- 9 Aralık 2021
- 1.302
- 2.496
- 83
- Konu Sahibi BuDunyaninMukafatiOlmali
-
Kesinlikle, çarkın içinde olmak, acıyla başetmede bı yöntem. Ben kıymetli eşine öyle diyorum, iyi ki sevdiğin bı mesleğin var çalışıyorsun diyorum ve üstelik ikinci lisans eğitimini tamamlıyor, en azından o benim kadar yanmıyor, boş bırakmıyor bedenini de aklınıda.Babamın acısına, calişmasaydim cok cok daha zor dayanırdim.Başta hic kolay olmadı.Sınifta birdenbire üzüntü ve yokluk hissi çöktügü oldu.Bir gün agladim hatta.Bi ögrenci kalktı sarıldı.Meger beni cüzdanimda babamin resmine bakarken görmüs bir gün..Benimle bir aglayanlar oldu.Lisede calisiyorum ustelik.Bugün 2.dönem başlangıcı kendimi eski günlere göre daha iyi hissediyorum.Allaha sıginmak ve çalışmak oldu iki çıkıs noktam.Ama zor mu zor.Sevdiklerini kaybedenler anlar ancak
Allah'ım mekanını cennet etsin babacinin, orda kavuşmak nasip olsun insBabamın acısına, calişmasaydim cok cok daha zor dayanırdim.Başta hic kolay olmadı.Sınifta birdenbire üzüntü ve yokluk hissi çöktügü oldu.Bir gün agladim hatta.Bi ögrenci kalktı sarıldı.Meger beni cüzdanimda babamin resmine bakarken görmüs bir gün..Benimle bir aglayanlar oldu.Lisede calisiyorum ustelik.Bugün 2.dönem başlangıcı kendimi eski günlere göre daha iyi hissediyorum.Allaha sıginmak ve çalışmak oldu iki çıkıs noktam.Ama zor mu zor.Sevdiklerini kaybedenler anlar ancak
İki kez okudum, doğru anlayim diye..Kaybınız elbetteki zor başınız sag olsun ama bu kadar denemek, başka birsey düşünememe ısrarla yenisini yapmaya çalışmak, yani bir nevi takıntı hali doğru değil. Siz varolan bir birey olarak daha önemlisiniz bunu unutmayin. Siz resmen kendi varliginizi buna adamis gibisiniz. Henüz daha dünyaya gelmemiş, tanımamışsiniz bile, onun yerine hali hazırdaki evladinizla daha cok ilgilenseniz daha saglikli olur. ikinci cocuk olmasa ne olur ki? Hayati bu kadar kendinize ve cevrenize zindan etmeyin. Su an icinde bulundugunuz durumdan bi türlü çıkamadığınız besbelli. Acin büyük vari laflarin size iyi gelecegini hic sanmiorum üzgünüm. Aci çekmeyi de abartmamak gerekiyor.
Üstüne bir de "HAYATI BU KADAR KENDİNİZE VE CEVRENİZE ZİNDAN ETMEYİN", Yazmışsınız, inanın çok kırıldım, ve burda "özelini açtın ve haketmedigin sözleri duydun" diye kendime kizdim!Kaybınız elbetteki zor başınız sag olsun ama bu kadar denemek, başka birsey düşünememe ısrarla yenisini yapmaya çalışmak, yani bir nevi takıntı hali doğru değil. Siz varolan bir birey olarak daha önemlisiniz bunu unutmayin. Siz resmen kendi varliginizi buna adamis gibisiniz. Henüz daha dünyaya gelmemiş, tanımamışsiniz bile, onun yerine hali hazırdaki evladinizla daha cok ilgilenseniz daha saglikli olur. ikinci cocuk olmasa ne olur ki? Hayati bu kadar kendinize ve cevrenize zindan etmeyin. Su an icinde bulundugunuz durumdan bi türlü çıkamadığınız besbelli. Acin büyük vari laflarin size iyi gelecegini hic sanmiorum üzgünüm. Aci çekmeyi de abartmamak gerekiyor.
Bir kardeşi olsun istiyorum diye okudum yanlış anladim o zaman özür dilerim zaten bir çocuğunuz var zannettim. Ilk evladinizi ihmal ediosunuz anlaminda demedim kesinlikle, sadece elinizdeki evladiniza yogunlasarak acınızı unutmaya calisin diye dedim. Ama yokmus o yuzden yanlis anlamisim özür dilerim. Genel olarak bu kadar kendinizi yipratmayin diye söyledim. Yani belki bu kadar ugrasmasaniz zaten olucak. Eşiniz mesela niye sizin gibi degil hayata karistigi icin mi guya? Sizin kadar derin bi aci yasamadigi icin sizden iyi. Acilarimiz biraz da kafamıza taktigimiz kadar büyük. Umarim en kisa zamanda olur cocugunuz biraz rahatlarsiniz bana biraz kendinize fazla yukleniosunuz gibi geldi sadece.Üstüne bir de "HAYATI BU KADAR KENDİNİZE VE CEVRENİZE ZİNDAN ETMEYİN", Yazmışsınız, inanın çok kırıldım, ve burda "özelini açtın ve haketmedigin sözleri duydun" diye kendime kizdim!
