Ay ne güzel dicem de bu sefer de gelip 3 ay kalırlarKocam o kadar bunaldı ki yurt dışına gitmeye karar verdi
kaç kardeşler niye size sarmış bunlarHaklısınız dün bornozlayım diyor kapı çalıyor telefon ediyorlar sabunla çıktım amacınız ne diyor babasına anne oradan diyor niye gelmedin yemek yemeye ben sinir oldum banyoya girdim çıktım biraz sert yaptım anne biz dünden haberleştik size de söyledik bunda ne benim ne eşimin suçu yok dedim kapıda bağrıyor komşu baktı bende apartman dairesi sizinde öyle gerçi diye dedim kadın korktu baktı dedim babası eviniz ayrı siz değil diyor eşim biz yakında çocuk olursa onlarla aile olup kişisel gelişimlerine yönelik sosyal olsunlar diye uğraşma planları yapıyoruz diyor bilmem ne hastayız diyor anneme bugün ve dün için yalnız kalalım hastayız hemde biraz bunaldık gezmek istiyoruz dışarıda yemek yiyelim dedik diyor bunda ne var baba arada yenir diyor her gün yemiyoruz diyor eşim çatıştılar eşim söylüyor net şekilde ama ikisi de algısı kapalı değil ama kapatıyorlar duymazdan geliyorlar yemek yemeye gitmememizin nedeni hijyene dikkat etmiyor kaynanam eşim çok uyardı midemiz bulanıyor dedi kıl çıkıyor yemekten hep spagetti yere düşürdü kırarken onları yerden alıp tencere koymuş unuttum koydum diyor kadın büyük görümcem biraz iyi niyetli çeviriyor onun dediklerini iyi kötü ne diyorsa eşimde saklamıyor ben eşime dedim yanlış anlama ama annen canımı sıktı dün sürekli arıyor geliyor biz yeni evliyiz diye bunaldığını söyledi farkındayım neden hep yurt dışı araştırdığımı anladın mı dedi kendi çocukları bile darlanıyor ona
Cevabını verin bu adam çok hadsiz terbiyesiz biri.Oğlu na Kürtçe bağırıyor o da Kürtçe annesine kızıyor eşimde iki derede bir arada kaldı gibi ama kayınbabam giriyor konuya gayet net söylüyor sinir oluyorum siz ayrı değilsiniz bunu bilin aklından çıkarma ev ayrı sadece diyor
Haklısınız bunaldım biraz yani gideriz geliriz ama bizim de yaşantımız var cahil birine söz geçirmek zor deveye Hendek atlatmak gibiElit mi? Elit adam elit yaşar, hayat kalitesine mahremiyetine yaşam biçimine önem verir, anasından babasından korktuğu için pısıp durmaz. Sizin anne babanız her gün evinize gelse yatak odanıza dalsa biz biriz artık dese kabul görür mü? Hiç boşuna eşim de istemiyor kızıyor ediyor demeyin. Kocanız tavşana kaç tazıya tut yapıyor. Annesiyle Kürtçe değil Türkçe konuşsun siz de duyun neler söylediğini. Acaba annesine de idare et şöyle böyle düzelir vs kıvırıyor mu sizin için? Kadın işine geleni anlayıp işine gelmeyince anlamıyor öyle mi? Sizi Türkçe annesini de Kürtçe eğliyor. Ne münasebet eviniz ayrı ama biz biriz. Sizin anne babanız aileniz yok mu, mal eşya gibi satın mı aldılar? O yaparım ederim dediğiniz resti bugün şimdi yapmanız gerek. Siz evde hasta yatıyorsunuz ama kocanız sizle ilgileneceğine baskıya gelemeyip gidip hesap veriyor. Bunu değiştiremeyip ülkeden kaçmayı bile düşünen eşinize karşı dikkatli olun. Gitme konusunda sizin de söz hakkınız olsun, sizin de aileniz ortamınız çevreniz var.
Sorundan kaçamazsın sorunu çözersin. Norveçe gidince kurtulacak mısınız, telefonları açmayacak mısınız? Meslekleriniz orada geçerli mi denkliği var mı, lisan biliyor musunuz? Öyleyse gidin tabi ama sırf cahil bir kadınla baş edemediğiniz için tası tarağı toplayıp memleketi terk etmek mantıklı mı? Kocam annesiyle baş edemiyor o yüzden biz de kaçıyoruz, şaka gibi. Kusura bakmayın gevşek adama fazla güveniyorsunuz. Anasına babasına dur diyemediği için şehri bırak ülkeden kaçacak kadar korkak. Biz evliyiz kendi ailemiz var, evimiz yolumuz yiyecek içeceğimiz ayrı, ister bütün gezer tozarım ister evimde otururum, arada bir aile ziyaretleri yaparız ama kimse evime zırt pırt gelemez, geleceksin diye emrivaki yapamaz, herkes bunu böyle kabul edecek ya da herkes kendi yoluna gidecek. Bu tavrı koymazsanız ama çok seviyorum derseniz o sevgi nefrete dönüşür. Bugün kayınvalideden nefret ediyorsunuz ama daha yeni evlisiniz, bir iki seneye kocanızdan da nefret edeceksiniz.
