- 26 Ağustos 2017
- 3.517
- 10.084
- 208
- Konu Sahibi curlyprensess
-
Anladım, sonradan gelenler genelde dışlanıyor maalesef. Ama diğer okullarınızda da hiç arkadaşlık olmadıysa bir uzmana danışın belki bir rahatsızlığınız vardır ?İlk sene başka bir unideydim ikinci dönem pandemi oldu sene bitti uni degistirdim o sene de pandemiydi 3.sinifta gittim ilk kez tanışmaya çalıştım kahve ısmarlama teklif ettim hep reddedildim yurtta da tek kişilik odada kaldım hijyen açısından ilk 2 kişilik odada kalıyordum oda arkadaşım çok kirliydi bu sebeple tek kişilik odaya geçtim
Benim gibi sonradan gelenlerde vardı onlar gayet arkadaş buldu herkesle arkadaş oldu sorun bendeAnladım, sonradan gelenler genelde dışlanıyor maalesef. Ama diğer okullarınızda da hiç arkadaşlık olmadıysa bir uzmana danışın belki bir rahatsızlığınız vardır ?
Rica ederim.Teşekkür ederim uygulayacağım
Kahve teklifi abes kaçıyordur. Yanınızda sohbet edenlere dahil olabilirsin. Yine aynı şekilde yemekhaneye vb beraber gidebilirdiniz. Kimse zaten siz de onlara dahil olduğunuzda durup dururken sizi kovacak değil. Memnun kalmazlarsa zaten belli ederler. O zaman bir daha onlarla gitmezsin. Böyle deneye deneye sizden hoşlanan bir gruba girebilirsiniz. Ünide topluluklar oluyordu onlara katılabilirdin.Benim gibi sonradan gelenlerde vardı onlar gayet arkadaş buldu herkesle arkadaş oldu sorun bende
Patavatsız olabilirmisiniz yanii gözleriyle sus isareti yaptıklarına göre nerde ne konuşacağını mi bilmiyorsunuzHerkese merhabalar foruma yeni üye oldum ve yıllardır beni çok üzen bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben 26 yaşındayım üniversiteden yeni mezun oldum fizyoterapistim .Konuma gelecek olursam benim bir kişiliğim karakterim yok nerede nasıl davranmalı ne konuşmalı bilmiyorum bu yaşıma kadar da çok çektim insanlardan okul hayatım hep zorbalıklarla geçti hiç arkadaşım yok üniversitede hocam bile benim için toplum tarafından dışlanmış diyordu düşünün Instagramda her öğrencisini takip ediyor beni etmiyor birtek siniftada hiç arkadaşım yoktu kimse arkadaş olmak istemiyor itici buluyorlar iyi niyetli ve temiz kalpliyim kimseye kötülük yapmam ama yıllardır çok üzülüyorum bir karakterimin olmamasina yasadiklarima mesela bugün ablam ve eniştem gelmişti annem ve ablam gözleriyle sus işareti yapıyordu sürekli . Açıkçası bıktım artık kendimden hep gözlemledim insanları çoğunun kendine saygı duyuran karakterleri var benim ise yok ortaokulda lisede bana onca hakaret ederdiler sadece susardim .Az önce annemde dedi bol keseden atıyorsun çok üzüldüm ben insanlarla nasıl yaşanır bilmiyorum.İçimi dökmek istedim size çok kötüyüm çünkü hiç arkadaşım yok 1 tane bile .