Ahhh dünden beri girip çıkıyorum konuya, okuyup okuyup ağlıyorumEvladım, canım oğlum cennete gideli 113 gün oldu.
Yılların beklentisi, dile kolay 9 yıl...
Yaşananların yorgunluğu...
Dayanılmaz acılı günler geceler yaşıyorum
Yaşadığımız şehirde şu an eşimle yalnızız.
Eşim çalişiyor,
Yani çarkın içinde, ben ise tercihen evdeyim. Aslında bı mesleğim var ama üç dört yıldır yapmiyorum..
Geçen yıl şubat ayında hamile kaldım, ondan sonra güzel bı yolculuk başladı telaşlı heyecanlı...
Yaşasaydı oğlum 113 günlük olacakti, rüya gibi günler yaşayacaktık ama o gitti gideli ben büyük bı kabusun içindeyim, hiç bı şeyle tatmin olmuyorum, mutlu olmuyorum. Elhamdülillah, inancım ayakta tutuyor beni ama sıkça tökezliyorum..
Ailem başka şehirde, onlar sıkça gelip gittiler bu geçen aylarda ama ben onların yanına gitmek istemiyorum, oglumdan uzakta bı yere bı defa iki günlüğüne gittim, kafamız dağılsın diye, onda da keyif almadim.
Çok yaniyorum içim her bir dakika yanıp kavruluyor.
İlk kez yakın kaybı yaşadım, ama bu yakın kaybı gibide değil, sanki ben kendim ölmüş gibiyim.. Normalde kişi kendi öldüğünde farkında olmaz, bilmez ama ben farkındayım ve biliyorum yaşıyor gibi değilim
Ama böyle mesajlara çok üzülüyorum.. bende daha evvel benzer acıları yasamis anneler için hüngür hüngür saatlerce ağladığımi bilirim, ama benim için ağlamasın kimseAhhh dünden beri girip çıkıyorum konuya, okuyup okuyup ağlıyorumBenim çok bebek kayıplarım oldu ama hiçbiri doğuma kadar gelip sonra gitmedi benden.. Ona rağmen çok yıpratıcı ve üzücüydü.. Ben sizi düşünemiyorum içim paramparça oldu Allah yardımcınız olsun sizin için çok dua edicem.. Lütfen kendinizi bırakmayın.. meleğiniz cennette sizi bekliyor..
Üzülmeyin acılar paylaşıldıkça azalır-hafifler.. İnşallah dualarımız,cümlelerimiz az da olsa içinize su serperAma böyle mesajlara çok üzülüyorum.. bende daha evvel benzer acıları yasamis anneler için hüngür hüngür saatlerce ağladığımi bilirim, ama benim için ağlamasın kimse
Allah sizden de razı olsun, dua edin.
Evladım en güzel yerde, evet acıyor yüreğim, kucağımda olsun çok isterdim, ama takdiri ilahi
Amin teşekkür ederim. Yazdiklariniz, dualarınız çok kıymetli.Üzülmeyin acılar paylaşıldıkça azalır-hafifler.. İnşallah dualarımız,cümlelerimiz az da olsa içinize su serperAllah sizi sağlıklı evlatlarla mükafatlandırsın
Allah sabırlar versin sizede, şimdi nasılsınız ne kadar süre geçti.uyusam uyansam bu yaşadıklarım bir rüya olsa derdim. ikinci kez başıma geldğinde o kadar acı çekmiştimki. ama geçiyor zamanla. mecburuz güçlü olmaya, hayata bir kenarından tutunmaya...
size tavsiyem kullanıcı adınızı değiştirip hemen bir iş bulmanız. kafanızı dağıtın. bir hobi bulun. hayatın yeni sürprizleri için hazırlanın. siz rahatlayınki vücudunuzda rahatlasın ve sonrasında tekrar deneyin anne olmayı.
böyle olmaz
Allah sabırlar versin, gönlünüze ferahlık versin.
İmtihan dünyasındaki en çetin imtihanlardan birini yaşamışsınız. Cennetle mükafatlandırsın inşallah.
Yeniden toparlanma gücü versin
Size tavsiyem kullanici adinizi, altinda yazan cümleyi değiştirip alttaki doğumdan sonra gecen gün sayisi yazısını kaldirmaniz olacak. Bunlar her daim acınızı taze tutmaniza sebep oluyor. Bunun üzüntüsü ve stresi de yeni gebeligi engelliyor olabilir.
