Ben içinden çıkamıyorum ne oluyor anlayamıyorum

erkek arkadaşın çok inatçı bir insan belli ve bu da geçinilmesi en zor insan türüdür.belliki kendine göre kendi haklı ve senin dediklerine kulak verip değerlendireyim belki haklı olduğu bir taraf vardır diyemiyor.sırf sen onun görüşüne karşı çıktın diye tahammül edemeyip güya yüzükleri çıkararak seni cezalandırıyor.valla böyle bir insanla evlenince çok zorlanırsın.belliki sen duygusal bir insansın,niye beni anlamıyor diye kendi kendini yersin.bırak ne yaparsa yapsın,yüzüğü niye çıkardın diye sorgulama bile.sen de çıkar gitsin.kendisi bilir.sonradan arayı düzeltmeye yine kendi çalışır.ama sen iyice düşün böyle insanla geçinmek kolay değil.

erkek arkadaşın çok inatçı bir insan belli ve bu da geçinilmesi en zor insan türüdür.belliki kendine göre kendi haklı ve senin dediklerine kulak verip değerlendireyim belki haklı olduğu bir taraf vardır diyemiyor.sırf sen onun görüşüne karşı çıktın diye tahammül edemeyip güya yüzükleri çıkararak seni cezalandırıyor.valla böyle bir insanla evlenince çok zorlanırsın.belliki sen duygusal bir insansın,niye beni anlamıyor diye kendi kendini yersin.bırak ne yaparsa yapsın,yüzüğü niye çıkardın diye sorgulama bile.sen de çıkar gitsin.kendisi bilir.sonradan arayı düzeltmeye yine kendi çalışır.ama sen iyice düşün böyle insanla geçinmek kolay değil.

Evet geçinmek şimdi bile o kadar kolay değil biz ya çok uçtayız yada çok dipteyiz ortamız yok bu dahada zorlaştırıyor

Kaçan kovalanır derler...Sakın üstüne düşüpde ne niye demeyin biraz bekleyin sizi deniyor olabilir..Kendinden ödün veren taraf siz olmayın evliliklerde nasıl başlarsa öylede gidiyor biraz politik olun..Her şeye asla göz yaşıyla karşılık vermeyin dominant taraf az bile olsa siz olun..Blöf yapıyor olabilir mesajlarla üstüne gitmeyin siz bir o iki arasın inanın kaçan kovalanıyor..Siz aman duman lalam paşam dedikçe çok affedersiniz bir tarafları kalkıyor ben neymişim diye etrafda dolaşıyorlar tuzlu kahve o kadar komik ve saçma bir durumki bunun için birkez daha düşünecekse saygıyı sevgiyi anlama kapasitesi buysa buyursun düşünsün..Siz kendinizden emin bir durum sergileyin siz değil o noluyoruz derdine düşsün.....

Kahvenin tuzunun saçmalığına değinmeyeceğim adetler değişebilir ama bana son derece gereksiz geldi. Hele bu konu üstünde tartışmanız daha da saçma. Ama dikkatimi çeken şu ki blöf yapıyor olma ihtimali var. “yarın yüzüğü çıkaracağım “ demesi. Çıkar koy madem masaya…
Diğer olay da bahane ediyor olabilir. Uzun ilişkilerde heyecanı kaybetmemek mümkün değil. kahve olayını unut bakalım doğal sürece bırak derim. yüzüğü de çıkarıyorsa çıkarsın.. ne yapacak bakalım.

yorumları okumadım fakat şunu söyleyeyim.

siz 21 yaşındaysanız ve 6 yıla dayanan bir ilişkiniz varsa muhtemelen sevgilinizde akranınızdır.yanılıyor muyum?

21 yaşında ortalama bir erkeğin davranacağı gibi davranmış.

küçücük yaşta aslında çok kutsal olan ama zamansız ve anlamsız olan yüzük takmışsınız.

