Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...

Su götürmekle ezdirmenin ne alakası var? Sürekli küfredilmek yazıyorum, bazıları affeder diyorsunuz.

Çok uğraşırsam bir boğa ile bile evli kalabilirim zaten, kırmızı bir şey göstermem, kendimi sürekli korurum, arada sakatlanırım falan ama evli kalabilirim yani.

Önemli olan kısım, neden kalayım? Evliliği bir oranda vazgeçilmez yapan nedir?

Açık ilişki kısmı ise inanılmaz saçma. Evliliğin tersi açık ilişki midir?

Çokeşlilik midir? Ne alakası var?

Bu ülkenin evlilik kültürü, evlilik aşamasında geline jest yapma, sonrasında ise eziyet etme üzerine kuruludur. Bunu ben demiyorum, gelenekler diyor. Tartışılabilir bir durum değil bu.

Kayınvalide hikayeleri yerden bir anda bitmiyor. Erkekler anneleri konusunda daha baskıcı davranıyor kadınlara göre.

Ben sevdiğim insanın hakkını asla yedirmem, bilmem siz yedirir misiniz? Anneme önce ben kızarım mesela, bir haksızlık yapsa. Beklenen bu, çok bir şey değil.

Çok eminim aile mahkemeleriyle veya sorunlu evliliklerle çok yakın ilişki içerisinde bulunmamışsınız. Kadınları birçok konuda eleştirebilirim evlilik konusunda, birçok konuda garip tutumlar sergilediklerini söyleyebilirim, dırdırcı bile diyebilirim.

Ama ezilme konusunda, hayır. Eziliyorlar ve ezildikçe ''dırdır'' yapıyorlar çünkü.Bu kadınlar evliliklerine kendilerinden daha fazla önem veriyorlar ve en önemli işleri evliliklerini ellerinde tutmak. Hiç katlanılmayacak şeylere katlanıyorlar, sonra da yüzüklerine bakıp sakinleşiyorlar.

Hayır, size katılmıyorum.

önem sırası nedir yahu. Eş daha önemli ne demek?EBru Şallı mısın sen?Kim haklı ise o önemlidir kardeşim.Kocacım annene ıyız oluyorum gelmesin. Tabi karıcım . Bu mu.

Aysel Gürelîn çok sevdiğim bir lafı var.Aşk diye bir şey yok.İnsan sadece kendisini ve evladını sever derdi rahmeli.Çok doğru. Eş daha önemli bilmem ne geçin bunları.Evlilik dediğin şey şirkettir.

hanımefendi bilirkişi olmuş ahkam kesiyor.Evli olduğunu sanmıyorum.Aile mahkemelerinde hakimlik yapanların evli olma şartı vardır.Asliye ceza hakimi bekar olabilir ama aile hakimliğinin böyle bir şartı var.Merve gibi düşünürler diye maazallah. :)

Su getirme işin abartısıydı ve yazdım da zaten oraya... Neyse.

Sürekli küfür varsa boşanırsın. Daha hala bana uç örnekler getiriyorsun. Sürekli dayak yemek, sürekli aşagılanmak... vs. Bu durumlarda boşanılır. Ama en ufak şeyde boşanılmaz. Bu ergen işidir, evliligi açık ilişki zannetmektir. Açık ilişki bu alaka işte. Evlendigi halde ''kafama göre takılırım ben ya..'' diyenleri kast ediyorum ben.

''evlilik aşamasında jest, sonrasında eziyet'' durumu vardır, dogru. Bunun aksini zaten iddia etmiyorum. Bunun sebebi, aslında evlilik çok güzel bir şey degildir, ama onu güzel göstermek lazımdır. Anladın mı? Çünkü evlilik medeniyet için gereklidir. Anne ve baba rol modelleri ile yetişen çocuklar ve görevlerin paylaşıldıgı, kaynakların daha tasarruflu kullanıldıgı dünya için en uygun araç ailedir, yerine konacak başka şey yok.

Kv hikayeleri bitmiyor... eh yani? Bu bana daha çok kadınlar arası anlaşmazlıgı gösteriyor.

