrin ne olduğunu hala açıklamayan konu sahibi nerede acaba?

Konu sahibinin dediği ufak sorunlar! dediği kayınpeder kayınvalide sorunları benim en yakınımın düğününde kayınpederin geline tekmeyle dalmasıyla sonuçlandı. Çocuklar doğunca dedesidir dediler barıştılar. Kadında aynı sizin gibi fedakar Türk annesi ya adama hizmette kusur etmiyor ama mutlu mu hayır, yaranabiliyor mu hayır. Pardon da kadın mutlu olamadıktan sonra evli kalsa ne olur?
Ben aman kocam üzülmesin, aman evliliğim yürüsün diye her şeye alttan alacağım da ne olcak? Cennet ayağım altında ama bu dünyada zulüm yaşadım mutsuzum. İstemem efendim öyle şey. Mutlu ve huzurlu bir hayatım olsun niye koca kahrı çekeyim!
Erkekler de öyle alttan alan kadının kıymetini anlamıyorlar ayrıca hanımefendi. Kaç tane size göre cadaloz bana göre hakkını yedirmeyen, kendini önemseyen kadın varsa daha kıymetli.
Alttan alan kadınların kocası bu rahata alışıp kadının mutluluğunu zerre düşünmüyor. Kadın hepten mutsuz yaşıyor.
Ama kocası haksızsa canını sıkmışsa karşı koyabilen tüm o kadınların kocaları eşlerini kaybetme korkusuyla öyle şeker öyle güzel koca ve babalar ki şaşırırsın.
Mesela bir eniştemiz var, eşi çalışmadığı halde tüm gün çocuk bakıyorsun diye akşamları o uyutur, altını o alır, işten gelip parka götürür. Neden biliyor musun? Karısı poposunu yayıp oturduğunda bu çocuğu tek başıma yapmadım diye dişini gösterebiliyor da ondan. Alttan almıyor yani, güçlü duruyor.
Çok yanlış akıllar veriyorsunuz bence

Konu Sahibi mutlu evliliğine daldı. Hadi biz de alttan almayarak mutsuz olduğumuz evliliğimize dönelim.

Abimin olayını iyi biliyorum. 1 yıllık evlilik kızın şımarıklıgı, aptallıgı yüzünden bitti, iyi de oldu. Özellikle son dönemlerde sürekli bir canı sıkkın, stresliydi. İyi ki boşandı da kurtuldu o kadın müsveddesinden. Çocuk kendine geldi resmen.

Evlilikte sabırlı olanın erkek oldugunu düşünüyorum ben. Öyle kolayca kestirip atan yok. Ama kadınlar çok kolay kestirip atabiliyor çünkü duygusallık daha fazla ve inanılmaz teşvik var boşanmaya.

Tek taraflı olanın sen ya da genel olarak senini gibi düşünenler oldugunu söylüyorum ben. Size göre kadınlar sürekli eziliyor da bilmem ne... Erkekler de rahat rahat geziyorlar... Yok öyle bir şey. Çocugunu görmek isteyip göremeyen babalar da var, kadının durumu iyi olmasına ragmen 3 kuruş maaşını nafaka olarak ex karısına veren de var. Mal kaçıran koca var da, daha fazla para koparmak için ugraşan kadın yok mu yani? Bunlar da var işte. Size göre ise sadece kadınların sorunu var, erkeklerin hepsi oooh ne güzel...

Ben, yeri geldiginde iki tarafın da sıkıntı çektigini, sadece kadınların çekmedigini düşünüyorum. Kadınlar sıkıntı çekmiyor demiyorum farkındaysan, sadece kadınlar çekmiyor diyorum ve bu yüzden bu meselenin tek bir cinsiyete yüklenmesini saçma buluyorum.

Belki de senin sıkıntı çeken birini görmen gerekiyordur? Mesela bir yakının bu durumdan muzdarip olursa belki o zaman senin de fikrin degişir. Sadece kadınların sıkıntı çekmedigini görürsün.

Boşanma davalarını kadınlar açar çünkü duygusallıktan dolayı çünkü fevrilikten dolayı çünkü boşanma çok teşvik edildiginden dolayı.

Eften püften boşanmalar, boşanmaların %90 ı imiş. Bunu devletin sitesi söylüyor. Geçimsizlik mesela... eften püften bir sebeptir çogunlukla, şımarıklıktır, bencilliktir... vs. Ve yine söylüyorum çogu davayı kadın açıyor. Yarın bir gün erkeklere de teşvik gelir, trip atan, size psikolojik baskı yapan... vs karınızı hemen boşayın diye... O zaman da onlar başlayacak eften püften boşanmaya. Olmaz mı zannediyorsun? Olur olur hem de nasıl olur...

