- Konu Sahibi Neredesin sen
-
Ben sadece duygusal bakmıyorum evliliğe. Hayat duyguları ötelemek ya da mantıksız davranmak için oldukça kısa. Bence akılcı davranmak çok önemlidir ama duygularımızı da doyasıya yaşamalıyız.
Ben bir evin içerisinde yaşananları kimsenin tam olarak bilemeyeceğini düşünüyorum. Abinden bahsetmişsin bir mesajında. Eşinin gereksiz yere boşandığını söylemişsin. Olabilir, çok hatalıdır belki senin olayında kadın. Ama bilemezsin abin ona evde nasıl davranıyordu, sorunları neydi, dertleri neydi. Belki de birikti, birikti ve tak etti?
Ayrıca evlilikte sabırlı olan kadınlar, erkekler değil. İster kabul et, ister etme. Çünkü ülkemizin büyük çoğunluğunu boşanmayı ahlaksızlık olarak görüyor. Ve kadınların büyük çoğunluğu istemedikleri evlilikleri sürdürmek zorunda. Boşanmak en büyük yükü kadınların omzuna bindirir. Annem boşanıyor, o yüzden biliyorum. Hatta onun boşanması sayesinde o kadar çok boşanma hikayesi duydum ki, adliye koridorlarında kadınlar sürünüyor çocuklarıyla, haberin yok senin. Çok fazla örnek görmediğini söylemişsin ama ben gördüm mervecik. Ve emin ol o adamların çoğu karısından mal, mülk kaçırıyor. Hadi kadına nafaka vermek istemiyor ama çocuğu da siliyor, bakmıyor. Karısı ile birlikte sahip oldukları her şeyi, ben çalıştım o evde oturdu diye sadece kendine ait görüyor.
Sana tavsiyem bu konuyla ilgili boşanma avukatları ile sık sık röportaj yaparlar, erkeklerin boşanma durumuna yaklaşımını sorarlar, takip et bu görüşmeleri. Fikirlerinin değişeceğini düşünüyorum. Çünkü sen etrafta gözlemlediğin birkaç olaya göre yorum yapıyorsun. Ama söz konusu kadın erkek ilişkisiyse milyon tane örnek var ülkemizde sana sayabileceğim. Bu kadar tek taraflı olma.
Ayrıca dialog kurmaktan bahsetmişsin. Orta yol bulmaktan. Bizim ülkemizde erkekler, kadınların fikirlerini almayı kendi egolarına saldırı olarak görürler. O kadar çok örneğini gördüm ki..
Bana etrafında eften püften sebeplerle boşanan tek bir kadın örneği ver. Hele ki Türkiyede. Kadınların birçoğunda bir koca merakı olur, hele ki yurdum kadınlarında. Boş yere hayatta boşanmazlar.
Boşanma davalarını genelde kadınlar açar çünkü genelde dayak yiyen, aldatılan taraf onlardır. Sen bu işlerden çok bihabersin.
Merve erkekler boşanmazlar neden boşansınlar ki? Adam dışarıda kadınlarla sürtüyor, eve geliyor canı sıkıldığında döverek rahatladığın bir karısı var. Kadın bir de çalışıyor eve para getiriyor, bir de bunlara rağmen evin tüm işleri de onun üstünde. Beleşe hizmetçi. E bu adam herhalde boşanmak istemez. O dışarıda başka kadınlarla fingirdeşirken evde gömleklerini ütüleyecek, yemek yapacak biri var. Ayy ne kadar büyük fedakarlık. Gözlerim yaşardı.
Peşinen söyleyeyim ev işi yapmak hizmetçilik mi diye soracaksın diye. kadının da çalışıp eve para getirdiği bir ortamda tüm ev işini yine kadın yapıyorsa evet hizmetçiliktir ve haksızlıktır.
O boş yere boşnana kadınlar İskandinavyada falan vari, dul olmanın namussuz olmakla özdeşleştirildiği bu coğrafyada kadınlar hayatta boş yere boşanmazlar.
sen ne kadar güzel anlamışsın benim kafamı bravo.
Engin bilgilerin gözlerimi yaşarttı.
Ne kadar kolay ahkam kesiyorsun.
Ben kadınlara pozitif ayrımcılık verilmesine karşıyım bir defa.Pozitif ayrımcılık sadece özürlü vatandaşlarımıza verilmelidir.
Ulu önder Atatürk kadınımıza seçme seçilme hakkını Avrupa'dan önce verdi.Kendisine minnetarız .Kadınımıza bu haklar hazır verildiği için kadınlarımız bunun değerini bilmiyor olay bu
senin her lafın uç zaten .Evlen de gel kardeşim.Elin oğluna gidince anlarsın hanyayı konyayı. Hani psikolojik rahatsızlığı olanlar şımarık ya senin bu düşüncelerin de aynen öyle . Kime sorarsan sor. Bir daha da alıntı yapma .Sizinle tartışmak boşa kürek çekmek.
Kadinlar ezilmiyormus bu ulkede. @mervecik in kafasi guzel herhalde.
