Bak kuzum bütün gönderilerin sonunda noktalama işareti kullanır gibi "sinir oldum" yazıyorsun. Ya otur o sinir olduklarınla adam akıllı konuş her şeyi netleştir ya da sinir olmaya devam edeceksin. Kaynananın yürüyüşü konuşması bakışı bile sana batıyormuş, o zaman eş seçmeden önce kayınvalide secseydin. İki taraf için de yanlış seçim olmuş..Evet eşim anlatmaya çalışıyor anne baba gıcık tipler baba desen ayrı anne fena sinir oldum
Evet annesi tuhaf biri kınada kuaför kapalı eşimi zorla kuaföre soktu kuaför kızdı anlamamış gibi yapıyor orda gıcık oldum sonra sırayla oldum acaba ben mi abarttım diye sürekli düşündüm sizlere danışmak istedimGenelleme yapmasaydınız keşke.Bitlisliyim.Yengem 30 yıllık evli abimle .Annem bir gün bile habersiz kapısını çalmamıştır yengemin ama her yardım istediğinde yanında olmuştur.Sadece yengem değil ailenin bütün gelinleri için geçerli.Bitliste de gelinler çok kıymetlidir baş tacıdır asla bu tarz muameleler yapılmaz.Çevre illerde akrabalarımız var onlarda da bu şekilde.Görgüsüzlüğün doğusu batısı olmaz.Konu sahibinin eşinin ailesi cahil ve görgüsüz sadece.Doğulu olmalarıyla hiçbir alakası yok.
Uzaktaydık ailesi ile çok görüşmedim küçük görümcem ile daha yakındım o onlar gibi değil anlayışlı birisi kendi de disiplinli birisi o bile annesine kızıyoryani bu adamla evlenirken ailesinin böyle olacağını bilmemeniz imkansız.
Anladım canımKır gitsin Kürtler disli gelin sever. Her ne kadar eleştirseler de en çok en dişli geline kıymet verirler. Eşim ailesi Kürt
Kendileri de dominant bir yalıda oldukları için kibarlık sevmezler
Ben Kürt o bu diye değil zaten başkasına yazmışsınız ben sadece ben mi abarttım diye düşünüp yazdımSen
kaç doguluyla evlilik yaptın da bu kadar kesin çıkarımlar yapabiliyorsun sayın bölgesel - kültürel istatistik uzmanı? Bunun dogusu batısı yok. Gelini kaynanası hiç yok. Hayatta başka uğraşı olmayan insanlar birbirine galip gelip üstünlük sağlama savaşına girer.
Konuşuyoruz ama tınlamıyoruz gibi hareketleri varBak kuzum bütün gönderilerin sonunda noktalama işareti kullanır gibi "sinir oldum" yazıyorsun. Ya otur o sinir olduklarınla adam akıllı konuş her şeyi netleştir ya da sinir olmaya devam edeceksin. Kaynananın yürüyüşü konuşması bakışı bile sana batıyormuş, o zaman eş seçmeden önce kayınvalide secseydin. İki taraf için de yanlış seçim olmuş..
Yok kuzum sana yazmadım onu. Sadece bu tür insanları gazlayan tiplerden hoşlanmıyorum.Ben Kürt o bu diye değil zaten başkasına yazmışsınız ben sadece ben mi abarttım diye düşünüp yazdım
Evet insan insandır doğu batı bende öyle düşünmüyorumYok kuzum sana yazmadım onu. Sadece bu tür insanları gazlayan tiplerden hoşlanmıyorum.
Cahil bir kadın belli.Allah yardımcın olsun.Eşin sana destek olduğu sürece sorun yaşamazsın.Ama illaki sorun yaşayacaksın bu aileyle çünkü normal değiller.Evet annesi tuhaf biri kınada kuaför kapalı eşimi zorla kuaföre soktu kuaför kızdı anlamamış gibi yapıyor orda gıcık oldum sonra sırayla oldum acaba ben mi abarttım diye sürekli düşündüm sizlere danışmak istedim
Bazı arkadaşlar söylemiş zaten, çocuk konusunu ertelemekte fayda var sanki. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ablan olarak şunu söyleyeyim sakın kendini doldurma ve kimsenin doldurmasına izin verme kuzum.Konuşuyoruz ama tınlamıyoruz gibi hareketleri var
Evet küçük görümcem akıllı birisi eşim birdeCahil bir kadın belli.Allah yardımcın olsun.Eşin sana destek olduğu sürece sorun yaşamazsın.Ama illaki sorun yaşayacaksın bu aileyle çünkü normal değiller.
Asla tamam deme buna ama ya onlar ya ben de deme direkt. Öncelikle bunu istemediğini sebepleriyle beraber net şekilde anlat bu benim sınırlarımı ihlal etmek olur de ama ısrar olursa tabii ya onlar ya ben demek zorunda kalırsınAltlı üstlü ev almak istiyorum diyorlar ben oturmak istemiyorum esımle konuşacağım öyle olursa ya onlar ya ben diyeceğim seviyorum ama bunlara katlanmak zorunda değilim sağolsun annesi beni bu noktaya getirdi
Yok kuzenim bile kendini ezdirme sakın kaynanan fena salak ayağına yatan biri dediğinde kıza kızdım ben konuyu kapat diye zaman geçtikçe benim derdim eşimle yalnız bırakmıyorlar annesi çok darlıyor bizi akşam biz gitmiyoruz diyoru gelmiyoruz diye akşam zil çalıyor onlar anne baba bunaldım çok biraz ara verseler birde her geldiklerinde baskıcı konuşma en son ağır bişey derim diye korkuyorum çıldırdım resmenBazı arkadaşlar söylemiş zaten, çocuk konusunu ertelemekte fayda var sanki. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ablan olarak şunu söyleyeyim sakın kendini doldurma ve kimsenin doldurmasına izin verme kuzum.
Kaynanam bilmiyor yerini uyuz kadınYine de çok gard alma küsme. Lafını söyle çekil. Duracakları yeri bilsinler kâfi.
Eşim ile beraber anlatmaya çalışıyoruz kadın tınlamıyorEşinize değil direk kadına söyleyin.
Ayrıca yanımda lütfen anladığım dilden konuşun rahatsız oluyorum diye söyleyebilirsiniz.
Valla doğulular aile konularında biraz katılar sınırları yok eğer siz o sınırı koymazsanız çok başınız ağrır.
Söylüyorum iyilik yapmak istiyoruz demişler eşime ben oralı olmuyorum ama en son bu olur gibi bunaldım çokAsla tamam deme buna ama ya onlar ya ben de deme direkt. Öncelikle bunu istemediğini sebepleriyle beraber net şekilde anlat bu benim sınırlarımı ihlal etmek olur de ama ısrar olursa tabii ya onlar ya ben demek zorunda kalırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?