Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...

''Çogu insanla diyalog kurulamaz'' bir gerçek degil, senin kendi düşüncen. Ben ise aksini düşünüyorum. Çogu insan diyalogdan anlar. Sen ise tüm durumlara ''asla diyalog kurulamaz, e o zaman nabalım?'' tarzıyla giriş yapıyorsun.

4 - Asla çıkamıyorsan bu boşanma sebebi olabilir. Ama açıkçası bunu kabullenen kesimler de yok degil. Önceki yorumda dedigim gibi, ölçüsüne baglı.

1 - Gitmezsin olur biter. Kocanı da ikna yoluna devam edersin. Kocan da başka bir konuda seni dinlemeyecektir ve seni ikna yoluna gidecektir sonuçta. Her ikna olunmayan konuda boşanmak mı lazım?

7 - Ama ben altının kadına ait oldugu görüşü yanlış buluyorum. Çünkü bu para karşılıgı evlilige girer şu anki düzende. Yani bir alış veriş... Altınlar kadına aittir olayı eski zamanlarda ''nafaka'' mevzusu yokken var olması gereken bir şeydi kadının güvencesi olsun diye ve o yüzden vardı. Şu an için altınlar iki kişinin olmalı.

Eger kv 'ikinizin altınlarına' el koyduysa kv ye dava açarsınız, eşine boşanma davası degil. Kv suçlu diye eşine mi patlayacaksın? Mesele yolda başına saksı düşse, saksıyı tutamadı diye o zaman da mı eşinden boşanacaksın? Davalı olacagın tarafı dogru belirle.

6 - İstikrar ugruna her şeyden vazgeçerim demedim, bir çok haktna vazgeçilir dedim. Ve zaten evlenirken insanlar binlerce hakkından vazgeçmezler mi? Vazgeçerler tabi ki... çünkü artık evlisindir, bekar hayatı geride kalmıştır.

Yazdıgım maddeler sevilmemekle alakalı degil. İnsanlar her konuda aynı düşünecek diye bir şey yok. Ortak noktada buluşmaya çalışır, hepsi bu. Yoksa insan sevdiklerine çok daha kötülerini de yapar yeri geldiginde. Sevmeyle bunun bir ilgisi yok.

İnsanlar evlilige mecbur degil evet. Ama mecbur degillerse evlenmesinler. Yani eften püften sebeplerle boşanıalcaksa, evlenmesinler hiç. Hep diyorum ''evlenmiş olmak için evleniyor insanlar'' diye. İşte o dügün töreni, gösteriş... falan. Tek derdi bu olanlar evlenmesinler.

Evlilik yanında sorumluluk da getirir, bekar hayatıyla karıştırma diyorum bu yüzden. Sen ise evliligi iyice anlamından kaydırıyorsun. Çabuk vazgeçmeyi övüyorsun falan... Aman canım boşansınlar nolcak, o başka adamlar digeri başka kadınla evlenir, nolcak ki? Bu ne canım böyle açık ilişki gibi? Hele bir de arada çocuk varsa... Böyle düşünenler sevgili kalmalıdır, açık ilişki yaşasınlar falan. Evlenmesinler daha iyi.

Mesela sen evlilikteki fedakarlıkları, alttan almaları kendini ezdirmek olarak görüyorsun. İyi soruyorum sana, senin patronun ya da devlette isen müdürün... sana kurallar koysa, seni ezse, iş yüklese, iş saatinde buradan çıkamazsın dese... Onların her türlü triplerini çekmeyecek misin? Her türlü işlerini yapmayacak mısın? Her türlü ezmelerini sineye çekmeyecek misin? Çekeceksin.... Gıkını çıkarmayacaksındır.... Çünkü para geliyor. Sana şahsi söylemiyorum. Herkes degerini sade para ile ölçmeye başladı. Bu yüzden, patronlarının, yeri geldiginde iş arkadaşlarının her lafını, her şeyini sineye çekenler, evde eşlerinin bi lafını bile çekmiyorlar çünkü eşlerinden para kazanmıyorlar :)

Patronun, kocandan daha mı degerli? Bir şeyleri alttan almak için, fedakarlık yapmak için karşılıgında sadece para mı kabul ediyorsun? Bir de bu açıdan düşün istersen.

Sesli güldüm
Hanımlar, neden böyle şeyler aklınıza gelmiyor hakkaten?
Şu bdvnin iş yükü azalsın, huzur dava açmadaymış ya.
Mervecik "gerçek hayat" aradı, kazın ayağı öyle değilmiş.

Sesli güldüm
Hanımlar, neden böyle şeyler aklınıza gelmiyor hakkaten?
Şu bdvnin iş yükü azalsın, huzur dava açmadaymış ya.
Mervecik "gerçek hayat" aradı, kazın ayağı öyle değilmiş.