2. olaraksa 6 yıllık bir ilişki için fazla basit konular değil mi?

eğer bu ilk kez oluyorsa üzgünüm ama birşeyler değişiyor,özellikle sevgilinizde.

muhtemelen evlilikten çok korktu bir anda.

ki normalde...çok küçük yaşta yüzük takıp birbirinize ait olduğunuzu çok fazla empoze etmek onu korkutmuş.

eğer böyle tuhaf tavırları devam ederse bence ciddi ciddi ayrılmayı düşünün.

ama bu olay tekse,sizde kendinizi gösterin,çıkarın yüzüğünüzü ve kendi hayatınızı yaşayın,

ona bağlı olmadığınızı hem siz hissedin hemde hissettirin.

bunu hissedemediğiniz için bu raddeye gelmiş durum.

çekin biraz kendinizi,hayat sevgiliden,eşten ibaret değil.

uzun süreli ilişkilerin kaçınılmaz sorunları...saçma sapan şeylerde tartışmak!
tam evlencek zamana gelinir ama ortada evliliğe layık bi ilişki kalmamıştır,çok var böyle örnek..
inşallah hakkınızda hayırlısı olur,bi süre de böyle birbirinizi sıkmadan devam edebilirsiniz,özlersiniz,bişeyler düzelir,sevgiliniz kendine gelir belki...

yorumları okumadım fakat şunu söyleyeyim.

siz 21 yaşındaysanız ve 6 yıla dayanan bir ilişkiniz varsa muhtemelen sevgilinizde akranınızdır.yanılıyor muyum?

21 yaşında ortalama bir erkeğin davranacağı gibi davranmış.

küçücük yaşta aslında çok kutsal olan ama zamansız ve anlamsız olan yüzük takmışsınız.

2. olaraksa 6 yıllık bir ilişki için fazla basit konular değil mi?

eğer bu ilk kez oluyorsa üzgünüm ama birşeyler değişiyor,özellikle sevgilinizde.

muhtemelen evlilikten çok korktu bir anda.

ki normalde...çok küçük yaşta yüzük takıp birbirinize ait olduğunuzu çok fazla empoze etmek onu korkutmuş.

eğer böyle tuhaf tavırları devam ederse bence ciddi ciddi ayrılmayı düşünün.

ama bu olay tekse,sizde kendinizi gösterin,çıkarın yüzüğünüzü ve kendi hayatınızı yaşayın,

ona bağlı olmadığınızı hem siz hissedin hemde hissettirin.

bunu hissedemediğiniz için bu raddeye gelmiş durum.

çekin biraz kendinizi,hayat sevgiliden,eşten ibaret değil.

Erkek arkadaşım 24 yaşında ve sadece 2 yıldır yüzük takıyoruz yüzüğü o takmak istemişti.

Ben bu siteyi okuyan bazı bazı yorum yapan biriyim hiç düşünmemiştim içinden çıkamayacağım birşey olduğunu ve sizinle paylaşıp akıl alabileceğimi yardımınıza, vereceğiniz akıllara çok ihtiyacım var..
Ben 21 yaşında bir genç kızım çok ufak yaşta başladığım ve 6 yıldır devam ettirdiğim bir ilişkim var.Son 1 yıldır ise düşe kalka devam eden bir ilişki he bide kendi aramızda taktığımız yüzüklerimiz var ve benim içinden çıkamadığım da bu...
İsteme muhabbetinde ki tuzlu kahveden konu açıldı, ben içmem yapmam etmem ben orada yapacağımı yaparım yine de onu içmem diye tuttturdu.
Bende içmen önemli değil o kahvenin önüne gelmesi gerekir, sen dudağını değdirirsin içmez bırakırsın bu bir saygıdır gönlü hoş tutmaktır dedim eğer oradaki büyük insanların yanında onlara saygı gösterirsen saygı alırsın dedim.
Oda buna cevaben saygı gösterilmez alınır dedi bende saygı gösterilince saygı alınacağı kanaatindeyim.
Bana sen şimdi böyleysen biz seninle evlenemeyiz zaten dedi.
Daha sonra bunun üzerine bir sürü muhabbetler döndü tabi ilişki normal seyrinde devam ediyordu akşam buluşmak için yanına gittiğimde biz bu yüzükleri çıkaralım daha ortada bişey yok evlenirken takarız ben çıkaracağım ne diyorsun dedi dumur oldum kaldım hiç birşey diyemedim sen bilirsin diyiverdim tamam o zaman ben çıkaracağım bunu yarın dedi.
Anlayamıyorum ya kaç yıldır taktığı yüzük batmazken neden şimdi lütfen bişeyler söyleyin ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım içinden çıkamıyorum ???
ne kadar ters uyumsuz problemli sorun yaratan bi insan be ıyyyyyy uyuz oldum guzelım sen zaten bunla yapamazsın bu ne ? yarın bi gün ailene gıtmek ıstesen gel desen onada problem cıkarcak arkadas ortamına girsenız ordada bi problem yaratıcak pehhh çekilmez bu çekilmez allah bilır ikizler burcudur saniyede karar degiştigine göre

