Ben 40 o ise 50 yasinda olur mu?

Banlanmak istemiyorum ama Türkiyede artık her gün bir kadın katlediliyor nerdeyse.

Türkiye silah satmıyor mu taşımıyor mu Allah aşkına? Yemen'e zulmeden Suudi Araplara kim silah satıyor? Silahı ABD de satıyor, Avrupa da , Türkiye de, sadece Türkiye gibi mağdur/mazlum edebiyatı yapmıyor diğer ülkeler. Türkiyede delice bir savunma sanayisi var. Ankaradaki tüm teknoloji şirketleri savunma şirketi onlar armut mu satıyor?

Basına gülüyorum sadece, Türkiyede tonla gazeteci hapiste çürüyor, ifade özgürlüğü zaten yok. En ufak ağzını açsan hayatın kayıyor. Hapse giriyorsun, mahkemede sürünüyorsun, rezil oluyorsun kısaca.

madem tatmin değilsiniz topluca gelin Türkiyeye , ama o yemez çünkü 1euro=10TL. Onca kötülediğiniz insanların içinde yaşamaya tek sebebiniz var o da paracıklar Hangi Almancıya sorsam gelemem düzenim var = paracıkları bırakamam

Adamların milli servetini yiyip içiyorsunuz bari arkalarından konuşmayın yazık günah.

Bence yazıp boş yere banlanmayin. Bir işe yarasa banlaniriz hiç önemli değil de. Iste düzen burda yeğen yoksa bura kötü orası harika diyenlerdenmis.

Tamam siz daha iyi biliyorsunuz buranın yasa, basin ve bütün koşullarını. Ben susuyorum .

Offf yine bi üzüntü çöktü içime Avrupa bizi kıskanıyo diyip oralarda yaşayanlar burada yaşamadıkları halde geleceğimi geleceğimizi etkileyip yine oy verecekler.

Offf yine bi üzüntü çöktü içime Avrupa bizi kıskanıyo diyip oralarda yaşayanlar burada yaşamadıkları halde geleceğimi geleceğimizi etkileyip yine oy verecekler.

Hayır ben türk vatandaşı bile değilim.

Çok şaşırdım yurtdışında olmanıza. Bu ihtimali hiç düşünmemiştim. Aileniz de Hollanda’da mı?

Evet, neden şaşırdiınz?

Avrupa da yaşayan türk olduğumu aşikar edeli nedense, tuhaf yorumlar yapılmaya başladı bazı arkadaşlar burada. Nedeni belli. Allah onlara da nasip etsin Avrupa görmeği

Ben de sizi küçük dar cevreli bir yerde yaşıyorsunuz sanmistim
Tabii ki eşiniz Türk olsun isteyebilirsiniz ama biraz vizyonunuzu genişletmeniz gerekirdi simdiye kadar
Ben Hollandayi bilmem ama eski komsumun kardesi de Hollandadan gelirdi sanki köyden gelmis gibi, yani hiç bir Avrupada yasama emaresi yok
Amcamlar Almanyada yengem orada büyümüş ailesi orada amcami da evlenince götürmüş yanina ama kafa yapısı hala 50 sene oncesinin Türkiyesinde buraya geldiklerinde insanlara sasiyorlar kendilerini ileride bizi geri kafalı görürler bir küçümseme hali
Yani amacim elestirmek ya da yargılamak değil ama Avrupada yetisen birinin hayata bakışı daha geniş olur, adım çıkar yanlış anlasilirim.derdi olmaz ki ben yalniz yasiyorum gayet de muhafazakar bir yasam tarzim olduğunu söyleyebilirim ama biriyle tanışma görüsme konusunda sizin kadar sığ düşünmem
Biri adimi cikarsa ne çıkarmasa ne? Gelmişim 35ime, elalem mi doyuruyor karnımi?
Siz de lütfen 50 yasindakine oglan cocugu gibi bakmayın önünüze bakin
Keske ilişkilerde biraz daha tecrübeli olsaymissiniz, biraz geride kalmissiniz
Tanistiginiz kisi yabanci da olabilir illa evleneceğim adam gozuyle bakmayin, bir erkekle birlikte etkinlikler yapmak icin illa sevgili olmaya da gerek yok yani

Evet, neden şaşırdiınz?