Ya şu yazını bir okusana Sanki erkeklerin çogu dışarıda kadınlarla sürtüyor, canı sıkılınca karısını dövüyor falan... Ka tane gördün böyle adam? Erkeklerin büyük çogunlugundan ben böyle bir şey görmedim, sen de görmedin... Sadece hayali şeylerden bahsediyorsun.

Adamların boşanmamasının sebebi daha çok teşvigin olmayışı. Boşanmak adamlara kolay zannediyorsunuz belki ama çogu adam için zordur, hele kazancı yüksek olmayan adam için... Çünkü bir daha evlenmesi zordur, çocuklarını da alamayacagı için yalnız başına yaşayıp gidecektir. Fazla kazanmayan adamalar (ki erkeklerin büyük kısmı) kiminle, nerede, hangi parayla sürtecek bir düşünsene

Dul olmak namussuzluktur edebiyatı epey geride kaldı. Artık boşanmış olmak güçlü kadın olmanın göstergesi sayılıyor. Forumda bile aynı. Boşandım diyene tebrik mesajı yagıyor, kocamla tartıştım sonra barıştım diyene 'yuuuuh kendini ezdirmişsin, ne biçim kadınsın' minvalinde yorumlar...

Eşitlikçi oldugunu iddia eden birinin bunu söylemesi, savunması ve uygulaması lazım zaten... ama sen sadece söylüyorsun, savunmayacaksın ve uygulamayacaksın da...

''evlen de gel'', sonra ''çocugun olsun da gel'', ''gelinin olsun da gel'', ''torunun olsun da gel'', ''emekli ol da gel'', ''ayrıl da gel'', ''ne olursan ol yine gel''..

Sıktı bunlar. Cidden evlilere 5 puan çocuklulara 10 puan veriliyor bu forumda

Kaç tane erkek askerde, iş yerinde, madende öldü? Onu da say. Erkekler eziliyor diyecek misin ardından? Tek taraflısınız kusura bakmayın.

Kaç tane erkek askerde, iş yerinde, madende öldü? Onu da say. Erkekler eziliyor diyecek misin ardından? Tek taraflısınız kusura bakmayın.
Pardon da o erkekleri kadinlar degil bizzat devlet olduruyor. Asker de bitiremedigi terörden, madende işlerde yolsuzluğa goz yumukdugundan ölüyor. Onlara da oh öldüler iyi oldu diyen gormedim.

Kadinlar sadece kocalarindan bosandiklari icin olduruluyor. O igrenc heriflerin igrenc egolari namus anlayislari yuzunden ERKEKLER tarafından öldürulüyorlar. Daha tore denen zirvaligi katmadim bile. Tecavüze ugrayan kızını olduren aşağılık babalar var bu memlekette. Sen gelmissib bana elmayla armutu topla diyorsun

Eşitlikçi oldugunu iddia eden birinin bunu söylemesi, savunması ve uygulaması lazım zaten... ama sen sadece söylüyorsun, savunmayacaksın ve uygulamayacaksın da...
Bir daha alıntı yapmamanı son kez rica ediyorum .Ne biliyorsun kardeşim uygulamadığımı savunmadığımı .Sırf lafı güzaf . .

Benim hiçbir yazımda "sadece kadınlar sıkıntı çekiyor" diye bir ifade bulamazsın.

Ben en çok kadınların sıkıntı çektiğini savunuyorum. Bununda arkasındayım. Kadınları boşanmaya teşvik eden bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Aksine, birçok aile aman kızım boşanma elalem ne der, baba evine dönemezsin ona göre, dul kalırsan adın çıkar gibi genellemelerle kızlarının boşanmasını istemiyor.

Kadınların çok kolay kestirip attığına da inanmıyorum ben. Elbette boşanmalarda tek suçlu erkek değil. Bazen en suçlu kadındır, bazen erkektir. Fakat, kadınlar boşanma aşamasına kadar karşılarındaki insana defalarca şans verirler. Bunu ben bizzat birçok çiftte gözlemledim.

Evlende gel demicem sana, ya da büyü de gel falan, bir konu hakkında yorum yapmak için o konuyla ilgili tecrübe sahibi olmak gerekmiyor. Ama şunu diyebilirim. Benim gibi, boşanma davalarına şahit ol, insanlarla konuş, gözlemle, yargılama ve boşanma sürecinin içine gir, ondan sonra konuşalım.

Tartışma için teşekkürler.

@elvanelvan88 Mervecik bence olayı sadece kadınlar açısından değerlendirdiğimizi düşünüyor. Fakat en azından benim için, öyle değil. Ortada bir hata varsa, bu iki taraflıdır. Ama ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ve en çok suistimal edilenler kadınlar.

Bunu kabul etmek neden bu kadar zor bilmiyorum.