Daha bu hafta 3 gunde 7 kadin öldürülmüş aşağılık kocalari tarafından.
Evet haklısın. Kadinlar ezilmiyorlar. Yasayabilseydiler ezilirlerdi belki
Pardon da o erkekleri kadinlar degil bizzat devlet olduruyor. Asker de bitiremedigi terörden, madende işlerde yolsuzluğa goz yumukdugundan ölüyor. Onlara da oh öldüler iyi oldu diyen gormedim.Kaç tane erkek askerde, iş yerinde, madende öldü? Onu da say. Erkekler eziliyor diyecek misin ardından? Tek taraflısınız kusura bakmayın.
Bir daha alıntı yapmamanı son kez rica ediyorum .Ne biliyorsun kardeşim uygulamadığımı savunmadığımı .Sırf lafı güzaf . .Eşitlikçi oldugunu iddia eden birinin bunu söylemesi, savunması ve uygulaması lazım zaten... ama sen sadece söylüyorsun, savunmayacaksın ve uygulamayacaksın da...
Abimin olayını iyi biliyorum. 1 yıllık evlilik kızın şımarıklıgı, aptallıgı yüzünden bitti, iyi de oldu. Özellikle son dönemlerde sürekli bir canı sıkkın, stresliydi. İyi ki boşandı da kurtuldu o kadın müsveddesinden. Çocuk kendine geldi resmen.
Evlilikte sabırlı olanın erkek oldugunu düşünüyorum ben. Öyle kolayca kestirip atan yok. Ama kadınlar çok kolay kestirip atabiliyor çünkü duygusallık daha fazla ve inanılmaz teşvik var boşanmaya.
Tek taraflı olanın sen ya da genel olarak senini gibi düşünenler oldugunu söylüyorum ben. Size göre kadınlar sürekli eziliyor da bilmem ne... Erkekler de rahat rahat geziyorlar... Yok öyle bir şey. Çocugunu görmek isteyip göremeyen babalar da var, kadının durumu iyi olmasına ragmen 3 kuruş maaşını nafaka olarak ex karısına veren de var. Mal kaçıran koca var da, daha fazla para koparmak için ugraşan kadın yok mu yani? Bunlar da var işte. Size göre ise sadece kadınların sorunu var, erkeklerin hepsi oooh ne güzel...
Ben, yeri geldiginde iki tarafın da sıkıntı çektigini, sadece kadınların çekmedigini düşünüyorum. Kadınlar sıkıntı çekmiyor demiyorum farkındaysan, sadece kadınlar çekmiyor diyorum ve bu yüzden bu meselenin tek bir cinsiyete yüklenmesini saçma buluyorum.
Belki de senin sıkıntı çeken birini görmen gerekiyordur? Mesela bir yakının bu durumdan muzdarip olursa belki o zaman senin de fikrin degişir. Sadece kadınların sıkıntı çekmedigini görürsün.
Benim hiçbir yazımda "sadece kadınlar sıkıntı çekiyor" diye bir ifade bulamazsın.
Ben en çok kadınların sıkıntı çektiğini savunuyorum. Bununda arkasındayım. Kadınları boşanmaya teşvik eden bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Aksine, birçok aile aman kızım boşanma elalem ne der, baba evine dönemezsin ona göre, dul kalırsan adın çıkar gibi genellemelerle kızlarının boşanmasını istemiyor.
Kadınların çok kolay kestirip attığına da inanmıyorum ben. Elbette boşanmalarda tek suçlu erkek değil. Bazen en suçlu kadındır, bazen erkektir. Fakat, kadınlar boşanma aşamasına kadar karşılarındaki insana defalarca şans verirler. Bunu ben bizzat birçok çiftte gözlemledim.
Evlende gel demicem sana, ya da büyü de gel falan, bir konu hakkında yorum yapmak için o konuyla ilgili tecrübe sahibi olmak gerekmiyor. Ama şunu diyebilirim. Benim gibi, boşanma davalarına şahit ol, insanlarla konuş, gözlemle, yargılama ve boşanma sürecinin içine gir, ondan sonra konuşalım.
O arkadaş zaten olayı madenciye getirdiği dakika cevapsız kalmak en doğrusu geldi bana naçizane. Olayı saçma sapan çarpıtıyor görmezden gelmek lazım
@elvanelvan88 Mervecik bence olayı sadece kadınlar açısından değerlendirdiğimizi düşünüyor. Fakat en azından benim için, öyle değil. Ortada bir hata varsa, bu iki taraflıdır. Ama ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ve en çok suistimal edilenler kadınlar.
Bunu kabul etmek neden bu kadar zor bilmiyorum.
Fuhuşa zorlanan kadınlar
Çocuk yaşta evlendirilenler
Töre cinayetine kurban gidenler
Tecavüze uğrayanlar
Eşi tarafından eziyet görenler
Dayak yiyenler
Kv-kp ile aynı evde oturmaya zorlananlar
Kv-kpden de şiddet görenler, eziyet çekenler
Eşi tarafından parasız bırakılanlar
Maaşına el konanlar
Sırf kadın diye fikirlerine önem verilmeyenler
Evden çıkmasına izin verilmeyenler
Ailesine gitti diye laf işitenler
Hep kadınlar...
