Belli bir yaştan sonra evlilik yapmak mümkün mü?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Kızlar var mı böyle belli bir yaştan sonra evlilik yapıp mutluluğu yakalayanınız? Ben başaramadım bu işi. bu konu hakkında bu aralar çok konu açılıyor sanırım evlerde karantina herkesi etkiledi. Yaşım 40. Bu yaşa kadar düzgün bür evlilik yapamadım, hepsi kötü sonuçlandı. Kaderim yalnızlık mı? Kendimi buna nasıl alıştırabilirim? Sevgisizlik ile nasıl yaşamaya alışabilirim?

Çok kişilerin düşündüğü, ah, bir eşim olsa beni seven, cok mutlu olurum, veya ah bir isim olsa severek yaptığım, ozaman çok mutlu olurum, veya ah bir çocuğum olsa, ozaman mutlu urum. Ama bu düşünce yanlış düşünce. Önce ve ilk önce kendin, kendine yeti eksin, kendin kendini mutlu ediceksin ve seveceksin. Kendine karşı saygı ve sevgi göstereceksin, ondan sonra hayatında iolan positiv şeyler bir kralın Taci gibi olur. Öbür türlü bütün kendi his sorunlarını karşındaki insana yüklüyorsun ve o seni terk ederse, yine mutsuz oluyorsun.

Annem 37 yaşında evlenip 38 yaşında beni doğurmuş. Babamla çok güzel bir evlilikleri vardı. İkiside bebek gibi bakardı birbirine.
Yalnız ben konularınıza bir baktım da siz evlenmek yerine önce bir şu ailenizle yaşamaktan kurtulun. O size iyi gelmiyor.
İstanbuldaki işi kabul edin bence. Hem yeni iş yeni şehir yeni ortam. Belki yeni aşk.

35 yaşından sonra yeni evlilik yürütmek daha zor oluyordur bence
Ben 23 yaşında evlendim ve eşimle ilk evlendiğimde çok sorun yaşadım, düşünüyorum şimdi 30lu yaşlarımda evlensem aynı sorunların çeyreğini yaşasam sanırım boşanırdım.

Ama şu var gerçekten ne istediğini biliyorsun bir yaştan sonra
Belki daha seçici oluyorsun ama en azından daha mantıklı seçimler yapıyorsun

Aynı yastayız bana da durup dururken eskıden tanıdıgım ıkı kısı evlenelım dedı dün. Bırı acık acık sordu telefonda dıgerı de agzımı yokladı. Bırını ıkı yıldır oburunu uc aydır gormuyordum bıle. Demem o kı pandemı herkeste bı evlılık hevesı yarattı bunlar evlenecek adam değiller istemıyorlardı. Dogru zamanda dogru ınsanı bekleyın bence

Dusunmuyor musun ikisini de

başkalarından evlilikleri görüp evliliğe özenmeyin. bunu gerçekten isteyip istemediğinizi bi yoklayın kendinizde. belli bir yaştan sonra özgürlüğünüzden vazgeçebilecek misiniz? rahat yatağınızda yatarken ne idüğü belirsiz bi adamın koynuna girebilecek misiniz?
bunlara hazırsanız önce birlikte yaşamanızı öneririm.
bir de evlilik şart değil ki.. dünyayı gezin, yeni şeyler deneyin. evlenip de ayağınıza pranga vurmaya ne gerek??

Ne şanslısın böyle bir anne baba ile büyümek ...

peki evliliklerinizde kendi tutumlarınızla ilgili kendinizi eleştirdiniz, bitiş nedenlerine dair ?
yani belki mesele tamamen sizinle ilgilidir.
iç dünyanıza odaklanın derim ben.
İlk evliliğim çocuk sahibi olamadığımız için bitti. İkinci niye bitti onu bilmiyorum.

İlk evliliğim çocuk sahibi olamadığımız için bitti. İkinci niye bitti onu bilmiyorum.

ilki için bir şey diyemem. kişilerin beklentilerine göre değişir, 2 tarafta kendince haklı olabilir.
ama ikinciyi, kendi yaşadığınız şeyin sebeplerini bilmiyorsanız bence bunun üzerine kafa yormalısınız.

mesela kaç yılda bitti çocuk sahibi olamadığınız için

neden çocuk sahibi olunamıyordu

tedavi vs denendi mi

ikinci niye bitti onu bilmiyorum ne demek

siz o evliliğin bir tarafı değil miydiniz

bitiren eşiniz ise de bir şeyden şikayetçi olmuştur az çok büyük küçük bir iddiası vardır

bu arada bu şekilde giderseniz 3. kez evlenir ama yine mutsuz olursunuz

evlilik amaç değil araç olmalı güzel zaman geçirmek için

ama siz evleneyim diye üsteledikçe başarılı seçimler yapamayacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…