Ben bu duruma nasıl alışıcam :(

Ne güzel anlattınız sanki ben yaşadım. Ben üniversitesiteyi de memleketimde okudum benim de annemin yanında bir tek babam var ben tek çocuğum. Babam da anneme pek destek olmaz pek beceremez yoksa aslında babam anneme güzel bir destek olsa. Ya da bir kardeşim olsa da onunla oyalansa bu denli düşünmem. Dediğiniz gibi annem buraya gelir giderken ağlaşırız ben memlekete giderim dönerken ağlaşırız. Gerçekten çok geliyor beni siz anlarsınız en iyi belki de. Kpss çalışıyorum belki de bu da beni ayrı strese sokuyor. Boş kaldıkça aklım anneme gidiyor memlekete gidiyor annem orada yalnız kaldı diye kendi kendimi üzüp vicdan azabı çekiyorum. İnşallah zamanla geçer

Ne güzel anlattınız sanki ben yaşadım. Ben üniversitesiteyi de memleketimde okudum benim de annemin yanında bir tek babam var ben tek çocuğum. Babam da anneme pek destek olmaz pek beceremez yoksa aslında babam anneme güzel bir destek olsa. Ya da bir kardeşim olsa da onunla oyalansa bu denli düşünmem. Dediğiniz gibi annem buraya gelir giderken ağlaşırız ben memlekete giderim dönerken ağlaşırız. Gerçekten çok geliyor beni siz anlarsınız en iyi belki de. Kpss çalışıyorum belki de bu da beni ayrı strese sokuyor. Boş kaldıkça aklım anneme gidiyor memlekete gidiyor annem orada yalnız kaldı diye kendi kendimi üzüp vicdan azabı çekiyorum. İnşallah zamanla geçer

Anormal bir durum olmadığını düşünüyorsanız niye konu açtınız?

Çok teşekkür ederim yazınız için. Çok güzel anlatmışsınız. İnşallah dediğiniz gibi bu özlemi yönetmeyi öğrenirim bir gün

Dertsiz başa dert
Ağrımayan başı agrıtma yöntemleri
Bi de bayıllllll feriha
Öyle demeyin ama evet her halime şükür mutluyum huzurluyum. Ancak özlem dürtüyor bazen. Bir de annem orada yalnız sadece babam var kardeşim yok hiç ondan da aklımda kalıyoe

Anormal bir durum olmadığını düşünüyorsanız niye konu açtınız?
Sadece bu durumu yaşayanların nasıl alıştığını atlatmak için neler yaptığını ne kadar sürede atlattığını öğrenmek istedim anormalim ben nasıl normalleşicem demedim ki

Eşim de istediğin zaman git diyor sağ olsun ben de gittim birkaç kez. Annemler de ikinciye gelecek inşallah yakın zamanda. Bu şehri seviyorum aslında evi de seviyorum ama dediğiniz gibi tam kabullenemedim sanırım. İnşallah zamanla sizin gibi olurum

Ben de doğup büyüdüğüm yerden farklı bir yere geldim evlilik nedeniyle, sırf o ev rahatını bırakmamak için geç evlendim hatta. Yeni hayatıma alışmaya çalışırken pandemi ve şehirdışı yasakları başladı ve ben sanki sonsuza kadar anne babamı göremeyecekmiş gibi hissedip çalışmaktan kalan zamanlarımda hep ağlıyordum. Sizi çok iyi anlıyorum. Gerçekten mutlu bir çocukluk geçirdiyseniz ve ailenizle rahstsanız özlüyorsunuz, bunda eleştirilecek bir taraf göremedim ben. Ben de hala çok sık giderim, ailem gelir. Avantajım yakın şehirler olması sanırım. Zamanla alışacaksınız. Eşiniz de anlayışlı biri sanırım, zamanla her şey rayına oturur.

Değişen koşullara uyum sağlama yetinizle ilgilidir belki... Ben de evimden uzakta mutsuz oluyorum ve yeniliklere çabuk alışamıyorum; çok uzun süre geçmesi gerekiyor... Yani zaman lazım size de.

