- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi Neredesin sen
-
Konu yine ''erkekler hep eziyor, kadınlar ise eziliyor'' muhabbetine gelmiş. Şundan bir vazgeçemedi feministler ya.... Ben var ya bunun tam tersine inanıyorum.
Sen ister inan ister inanma ama yeri gelince bazıları küfürü de görmezden gelir (sinirden olmuştur der), yeri gelir evlilikte neler neler affedilir ya da görmezden gelinir. Size kalsa senden su istese eşin, ona su götürmeyi bile kendini ezdirmek zannedeceksin herhalde?
Dışarı çıkmanın ahlaksızlık oldugunu söyleyen bir adamla evlenen kadın, zaten büyük ihtimalle yine onun kafasında bir kadındır. Anlatabildim mi? Ertesi gün kendisi de dışarıda birilerini görüp 'ay ne ahlaksız kızlar' diyecektir.
Ben sonsuz bir hoşgörü, sonsuz bir alttan almadan hiçbir zaman bahsetmedim. Ben diyalog ve orta yol derim hep. Sizler ise ''su mu istedi? sen köle degilsin canım. istiyorsa kendi alır. bi daha su isterse hemen darp raporu al p.tesi de savcılıga git boşanma davası aç hemen'' diyecek modda geziyorsunuz resmen. Abarttım ama bu tipleri de gördüm bu forumda
Sevgiden gözüne perde inenler çogunlukta işte. Bu yüzden diyorum, bekar kafasında olanlar evlenmesinler. Açık ilişki yaşayın kardeşim ya. Bunun en büyük sebebi kendini hala bekar zanneden evliler.
önem sırası nedir yahu. Eş daha önemli ne demek?EBru Şallı mısın sen?Kim haklı ise o önemlidir kardeşim.Kocacım annene ıyız oluyorum gelmesin. Tabi karıcım . Bu mu.Ben eşitlik taraftarı degilim. Bunun eşitlikle de ilgisi yok zaten, öncelik sırası ile ilgisi var. Evlendiysen, öncelik evliligindir, eşinindir. Eşini insanlar önünde ezdirmeyeceksin, küçük düşürmeyeceksin, eşinin istegi diger herkesin keyfinden üstün olmalıdır... vs. Eşitlik degil yani önem sırası.
hanımefendi bilirkişi olmuş ahkam kesiyor.Evli olduğunu sanmıyorum.Aile mahkemelerinde hakimlik yapanların evli olma şartı vardır.Asliye ceza hakimi bekar olabilir ama aile hakimliğinin böyle bir şartı var.Merve gibi düşünürler diye maazallah. :)Su götürmekle ezdirmenin ne alakası var? Sürekli küfredilmek yazıyorum, bazıları affeder diyorsunuz.
Çok uğraşırsam bir boğa ile bile evli kalabilirim zaten, kırmızı bir şey göstermem, kendimi sürekli korurum, arada sakatlanırım falan ama evli kalabilirim yani.
Önemli olan kısım, neden kalayım? Evliliği bir oranda vazgeçilmez yapan nedir?
Açık ilişki kısmı ise inanılmaz saçma. Evliliğin tersi açık ilişki midir?
Çokeşlilik midir? Ne alakası var?
Bu ülkenin evlilik kültürü, evlilik aşamasında geline jest yapma, sonrasında ise eziyet etme üzerine kuruludur. Bunu ben demiyorum, gelenekler diyor. Tartışılabilir bir durum değil bu.
Kayınvalide hikayeleri yerden bir anda bitmiyor. Erkekler anneleri konusunda daha baskıcı davranıyor kadınlara göre.
Ben sevdiğim insanın hakkını asla yedirmem, bilmem siz yedirir misiniz? Anneme önce ben kızarım mesela, bir haksızlık yapsa. Beklenen bu, çok bir şey değil.
Çok eminim aile mahkemeleriyle veya sorunlu evliliklerle çok yakın ilişki içerisinde bulunmamışsınız. Kadınları birçok konuda eleştirebilirim evlilik konusunda, birçok konuda garip tutumlar sergilediklerini söyleyebilirim, dırdırcı bile diyebilirim.
Ama ezilme konusunda, hayır. Eziliyorlar ve ezildikçe ''dırdır'' yapıyorlar çünkü.Bu kadınlar evliliklerine kendilerinden daha fazla önem veriyorlar ve en önemli işleri evliliklerini ellerinde tutmak. Hiç katlanılmayacak şeylere katlanıyorlar, sonra da yüzüklerine bakıp sakinleşiyorlar.
Hayır, size katılmıyorum.
