- 23 Ağustos 2012
- 51.827
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.353
- 898
Bir çok şey yaşadım gördüm. Türk erkeklerine haksızlık etmeyelim lütfen. Burada kadın sığınma evleri dolu saf kan Hollandalı eşi , babası veya abisi tarafından şiddetten dolayı dayak yiyip evi terk eden.
Baskı yaşıyoruz evet bu doğru.
Bu baskı her ülkede var. Ve size bunu da diyim Avrupa’da yaşayan en medeni insanlar Türkler . Bazen çevreme bakınca baskının ne olduğunu hala öğrenmediğimi diyebilirem.
Biraz siyası olacak ama silah satıp mazlum öldürten insanlardan, basını %99 sansürlü olan sonra insan hakları diye bas bas bağırıp ülkemizi kötüleyen Avrupa halkı beni tatmin etmiyor hiç bir yönden. Burada doğdum büyüdüm . Neden mi kesin dönüş yapmıyorum? Herşeyin burada annem, babam kardeşlerim.
Elbette dünyanın tam göbeğinde ülkemiz ve büyük tarih yazmış. Üstelik güçlü ve korkusuz. Ben bile kıskanırdım Türk olmasaydım.
Bence yazıp boş yere banlanmayin. Bir işe yarasa banlaniriz hiç önemli değil de. Iste düzen burda yeğen yoksa bura kötü orası harika diyenlerdenmis.Banlanmak istemiyorum ama Türkiyede artık her gün bir kadın katlediliyor nerdeyse.
Türkiye silah satmıyor mu taşımıyor mu Allah aşkına? Yemen'e zulmeden Suudi Araplara kim sliah satıyor? Silahı ABD de satıyor, Avrupa da , Türkiye de, sadece Türkiye gibi mağdur edebiyatı yapmıyor diğer ülkeler. Türkiyede delice bir savunma sanayisi var. Ankaradaki tüm teknoloji şirketleri savunma şirketi onlar armut mu satıyor?
Basına gülüyorum sadece, Türkiyede tonla gazeteci hapiste çürüyor, ifade özgürlüğü zaten yok. En ufak ağzını açsan hayatın kayıyor. Hapse giriyorsun, mahkemede sürünüyorsun, rezil oluyorsun kısaca.
madem tatmin değilsiniz topluca gelin Türkiyeye , ama o yemez çünkü 1euro=10TL. Onca kötülediğiniz insanların içinde yaşamaya tek sebebiniz var o da paracıklarHangi Almancıya sorsam gelemem düzenim var = paracıkları bırakamam
Adamların milli servetini yiyip içiyorsunuz bari arkalarından konuşmayın yazık günah.
Ne demiş Nasreddin Hoca, dünyanın merkesi burasıdır. Aman Hoca nasıl olur diyenlere de inanmiyorsaniz ölçün demiş. Kimse de bir şey diyememiş eee ölçmeye ve kanıtlamaya güç yetmezmiş çünkü.Konu sahibi bizi trolluyor bence kesinlile eminim
Banlanmak istemiyorum ama Türkiyede artık her gün bir kadın katlediliyor nerdeyse.
Türkiye silah satmıyor mu taşımıyor mu Allah aşkına? Yemen'e zulmeden Suudi Araplara kim silah satıyor? Silahı ABD de satıyor, Avrupa da , Türkiye de, sadece Türkiye gibi mağdur/mazlum edebiyatı yapmıyor diğer ülkeler. Türkiyede delice bir savunma sanayisi var. Ankaradaki tüm teknoloji şirketleri savunma şirketi onlar armut mu satıyor?
Basına gülüyorum sadece, Türkiyede tonla gazeteci hapiste çürüyor, ifade özgürlüğü zaten yok. En ufak ağzını açsan hayatın kayıyor. Hapse giriyorsun, mahkemede sürünüyorsun, rezil oluyorsun kısaca.
madem tatmin değilsiniz topluca gelin Türkiyeye , ama o yemez çünkü 1euro=10TL. Onca kötülediğiniz insanların içinde yaşamaya tek sebebiniz var o da paracıklarHangi Almancıya sorsam gelemem düzenim var = paracıkları bırakamam
Adamların milli servetini yiyip içiyorsunuz bari arkalarından konuşmayın yazık günah.
Konu sahibi bizi trolluyor bence kesinlile eminim
Offf yine bi üzüntü çöktü içime Avrupa bizi kıskanıyo diyip oralarda yaşayanlar burada yaşamadıkları halde geleceğimi geleceğimizi etkileyip yine oy verecekler.Banlanmak istemiyorum ama Türkiyede artık her gün bir kadın katlediliyor nerdeyse.
Türkiye silah satmıyor mu taşımıyor mu Allah aşkına? Yemen'e zulmeden Suudi Araplara kim silah satıyor? Silahı ABD de satıyor, Avrupa da , Türkiye de, sadece Türkiye gibi mağdur/mazlum edebiyatı yapmıyor diğer ülkeler. Türkiyede delice bir savunma sanayisi var. Ankaradaki tüm teknoloji şirketleri savunma şirketi onlar armut mu satıyor?
Neden trolluyayım ki? Tavsiye geldi Hollandalı olsun diye bende nedenlerini saydım.
