ben işteyken oğluna kahvaltıya gelen kaynana..

Evi sadece size ait sanıyorsunuz galiba. Eşinizin ailesinin giriş çıkışlarına bile karıştığınıza göre.. O ev sadece size değil eşinize de ait, ve sizin olup olmamanız farketmez istediği zaman akrabalarını ağırlayabilir. Arkadaşlarını da ağırlayabilir. Düşünceniz bencilce geldi bana..

O evin sahibi sadece sizmisiniz? Neden gelemiyorlarmış ? Ne kadar saçma ve bencilce bir düşünce yani..Alt tarafı bir kaç tabak,bardak çıkartıcaklar nekadar abartmışsınız ya sanki parti vericekler evde de sizin tanımadığınız insanları çağıracaklar..Lütfen bu kadar bencil olmayın..Aynı şeyi eşiniz size yapsa ne hissederdiniz ? O kadın eşinizin annesi onu doğurup, büyütüp,bugünlere getiren insan..Ne olmuş oğluyla oturmuş bir kahvaltı etmiş çokmu,evinimi yıkacaklar sanki yada eşyalarını mı kirletecekler ne yani bu korku bu kadar?Her zaman gelinlerden tarafayımdır ben ama görüyorum ki gelinlerde az değil hani..Birazcık saygılı olun ya..Evleniyorsunuz adamla ondan sonra bir sahiplenme sanki kendiniz doğurmuş gibi aman anası gelmesin,aman kardeşi gelmesin yok efendim çağırmasın ,yok efendim aramasın bu ne böyle ya..Yok yani öyle bir dünya kusura bakmayın..Herkesin ailesi var,sevdikleri var ve onlarla zaman geçirmek hakları..Ha size kötülük etmiş olur yada olmaz onu bilemeyiz varsada böyle durum siz konuşmazsınız olur biter..Ama eve gelip oğlunu görme hakkını siz elinden alamazsınız..Eşinizide bu şekilde üzmeyin..Bu kafayla devam ederseniz emin olun siz zararlı çıkarsınız..Bukadar küçük birşeyi sorun ediyorsunuz ya, yarın öbür gün kayınvalideniz size gercekten kötü birşey yaparsa ve siz bunu eşinize söylerseniz, eşiniz aman sen herseyden kavga çıkartıyorsun der ve sizi takmaz..Yani bukdar ufak seylere takarsanız kafayı ciddi problem oldugu zaman siz haklı bile olsanız haksız duruma düşersiniz..O yüzden yapmayın böyle..

Konu sahibi haklı.
Kendi açımdan bakarak ben de asla istemem ben yok iken eve eşimin ailesi,kendi ailem ya da eşimin arkadaşlarının gelmesini.
Tabii ki ev her ikisinin de evi ama ev içinden asıl sorumlu olan kadındır.
Kadın yoksa kim olursa olsun bulunmamalı erkek kafa yapıs malum.
Bir arkadaş yazmış babamın arabasının anahtarını nasıl ki eşime veremezsem aynı şey... doğru ...
Ailesi konu sahibesini hiç çağırmamış bunda da art niyet var.
Oğlunu çok görmek istiyorsa evinde yapar kahvaltısını ya da dışarıda.
Evin hanımı yok iken onun yokluğunda gelmenin hiçbir mantığı olamaz...
Kadının ailesi gelir evet ama ev içinden sorumlu olan kadındır ve misafiri ağırlamasını bilen de o dur...
Konu sahibesine ters düşen yorum yapanlar ya kaynanalığını düşünerek ya da yaşam tarzları bu kişilerin düşünce yapısıyla uyuştuğu için normal geliyor...
ya da sanki gelinleri okuyacakmış edasın da olan görümcelerin yorumlarıdır.
Hayır efendim evin hanımı olmadan evde misafir ağırlanmaz orası bekar evi değil erkeğin.
Kadın zaten çalışıyor madem böyle bir buluşma yapacaksınız gelininiz de (hatta kızınız) da olsun bu iyi niyettir.
Haklısın kastamonu77

Konu sahibine ters düşen yorum yapanlar şu yada bu yüzden böyle yazıyor nedir ya? Ne hakla böyle bir genelleme yapabiliyorsunuz siz? Burda konu sahibiyle aynı fikirde olmayan kişiler,olan kişiler için bu yada şu sebepten böyle yorumlar yapıyorlar dedi mi? Yorumlarınıza dikkat edin! O zaman konu sahibiyle aynı fikirde olanlara bizde diyelim ki; Konu sahibiyle ayni fikirde olanlar ya bencil insanlardır yada eşine ve ailesine saygısı yoktur!! Hoş mu sizce? Lütfen kendi fikirlerinizi yazarken başka görüşte olan insanlara saygısızlık etmeyin!