Ya dava açacaksan illa ki kv ye aç diyorum. Huzur davada demiyorum elbette ama sen huzur boşanmada diyorsun sanırım :) O zaman sana uysun herkes, hadi herkes boşansın :) Kazın ayagı böyleymiş, senin dedigine göre

Ya dava açacaksan illa ki kv ye aç diyorum. Huzur davada demiyorum elbette ama sen huzur boşanmada diyorsun sanırım :) O zaman sana uysun herkes, hadi herkes boşansın :) Kazın ayagı böyleymiş, senin dedigine göre

Altınlara çökecek kayınvalideyi 100 metre öteden tanıyacak bilinçli gelinler yetiştirelim diyorum ben.
Neden boşanayım, varyemez amca gibi ortak altınlarımızda yüzdük, sonra harcadık bitti, benim kazdan anladığım o. :)

Birini sevmiyorsanız kocanız da olsa ayrılmalısınız.

Olur şekerim kadın altınları aldı diye kayınvalideye dava açsın.Kocası da onun koynuna hiçbir şey olmamış gibi girecek ya..Aman ne kadar avrupaisiniz. adam iyi ettin hanım dava açman gereken yeri doğru belirlemişsin ne akıllı karısın deyip yanağına bir öpücük kondurur .Hiç güleceğim yoktu.

Taavizin taavizi dogurdugu gercegini de unutmamak lazım ama. Sonra bir bakmıssın zart diye aldatılmıssın. Eeee ne anladım ben bu işten; onca alttan aldın, emek harcadın...Sen bu kadar emek verip üstüne aldatılrsan ya da durduk yere monotonluktan cekip giderse verdigin emegin karsılıgını sana geri kim verecek?

Kv dedektörü gelinler mi yaratacaksın İnsanın içini dedektörle göremezsin. Onun yerine kv işe asla karıştırmayacak ''gelinler ve damatlar'' yetiştirelim deseydin bari...

Çoğu insanla diyalog kurulamayacağı konusunda farklı düşünüyoruz.

Bunun dışında, altınların kadına ait olduğunu iddia etmedim. Ama boşanma davası açmak eşin annesine dava açmaktan daha kolaydır. (Ters yazmışım, düzelttim.)

Başka bir ülkede yaşıyor gibi yazıyorsunuz çoğu şeyi. Mesela yazdığım maddeleri yapan birinin eşini hiçbir ortamda ezdirmemesinden falan bahsediyorsunuz. Bu ülkedeki evliliklerin yarısında erkek kendi ailesine eşini ezdiriyor. Cidden rastlamıyor musunuz?

Yani size göre gitmezsiniz olur biter mesela. Adam anneme gitmezsen boşanırız diyor. Diyalog kurmaya çalıştığınızda küfrediyor.

Sevmekle de çoğu davranışın alakası vardır. Yazdığım hiçbir şey basit hatalar değil. Ya kişilik bozukluğu vardır, ya da çok sevmiyordur yapan kişi.

Evlilik konusunda ise anlaşabilecekken anlaşamıyoruz. Evlenmek için ciddi sebeplere ihtiyacı var insanların, boşanmak için değil. Çünkü insan doğasına aslında ters olan, fedakarlık gerektiren kısım evlenme kısmı. İnsanlar sudan sebeplerle evleniyor, evlenmiş olmak için evleniyor. Sudan sebeplerle boşanmalarından daha doğal ne olabilir? Bence boşanmıyorlar zaten. Evli çiftlerin çoğu aslında mutlu değil.

Bu forumdaki konuların çoğu gereğinden fazla alttan alan kadınlarla dolu. Hakkı yenmiş, yetmemiş hakarete uğramış ama evliliğini kurtarmaya çalışıyor. Eşleri genelde konuyu kapatıyorlar. Konuyu kapatmak kadar kötü bir şey var mı acaba dünyada? Sen ne kadar üzülürsen üzül, oldu bitti demektir bu. Sırf bunun için bile evlilik bitebilir bence.

Alttan alma kısmını ise çok yanlış anlıyorsunuz. Çok uzlaşmacı, gerektiğinden fazla alttan alabilen, sorun çıkarmama prensibine sahip bir insanım. Yani bırakın sorun çözmemeyi, sorun çıkarmam bile. Önceden görürsem engellerim, çünkü seviyorumdur. Ve sevdiğim için fedakarlık yaparım, evli olduğum için değil.

Ama eşinizin size küfredip durması alttan alınabilecek bir durum değildir, o evlilikte yanlış bir şeyler vardır. Dışarı çıkmanızı istemeyen, çıkmanızın ahlaksızlık olduğunu düşünen eş ile diyalog kurulamaz, zihniyeti odur. Annesine temizlik yapmaya gitmediniz diye size günlerce küsen eş sadece hatalı değil, zayıf karakterlidir. Ve belki insanlar sevgiden gözleri körken göremiyorlar bunu. Perde kalkınca da evliliği bitirme kararı alıyorlardır, ne dersiniz?