Aile mahkemeleri ile ilişki içinde bulunmadım. Abim boşandı onu biliyorum bir. Şimdi abimin eski karısı olacak kadının boşanma sebebi çok komikti en basitinden. Ayrıca aile mahkemelerinde kadınlara ayrıcalık tanınır ve bu da ataerkil sistemin getirisidir. Çünkü kadın ve çocuk korunması gerekenlerdir. Bunu ben savunuyorum zaten, ama sen savunamazsın yoksa çelişirsin. Söylediklerinin, savunduklarının farkında ol bence.

Kadınların ''dırdır''ına bahane bulmuşsun mesela ama aynı konu erkeklerin hatalarına gelince bahane bulmuyorsun niyeyse? Çünkü çok taraflısın da ondan...

önem sırası nedir yahu. Eş daha önemli ne demek?EBru Şallı mısın sen?Kim haklı ise o önemlidir kardeşim.Kocacım annene ıyız oluyorum gelmesin. Tabi karıcım . Bu mu.

Uç örnekler... Bahsettigim şey, asıl önemli olanın eşler oldugudur. Mesela annesinin keyfi için seni ezseydi kocan... Ne derdin? Annesi keyfi de olsa kendince haklı olsa?

Ben buna katılırım çünkü evlilik şirkettir cidden de. Ama katı bir şekilde katılmam ve bunu katılaştıranlara da prim vermem. Aksi takdirde herkes öyle takılır. Mesela kocanın seni sevmeyip sadece kendisini ve çocugunu seviyor olması hoşuna gitmezdi mesela. Ama sen 'sadece kendimi ve çocugumu seviyorum'' diyebiliyorsun, ilginç. Bence eş daha önemlidir.

Aile mahkemelerinde benim kafamda insanlar var çünkü. Yani artık o da kalmadı onun yerine sizin kafanızdakiler geldi... O yüzden evlilikler iyice bitiyor zaten.

Benim kafam şu; Kadın ayrıcalıklı olmalı ama karşılıgında sorumluluk da almalı.
Senin kafan ise şu; Kadın-erkek eşittir ama kadın daha ayrıcalıklı olmalı. Bir de tabi sorumluluk almamalı

Yok o teoriye gore kadinlar da cok esli. Tek fark erkeklerin daha fazla seks partneri varken kadinlarin daha az var. Nitekim hayvanlar aleminde de bu boyle. Yani atiyorum erkegin 10x seks partneri varsa kadinin 3x partneri oluyor. Ki hayvanlar aleminde de erkek yuvayi terk ettiginde kadin da yeni ciftlesme partnerleri bulur. :)

Bana etrafında eften püften sebeplerle boşanan tek bir kadın örneği ver. Hele ki Türkiyede. Kadınların birçoğunda bir koca merakı olur, hele ki yurdum kadınlarında. Boş yere hayatta boşanmazlar.
Boşanma davalarını genelde kadınlar açar çünkü genelde dayak yiyen, aldatılan taraf onlardır. Sen bu işlerden çok bihabersin.

Merve erkekler boşanmazlar neden boşansınlar ki? Adam dışarıda kadınlarla sürtüyor, eve geliyor canı sıkıldığında döverek rahatladığın bir karısı var. Kadın bir de çalışıyor eve para getiriyor, bir de bunlara rağmen evin tüm işleri de onun üstünde. Beleşe hizmetçi. E bu adam herhalde boşanmak istemez. O dışarıda başka kadınlarla fingirdeşirken evde gömleklerini ütüleyecek, yemek yapacak biri var. Ayy ne kadar büyük fedakarlık. Gözlerim yaşardı.
Peşinen söyleyeyim ev işi yapmak hizmetçilik mi diye soracaksın diye. kadının da çalışıp eve para getirdiği bir ortamda tüm ev işini yine kadın yapıyorsa evet hizmetçiliktir ve haksızlıktır.
O boş yere boşnana kadınlar İskandinavyada falan vari, dul olmanın namussuz olmakla özdeşleştirildiği bu coğrafyada kadınlar hayatta boş yere boşanmazlar.