Son düzenleme:
Sürekli olan bir şey değilse olablir. Bide kahvaltı sonuçta 2-3 saat oturup giderler heralde. Ben en çok ben evde yokken evde kalınmasını istemezdim..

ben ailemi ziyaret icin sehir disina cikmak zorunda kaldigimda kayinvalidem bize gelmis,1 hafta ana ogul bizde kalmislardi.hic de sorun etmedim,hatta sevindim esim yanliz kalmicak diye,eve geldigimde heryer piril pirildi,dondurucumu da yemeklerle doldurup gitmis sagolsun..bi oglum var,eger gelinim ilerde beni eve kahvaltiya o evde yok diye kabul etmezse kahrolurum.ne kadar emekle buyutuyoruz evlatlarimizi.gozumun nuru benim oglum.inanin esinizde annesi icin cok ozel.

Valla ben de bozulurdum ama asla gelmeyin demezdim. Hem boyle bir bulusmayi ben yokke yapmalarindan dolayi dislandigimi düşünürdüm hem de ben yokken evde es ailesi değil kendi ailemin bile olmasini istemem. Madem görüşülecek senin de evde oldugum bi zaman gelelim kizim demesini isterim kayinvalidemin. Ben evde yoksam da sevgili oğlunu kahvaltiya evine cagirabilir pekala

Anneniz babanız sizi yıllarca türlü emeklerle büyütüyor, hayatta en çok size değer veriyor ve siz siz yokken evinize girmelerine izin vermiyorsunuz? Yazık ailenize. Ya şu 3+1 evlerinizde ne sakliyorsunuz bu kadar kıymetli . Yoksa buldumculuk mu ?

7 kat yabancıyı ağırlarsınız eşinizin canları ağır gelir size .Araba anahtarı bilmem ne.Ne alakas var allahaşkına .Araba erkeğin ev kadının mı?Garip bir hiyerarşi kurmuşsunuz. Ev de araba da her şey de karı koca eşit hak sahibidir.İnsanlar evin düzenini bozmadıktan sonra neden gelemezlermiş.

Konu sahibine ters düşen yorum yapanlarda yani bizlerde o düşünce yapısında insanlarmışız baksana..Kendisi acaba ne düşünce yapısında çok merak ediyorum..Ana babaya hürmetsizlik dogru düşünce yapısı olmuş herhalde öyle zannediyorlar!

Bizde de bir tane insanlık düşmanı vardı.Kendi ailesini eve doldurur bizim telefonlarımıza bakmaz.Çocuk olunca bir müddet şerefsizliği tutar çocuğu göstermez adam çocuğu bize getirir. Hayatı zindan etti kocasına.Adam evine gitmez oldu.Kurtulduk en sonunda.Sanki her dakika beraber olalım vırç vırç birbirimizden çıkmayalım diyen var. Kalsın şimdi vicdanı ile başbaşa.(Konu sahibi sizi tanımıyorum kusura bakmayın sizinle alakalı değil)Sinirlerim zıpladı gece gece bayanlar.

ev kadının tabi.Temizlik ve yemek yapmak bu hakkı veriyor .Adamın katkısı yok.Karısı olmadan kimseyi ağırlayamaz adam.Duyan da erkeklerle evde içki alemi yapıyor zanneder.

Bayanlar ana babaya hürmet konusunu düşünürken, gelini de o kahvaltıda görmek adına
onun izin gününü seçmeyen bir kv var ortada bunu hesaba katmıyorsunuz.

Şahsen mutfak, tabak, çanak umrumda olmaz.
Dünya malına değer vermem.
Ev mi batar, düzen mi bozulur. Hiçççç düşünmem.
Kıymetli oğulcuklarını da yorar temizlerim.
Tek başıma deli dana gibi koşturmam.

Bunlar sorun değil.

Benim izin günümü seçmemeleri bana olan sevgilerini açığa vuruyor bu kadar net!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…