Su götürmekle ezdirmenin ne alakası var? Sürekli küfredilmek yazıyorum, bazıları affeder diyorsunuz.
Çok uğraşırsam bir boğa ile bile evli kalabilirim zaten, kırmızı bir şey göstermem, kendimi sürekli korurum, arada sakatlanırım falan ama evli kalabilirim yani.
Önemli olan kısım, neden kalayım? Evliliği bir oranda vazgeçilmez yapan nedir?
Açık ilişki kısmı ise inanılmaz saçma. Evliliğin tersi açık ilişki midir?
Çokeşlilik midir? Ne alakası var?
Bu ülkenin evlilik kültürü, evlilik aşamasında geline jest yapma, sonrasında ise eziyet etme üzerine kuruludur. Bunu ben demiyorum, gelenekler diyor. Tartışılabilir bir durum değil bu.
Kayınvalide hikayeleri yerden bir anda bitmiyor. Erkekler anneleri konusunda daha baskıcı davranıyor kadınlara göre.
Ben sevdiğim insanın hakkını asla yedirmem, bilmem siz yedirir misiniz? Anneme önce ben kızarım mesela, bir haksızlık yapsa. Beklenen bu, çok bir şey değil.
Çok eminim aile mahkemeleriyle veya sorunlu evliliklerle çok yakın ilişki içerisinde bulunmamışsınız. Kadınları birçok konuda eleştirebilirim evlilik konusunda, birçok konuda garip tutumlar sergilediklerini söyleyebilirim, dırdırcı bile diyebilirim.
Ama ezilme konusunda, hayır. Eziliyorlar ve ezildikçe ''dırdır'' yapıyorlar çünkü.Bu kadınlar evliliklerine kendilerinden daha fazla önem veriyorlar ve en önemli işleri evliliklerini ellerinde tutmak. Hiç katlanılmayacak şeylere katlanıyorlar, sonra da yüzüklerine bakıp sakinleşiyorlar.
Hayır, size katılmıyorum.
önem sırası nedir yahu. Eş daha önemli ne demek?EBru Şallı mısın sen?Kim haklı ise o önemlidir kardeşim.Kocacım annene ıyız oluyorum gelmesin. Tabi karıcım . Bu mu.
Aysel Gürelîn çok sevdiğim bir lafı var.Aşk diye bir şey yok.İnsan sadece kendisini ve evladını sever derdi rahmeli.Çok doğru. Eş daha önemli bilmem ne geçin bunları.Evlilik dediğin şey şirkettir.
hanımefendi bilirkişi olmuş ahkam kesiyor.Evli olduğunu sanmıyorum.Aile mahkemelerinde hakimlik yapanların evli olma şartı vardır.Asliye ceza hakimi bekar olabilir ama aile hakimliğinin böyle bir şartı var.Merve gibi düşünürler diye maazallah. :)
Yok o teoriye gore kadinlar da cok esli. Tek fark erkeklerin daha fazla seks partneri varken kadinlarin daha az var. Nitekim hayvanlar aleminde de bu boyle. Yani atiyorum erkegin 10x seks partneri varsa kadinin 3x partneri oluyor. Ki hayvanlar aleminde de erkek yuvayi terk ettiginde kadin da yeni ciftlesme partnerleri bulur. :)Seksin evrimi belgeselini izleyin bu erkeklerle ilgili bi çok konuyu açıklığa kavuşturuyor. Çünkü sadece insan cinsi değil tüm canlıların erkekleri pek çok dişiyi döllemek ama dölledikleri her dişinin tek partneri olmak istiyorlar. Ben herkesle yapayım , ama karım yaparsa öldürürüm ben herkesle yatarım ama karım ilk benle yapsın ben boşarım ama benden başkasıyla yatamaz.. Adamların beyin sadece cinsellik işlevi görüyor
Bana etrafında eften püften sebeplerle boşanan tek bir kadın örneği ver. Hele ki Türkiyede. Kadınların birçoğunda bir koca merakı olur, hele ki yurdum kadınlarında. Boş yere hayatta boşanmazlar.Eften püften sebeplerle boşananların neredeyse tamamı kadınlar. Boşanma davalarını başlatanların da neredeyse tamamı kadınlar. Bu yüzden yazdıklarına çogunlukla katıldım. Ama bu işler karşılıklı. ''o erkek anlamaz'' kafası da başka bir saçmalık. İki taraf da yeri geldiginde alttan almayı bilecek. Bir de bence idare etmenin yanında durduk yere her olayda tartışma çıkarmamak da önemli.
Neyse seni birazdan kadın düşmanı ilan eder feminist kesim.
