Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Tabi bunu da düşündüm, ya o beni etkilerse diye çünkü ben çok sorgulayan biriyim itiraf etmek gerekirse.
Ama ben ALLAHın varlığını hissediyorum içimde, ben onsuz yapamam :)
Her şeyin hayırlısı olsun diyorum :/

resmi nikah var hanımefendi. evliler. ne zinası.

Aynen zamana bırakıyorum Rabbim de yardımcı olacaktır eminim. Belki benim kalbim onun ALLAHı görmesinde aynası olur :)

Insallah olur ama olmassa ne yapicaksiniz, bugünden yarina degismiyecegine göre,
mesela iki sene sonra hala degismediyse devam edicekmisiniz, yoksa sonuna kadar bir umut
degismesini mi umucaksiniz, hic degismeme ihtimali de var bunu da göz önünde bulundurun.

Peygamber Efendimiz "işim olmaz" demiyordu ama İslam'a davet ediyordu. Ve İslam'ı seçmeyen birine ne kızını verirdi, ne de o kişinin bir Müslüman'la evlenmesine rıza gösterirdi. Nedense insanlara karşı saygı ve hoşgörümüz hep had safhada oluyor ama dinimizin emir ve yasaklarına karşı o hoşgörüyü gösteremiyoruz pek. Dediğim gibi, evlenmeden önce İslam'ı seçer inşallah. Ancak ateistle Müslüman'ın evliliği, Allah katında geçersizdir. Lütfen kırılmayın, anlıyorum çok etkilenmişsiniz ama dinin kuralları açık ve net bu konuda. Allah yardımcınız olsun.

Evet ben de senin gibi sorguluyorum bazen
Ama insan hissediyor ya gercekten
Umarım hoslandigin adam da hisseder bir gun

Yalniz belki tanidigin kadar iyi bir insan degildir
Sonucta agzi guzel laf yapiyor da
Dur bakalim biraz daha gorusun
Belki soylemleriyle zit davranam bir adamdir?
Bilemeyiz, biraz daha tanimalisin

Mukemmel biri ama sadece inanci yok demek icin erken bence

Hele bi beraber 4 mevsim gecirin :)

Resmi nikah kanunlarla geldi, ayetlerle degil. Ayrica bu gorus benim degil İslam oyle soyluyor. Dini nikah olmadan olmuyor dinimizde..

Kuranda imam nikahının nasıl kıyıldığıyla ilgili bir ayet yok.
Bu görüş maalesef kendini din alimi zannedenlerin. Bize yıllardır böyle empoze edildiği için çok gerekli bişey olarak görüyoruz.

Resmi nikah kanunlarla geldi, ayetlerle degil. Ayrica bu gorus benim degil İslam oyle soyluyor. Dini nikah olmadan olmuyor dinimizde..

Ben yeri gelirse onu bu konuda ikna edeceğimi beni kırmayacağını düşünüyorum .

resmi nikah var hanımefendi. evliler. ne zinası.

Resmi nikah Cumhuriyet doneminde geldi. Ondan once dini nikah vardi. Dedigim gibi bu konuyu kendi dusuncelerinizle benimle tartismayin. Arayin fetva hattini oraya sorun.. Ya da elinizin altindaki internette arastirin..

Hayvanları özellikle sokak hayvanlarını seven insandan kimseye zarar gelmez inançlı olup olmaması benide ilgilendirmezdi açıkçası koca insan kararını kendi vermiş canım mutlu huzurluysan daha ne

Sağolasın canım benim çok teşekkür ederim... ALLAHa bıraktım kendimi . Tevekkül bundan sonrası.

Ne dindarlar gördük vs deyip dindar olmayan birini sevimli göstermeye çalışmak bana çok komik geliyor. İkisi birbiriyle hiç bir zaman kıyaslanmamalı. Herkesin dini kendine. Yalnız müslüman olmayan biriyle nikah düşmüyor sanırım. Bilmiyorum benim fikrimi soruyorsan bence hayır ama sence çoktan evet olmuş. O yüzden kendi kararını kendin vermelisin..

Ben sorgulanmayan dine inanmıyorum mesela işte. Kitapta ne yazıyorsa o . Tarzı çok yok sayıcı. Buna direk düz inanmıyorum mutlaka ima edilen farklı kitapta okuduğumuz düz anlatımlardan.

Hadisler var.. Onlari da reddemezsiniz ya.. Benimle tartismak yerine bu konuyu arastirin.. Ben tartisma ortami yaratmak icin degil bilgi vermek icin yorum yaptim..

YOk yok asla . Yani o söylediğim tanımlar zaten sadece şuan için geçerli yorumlarımda bahsettim. ŞIpsevdi derken :)))
Sağol canım aynen şimdi kaptırmadan takılayım en iyisi .... :/ ALLAH hayırlısını versin.

siz zaten kararınızı vermişsiniz ,bize sormanıza gerek bile yokmuş ki ,konu başlığınızdan da belli olduğu ve kabul ettiğiniz gibi ,bu sizin içinde bir eksi.hemde büyük bir eksi .

İlişkiye başlamışsın zaten, devam et bence. Bu konunun aranızda sorun olup olmayacağını zaman gösterecek. Çoluğu çocuğu şimdiden düşünmeye gerek yok. İki farklı dinden olanların çocukları olunca bir çözüm buluyorlarsa sizin işiniz daha kolay, ortada tek bir din var sonuçta. Değiştirme konusunda üzerine gidersen hata yaparsın bence. İnsanların dinlerine, inanışlarına ya da bu konulardaki düşüncelerine saygı duyma taraftarıyım ben. Ters tepebilir. Biri bana böyle yaklaşsa problem olur yani. O yüzden akışına bırak diyorum ben.

Anneye, aileye söylemeye gerek yok. Dediğim gibi farklı dinden değil sonuçta. O da çaktırmayıversin olsun bitsin. Fazla dürüst olmaya gerek yok bu tarz konularda.

Son düzenleme:
benim anne baba etmiş demekkki.tövbe yarabbim.

Ya tövbe Yarabbim ona bakılırsa mesela annem babam imam nikahla da evliydiler. 3 tanecik boş ol boş ol boş ol ile bitebilecek üstelik bunu söyleme hakkının sadece erkeğe verildiği bir inanıştan bahsediyoruz. Ve annemle babamın şuan barışabilmesi için ikisininde imam nikahı ile başkalarıyla nikahlanıp ilişkiye girmesi gerekmiş. Hayatımda böyle saçma şey duymadım . Ben böyle şeylere inanmıyorum mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…