Ben zaten açıkça kırmadan söylüyorum algısı kapalı gibi davranıyor anlıyor ama salağa yatıyorYanlış anlamayın eskiler şey derki anasının göğsünden babasından himayesinden ayrılmayan adamla evlenilmez derdi. Ağırlığını koymalısın pısırık olma. Karı kocadan önce sen bir bireysin sınırlarının ihlal edilmesine müsade etme.
Allah korusun çıldırdım en son kovacağım gerçekten alttan alınmaya gelmiyor uyuz bişeyBu defa 5 ay yatiya gelir kadın
Şaka maka ama en son kovacağım böyle giderse geçen mutfaktan kibarca kovdum yardım ediyor güya su bardağı su içiyor yılanmış gibi suya koyup bulaşık matına koyuyor aldım elinden ben yapacağım anne sabunsuz bulaşık yıkanmaz dedim suratı düştüAy ne güzel dicem de bu sefer de gelip 3 ay kalırlar
Tek gelin benim üç kardeş iki kız bir oğlan geçen yanlarına düzgün gelmedim surat yaptım hastayım dedim eşime aldım telefonu elime biraz saygısız gibi durayım dedim bundan böyle artık o tarz yapayım dedim kaç kere eşimle işimiz olduğunu söylüyorum hala kadın bizde kalın gitmeyin geç oldu bilmem ne sinir oldum gıcık uyuz kadınAy ne güzel dicem de bu sefer de gelip 3 ay kalırlar
kaç kardeşler niye size sarmış bunlarbence sizde sınır yok ondan. Bak bakalım bazı eltilerin evine giremiyordur bile kv kp
Bizimkiler çekingen ya adam da görsen küçük bişey ama çenesi boyundan büyük gıcık oldum iyiceCevabını verin bu adam çok hadsiz terbiyesiz biri.
Yoo baba eşşek kadar olduk o yüzden evlendik eşim ve ben bir aileyiz sizde bunu aklınızdan çıkarmayın deyin.
Bence sizin ailenizde bunu vurgulasın sürekli çocuklara karışmamak yalnız bırakmak lazım diye.
Değişmezler, size kolay gelsin .Arkadaşlar selam şimdi 28 Temmuz nikahım oldu 30 Ağustos düğün neyse balayı gidip geldik 5 gün ama hala yeni evli sayılırız eşim ve ailesi izmirde bende Sakarya’dan geldim aslen Mardinli onlar şimdi şöyle bir sorun var arada yeni evli olarak yalnız kalmak vakit geçirmek istiyorum eşimle ama ısrarla kaynanam arıyor bu arada Türkçe fazla bilmiyor Kürtçe konuşuyor aslında normalde seviyordum onu ama biz gelmeyeceğiz bugün dediğinde eşime kızıyor ses tonu anlıyorum ama eşim kırılmayım diye sürekli Kürtler yüksek sesle konuşuyor ondan sana öyle geliyor diye ortamı yumuşatmak istiyor ama gelmiyoruz diyoruz akşama kaynanam kayınbabamla eve geliyor defalarca eşimle konuşuyorum oda söylüyor ona ama kaynanam niye böyle yapıyor anlamıyorum tamam bizi yalnız bırakmak istemiyor olabilir ama fazla ilgi insanı bir süre sonra sıkıyor birde yeni evliyiz dünde Avm de gezdik yemeğe çağırdılar gitmedik akşam eve geldik 5 dk geçmedi zil çaldı eşim duşa girdi üzerimi değişiyordum eşim yarı sabunlu çıktı kapıda bağırıyor eşime sinir oldum ben normalde inat biri değilim dışarda kendi ailem değil sonuçta kırılır diye üzülürüm ama ona karşı inat başladı herşeye karışıyor gibi hissediyorum eve internet bağlattım başvuru için Türk Telekom’dan geldiler Kürtçe bişeyler diyor eşime başvuru yapan adama dik dik bakıyor sonuna Türkçe olarak bana bakarak iyi sen bilirsin kızım dedi mutfağıma karışıyor ve bir gün sabah damladılar yatak odası topluyorum içeri dalıyor kırmamaya Özen gösteriyorum asla bağırmıyorum eşime söylüyorum annesi ile konuşsun diye yatak odası şeyine eşim de kızdı özel yer belki özel bişey var görmesini istemediğimiz ne diye kızdı kendi annesi ama bana arayı yapmaya çalışıyor ama annesine kızıyor belli oluyor ben ne yapacağımı bilmiyorum eşim ile birbirimizi çok seviyoruz ama güzel özel vakit geçiremiyoruz kayınbabam da sürekli evler ayrı ama siz bizden ayrı değilsiniz diyor herşeye karıştırıyor kaynanam çaresiz kaldım bunalım geçiriyorum içten resmen