Bu ülkeninde cinsiyeti erkektir, devletinde, hükümetinde, yargınında. İsteyen istediği kadar pozitif ayrımcılık var desin. Ataerkil düzen hakettiğimizi değil, lütfettiğini veriyor. Göremeyenler kör olsa gerek.
Bunu kadınlar yapınca şaşırıyorum ben.
Ne yazık ki asıl kadınların bazıları kadın düşmanı.
Madenci ve şehit örneği verdi. İnanılmaz bir şey şiddet gören kadınla, devletin sorumluluğunda ölen çalışanların nasıl bir ortak paydası olabilir.
Alakasız bir örnek, farklı olmaya çalışıyor heralde. Cevap ve tartışma seviyor sanırım. Cevap vermemek daha etkili olur böyle insanlar için.
Görmemiş demek ki ne güzel çevresinde hiç maddi manevi şiddet gören kadınlar.
Nasıl bir ülkede yaşıyor anlayamadım?
Çalışan kadınlar işyerinde daha çok baskı görüyor. Bazen sırf kadın diye sözlü tacizlere maruz kalıyoruz.
Gece yolda yürüyemiyoruz. Laf atsalar o saatte ne işi varmış deniyor.
Kocası ve ailesinden şiddet görüyor. Bzen manevi baskılarla, kırıcı sözlerle illa fiziki şiddete gerek de yok. Geçen burda bir konu vardı kocası tecavüz etmiş. Aile içinde tecavüz olmaz kocası bakışı var ne yazık ki
Onbeş yaşında çocuğa otuz adam tecavüz etti bilmesi lazım rızası var raporu alındı. Sevgilisi tecavüz etti evine gidip bira içmiş diye kız aranıyor oldu yine dava düştü. Bakire olmayana tecavüz edilse yaptırımı az. Kanun bile kadın düşmanı bu topraklarda. Tüm bu gazete haberlerini de okumuyor demek ki.
Ben ondan muhattap olmam o arkadaşla.
Sorayayı taşlamak ve Osama filmlerini bir izlemesini de öneriyorum
Sizin zihniyetinizdeki kadınlar çocuk yetiştirdikçe Türkiyede kadınlar ezilmeye,fedakarlık yapmaya devam edecek!Arkadaslar ben bu konuyu gercekten bazi arkadaslara cok uzuldugum icin actim..Bir kac enteresan olay disinda Bayanlar cok ufak.seylere kafasini takarak evliligini bitirmeyi dusunuyor veya sevmekten usaniyor, kimi kayinvalidesunden dertli kimi esinin odunlugindan...Ama bakin Evlilik birakin evliligi bir insanla yasamak kolay degil..Bunca yasiniza kadar ayni sehir ayni mahalle de bile oturmus olsaniz farkli kulturlerle buyuyorsunuz..Evlilik hosgoru ister.Alttan almak ister..ki maalesef bunun % 80 ini bayandan ister..cunku erkekler yaatilis geregi bizim gibi degillerdir..daha duz mantik dusunurler..ve maalesef idare.etmek gerekir..Nabzina gore serbet verildiginde idare edilmeyecek erkek yoktur..Kiz arkadasiniz dan gordugunuz nezaketi bazen onda bulamaya bilirsiniz..mesela universite hayatini yasayanlar bilir..ayni evde yasadigin kiz arkadasin bi derdin oldugunda seninle sabaha kadar oturup ilglenir seninle aglar..evlenince bunu bile esinden bulamazsin..cunku o erkek ve bu sekilde bir duggusallikla yaratilmamislardir...Cok uzattim..Deme o ki siz olun eslerinize sahip cikin..Alttan alin ( Bazi bayanlarin niye ben alttan aliyorum canim neyim eksik dedigini duyar gibiyim ) Ama hayatiniz bu sekilde mutluluk kazanir ve esiniz zamanla sizn kiymetinizi anlar..Allah in katinda da sabir ve sebatiniz icin mukafatiniz artar.Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...VE UNUTMAYİN HİCBİR BASKA ERKEK ESİNİZDEN USTUN DEGİLDİR..ONUN DA TAHAMMUL EDİLEMEYECEK BASKA BİR ODUNLUGU VARDİR..
Boşanmış kadına küçük yerde zaten bakış açısı çok kötü ki. Erkekler özellikle dul diye nasıl bakarlar iyi bilirim. Benim de annem çalışan bir dul kadındı. Bazen iş seyahatlerinde odasının elektriğini kesen çalışan dahi olmuş. Niyeti belli.Birde şu var. Boşanmış kadın özellikle küçük şehirlerde olmak üzere, iş bulmakta çok zorlanıyor. Hele yüksek öğrenim yapmamışsa, eyvahlar olsun. Nasılsa boşanmış diye, öyle şeylere maruz kalıyor ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?