Ovv, yapma. Ozaman gidip ailesini sarsasım geldi.
İnsanın üstüne öyle baskı yaparsan "ya başaramazsam, en iyisi çalışmayım da 410dan yüksek alamadığımda bahanem olsun -zaten çok çalışamamıştım- derim en azından" gibi bi'düşünce yerleşiyo.
Ya da tam tersi kocaman bi'hırs geliyo, sınav zamanı da eller titriyo.
Benim annem de böyleydi 90 alırsın neden 100 değil, anne sınav çok zordu bi'kişi yüksek almış derdim neden o sen değilsin derdiOyüzden taktirsiz geçirmediğim okul dönemimde bi'dönem hiç bi'şey alamadım diye eve gitmek istememiş saatlerce ağlamıştım çok şükür anlamıştı ogün.
Bence tüm bunları at kafandan düşükte alsan ailen seni daha az sevmeyecek ya da tam tersi. Sadece başarılı olman evlatları olduğun için onların da egosunu okşayacak.
Sen ne yaparsan kendi geleceğine yapacaksın, aile, el en fazla bir der iki der diyeceği lafı.
işte sırf bu yüzden bütün eğitim hayatım sınıf ortalaması hakkında söylediğim yalanlarla doludursülale eğitimci hem de sayısal alanda.. ee bende tiksinirim fizikten, kimyadan..o yüzden "baba valla herkes 40 aldım bir ben 60 aldım" allah affetsin ne diyeyim
konu sahibi, bak ne güzel fikir vermişler sana, kendini yerden yere vurma artık.. önemli olan azim, gerisi hayatın sana ne getireceği ile ilgili.. kasma kendini depresyona girecek kadar
işte sırf bu yüzden bütün eğitim hayatım sınıf ortalaması hakkında söylediğim yalanlarla doludursülale eğitimci hem de sayısal alanda.. ee bende tiksinirim fizikten, kimyadan..o yüzden "baba valla herkes 40 aldım bir ben 60 aldım" allah affetsin ne diyeyim
konu sahibi, bak ne güzel fikir vermişler sana, kendini yerden yere vurma artık.. önemli olan azim, gerisi hayatın sana ne getireceği ile ilgili.. kasma kendini depresyona girecek kadar
Seni yalanci seni :)) Bende 80 alip aglayanlardandim. Ne olacak bu halimiz.
Ben de sözelciyim hemşire olma hayaline karşılık dedem tarafından okutulmayan annecim hayalini benim üstümde yaşamak istedi ama suratsızlığımdan anlayan müdür puanım iyi olmasına rağmen kaydımı yapmadı. Bi'de kendi reglisini bile görünce bayılacak gibi olan kızlarına bi'araba laf ettiler, hastane gibi kokan okuldan çıkınca öğüren bana. Nitekim gazeteci oldum pişman mıyım aslaAnnem bu puan kıyaslamayı üniversitede bıraktı ki -anne hoca taktı demek favorimdir.
Zaten konu sahibi arkadaşım kendi hayalini kovalarsa daha iştahla çalışacak. Çünkü hedeflediğin koltuğa kurulmanın hazzı hiç bi'şeyde yok
hehehekız arkadaşım da böyle benim, hiç çalışmadım der, sınava girer 95 alır, sonra da "hocaam o 5 puan neden gitti" der cinnet sebebisiniz
Aileni haberdar et. Bu durumda oldugunu bilsinler. Hic bir sinav sagligindan onemli degil ama ben yine de denersen plan yaparsan ve buna uyarsan en az 400 puan alacagina inaniyorum. 400 puan az deme. En az 400 , belki daha fazla alirsin. Sandigindan cok daha fazla sey biliyorsun bence.
Konu sahibi neden 'hayır sen öyle biri değilsin' (benzeri) denilen yorumları dikkate alıp asıl senin birşeyleri idrak etmen için söylenenleri gözardı ediyorsun? Farkında mısın bu yorum sahibi sana bir büyüğün gibi nasihat veriyor ne güzel. Ben kendi ablamı gördüm o da benim gücüm bittiğinde biraz sert ama gerçekçi yaklaşıp kendime gelmemi sağlardı keşke çevremizde hep böyle insanlar olsa.
Lütfen sen de başka açıdan bakmaya çalış biraz aklı başında insan öyle yapar hem hayatın çok başındasın dur daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?