Son düzenleme:
Ben bunun annelik vasfı ile alakasını göremedim.
Sadece kocaya karşı değil kime karşı sürekli alttan almaya başlarsan kullanılırsın. O yğzden her şeyin makulu diyorum.

Yorumları okumadım tam ama annelik ve es olmak farklıdır. Her iki tarafta yeri geldiğinde alttan almalı. Ama annelik çok ayrı bir konu. Başlık alakasız kalmış

Diyorum ki erkek ben bir sürü dişiyi dölleyeyim ve benden başkasıyla da yapmasınlar diyo. Örneğin yusufçuk çiftleşirken önce başka sperm kalıntısı varsa onu temizliyo dişinin vajinasından , bi sinek türü var ölene kadar dişinin içinden çıkmıyo keza insan da öyle işte ben karımı aldatayım gelsin kadınlar ama karım kimseye bakamaz bile mıhlarım olay bu :)

Ben de diyorum ki hayvanlarin bircogunda oyle degil. :)
Evrim teroisinde de bu boyle gecer. Erkegin kadinin yumurtasindan cok spermi vardir dogru ama kadinin da bir erkege yeteceginden cok daha fazla yumurtasi vardir. Ben de bilimsel konusuyorum zaten.:) Yani kadin da erkek de cok eslidir ama erkeklerin daha cok seks partneri vardir. Hic evcil hayvan beslediniz mi?
Nitekim insanlarda da oyle degil. Batida bosanmis kadinlara kotu gozle bakma, ya da yeniden evlenmelerine kotu gozle bakma yok. Bekar erkekler dul kadinlarla evleniyor, bosanmis erkekler karilarinin yeniden evlenmesini sorun etmiyor mesela burada. :) Ee bunlar erkek degil mi? O dedikleriniz ataerkil zihniyet dayatmasi. Eski medeniyetlerde kadinlara dogurganlik ozellikleri sebebiyle tanricalik, dogaustuluk ozellikleri advedilmistir, sonra semavi dinler ortaya cikiyor isler degisiyor. Neyse girmeyelim buraya.

Son düzenleme:

Ben sadece duygusal bakmıyorum evliliğe. Hayat duyguları ötelemek ya da mantıksız davranmak için oldukça kısa. Bence akılcı davranmak çok önemlidir ama duygularımızı da doyasıya yaşamalıyız.

Ben bir evin içerisinde yaşananları kimsenin tam olarak bilemeyeceğini düşünüyorum. Abinden bahsetmişsin bir mesajında. Eşinin gereksiz yere boşandığını söylemişsin. Olabilir, çok hatalıdır belki senin olayında kadın. Ama bilemezsin abin ona evde nasıl davranıyordu, sorunları neydi, dertleri neydi. Belki de birikti, birikti ve tak etti?

Ayrıca evlilikte sabırlı olan kadınlar, erkekler değil. İster kabul et, ister etme. Çünkü ülkemizin büyük çoğunluğunu boşanmayı ahlaksızlık olarak görüyor. Ve kadınların büyük çoğunluğu istemedikleri evlilikleri sürdürmek zorunda. Boşanmak en büyük yükü kadınların omzuna bindirir. Annem boşanıyor, o yüzden biliyorum. Hatta onun boşanması sayesinde o kadar çok boşanma hikayesi duydum ki, adliye koridorlarında kadınlar sürünüyor çocuklarıyla, haberin yok senin. Çok fazla örnek görmediğini söylemişsin ama ben gördüm mervecik. Ve emin ol o adamların çoğu karısından mal, mülk kaçırıyor. Hadi kadına nafaka vermek istemiyor ama çocuğu da siliyor, bakmıyor. Karısı ile birlikte sahip oldukları her şeyi, ben çalıştım o evde oturdu diye sadece kendine ait görüyor.