Benim anladığım kadarıyla ailen de pek destek olmuyor sana, kendi fikirlerini söylemen toplum içinde kendini ifade etmen konusunda. Lisede zorbalık gördüğünde ailenden destek alamadın mı? Psikolog değilim tabi ki ayrıntı bilmeden psikolog bile yorum yapamaz ancak ben ailenle alakalı olduğunu düşündüm. Yapman gereken ilk şey psikolojik destek almak. Kendini tanımana, sosyal ortamın olması için neler yapman gerektiğini anlamana yardımcı olacaktır.Evet evet lisede erkeklerin hedefiydim egolarını üzerimde tatmin ediyordular unide zorbalık değil dışlanma yaşadım
Demek ki bazı davranışların iticiBilmiyorum tam nedenini ama kimse arkadaş olmak istemiyor toplum tarafından dışlanmış yapayalnız biriyim
Üzülmeyin siz kendinizi kapatmayın ne yazıkki suan toplumda yılışık yalancı ve samimiyetsiz insanlar değer görüyor ama siz dogrulugunuzdan ödün vermeyin sıra hocanız olacak o gereksize gelincede bence takip etmemesi sizi onure etmeli bir öğretici deil çünkü olur arkadaşınız mutlaka kafa dengi birini bulursunuzHerkese merhabalar foruma yeni üye oldum ve yıllardır beni çok üzen bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben 26 yaşındayım üniversiteden yeni mezun oldum fizyoterapistim .Konuma gelecek olursam benim bir kişiliğim karakterim yok nerede nasıl davranmalı ne konuşmalı bilmiyorum bu yaşıma kadar da çok çektim insanlardan okul hayatım hep zorbalıklarla geçti hiç arkadaşım yok üniversitede hocam bile benim için toplum tarafından dışlanmış diyordu düşünün Instagramda her öğrencisini takip ediyor beni etmiyor birtek siniftada hiç arkadaşım yoktu kimse arkadaş olmak istemiyor itici buluyorlar iyi niyetli ve temiz kalpliyim kimseye kötülük yapmam ama yıllardır çok üzülüyorum bir karakterimin olmamasina yasadiklarima mesela bugün ablam ve eniştem gelmişti annem ve ablam gözleriyle sus işareti yapıyordu sürekli . Açıkçası bıktım artık kendimden hep gözlemledim insanları çoğunun kendine saygı duyuran karakterleri var benim ise yok ortaokulda lisede bana onca hakaret ederdiler sadece susardim .Az önce annemde dedi bol keseden atıyorsun çok üzüldüm ben insanlarla nasıl yaşanır bilmiyorum.İçimi dökmek istedim size çok kötüyüm çünkü hiç arkadaşım yok 1 tane bile .
Çok teşekkür ederim mutlaka uygulayacagimDemek ki bazı davranışların itici
Sohbet konusunda şöyle bir egzersiz yapabilirsin; sadece tek bir gün ağzından çıkan her bir kelimeye dikkat et bakalım.
Ağzını sadece yapıcı ve pozitif cümleler için aç
Dedikodu, laf sokma, yaralayıcı, dangalakça tek bir cümlen olmasın
Bakalım yapabilecek misin
Hangi zamanlarda kendini tutmakta zorlandın bi analiz et
Sonuçları ben de merak ediyorum
Çok tşk ederimÜzülmeyin siz kendinizi kapatmayın ne yazıkki suan toplumda yılışık yalancı ve samimiyetsiz insanlar değer görüyor ama siz dogrulugunuzdan ödün vermeyin sıra hocanız olacak o gereksize gelincede bence takip etmemesi sizi onure etmeli bir öğretici deil çünkü olur arkadaşınız mutlaka kafa dengi birini bulursunuz
Çok teşekkür ederim güzel önerileriniz için hepsini uygulayacağımBen sizi anladim aslinda kisiliksiz degilsiniz sadece sosyal becerileriniz zayif
Bu da geliştirilebilir bir durum diye düşünüyorum topluma karistikca, insanlarla iletisim kurdukca yanlışlarinizi farkedip duzeltebilirsiniz
Üniversitede insanlarla iletisimim iyi olsa da ortak etkinliklerden dislanirdim bazi hocalar da öğrenci secerdi kimiyle kanka olup onlara yuksek notlar veren hocalar da vardi. Neyse sonuc olarak simdilerde kendini gösteren, girisken insanlari sosyal medyadan takip ediyorlar.