Genelde sana hak verilmiş ama ,
ben erkek arkadaşına hak verdim.

Tuzlu kahve mi kaldı?
Hadi kaldı diyelim, sizin dayatmanız kötü olmuş.
Onu da rahatsız eden şey bu dayatma sanırım...
Çünkü o çok medeni bir şekilde içemeyecegini söylemiş,
Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz...

Ve eminim o , bunu bütün olaylara genellemiştir,
acaba ilerde de her şeyde böyle dayatmacı yaklaşır mı diye...

Bence yüzük çıkarma olayı da sizi kendinize getirmek için yapılan bir tavır...

Son düzenleme:
Sıkılmıstır belkı de ,
Arkadaslarının doldurusuna gelıyor olabılır
Eğer cevresınde daldan dala konan tarzda tıpler varsa onlara ozenmıs de olabılır

Tuzlu kahve ne zamandan beri büyüklere saygı göstergesi oldu ki? Gençlerin kendi aralarında yaptığı bir oyundur o illa gerçekleşmesi gereken bir adet ya da aile büyüklerine saygı göstergesi değildir çok mantıksız bunun üzerinde iddalaşmanız. Yüzük takma çıkarma konularına hiç girmeyeceğim gereksiz buluyorum çünkü ortada ciddi birşeyler yokken biz birbirimize aidiz isim koyalım yüzük takalım muhabbetlerini. Çok erken alınan böyle kararların tak-çıkar oyunak haline gelmesi çok normal.

Bence zamana bırakın. Sevgililiğin ve bekarlığın tadını çıkartın. Kendinizi illa onunla evliliğe şartlamayın. Neler değişebiliyor insanların hayatında bir günde yine de hayata devam ediyorlar. Ama genelde erken yaşta uzun süreli ilişki yaşayan kadınlar kendilerini tamamen toplumdan soyutlayıp yalnızca birisinin nişanlısı, sevgilisi olma rolüne kaptırıyorlar, üstüne karşı taraftan da bunu bekliyorlar. Sonunda ortaya ya ani bir ayrılık sonrası bütün arkadaş çevresini sosyal hayatını yitirip sudan çıkmış balığa dönen, ya da uzun flörtün ardından evlenip zaten bir ömür boyu alması gerekecek olan sorumlulukla gençliğini harcadığını farkedip hayal kırıklığına uğrayan insanlar kalıyor.

Tuzlu kahve mi kaldı?

Ek olarak ,
şimdi yorumların tamamını okudum da
burda bir pozitif ayrımcılık sezdim.

Nasıl ki bizlere dayatılan şeylere karşı çıkıyorsak,
erkekler de öyle.

Bu dayatmacı yapınızdan vazgeçin bence :)

Tuzlu kahve mi kaldı?

Bunu bana söylemişti sen şimdi böyleysen sonrasında işimiz var diye
Abartılı bir tavır değil mi yüzük çıkarmak

Bunu bana söylemişti sen şimdi böyleysen sonrasında işimiz var diye
Abartılı bir tavır değil mi yüzük çıkarmak

Evet ama sen kendini onun yerine koy.

Ben erkek arkadaşın gibiyim, onu kendime benzettim,
ve çok iyi anladım aslında :)
Dayatmaya gelemiyor, çünkü kendisi dayatmacı degil.

Dayatma karşısında da hemen bir savunma mekanızması geliştiriyor.
Bu da karşısındaki kişinin hatasını anlaması için yapılan abartılı bir davranış olarak gün yüzüne çıkıyor.