Avrupa da yaşayan türk olduğumu aşikar edeli nedense, tuhaf yorumlar yapılmaya başladı bazı arkadaşlar burada. Nedeni belli. Allah onlara da nasip etsin Avrupa görmeği
Yok Avrupa sevdalısı değilim Allahıma şükür, vatanımda mutluyum. Keşke sınır kapıları benim tekelimde olsa da gönlü olan herkese açsam...Komşudan yana evlilik beklentisi ile anadolu geleneği olarak karşılaştığımızdan yurtdışında bu muhabbetleri çeviriyor olmanız şaşırttı.

Evet, neden şaşırdiınz?

Burada yazanlar arasinda yurtdışında yaşayanlar da var emin olabilirsiniz

Evlenmeyi istemek normal bir durum,neden çevrenizdekilerin sizin evlenmeyi istekli olduğunuzu bilmesini istemiyorsunuz ki?Tabiatınıza ters davranarak kendi kendinizi baskılamış oluyorsunuz.Güzel bir üslupla bir yuva kurmak istediginizi insanlara hissettirebilirsiniz.Evlilik sadece fiziksel bir ihtiyaç değil ki,oturup konuşabileceğiniz,ruhunuzu da doyurabileceginiz biri ile beraber olmayı istemek normal bir durum değil mi?
Evli barklı adamlar. Sonra demesinler bu yangına düşmüş. Yanıp tutuşuyor.

Evet, neden şaşırdiınz?

Hollandayı görmedik diye yorum yapanlarin hepsi Avrupayı görmemiş mı sandınız ya da başka herhangi bir yeri:) insanlar şaşırdı sadece ve diyorsunuz ki tuhaf yorumlar bakın "karı diyorsunuz. Belki insanlara tuhaf gelen siz olduğunuz içindir. Yoksa 1 veya 2 kişi tuhaf yorum yapardı.

Üzgünüm ailenizin ( amcanızın) böyle bir tecrübe edindiğiniz için. Ama sanmıyorum Avrupa ile ilgili olduğunu. Daha çok yapı meselesi olabilir mi?

Ben çok farklı yetiştim. Ailem bana kimseyi küçük ve hor görmemem gerektiğini söyleyerek büyüttü. Kimse kimseden üstün değildir. Ben üniversite okudum ve kendimi birçok alanda geliştirdiğimi düşünüyorum. Çevremde ki az da olsa tanıdıklarım da öyle mütevazi.

Burada beni tanımanız için yazıyorum : modern şık giyinirim, avukat tipi ( arkadaşlarım öyle der) sevmediğim halde bu benzetmeyi çünkü ben avukat değilim . Oturmasını, kalkmasını bilen bazen de delice espirili biriyim.

Ailem annem ve babam yaşlı insanlar. Babam kendi geldi ama büyük bir parçasını Türkiye de bırakmış belki de kaybetme korkusundan baskıcı ve bir o kadar da iyi yürekli bir adam. Kardeşlerim Ve ben onu üzmemek için suyuna gittik. Çocuk iken bir erkek sınıf arkadaşım ile beraber bahçede oynuyordum. İlk okuldayım daha . Ve Hollandalı komşumuz babama bizim öpüştüğümüzü anlatmış. Oysa biz bisiklet sürüyorduk hiç bir tensel durum bile yoktu. O gün ben ilk ve son dayağımı yedim. Bugün belki birsey yapsam ailemin kulagina bile gelmez ama Ben onlarin kulagina hiç birşeyin gitmesini istemiyorum.

Hayır, buralara gezmeye gelen çok türk var. Onların çoğu da “ gezmek için güzel olduğunu ama yaşamak istemediklerini “ söyledi. Kimi de sevdi. “ karı mı? Nerede yazmışım? Yanlışlık oldu

Yok ben yanlış yazmışım. "Lar" ı yazacaktım çoğul ekini belirtmek için.

Burdaki gençler ve orta yetişkinler neler diyor bir bilseniz. Mesela tam tersi yılda 15 gün belki 2 yılda 1 ay buraya gelenler de aa burası iyi, good diyor ama memleketine de gelmiyor. Öyle konuşuyor insanlar işte takılmayın. zaten ha deyince gelip yasayamayacaklarini bildikleri için. Kedi ciğer meselesi. Sadece yaşadığınız ülke için demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…