Emin ol geçer, Benim annem bi ilçede yalnız yaşıyor, 78 yaşında, İhtiyaçlarını görüyor bi şekilde hayat devam ediyor.Arada kardeşlerim gidip geliyor... İllaki çevreniz vardır hepten yalnız degildir. Şükür ki sağlıklılar özleyince gelip gidebilirler, sen gelip gidersin, Herşey zamanın esiridir. Hem evliliğin ilk yıllarını kendine zulm etmeye degmez eşine alış vakit geçir beraber gezmeye gidin yolumlarında okudum evde sevmediğin yerler varmış oraları dönüştürmeye çalış. Sınava hazırlanıyorsun vakit senin için verimli geçmeli sınavına odaklan. Ne kadar meşgul olursan o kadar kafan rahat olur. Unutmaki annelerimiz de annelerini bırakıp evlerini yuvaya dönştürdü. Sende evini yuvaya dönüştüreceksin... Eşinin ailesinin sana yakın olması çok güzel zorlandığın her konuda yardımcı olurlar, destek olurlar, Sınavına odaklan özledikçe ara hasretini gider zamanla alışacaksın. Şuan biraz daha yoğun hissediyorsun.

aslinda bebek oldugunda onunla ilgilenmek sana iyi gelebilir bilmiyorum memleketini unutturmaz tabi ama biraz da olsa seni geri ceker
Ben bu yorumunuza katılmıyorum bebek yapmak kurtarıcı bir durum değil. Bebek yapmak için hazır hissetmeli. Aksi taktirde daha büyük psikolojik sorunlara yol açabilir. Gurbette bebek buyutmek kolay bir sey değil. Gurbette tek basima bebegimi büyütüyorum. Bunun zorluğunu en iyi ben anlarım.
Sana da tavsiye ediyorum kesinlikle bebek yapma. Bunun için hazır değilsin daha büyük sorunlar yaşarsın. S sunworyy

kurtarici demedim ve kesinlikle bebek yapmalisin da demedim belki bebek olursa onunla ilgilenirsin biraz olsa unutursun demek istedim ve bunu konu sahibine soyledim

kurtarici demedim ve kesinlikle bebek yapmalisin da demedim belki bebek olursa onunla ilgilenirsin biraz olsa unutursun demek istedim ve bunu konu sahibine soyledim
Bende illa o kelimeyi yazdınız demedim ama yaptığınız yorum bebek yapmaya sevk eden bir durum. Bebek olsa iyi gelebilir yazmışsınız ben mi yanlış okuyorum?
"aslinda bebek oldugunda onunla ilgilenmek sana iyi gelebilir bilmiyorum memleketini unutturmaz tabi ama biraz da olsa seni geri ceker"
Bu cümleyi okuyunca konu sahibi bence onu kurtarıcı bir durum olarak görebilir. Cunku baskalari da cocuk olunca iyi gelebilir diye tavsiye vermiş. Hanımefendi özlem duygusundan bahsediyor bazı insanlar bu duyguyu bebekle yenebilirsin mesajı veriyor.
Ben illa sen bebek yap dedin demiyorum ama kelime oyununa gerek yok yapılan yorum bu duruma teşvik gibi duruyor.
Ben konu sahibine de yorum yaptığınızı görebiliyorum ama yorumunuza katılmadığımi belirtmek istedim.

katilip katilamamak sana kalmis tabi ben goruşümu belirttim konu sahibide cevabini verdi zaten

Esini gercekten sevsen, guzel bir ortaminiz olsa boyle hissetmezdin. Yeterince sevmiyosun ve iyi bir (maddi manevi) ortamin da yok sanirim. Uzucu bi durum

Aslında sizin gibiler evlenmemeli, anasının kucağından çıkmamalı. İnsanların vaktini de alıyorsunuz.

Yakın akrabamızın bir kızı vardı aynı sizin gibiydi. Hep hüzünlü ağlaktı kocasıyla en sonunda boşandılar.

Sonra, ailesinin yanında da duramadı. Çünkü her şey uzaktayken kıymetliymiş, güzelmiş..Bu sefer eşiyle barışmak istedi evine, o Şehire dönmek istedi eşi ve eşinin ailesi istemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…