Offf yine bi üzüntü çöktü içime Avrupa bizi kıskanıyo diyip oralarda yaşayanlar burada yaşamadıkları halde geleceğimi geleceğimizi etkileyip yine oy verecekler.
Çok şaşırdım yurtdışında olmanıza. Bu ihtimali hiç düşünmemiştim. Aileniz de Hollanda’da mı?Hayır ben türk vatandaşı bile değilim.
Çok şaşırdım yurtdışında olmanıza. Bu ihtimali hiç düşünmemiştim. Aileniz de Hollanda’da mı?
Yok Avrupa sevdalısı değilim Allahıma şükür, vatanımda mutluyum. Keşke sınır kapıları benim tekelimde olsa da gönlü olan herkese açsam...Komşudan yana evlilik beklentisi ile anadolu geleneği olarak karşılaştığımızdan yurtdışında bu muhabbetleri çeviriyor olmanız şaşırttı.Evet, neden şaşırdiınz?
Avrupa da yaşayan türk olduğumu aşikar edeli nedense, tuhaf yorumlar yapılmaya başladı bazı arkadaşlar burada. Nedeni belli. Allah onlara da nasip etsin Avrupa görmeği
Burada yazanlar arasinda yurtdışında yaşayanlar da var emin olabilirsinizEvet, neden şaşırdiınz?
Avrupa da yaşayan türk olduğumu aşikar edeli nedense, tuhaf yorumlar yapılmaya başladı bazı arkadaşlar burada. Nedeni belli. Allah onlara da nasip etsin Avrupa görmeği
Evli barklı adamlar. Sonra demesinler bu yangına düşmüş. Yanıp tutuşuyor.
Hollandayı görmedik diye yorum yapanlarin hepsi Avrupayı görmemiş mı sandınız ya da başka herhangi bir yeri:) insanlar şaşırdı sadece ve diyorsunuz ki tuhaf yorumlar bakın "karı diyorsunuz. Belki insanlara tuhaf gelen siz olduğunuz içindir. Yoksa 1 veya 2 kişi tuhaf yorum yapardı.Evet, neden şaşırdiınz?
Ben de sizi küçük dar cevreli bir yerde yaşıyorsunuz sanmistim
Tabii ki eşiniz Türk olsun isteyebilirsiniz ama biraz vizyonunuzu genişletmeniz gerekirdi simdiye kadar
Ben Hollandayi bilmem ama eski komsumun kardesi de Hollandadan gelirdi sanki köyden gelmis gibi, yani hiç bir Avrupada yasama emaresi yok
Amcamlar Almanyada yengem orada büyümüş ailesi orada amcami da evlenince götürmüş yanina ama kafa yapısı hala 50 sene oncesinin Türkiyesinde buraya geldiklerinde insanlara sasiyorlar kendilerini ileride bizi geri kafalı görürler bir küçümseme hali
Yani amacim elestirmek ya da yargılamak değil ama Avrupada yetisen birinin hayata bakışı daha geniş olur, adım çıkar yanlış anlasilirim.derdi olmaz ki ben yalniz yasiyorum gayet de muhafazakar bir yasam tarzim olduğunu söyleyebilirim ama biriyle tanışma görüsme konusunda sizin kadar sığ düşünmem
Biri adimi cikarsa ne çıkarmasa ne? Gelmişim 35ime, elalem mi doyuruyor karnımi?
Siz de lütfen 50 yasindakine oglan cocugu gibi bakmayın önünüze bakin
Keske ilişkilerde biraz daha tecrübeli olsaymissiniz, biraz geride kalmissiniz
Tanistiginiz kisi yabanci da olabilir illa evleneceğim adam gozuyle bakmayin, bir erkekle birlikte etkinlikler yapmak icin illa sevgili olmaya da gerek yok yani
Hollandayı görmedik diye yorum yapanlarin hepsi Avrupayı görmemiş mı sandınız ya da başka herhangi bir yeri:) insanlar şaşırdı sadece ve diyorsunuz ki tuhaf yorumlar bakın "karı diyorsunuz. Belki insanlara tuhaf gelen siz olduğunuz içindir. Yoksa 1 veya 2 kişi tuhaf yorum yapardı.
Yok ben yanlış yazmışım. "Lar" ı yazacaktım çoğul ekini belirtmek için.Hayır, buralara gezmeye gelen çok türk var. Onların çoğu da “ gezmek için güzel olduğunu ama yaşamak istemediklerini “ söyledi. Kimi de sevdi. “ karı mı? Nerede yazmışım? Yanlışlık oldu
Burdaki gençler ve orta yetişkinler neler diyor bir bilseniz. Mesela tam tersi yılda 15 gün belki 2 yılda 1 ay buraya gelenler de aa burası iyi, good diyor ama memleketine de gelmiyor. Öyle konuşuyor insanlar işte takılmayın. zaten ha deyince gelip yasayamayacaklarini bildikleri için. Kedi ciğer meselesi. Sadece yaşadığınız ülke için demiyorum.Hayır, buralara gezmeye gelen çok türk var. Onların çoğu da “ gezmek için güzel olduğunu ama yaşamak istemediklerini “ söyledi. Kimi de sevdi. “ karı mı? Nerede yazmışım? Yanlışlık oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?