Belli bir yaştan sonra evlilik?

33 yaşındayım. Allah kısmet ederse 21 haziranda nikahım var. Nişanlımla aynı kurumda çalışıyoruz. Ama müdürlükler farklı, ben 2011 den beri çalışıyorum. O ise 2017 de atandı. Arada gördüğüm biriydi. Geçen yıl ikimizinde arabasız geldiği bir gün tesadüf durakta karşılaştık. O günden sonra beraberliğimiz başladı. Bu arada ben kesinlikle aynı kurumdan birini istemiyordum. Ama kaderde varsa oluyor.

Kızlar belli bir yaştan sonra eski ortamlar olmuyor. Eskiden cafelere giderdik, partiler olurdu. Yemekler olurdu. Okulda sınıfta bir sürü çevremiz olurdu. Belli bir yaştan sonra artık insanlar daha çok aileleriyle uğraşıyor. Ondan dolayı merak ettiğim şey şu: Belli bir yaştan sonra evlenen arkadaşlar eşlerinizle nasıl tanıştınız, hangi ortamlarda ilk birbirinizi gördünüz? Bunu merak ediyorum doğrusu.
Tiyatroda yanima oturdu 🤭 yani aslinda cok spesifik bir tanisma durumumuz var. Anlatip ifsa olmak istemiyorum.

33 yaşındayım. Allah kısmet ederse 21 haziranda nikahım var. Nişanlımla aynı kurumda çalışıyoruz. Ama müdürlükler farklı, ben 2011 den beri çalışıyorum. O ise 2017 de atandı. Arada gördüğüm biriydi. Geçen yıl ikimizinde arabasız geldiği bir gün tesadüf durakta karşılaştık. O günden sonra beraberliğimiz başladı. Bu arada ben kesinlikle aynı kurumdan birini istemiyordum. Ama kaderde varsa oluyor.
Ne güzel. Hayırlı uğurlu olsun sizin için. Çok sevindim. Sizin ve nişanlınızın ilk evliliği mi?

Ben sizin paylasimlarinizdan sizin cok asiri pimpirikli olduğunuzu düşünmeye basladim
Birseye istek var ama mucadele yok
Evlilik nasib kismet ama her nasibi biz cabaya bagli kildik der Allah.
Biraz fantastik olmaya gerek yok.
İlla kaderinde kismetinde varsa gelir amenna ama buda uğraşa bagli olacak
Sosyal insan degilseniz de arkadaş aile büyükleri aracılığı ile olabilir
Biraz biz.kadinlar filmlerden etkileniyoruz
İlkgoruste ask vs biraz bu felsefeden uzak durmamız lazim.
Biraz gorusmelere acik olun cunku evliligi istiyorsunuz ve bunu birşekilde cevrenize belli edin.

Kızlar belli bir yaştan sonra eski ortamlar olmuyor. Eskiden cafelere giderdik, partiler olurdu. Yemekler olurdu. Okulda sınıfta bir sürü çevremiz olurdu. Belli bir yaştan sonra artık insanlar daha çok aileleriyle uğraşıyor. Ondan dolayı merak ettiğim şey şu: Belli bir yaştan sonra evlenen arkadaşlar eşlerinizle nasıl tanıştınız, hangi ortamlarda ilk birbirinizi gördünüz? Bunu merak ediyorum doğrusu.

Belli bir yaştan kastınızı anlamadım ama şöyle diyeyim eski eşimle tanıştığım zaman çalışıyordum öyle arkadaş çevresi olan biri de değildim kaldı kı çalışmaktan vaktim de yoktu eve gitmeyi iple çekerdim eski eşim benim üstümdü nefret ederdik birbirimizden işi bırakma sebeplerimin başında o vardı bir gün şaka yollu eşimden için beğeniyor musun iması yapan birine bu ne be kara kuru son bu kalsa olmaz demiştim ama ne oldu nasıl olduysa aylar içinde oldu bitti nereden çıkar ne zaman çıkar inan hiç belli olmaz

Belli bir yas derken? Valla benim yasim belliydi evlenirken ;) Belirsiz yas mi var ilahi ;)
Sakasi bir yana her yasta her turlu sansimiz var bence. Benimle yasit bekar arkadaslarim da var,evli 3 cocuklu olan arkadasim da var,herkes kendince mutlu ama kim daha mutlu derseniz bekarlar mutlu ;) dert etmeyin amac evlenmekse isteyip de evlenemeyen yok siz de evlenirsiniz gonlunuze goresini bulunca