Zamanla olması gereken herşey olacak, buna izin vereceğim. Hayattan kopmuş degilim, sadece yapmam istedigim şeylerin sayısı az,zorlanıyorum kendimi. Akışına bırakıyorum. Teşekkür ederimBuDunyaninMukafatiOlmali Size sabırlar diliyorum Lotus'un bu yorumunu dikkate alın bence. Ben hazır olmadığım bir gebelik yaşadım ama düşükle sonuçlandı. Buna rağmen her düşük hikayesinden, telefonuma indirdiğim o takip aplikasyonundan inanılmaz etkileniyordum, sildim aplikasyonu. Çok kötü bir tecrübeydi. Hala çok üzülüyorum ki sizi düşünemiyorum..
Tabi ki yasınızı tutun ama yaranıza da tuz basmayın. Bunları yaparak bebeğinizi hayatınızdan çıkarmayacaksınız. O her zaman kalbinizde yer alacak zaten.
İşe başlamak istemez misiniz? Belki sürekli düşünmek zorunda kalmazsınız.
Kolay kolay yorum yapmam ama insan böyle anlarda kendinle aynı yollardan geçmiş birini arıyor , bende nerdeyse onuncu yılda aldım evladımı kucağıma..Ondan önce bir düşük yaptım kürtaj oldu içimde öldü..Yıllardır dik duran ben kürtajdan sonra çöktüm.Allahım dedim olmamasına alıştım ama oluyormuş gibi olmasına alışamadım ama buda imtihan asla isyan etmiyorum dedim...Ama inan geçecek yine anne olacaksın ve iyi ki isyan etmemişim iyi ki inancıma sığınmışım diyeceksin..Allahım buna da şükürde geç..Bana arkadaşlarım hep senin kadar çocuğu olmayıp tevekkül eden görmedşk derlerdi.Bende derdim ki yüzde yüz kısırlık yoksa umut vardır.Bir kere olmuşsa seninde yine olacaktır.Bana inan ama önce sen kendine inan lütfeeeeen gel sarılalımYaşadığım şehirde bir tane psikiyatrist var ona da aylardir sira bulamiyorum, sıra bulsam da gidebilecek miyim bilmiyorum, çünkü doğum yaptığım hastanede..
Akşam eşim gelene kadar yatak modundayim, elimi çoğu şeye durmuyorum gibi. Kulluk sorumluluğum olmasa yataktan mi çikmayacağım...
Eşim geleceği zaman biraz enerji topluyorum eve çeki düzen veriyorum, yemek filan telaşına giriyorum, o da eşim için, yani beni kötü gormesin bı de bana üzülmesin, acı onunda acısı diye..
Normalde çok güçlü bı yapıya sahibim, 10 yıllık evliliğimizde evlat ile ilgili bir sürü sınavdan geçtik ama asla yılmadım pes etmedim ama böyle bı acıyla da sinanmadik
Sarilalim, dinsin yüreğimizde mi aci. Umudum bundan önce de baki sonra da. Ben giden yavruma yaniyorum, baş edemediğim nokta buKolay kolay yorum yapmam ama insan böyle anlarda kendinle aynı yollardan geçmiş birini arıyor , bende nerdeyse onuncu yılda aldım evladımı kucağıma..Ondan önce bir düşük yaptım kürtaj oldu içimde öldü..Yıllardır dik duran ben kürtajdan sonra çöktüm.Allahım dedim olmamasına alıştım ama oluyormuş gibi olmasına alışamadım ama buda imtihan asla isyan etmiyorum dedim...Ama inan geçecek yine anne olacaksın ve iyi ki isyan etmemişim iyi ki inancıma sığınmışım diyeceksin..Allahım buna da şükürde geç..Bana arkadaşlarım hep senin kadar çocuğu olmayıp tevekkül eden görmedşk derlerdi.Bende derdim ki yüzde yüz kısırlık yoksa umut vardır.Bir kere olmuşsa seninde yine olacaktır.Bana inan ama önce sen kendine inan lütfeeeeen gel sarılalım
Anlıyorum hemde çok iyi anlıyorum o bebekti masumdu diyorsun belki hayırsız olacaktı, belki hasta olup gözlerinin önünde acı çekecekti..Her şerhte bir hayır vardır.Ben o an yaşarken anlamıyordum ama şuan iyi ki o yollardan geçmişim diyorum.İyi ki şimdi olmuş diyorum.Dostumu düşmanımı gördüm.Eşimle aramızdaki bağın kuvvetini gördüm, burası fani dünya değil mi, zaten kendini yıpratsan da sonuç değişmeyecek giden gelmeyecek.Ben mağazanın ortasında oturup ağladım ama geçtiii seninde geçecek...Sarilalim, dinsin yüreğimizde mi aci. Umudum bundan önce de baki sonra da. Ben giden yavruma yaniyorum, baş edemediğim nokta bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?