Fuhuşa zorlanan kadınlar
Çocuk yaşta evlendirilenler
Töre cinayetine kurban gidenler
Tecavüze uğrayanlar
Eşi tarafından eziyet görenler
Dayak yiyenler
Kv-kp ile aynı evde oturmaya zorlananlar
Kv-kpden de şiddet görenler, eziyet çekenler
Eşi tarafından parasız bırakılanlar
Maaşına el konanlar
Sırf kadın diye fikirlerine önem verilmeyenler
Evden çıkmasına izin verilmeyenler
Ailesine gitti diye laf işitenler

Hep kadınlar...

Bu ülkeninde cinsiyeti erkektir, devletinde, hükümetinde, yargınında. İsteyen istediği kadar pozitif ayrımcılık var desin. Ataerkil düzen hakettiğimizi değil, lütfettiğini veriyor. Göremeyenler kör olsa gerek.

Bunu kadınlar yapınca şaşırıyorum ben.
Ne yazık ki asıl kadınların bazıları kadın düşmanı.
Madenci ve şehit örneği verdi. İnanılmaz bir şey şiddet gören kadınla, devletin sorumluluğunda ölen çalışanların nasıl bir ortak paydası olabilir.
Alakasız bir örnek, farklı olmaya çalışıyor heralde. Cevap ve tartışma seviyor sanırım. Cevap vermemek daha etkili olur böyle insanlar için.
Görmemiş demek ki ne güzel çevresinde hiç maddi manevi şiddet gören kadınlar.
Nasıl bir ülkede yaşıyor anlayamadım?
Çalışan kadınlar işyerinde daha çok baskı görüyor. Bazen sırf kadın diye sözlü tacizlere maruz kalıyoruz.
Gece yolda yürüyemiyoruz. Laf atsalar o saatte ne işi varmış deniyor.
Kocası ve ailesinden şiddet görüyor. Bzen manevi baskılarla, kırıcı sözlerle illa fiziki şiddete gerek de yok. Geçen burda bir konu vardı kocası tecavüz etmiş. Aile içinde tecavüz olmaz kocası bakışı var ne yazık ki
Onbeş yaşında çocuğa otuz adam tecavüz etti bilmesi lazım rızası var raporu alındı. Sevgilisi tecavüz etti evine gidip bira içmiş diye kız aranıyor oldu yine dava düştü. Bakire olmayana tecavüz edilse yaptırımı az. Kanun bile kadın düşmanı bu topraklarda. Tüm bu gazete haberlerini de okumuyor demek ki.
Ben ondan muhattap olmam o arkadaşla.
Sorayayı taşlamak ve Osama filmlerini bir izlemesini de öneriyorum

Birde şu var. Boşanmış kadın özellikle küçük şehirlerde olmak üzere, iş bulmakta çok zorlanıyor. Hele yüksek öğrenim yapmamışsa, eyvahlar olsun. Nasılsa boşanmış diye, öyle şeylere maruz kalıyor ki.

Çok bişey istemiyorum o da %100 anlasın beni bazen yeter Rüyalar gerçek olsa şarkısı tüm KK'ya gelsin ...

Sizin zihniyetinizdeki kadınlar çocuk yetiştirdikçe Türkiyede kadınlar ezilmeye,fedakarlık yapmaya devam edecek!

Boşanmış kadına küçük yerde zaten bakış açısı çok kötü ki. Erkekler özellikle dul diye nasıl bakarlar iyi bilirim. Benim de annem çalışan bir dul kadındı. Bazen iş seyahatlerinde odasının elektriğini kesen çalışan dahi olmuş. Niyeti belli.
Küçük yerde apartmanda dul kadın yaşasa başta bazı kadınlar kocasını elinden alır korkusu yaşar o kadar yanlış bir bakış açısı var.
Hiç bir dul erkek de bu sorunları yaşamazken hala kadınlar daha çok boşanmak istiyor diyorlar anlaması güç. Gerçi şiddetli geçimsizliği de arkadaş önemsiz görmüş.
Benim boşanan bir tanıdığım şiddetli geçimsizlikten boşandı. Adam kilosundan nefet eder habire laf sokardı, oturup iki sohbet etmez sabahtan akşama ayrı odada maç izlerdi. Kadın kadınlığını unutmuştu hizmetçisi gibiydi. Boşandı oh dedi kadın. Ama çevredeki böyle kadınlar hala yuvanı niye dağıttın her erkek böyle diyor hala kadıncağıza. Mutsuzsa neden adamın kahrını çeksin. Dövmedi aldatmadı ama yüzüne bakmadı, laf soktu, küçük gördü, evde ayrı yaşadı tek başınaydı kadın yüzüne bakmazdı. Neden katlansın buna neden alttan alsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…