Ozaman başka çözüm bulun gidebildiğiniz kadar uzaklaşın oralardan salak ayağına yattırmaYok güler yüzlü anlatıyoruz anlıyor gibi sonra bildiğini yapıyor salak ayağına yatıyor
Söyleme canım sen de uygulaBen zaten açıkça kırmadan söylüyorum algısı kapalı gibi davranıyor anlıyor ama salağa yatıyor
Kırmadan söylemeyeceksiniz, gerekiyorsa kıracaksınız niçin anlamıyorsunuz? Kocanıza sen mi kesin konuşursun durdurursun ben mi ağır konuşayım ağzıma geleni sayayım desenize? Habersiz izinsiz gelme gitme yok bundan sonra, sıkıysa deneyin bak nasıl kovuyorum diyeceksiniz ve kovacaksınız. Senin annen baban varsa benim de var sokaktan toplamadınız beni diyeceksiniz. Kusura bakmayın da karısını böyle huzursuz eden, anasına babasına ezdiren pısıp duran hatta ülkeden kaçmaya çalışan adama sevgiyi bırak saygı bile duyulmaz. Kadın oğlundan çekinmeyip yatak odasına dalma cesaretini bile bulabiliyor.Ben zaten açıkça kırmadan söylüyorum algısı kapalı gibi davranıyor anlıyor ama salağa yatıyor
Evet haklısın bazen büyükte olsa saygısız olmak gerekiyor sanırım herkes kibarlıktan anlamıyor çünküOna sustum buna kırılmasınlarla olmaz. Kendini ezdirip duruyorsun eşinin de bir şey çözdüğü yok. Kargo beklemiyosanız her kapıya atlamayın adam niye duştan çıkıyor bunun için.
Kürtçe mi konuşuyo, araya atlıycaksın pardooon türkçe konuşur musunuz ben varken, evinizde devam edersiniz diyceksin. Eve geliyosa kapıyı kıracak hali yok kapıda kala kala akıllarına gelir. Böyle devam edersen daha çoook kafanın üstünde tepinirler sınırsızca.
Sağol inş kurtulurumDeğişmezler, size kolay gelsin .
İnşallahOzaman başka çözüm bulun gidebildiğiniz kadar uzaklaşın oralardan salak ayağına yattırma
En sonunda o olacak tutacağım kollarından evimden çıkın çıkmazsalar polis çağırırm heralde artıkSöyleme canım sen de uygula
Kırmadan söylemeyeceksiniz, gerekiyorsa kıracaksınız niçin anlamıyorsunuz? Kocanıza sen mi kesin konuşursun durdurursun ben mi ağır konuşayım ağzıma geleni sayayım desenize? Habersiz izinsiz gelme gitme yok bundan sonra, sıkıysa deneyin bak nasıl kovuyorum diyeceksiniz ve kovacaksınız. Senin annen baban varsa benim de var sokaktan toplamadınız beni diyeceksiniz. Kusura bakmayın da karısını böyle huzursuz eden, anasına babasına ezdiren pısıp duran hatta ülkeden kaçmaya çalışan adama sevgiyi bırak saygı bile duyulmaz. Kadın oğlundan çekinmeyip yatak odasına dalma cesaretini bile bulabiliyor.
Cahil cühela tayfanın tek derdi tek uğraşı gelin olmuş. Salağa yatıyormuş, bunu oğluna güvenip yapıyor. Biliyor çünkü oğlunun bir şey yapamayacağını. Nasreddin Hoca gibi herkese sen de haklısın taktiği. Kocanız bu aileden çıkmış, bu anne baba büyütmüş, kusura bakmayın armut dibine düşmüş. Bu insanlar böyle gelmiş böyle gider, hayat sizin hayatınız. Kahır çekmeye eş ailesinin eziklemelerine katlanırım diyorsanız yaşayın bunlarla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?