Belli bir yas derken? Valla benim yasim belliydi evlenirken :KK66: Belirsiz yas mi var ilahi :KK66:
Sakasi bir yana her yasta her turlu sansimiz var bence. Benimle yasit bekar arkadaslarim da var,evli 3 cocuklu olan arkadasim da var,herkes kendince mutlu ama kim daha mutlu derseniz bekarlar mutlu :KK66: dert etmeyin amac evlenmekse isteyip de evlenemeyen yok siz de evlenirsiniz gonlunuze goresini bulunca
Yani 30-35 yaş sonrasını kastettim.

Ben sizin paylasimlarinizdan sizin cok asiri pimpirikli olduğunuzu düşünmeye basladim
Birseye istek var ama mucadele yok
Evlilik nasib kismet ama her nasibi biz cabaya bagli kildik der Allah.
Biraz fantastik olmaya gerek yok.
İlla kaderinde kismetinde varsa gelir amenna ama buda uğraşa bagli olacak
Sosyal insan degilseniz de arkadaş aile büyükleri aracılığı ile olabilir
Biraz biz.kadinlar filmlerden etkileniyoruz
İlkgoruste ask vs biraz bu felsefeden uzak durmamız lazim.
Biraz gorusmelere acik olun cunku evliligi istiyorsunuz ve bunu birşekilde cevrenize belli edin.
Olabilir. İlk görüşte aşk olayı sanırım benim hatalarımdan biri. Böyle bir şeyi beklememem lazım.

Olabilir. İlk görüşte aşk olayı sanırım benim hatalarımdan biri. Böyle bir şeyi beklememem lazım.
Dizilerde filmler de bile ilk görüşte aşk fazla yok ana tema nefret nefretten doğan sevgi
Yani illa ilk görüşte aşık olacaksınız diye bir şey yok bir elektirik almanız önemli içiniz ısınması önemli

ben 27 yaşındayım, 22'deki zihnim nasılsa bu evlilikti vb. konusunda şimdi de aynı, bence 35'te de aynı olacak. kendimi hiç evlenecek biri olacak görmüyorum, bu da beni hiç rahatsız etmiyor, evlenme fikri kabus gibi geliyor. siz kendinizi ne zaman nasıl ne şekilde rahat hissediyorsanız o zaman o kişiyle birleştirirsiniz hayatınızı. ha 30 olur ha 50. sonunda olacağına vardığına inanıyorum ben.

Arkadaş tavsiyesi ile kurulan ilişkiler daha sağlıklı oluyor sanki. İlk görüşte aşk çok yanıltıcı oluyor zaten. Bir bakmışsınız göklerdesiniz bir bakmışsınız yerlerdesiniz...

Arkadaş tavsiyesi ile kurulan ilişkiler daha sağlıklı oluyor sanki. İlk görüşte aşk çok yanıltıcı oluyor zaten. Bir bakmışsınız göklerdesiniz bir bakmışsınız yerlerdesiniz...
İlk görüşte aşk diye bir şey yok zaten. Hormonların oyunu, cinsel çekim o sadece.

Ben de öyle tanımadığım etmediğim insanlara güvenemem.
İyi de herhangi bir yerde yüzyüze tanıştığınız adam da ilk aşamada tanımadığınız etmediğiniz adam. Gidin tinderda arayın demiyor insanlar (tinderdab tanışıp evlendikçi arkadaşlar lütfen alınmayın siz küçük bir azınlıksınız), ama internetten başka başka vesilelerle tanışıp gerçek hayata taşınan ilişkiler veya arkadaşlıklar gayet olabilir. İlişki değil ama bu şekilde çok arkadaşlığım var şahsen. İlişki de olabilir ileride belli olmaz :KK8:

Benzer bi konuya daha yazmıştım.Benim de tamamen tesadüfen oldu.Bi kitap etkinliğinde çıktı karşıma (Her yaştan insan vardı) 33 yaşında nişanlıyım şuan..Biraz kader biraz da aktiflik diye düşünüyorum.Nişanlanmadan önce de sonra da arkadaş grubu veya yalnız giderim bi yerlere.Tek başıma sırt çantamı alıp hiç bir plan yapmadan tatile gittiğim de olmuştu..Hala bile bazen alır kitabımı gider bi cafede tek başıma otururum.Çok da severim kendi başıma takılmayı...

Back
X