Ben haklı mıyım haksız mıyım arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz

Madem Türkçe anlıyor ama anlamamış gibi yapıyor sizde onun yanında eşinize "bu böyle devam ederse kötü olacak" tarzında bi şeyler diyin, mesaj verin..

Bende de kaynanamı evime davet ettiğim de benden habersiz birilerini
Anlamıyor diye bir şey yok eşiniz Keskin ve sert bir şekilde sınır koyacak. Diğer türlü bazı insanlar anlamıyor eşinizin tavrı çok net değil açıkça anne gelmeyin diyorum neyi anlamıyorsun biz yeni evliyiz zırt pırt babamı alıp gelip durma diyecek.

Çok iyi tanıyorum emin ol ben burda ayrım yapmıyorum batıda insanlar daha bireysel doğuda daha iç içe fark burda

Evet eşim yurt dışı yaşam şartları araştırıyor gizli tutuyor ailesi ile yaşamak istemiyor bugün konuştum farkındayım yurt dışı Norveç araştırıyordu hep bunun için yapıyormuş

Diyor azarlıyor bağırıyor eşim yarı Türkçe ile iyi siz bilirsiniz diyor suratını ekşitiyor ama yine yapıyor kadın

Dayanamadım bu konuya ,misliyle yaşadım anlatsam roman olur ,ben iki kış aynı evde yaşadım salaklığımdan tabi kendi düzenleri olunca, yazları köydelerdi ama kayınpeder düğün vs cenaze o bu bahaneyle ikide bir gelip haftalarca kalırdı, kayınvalidem bana şivesel kız kızım biz oradayız ama biriz baba oğul bir ne münasebet diyordum ,her lafında sen benim evime geldiğinde diye konuya giriyordu bir şey anlatacak olsa bir gün bir çemkirdim sen kimsinki ben senin evine geleyim kendi evime geldim dedim,18 senede kaç cinnet geçirdim bir bilseniz üstelik tek savaştım ,yanlarında nefes alsam yüz buluyorlardı sonunda sağlam bir cinnet ve her şeyi pat pat söyleye söyleye çirkef yaptılar beni daha korkar oldular şimdi sınır koydum beni aramasınlar diye oğlunu arıyorlar baya da uslandılar ayrı şehirdeyiz ama telefonda konuştuğumuz an ne pişirdin ne yediniz ne yaptınız çocuklardan tutun her şeyi didikleyip yönlendirmeye kalkıyorlar bu sebeple görüşmüyorum kavgaya da gerek kalmıyor, kayınpederim daha beter dikdatör ve takıntılı biri ama öyle böyle geri püskürttüm yani net sınırı 40 yaşımdan sonra daha da koyabildim, evliliğin içine ediyorlar tamamen kendilerini garantiye almak için yapıyorlar ama bir bilseler asıl böyle uzaklaşacağımızı, gelinleri kendine köle sanıyorlar mağara döneminden kalma insanlar maalesef.

Çok iyi tanıyorum emin ol ben burda ayrım yapmıyorum batıda insanlar daha bireysel doğuda daha iç içe fark burda
Ben yanlarında çok aşırı durmuyorum bilerek dün biraz oyalandım telefon aldım elime inşallah biraz böyle yap dedi eşim işe yarar inşallah yırt dışı gitmek istiyor eşim annesinden dolayı

Madem Türkçe anlıyor ama anlamamış gibi yapıyor sizde onun yanında eşinize "bu böyle devam ederse kötü olacak" tarzında bi şeyler diyin, mesaj verin..
Eşime dedim zaten dün de gezdik diye eşime bağırdı bende dedim bir gün önce karar verdik gezdik gezmemizde sakınca yok evliyiz sıkıldık arada gezmek istiyoruz çocuk değiliz ki bizi kaçırsınlar dedim

Tam Türkçe bilmiyordur öylede olabilir bazı kelimeleri yanlış yerde de kullanılır hayır yanlış anlamayın diye yazıyorum .Yani birşey der yanlış anlarsınız halbuki onu demek istememiştir .