Merve erkekler boşanmazlar neden boşansınlar ki? Adam dışarıda kadınlarla sürtüyor, eve geliyor canı sıkıldığında döverek rahatladığın bir karısı var. Kadın bir de çalışıyor eve para getiriyor, bir de bunlara rağmen evin tüm işleri de onun üstünde. Beleşe hizmetçi. E bu adam herhalde boşanmak istemez. O dışarıda başka kadınlarla fingirdeşirken evde gömleklerini ütüleyecek, yemek yapacak biri var. Ayy ne kadar büyük fedakarlık. Gözlerim yaşardı.Yazdıklarının büyük kısmına katılıyorum çok da güzel yazmışsın. Sen bir açıdan (biraz daha duygusal) ben başka bir açıdan (biraz daha mantıksal) bakıyoruz ama aynı şeyleri söylüyoruz aslında belli noktalarda.
Katılmadıgım nokta ise ''bi kadın boş yere boşanmaz'', ''bi kadın boş yere aldatmaz'' gibi cümleler. Bunlara hiçbir zaman katılamam. Bence erkekler evlilige daha mahkumlar ve bence daha sabırlılar, ani kararlar ve çıkışlar yapmıyorlar pek. Bu yüzden boşanma konusunda kadınlar kadar rahat degiller ve eften püften sebeple boşanmıyorlar. Bunun haricindeki yazdıklarına katılıyorum.
Diyorum ki erkek ben bir sürü dişiyi dölleyeyim ve benden başkasıyla da yapmasınlar diyo. Örneğin yusufçuk çiftleşirken önce başka sperm kalıntısı varsa onu temizliyo dişinin vajinasından , bi sinek türü var ölene kadar dişinin içinden çıkmıyo keza insan da öyle işte ben karımı aldatayım gelsin kadınlar ama karım kimseye bakamaz bile mıhlarım olay bu :)Yok o teoriye gore kadinlar da cok esli. Tek fark erkeklerin daha fazla seks partneri varken kadinlarin daha az var. Nitekim hayvanlar aleminde de bu boyle. Yani atiyorum erkegin 10x seks partneri varsa kadinin 3x partneri oluyor. Ki hayvanlar aleminde de erkek yuvayi terk ettiginde kadin da yeni ciftlesme partnerleri bulur. :)
Ben de diyorum ki hayvanlarin bircogunda oyle degil. :)Diyorum ki erkek ben bir sürü dişiyi dölleyeyim ve benden başkasıyla da yapmasınlar diyo. Örneğin yusufçuk çiftleşirken önce başka sperm kalıntısı varsa onu temizliyo dişinin vajinasından , bi sinek türü var ölene kadar dişinin içinden çıkmıyo keza insan da öyle işte ben karımı aldatayım gelsin kadınlar ama karım kimseye bakamaz bile mıhlarım olay bu :)
Yazdıklarının büyük kısmına katılıyorum çok da güzel yazmışsın. Sen bir açıdan (biraz daha duygusal) ben başka bir açıdan (biraz daha mantıksal) bakıyoruz ama aynı şeyleri söylüyoruz aslında belli noktalarda.
Katılmadıgım nokta ise ''bi kadın boş yere boşanmaz'', ''bi kadın boş yere aldatmaz'' gibi cümleler. Bunlara hiçbir zaman katılamam. Bence erkekler evlilige daha mahkumlar ve bence daha sabırlılar, ani kararlar ve çıkışlar yapmıyorlar pek. Bu yüzden boşanma konusunda kadınlar kadar rahat degiller ve eften püften sebeple boşanmıyorlar. Bunun haricindeki yazdıklarına katılıyorum.
sen ne kadar güzel anlamışsın benim kafamı bravo.Aile mahkemelerinde benim kafamda insanlar var çünkü. Yani artık o da kalmadı onun yerine sizin kafanızdakiler geldi... O yüzden evlilikler iyice bitiyor zaten.
Benim kafam şu; Kadın ayrıcalıklı olmalı ama karşılıgında sorumluluk da almalı.
Senin kafan ise şu; Kadın-erkek eşittir ama kadın daha ayrıcalıklı olmalı.Bir de tabi sorumluluk almamalı
senin her lafın uç zaten .Evlen de gel kardeşim.Elin oğluna gidince anlarsın hanyayı konyayı. Hani psikolojik rahatsızlığı olanlar şımarık ya senin bu düşüncelerin de aynen öyle . Kime sorarsan sor. Bir daha da alıntı yapma .Sizinle tartışmak boşa kürek çekmek.Uç örnekler... Bahsettigim şey, asıl önemli olanın eşler oldugudur. Mesela annesinin keyfi için seni ezseydi kocan... Ne derdin? Annesi keyfi de olsa kendince haklı olsa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?