Belli bir yaştan sonra evlilik?

Herkesin alnında yazlıdır diyorlar. Hatta doğarken yazılırmış kaderindeki insan da. Sıkıntı adamın konumunu navigasyona yükleyip bulamıyorsunuz işte.

Emin olun ummadığınız bir yerde o zaten karşınıza çıkacak. İnşallah kısa zamanda çıkar.

Dularım sizinle..

Evlenemeyen insanlar da var. Ben ondan dolayı “herkesin kısmeti bir yerlerde, seninki de karşına çıkacak” sözlerine çok inanamıyorum. Kızmayın bana ama maalesef düşüncelerim böyle. Biraz sanırım çaba göstermek gerekiyor. Ondan dolayı bunu nasıl yapmam gerektiği konusunda sizlere sanışmak istedim.

Bu sorular çoğunlukla ya 30 ya 35 yaşından sonra tanışanlara soruluyor..
Ama bence sizin cevapta yararlı olur. Konu sahibi baya merak ediyor bu konuları..
Benim lisede bir arkadaşım vardı, okurken bulmamız lazım sonra olmuyor derdi o geldi aklıma O yüzden emin olamadım.

Ben eşimle 25 yaşında tanıştım ama öyle arkadaş ortamında tanışmadık. İş yerinde tanıştık gayet sıradan. Ki sosyal etkinliklerimi minimumda tuttuğum, kimseyle tanışmak istemediğim, neredeyse birkaç arkadaşım dışında kimseyle görüşmediğim bir dönemdi. Ama işte kısmet ya, İlla ortama girmek de gerekmiyor biriyle tanışmak için.
Tam tersi bir arkadaşım çok istedi birileriyle tanışmak, kurslara, gezilere gitti. Etkinlikten etkilinliğe koştu ama olmadı o dönem. Kısmet değilse 20lerde olmak da fark etmiyor yani. Bu sene biriyle tanıştı, 32 yaşında şu an. Tamamen tesadüf, iş vasıtasıyla tanıştığı birinin akrabasıymış erkek arkadaşı. Öyle denk geliyor tanıştırıyor bunları. Nerden çıkacağı gerçekten belli olmuyor ki o karamsardı biraz olmuyor nasıl nerden tanışacağım biriyle derdi hep.
Şans :)

Tamam o halde gerçekçi oluyorum kaderciliği bırakıp.

Konu ciddi ilişki ise cafede falan tanışmak zor. Ya iş yerinden ya sürekli yaptığınız bir aktiviteye dahil olan biri ile tanışmanız lazım ki sürekli iletişim ilişkinizi güçlendirsin.

İnsanlar tatilde, kamping ve gezilerde sıkı bağlar kuruyor. Yürüyüş ve dağcılık klüplerinde entellektüel seviyesi yüksek algısı açık insanlarla tanışabilirsiniz mesela. Son dönemde beslenme, yaşam koçluğu vs konularda çok fazla eğitim ve seminer mevcut onlara da katılabilirsiniz.

Özetle sizinle ortak ilgi alanı olan insanların zaman geçirdiği aktivitelere katılmaya çalışın.

Sizin tanışmanız güzelmiş..
Mutluluklar..

O arkadaşınızınki klasik diretirsen; beklentiye girersen olmuyor durumu. Ne zaman bir konuda stres yapıp kasarsan olmaz. Bu özel hayatta değil her konuda böyle olur. Ne zaman başka meselelere yoğunlaşırsın o zaman olur.

Elinden geleni yaparsın ama kasmazsın. Illa olacak olmalı diye diretmezsin..sizinki diretmediğiniz için kendiliğinden olmuş. Güzel olmuş. Bir yerden sonra bırakmak gerek. Bazı şeyler bizim çabamızı aşar. Umutlu olup bırakmak gerek..

kim diyor ? bilgi kaynağı nedir ?

görücü usulü olabilir

Ben de öyle tanımadığım etmediğim insanlara güvenemem.

Kafeye, bara, partiye gitmiyorsunuz çünkü kendinizi ait hissetmiyorsunuz (burası çok ilginç gerçekten). İnternetten tanışamazsınız, güvenmezsiniz. Çalışmıyorsunuz, sosyal çevreniz yok. Maddi durum nasıl bilmiyorum ama ülkemiz şartlarında çalışmayan insan tatile, etkinliğe vs katılamaz kolay kolay. Markette, otobüste, orda burda da tanışamazsınız. Gökten inmiyeceğine göre bu adam elinizde bir tek çöpçatan komşu teyzeler kaldı sanırım.

Vallahi ben aşırı kaderciyim. Allah nasip ettikten sonra market sırasında bile gelip bulur seni. Aracı illede şart değil.

Ben de bu noktadayim artik. Kismette yoksa, ortada olmamasini gerektiren hicbir sey yokken bakiyorsunuz olmuyor, olmuyor, olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…