Ekleme: Patronum bana aşık olduğunu iddia etmiyor, aramızda çıkar ilişkisi var. (Misalen konuşuyorum.)

Altınlar iki tarafınsa gerekirse gider söke söke alırlar altınları. Eşlerin birbirleri arası muhabbet aileleri ile olan muhabbetten daha önemli olmalıdır görüşündeyim ben.

Avrupa'lı olan da sensin bu arada. Spor olsun diye boşananlara karşı olan benim ne de olsa, sen degil

Kv dedektörü gelinler mi yaratacaksın İnsanın içini dedektörle göremezsin. Onun yerine kv işe asla karıştırmayacak ''gelinler ve damatlar'' yetiştirelim deseydin bari...
Senin dediğine de katılırım sorun yok, "anneci" erkeği taa baştan tanımak da yabana atılır bir şey değil sonuçta.

belli .Eşler arası muhabbet daha önemli.Analar atılamıyor Merve hanım bir kenara.Sizin gibi gelenekçi analar onlar .Her boka burnmuzu dürtelim deyip karı kocanın herşeyine karışıyorlar.Eskiden boşanmamı vardı efendim diyorlar.Kendileri sevmeye sevmeye adamlarına katlanmış ne de olsa.

Konu yine ''erkekler hep eziyor, kadınlar ise eziliyor '' muhabbetine gelmiş. Şundan bir vazgeçemedi feministler ya.... Ben var ya bunun tam tersine inanıyorum.

Sen ister inan ister inanma ama yeri gelince bazıları küfürü de görmezden gelir (sinirden olmuştur der), yeri gelir evlilikte neler neler affedilir ya da görmezden gelinir. Size kalsa senden su istese eşin, ona su götürmeyi bile kendini ezdirmek zannedeceksin herhalde?

Dışarı çıkmanın ahlaksızlık oldugunu söyleyen bir adamla evlenen kadın, zaten büyük ihtimalle yine onun kafasında bir kadındır. Anlatabildim mi? Ertesi gün kendisi de dışarıda birilerini görüp 'ay ne ahlaksız kızlar' diyecektir.

Ben sonsuz bir hoşgörü, sonsuz bir alttan almadan hiçbir zaman bahsetmedim. Ben diyalog ve orta yol derim hep. Sizler ise ''su mu istedi? sen köle degilsin canım. istiyorsa kendi alır. bi daha su isterse hemen darp raporu al p.tesi de savcılıga git boşanma davası aç hemen'' diyecek modda geziyorsunuz resmen. Abarttım ama bu tipleri de gördüm bu forumda

Sevgiden gözüne perde inenler çogunlukta işte. Bu yüzden diyorum, bekar kafasında olanlar evlenmesinler. Açık ilişki yaşayın kardeşim ya. Bunun en büyük sebebi kendini hala bekar zanneden evliler.

Analar atılsın diyen yok. Konu eger eşin ise, annenin keyfinden önemlidir diyorum. Sen analar atılmaz dersen, adam da der aynısını. Hadi çık işin içinden?

Bak yine feminist Anneci erkek degil sadece, hem anneci erkek ve hem de anneci kadın evlenilmesi tehlikeli canlı türleridir.

Merve Metiner misin :) İki tarafta da aynı şey geçerli olacak tabi ki madem eşitlik taraftarıyım Önce kadın anneci olmasın, sonra anneci erkeğe yüz vermesin, o zaman zaten hiç sorun olmuyor ki.

Merve Metiner misin :) İki tarafta da aynı şey geçerli olacak tabi ki madem eşitlik taraftarıyım Önce kadın anneci olmasın, sonra anneci erkeğe yüz vermesin o zaman zaten hiç sorun olmuyor ki.

Ben eşitlik taraftarı degilim. Bunun eşitlikle de ilgisi yok zaten, öncelik sırası ile ilgisi var. Evlendiysen, öncelik evliligindir, eşinindir. Eşini insanlar önünde ezdirmeyeceksin, küçük düşürmeyeceksin, eşinin istegi diger herkesin keyfinden üstün olmalıdır... vs. Eşitlik degil yani önem sırası.

Ve bu taraf için de eşit olacak ki, yani biri yaparken öteki bakmayacak ki; istikrar sürsün, evlilik/ilişki/beraberlik büyüsün değil mi?

Eski
Analar atılsın diyen yok. Konu eger eşin ise, annenin keyfinden önemlidir diyorum. Sen analar atılmaz dersen, adam da der aynısını. Hadi çık işin içinden?
analar atılsın diyen yok diyorsun dava aç kayınvalidene diyorsun yahı kardeşim .Bu toplumu sosyologlar çözememiş sen mi çözeceksin.Eskiden kadınlar bu kadar bireyselleşmemişti.Kocalar dövse de sövse de eşşek gibi katlanıyorlardı.Erkekler kadınların çalışmasını neden istemiyorlar sanıyorsun.Evine daha iyi bakar çocuklarla ilgilenir diye mi.Tabiiki değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…