Şimdi seni gözlemleyecek,
eger ki bu dayatmacı tutumun devam ederse kaçılnılmaz son yakın demektir...

Son düzenleme:

Tuzlu kahve mi kaldı?

canmcım ben bu konuda sana katılmıyorum..tuzlu kahve bir gelenektir,işin espirisidir..zaten bir yudum alınıp bıraklır..o güzel anı böyle inatlaşmak yerine ne olacak canım bir yudum içiveririm diyebilirdi..devlet meselesi haline getirmeye gerek var mı?bir genç kız hayatında kaç kez bu istekte bulunabilir ki.bence abartan karşı taraf..hadi diyelim bu geleneği gereksiz buldu,sırf bu inatlaşma için yüzüğü çıkarmak da ayrı bir çocukluk zaten..bu şekilde ders verilmez bence.

canm benim bayramlarda koç hediye etme gelenekleri bile yaşatılmaya çalışılırken tuzlu kahvenin lafı mı olur? damat bey daha ne geleneklerle karşılaşacağını bilse o kahveyi bir dikişte içerdi :)

canmcım ben bu konuda sana katılmıyorum..tuzlu kahve bir gelenektir,işin espirisidir..zaten bir yudum alınıp bıraklır..o güzel anı böyle inatlaşmak yerine ne olacak canım bir yudum içiveririm diyebilirdi..devlet meselesi haline getirmeye gerek var mı?bir genç kız hayatında kaç kez bu istekte bulunabilir ki.bence abartan karşı taraf..hadi diyelim bu geleneği gereksiz buldu,sırf bu inatlaşma için yüzüğü çıkarmak da ayrı bir çocukluk zaten..bu şekilde ders verilmez bence.

canm benim bayramlarda koç hediye etme gelenekleri bile yaşatılmaya çalışılırken tuzlu kahvenin lafı mı olur? damat bey daha ne geleneklerle karşılaşacağını bilse o kahveyi bir dikişte içerdi :)

Canım olaya farklı açılardan bakıyoruz :)

Olay zaten tuzlu kahve olayı ya da genelenekler degil,
olay konu sahibinin bunu erkek arkadaşına söyleme biçimi,
üslubu....

Erkek arkadaşı buna takmış bence,
ve dediğim gibi bu tavrı bütün olaylara genellemiştir...
konu sahibi de öyle dediğini yazmış zaten...

Ya ben heyecandan tuzlu kahve yapmayı unutmuştum:)))
Ama tuz değil, karabiberde koysam eşim içerdi:nazar:

Bunlar esprili gelenekler, tatlı hatıralar olarak kalıyor anılarda ama
bunun için tartışma konusu haline gelebileceği hiç aklıma gelmezdi.

Sizin canınızmı sıkılıyor, vaktiniz mi bol canım.
Böyle şeyler için ilişki yıpratılır mı.
Konuşmaya bile gerek yok. Yapar getirisin ister içsin, ister içmesin.

Canım olaya farklı açılardan bakıyoruz :)

Olay zaten tuzlu kahve olayı ya da genelenekler degil,
olay konu sahibinin bunu erkek arkadaşına söyleme biçimi,
üslubu....

Erkek arkadaşı buna takmış bence,
ve dediğim gibi bu tavrı bütün olaylara genellemiştir...
konu sahibi de öyle dediğini yazmış zaten...

ben konu sahibinin erkek arkadaşının senin kadar derin düşünüp de bu yüzden tavır yaptığını sanmıyorum.o gelenek saçma gelmiş ona.keşke erkekler o kadar derin düşünebilse :)).ikisi de sert üsluba sahip aslında,birbirlerinden aşağı kalır yanları yok ki..o yüzden zaten bu hale gelmiş olay.

kahveden çıkmış ama yüzükle bitmiş..

canım, daha yaşın çok küçük ve ilişkin çok ufak yaşta başlamış. yaşın büyüdükçe bazı şeyleri daha net görüp anlayacaksın ve belki de bu işin olmayacağını da... bence sen hiç dumur falan olma, direk ayrıl. bence aranızda takılan yüzüğün de bi manası yok, bizler de geçtik bu yollardan ama mazide kaldı hepsi, herkes farklı farklı yolunu seçti. sen hiç üzülme...

Back
X