Siz ne yapabilirsinize gelirsek öncelikle aileniz de sizin kendiniz olmaniza izin vermiyor
Kendi yasitlarinizin oldugu ortamlara girin, duygusal zeka nasıl arttirilir kendimi nasıl geliştiririm tarzi bir suru video var youtubeda
Onlari izleyin, ufak ufak denemeler yapin mesela bir kitap.kulubune katılın ya da baska sevdiginiz bir hobiniz varsa o alanda topluluklara katilin
Keske üniversite okurken de katilsaymissiniz inanilmaz katkisi oluyor ben bir hafta edebiyat kulubune katilmistim baska hafta baska birine :)
Girisken olmak gerekiyor
Özgüveniniz de gelisir o zaman size kotu davranan ya da hakaret eden biri oldugunda cevap verebilirsiniz
Yani once videolar izleyin sonra harekete gecin bunu aile dışında eyleme dökün zamanla siz degistikce ailenize olan tavriniz da degisecek onlar da sizi oldugunuz gibi kabullenmek durumunda kalacaklar
Evet öyle eşek kadar dayak yedim lise 2 ye kadar abim yüzüme tukuruyordu sürekliBenim anladığım kadarıyla ailen de pek destek olmuyor sana, kendi fikirlerini söylemen toplum içinde kendini ifade etmen konusunda. Lisede zorbalık gördüğünde ailenden destek alamadın mı? Psikolog değilim tabi ki ayrıntı bilmeden psikolog bile yorum yapamaz ancak ben ailenle alakalı olduğunu düşündüm. Yapman gereken ilk şey psikolojik destek almak. Kendini tanımana, sosyal ortamın olması için neler yapman gerektiğini anlamana yardımcı olacaktır.
Hayır hep gozlemlerim mesela bu benimle arkadaş olmaz asla diyeSizin öz farkındalığınız çok düşük bence. Kişilik özelliğinizi, insanları ne ittiğini hiç bilmiyorsunuz, kendinizi ve insanları gözlemleme yeteneğiniz hiç yok. Sosyal ve duygusal zekanız düşük olabilir. Bir ortamdaki sosyal kodları anlayabiliyor musunuz mesela? Kim kimle neden arkadaş, insanlar arasında neler oluyor, diğer insanların karakteri nasıl? Bir ortama girince bunları çözebiliyor musunuz?
Öyle bi gözlem değil bu. Siz sadece kendinizi ezmeye odaklanmışsınız. İnsanların ne düşündüğü ya da sizinle arkadaş olup olmayacağı değil, genel olarak nelerden hoşlanırlar, nelerden bahsederler, onların konuştukları ilgimi çekiyor mu ya da söylediğim hangi şeyler insanlarda nasıl bir tepkiye yol açıyor gibi şeyler. Bazı insanlar vardır mesela çok mantıklı konuşuyorum sanır ya da çok iyi niyetli şeyler söylediğini düşünerek söyler ama insanlarda o etkiyi göstermez, yüzünde belli olur karşındakinin. Bu şekilde bir gözlemHayır hep gozlemlerim mesela bu benimle arkadaş olmaz asla diye
Evet bu şekilde hiç gozlemlemedim arkadaşla ne konuşulur ne yapılır aradaki mesafe nasıl ayarlanır hiç bilmemÖyle bi gözlem değil bu. Siz sadece kendinizi ezmeye odaklanmışsınız. İnsanların ne düşündüğü ya da sizinle arkadaş olup olmayacağı değil, genel olarak nelerden hoşlanırlar, nelerden bahsederler, onların konuştukları ilgimi çekiyor mu ya da söylediğim hangi şeyler insanlarda nasıl bir tepkiye yol açıyor gibi şeyler. Bazı insanlar vardır mesela çok mantıklı konuşuyorum sanır ya da çok iyi niyetli şeyler söylediğini düşünerek söyler ama insanlarda o etkiyi göstermez, yüzünde belli olur karşındakinin. Bu şekilde bir gözlem
O zaman ise okumayla başlayın.. bol bol kitap okuyun haber okuyun makale arastirma yazilari..gözlemleyin insanları..gündemi takip edin haberdar olun.ilgi alanınız olan konularda kendinizi geliştirin araştırma yapın.hersey hakkında konuşacak gerçek ve düzgün fikirleriniz olsun..ve insanlara takılı kalmayın.siz kendinizi yetiştirdiğiniz de arayış içinde olmayacaksınız onlar sizin peşinizden koşacak..Evet bu şekilde hiç gozlemlemedim arkadaşla ne konuşulur ne yapılır aradaki mesafe nasıl ayarlanır hiç bilmem
Çok teşekkür ederim hangi tür kitaplardan başlamalıyım?O zaman ise okumayla başlayın.. bol bol kitap okuyun haber okuyun makale arastirma yazilari..gözlemleyin insanları..gündemi takip edin haberdar olun.ilgi alanınız olan konularda kendinizi geliştirin araştırma yapın.hersey hakkında konuşacak gerçek ve düzgün fikirleriniz olsun..ve insanlara takılı kalmayın.siz kendinizi yetiştirdiğiniz de arayış içinde olmayacaksınız onlar sizin peşinizden koşacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?