Evet aynı vallahi kayınbabam da diktatör kadın da onun tetikçisi

Tam Türkçe bilmiyordur öylede olabilir bazı kelimeleri yanlış yerde de kullanılır hayır yanlış anlamayın diye yazıyorum .Yani birşey der yanlış anlarsınız halbuki onu demek istememiştir .
Oğlu na Kürtçe bağırıyor o da Kürtçe annesine kızıyor eşimde iki derede bir arada kaldı gibi ama kayınbabam giriyor konuya gayet net söylüyor sinir oluyorum siz ayrı değilsiniz bunu bilin aklından çıkarma ev ayrı sadece diyor

İyi tarafından bakalım sahiplenici sülale ne diyim valla bilemedim yani sınır çizmek yerine biraz benimsemek olsa sizi el üstüne koyarlar orası ayrı siz baya sinir olmuşsunuz onada birşey diyemiyorum öte taraftan esinizede üzüldüm anne baba atsan atilmaz bunada birşey diyemiyorum baba acaba sende kızımsin artık sana dokunan bizi bulur karşısında gibi bişey demek istiyor olabilirmi ay bilemedim valla ya .Gelinin yaninda oğluna bağırmak da olmaz gerçi valla bilemiyorum artık .Yurt dışına gitme planı olana kadar idare edin artık etmeye çalışın ne diyim eşinizin başka kardeşleri yokmu biraz onlardan destek alsanız anne baba kinusunda onlar nasıl

Haftada kaç gün geliyor bunlar size? Kocanda iş yok sen ağırlığını koy. Cat kapı geldiklerinde böyle haber vermeden geldiniz biz de şimdi cikiyorduk deyin almayın içeri. Alıştirirsaniz böyle gider. Türkçe bal gibi biliyordur o inanma.

Küçük görümcem var o benimle aynı fikirleri paylaşıyor

Biliyor konuşamıyorum diyor ama dün bilerek fazla ilgisiz davrandım hastalık bahane edip

Biliyor konuşamıyorum diyor ama dün bilerek fazla ilgisiz davrandım hastalık bahane edip
B.k konusamiyor yalanci kadın ya, bu devirde ecnebiler Türk dizisi izleyip Türkçe konuşuyor be. Inanma hiç, eşin sınır koyamıyor ona da çok güvenme. Her aradıklarında açmasın daha sonra açıp meşgulüz niye arıyorsunuz vs desin. Geldiklerinde de dediğim gibi cikiyorduk biz habersiz gelmeyin diyerek çıkın evden (markete bile olur amaç onları eve sokmamak). Yurtdışı işi hemen olmaz bunlarla uğraşman lazım daha.

Her gün

Ee onlar gelince kocan napiyo niye geri gondermiyo? Sen ayvayı yemişsin... Başka şehire tasinsan bunlar aylarca kalmaya gelir daha beter. Iş kocanda bitiyor o da hiç umut vermiyor

Niye haksız miyim diye konu açtın ki her gün evinize gelmeleri nasıl normal olabilir? Siz niye her akşam evdesiniz ciksaniza disari kizim

Ben bugün öyle yaptım hastayım diye gelmiyorum dedim eşim için o geliyorsa gelir ben çok hastayım dinlenmediğim için iyileşemedim dedim eşimde ısrarla çağrılınca gitti ne var demiş geri gelmiş biz yalnız kalmak istiyoruz demiş annesine kızmış tartışmış aşırı koruyucu olma kızı sıkma demiş işte yurt dışı diyor oda kurtulmak istiyor onlardan bana yıllardır istediğim bişey kurtulmak istiyorum iyi bir anım yok çocuk gibi davranıyorlar bunaldım dedi ve az önce annesi aradı açmıyor ısrarla arıyor bağırdı ne var hastayız diye anne az anlayışlı ol diye kızıyor babasına da iyileşemiyoruz dinlenmek istiyoruz diyor biraz anlayış dedi kapattı anlarlar inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…