Sana tavsiyem bu konuyla ilgili boşanma avukatları ile sık sık röportaj yaparlar, erkeklerin boşanma durumuna yaklaşımını sorarlar, takip et bu görüşmeleri. Fikirlerinin değişeceğini düşünüyorum. Çünkü sen etrafta gözlemlediğin birkaç olaya göre yorum yapıyorsun. Ama söz konusu kadın erkek ilişkisiyse milyon tane örnek var ülkemizde sana sayabileceğim. Bu kadar tek taraflı olma.

Ayrıca dialog kurmaktan bahsetmişsin. Orta yol bulmaktan. Bizim ülkemizde erkekler, kadınların fikirlerini almayı kendi egolarına saldırı olarak görürler. O kadar çok örneğini gördüm ki..

sen ne kadar güzel anlamışsın benim kafamı bravo.
Engin bilgilerin gözlerimi yaşarttı.
Ne kadar kolay ahkam kesiyorsun.
Ben kadınlara pozitif ayrımcılık verilmesine karşıyım bir defa.Pozitif ayrımcılık sadece özürlü vatandaşlarımıza verilmelidir.
Ulu önder Atatürk kadınımıza seçme seçilme hakkını Avrupa'dan önce verdi.Kendisine minnetarız .Kadınımıza bu haklar hazır verildiği için kadınlarımız bunun değerini bilmiyor olay bu

Uç örnekler... Bahsettigim şey, asıl önemli olanın eşler oldugudur. Mesela annesinin keyfi için seni ezseydi kocan... Ne derdin? Annesi keyfi de olsa kendince haklı olsa?
senin her lafın uç zaten .Evlen de gel kardeşim.Elin oğluna gidince anlarsın hanyayı konyayı. Hani psikolojik rahatsızlığı olanlar şımarık ya senin bu düşüncelerin de aynen öyle . Kime sorarsan sor. Bir daha da alıntı yapma .Sizinle tartışmak boşa kürek çekmek.

bütün erkekler aynı değil ama.
bazılarını alttan alırsın tamam.zaman geçtikce karısının kıymetini anlıyor sizinde dediğiniz gibi.
ama bazılarınıda alttan aldıkca karısını daha da eziyor,yapacaklarını kat kat artık yapıyor.nede olsa bana söylemeye birşeyi yok diye düşünüyor.
ben de boşanma taraftarı olan birisi değilim ama eğer araya şiddet girerse,hergün hergün kavga,dövüş,küfür varsa kadın ve erkek arasında o zaman boşanmalı kadın.gururunu yerle bir etmemeli.karşımda ki erkek odunun önde gideniyse,kadın duygularından anlamıyorsa onu asla alttan alamam.kadında bir ananın bir babanın çocuğu.o kızda baba evinde el bebek gül bebek büyütülüyor ama evlenince k.validenin,k.pederin,eşin hepsinin birden kızın üzerine yürümesi,aileni bundan sonra görmeyeceksin,onları unut,bundan sonra senin ailen biziz demelerini asla bir kadın olarak ben kabullenemem ve sırf bu yüzden eşimi alttan alamam.o böyle şartlar dizmişse önüme onun nabzına göre şerbet veremem.
herşey karşılıklı olmalı.erkek bana,benim aileme saygıyla,sevgiyle yaklaşırsa bende onun ailesine saygıyla yaklaşırım.seve seve her işlerine koşarım.her daim yanlarında olurum ama eğer eşimden bunların birini bile göremezsem sırf yuvam dağılmasın,boşanmayayım diye onun verdiği kararlarını kabul edemem.
herkesin düşüncesine saygım var ama bende böyle düşünüyorum işte.
evet burda hergün bir sürü konu açılıyor.bazıları sudan sebebten boşanıyor.işte ben onları anlayamıyorum.o kadar ufak bir sebepten ötrü yuvalarını dağıtıyorlarki insan şaşıyor kalıyor ama bazen de öyle büyük sebepler vardır ki işte o zaman boşanmalılar.çünkü o kadar büyük sorunlarla ömür geçmez.hem kadına yazık,hem erkeğe.olmuyorsa zorlamanın alemi yok diye düşünüyorum.
sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…