- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
Burada yorum yazan tüm arkadaşlara şunu söylemek istiyorum; İnsanların yaşadıkları olaylara ne kadar sert ve acımasızca yorumlar yapıldığını gördüm bir çok konu başlığında. Birincisi öncelikle empati yapmanızı öneririm. İkincisi ise buradaki konu sahibinin durumunu düşünecek olursak, kendisi de zaten durumdan memnun olmadığını ama buna engel olamadığını belirtmiş. Bunun üzerine kaba ve saygısızca ya da hakarete varan yorumlar yazmak yerine yapıcı olmayı deneseniz keşke? Bu kişi bunları isteyerek yapmıyorsa belli ki psikolojik bir sorun var ortada, anlamak bu kadar zor değil..
Şimdi siz gidip bir kanser hastasına “neden iyileşmiyorsun!” Diye kızdığınızı düşünün.. Hiçbir farkı yok yani.. Bu da bir çeşit problem ya da rahatsızlık..
Bu şekilde görüp ona göre yaklaşırsanız iletişim daha sağlıklı olacaktır.
Burada yorum yazan tüm arkadaşlara şunu söylemek istiyorum; İnsanların yaşadıkları olaylara ne kadar sert ve acımasızca yorumlar yapıldığını gördüm bir çok konu başlığında. Birincisi öncelikle empati yapmanızı öneririm. İkincisi ise buradaki konu sahibinin durumunu düşünecek olursak, kendisi de zaten durumdan memnun olmadığını ama buna engel olamadığını belirtmiş. Bunun üzerine kaba ve saygısızca ya da hakarete varan yorumlar yazmak yerine yapıcı olmayı deneseniz keşke? Bu kişi bunları isteyerek yapmıyorsa belli ki psikolojik bir sorun var ortada, anlamak bu kadar zor değil..
Şimdi siz gidip bir kanser hastasına “neden iyileşmiyorsun!” Diye kızdığınızı düşünün.. Hiçbir farkı yok yani.. Bu da bir çeşit problem ya da rahatsızlık..
Hadi empati yapalımBurada yorum yazan tüm arkadaşlara şunu söylemek istiyorum; İnsanların yaşadıkları olaylara ne kadar sert ve acımasızca yorumlar yapıldığını gördüm bir çok konu başlığında. Birincisi öncelikle empati yapmanızı öneririm. İkincisi ise buradaki konu sahibinin durumunu düşünecek olursak, kendisi de zaten durumdan memnun olmadığını ama buna engel olamadığını belirtmiş. Bunun üzerine kaba ve saygısızca ya da hakarete varan yorumlar yazmak yerine yapıcı olmayı deneseniz keşke? Bu kişi bunları isteyerek yapmıyorsa belli ki psikolojik bir sorun var ortada, anlamak bu kadar zor değil..
Kanser hastasiyla bu konuyu karşılaştırmak çok acımasızca ve üç bir örnek kanser hastası morfin aldığı halde acı çekerken konu sahibi 1 yıl çeker unutur hatta daha da mutlu olur. Bu kacinci konu o böyle bu böyle devamlı bahanesi var bu sekildemi kurtulacak şaka gibi bir de kanser hastası ile verdiğiniz örnek baştan ofsayt resmen ya
Devam et aynı şekilde adam bulmuş senin gibi kadını bırakır mı. Onun gözünde sen yolunacak kaz modundasın.Selam kızlar . Diğer konularımı okuyanlar bilir. En son erkek arkadaşım bana şiddet uygulamıştı asla ama asla bir daha yüzüne bakmayacaktım ama dayanamadım ve barıştık . Bana gene kötü davranıyor bağırıp çağırıyor ilgisiz, günlerce aramıyor , asla bir geleceğimiz olmadığını bana karşı pek bişey hissetmediğini söylüyor. Ben kendimi anlayamıyorum artık niye bu adamla hala görüşüyorum anlayamıyorum. Evet aşıktım ama bana vurduktan sonra içimde ona karşı olan herşey öldü. Ama neden hala devam ediyorum kendime bunun cevabını bir türlü veremiyorum. Yani artık hırs mıdır nedir bilmiyorum. Kendimi övmek için söylemiyorum ama genç güzel eğitimli geliri iyi bir kadınım , maddi olarak ondan kat kat fazla kazanıyorum ve her türlü harcamayı ben yapıyorum (bu benim için çok sorun değil böyle şeylere çok önem vermem) bana asla kendinden çok kazanan bir kadınla evlenmeyeceğini kendini ezik hissedeceğini söylemişti bir ara. Ben hayatım boyunca hep erkekler tarafından el üstünde tutuldum . Bir dediğim iki olmadı , prenses gibi davranıldım. Bu adam tam bir öküz benim ki hırs mıdır nedir artık anlamıyorum , kopamıyorum bir türlü. Çok kızıyorum kendime. Ben nasıl kurtulcam bu illetten anlamadım ki nedir benim çarem. Defalarca ayrıldım olmuyor olmuyor.
Hadi empati yapalım
Şiddet uygulamanın kişilik problemi vardır
Şiddete eğilimlidir
Çocukluğunda nasıl problemler yaşamıştır kim bilir
Bumudur
Benim yorumum şiddetin aslında kabul edilemez olduğudur
Ben konu sahibinin daha önce açtığı konuları takip etmedim çokta önemi yok, siz anlatmak istediğim şeyi anlamamışsınız ki böyle bir yorumda bulunmuşsunuz.. Ofsayt olan benim yazdığım değil şurada yapılan her türlü alaycı yorumdur hanımefendi.
Bunun bir psikolojik rahatsızlık olduğunu anlatmaya çalışırken başka bir hastalıktan örnek verdim.
Diğer her hastalık gibi bu da bir hastalık diyorum. Ama sizin gibi düşünen kişiler ne yazık ki anlayamadığı için halen “bu şekilde mi kurtulacak” şeklinde cevaplar verebiliyor.
Bu şekilde kurtulmayacak, ancak psikolojik destek alırsa ve kendi isterse kurtulacak..
Gece gece fikir alisverisi oluyor.Konu sahibi de burada ortalık kızıştırmak için mi yazıyor anlamadımatmış ortaya gitmiş falan herkes kendi kendine yazıyor birşeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?