- 5 Aralık 2013
- 8.080
- 7.070
- 198
- Konu Sahibi kastamonu777
-
İnsanları anlamak zor gerçekten de. Sizin gibileri anlamıyorum gerçekten. Sanki sizi aldatıyor. Evine yabancı bir kadın çağırıyor sanki. Annesinin gelmesi gayet normal. Annesi gelmeyecekte kim gelecek yahu ????kızlar ...
eşim vardiyalı çalışıyo ben işteyim kayınvalidem ve görümcem aramış eşimi özledik filan.. yarın sana kahvaltıya gelcez demişler..
ya bu normal mi? evin hanımı evde yok ..
bide sinir olurum ben yokken mutfagıma girilmesine..
eşime gelmesinler ben yokken dedim, annem kardeşlerim istedikleri zaman gelirler diyo..
Aslında gelinin izin gününe plan yapmayarak saygı gösteriyorlar. İzin gününü onlarla olmak isteyecek gelin; arayıp durumu düzeltebilirdi. Yani pazar günü sizdeyiz ya da bizdesiniz denilse tavır nasıl olurdu? Sanki oda istenmezdi.Bayanlar ana babaya hürmet konusunu düşünürken, gelini de o kahvaltıda görmek adına
onun izin gününü seçmeyen bir kv var ortada bunu hesaba katmıyorsunuz.
Şahsen mutfak, tabak, çanak umrumda olmaz.
Dünya malına değer vermem.
Ev mi batar, düzen mi bozulur. Hiçççç düşünmem.
Kıymetli oğulcuklarını da yorar temizlerim.
Tek başıma deli dana gibi koşturmam.
Bunlar sorun değil.
Benim izin günümü seçmemeleri bana olan sevgilerini açığa vuruyor bu kadar net!
Konu sahibi haklı.
Kendi açımdan bakarak ben de asla istemem ben yok iken eve eşimin ailesi,kendi ailem ya da eşimin arkadaşlarının gelmesini.
Tabii ki ev her ikisinin de evi ama ev içinden asıl sorumlu olan kadındır.
Kadın yoksa kim olursa olsun bulunmamalı erkek kafa yapıs malum.
Bir arkadaş yazmış babamın arabasının anahtarını nasıl ki eşime veremezsem aynı şey... doğru ...
Ailesi konu sahibesini hiç çağırmamış bunda da art niyet var.
Oğlunu çok görmek istiyorsa evinde yapar kahvaltısını ya da dışarıda.
Evin hanımı yok iken onun yokluğunda gelmenin hiçbir mantığı olamaz...
Kadının ailesi gelir evet ama ev içinden sorumlu olan kadındır ve misafiri ağırlamasını bilen de o dur...
Konu sahibesine ters düşen yorum yapanlar ya kaynanalığını düşünerek ya da yaşam tarzları bu kişilerin düşünce yapısıyla uyuştuğu için normal geliyor...
ya da sanki gelinleri okuyacakmış edasın da olan görümcelerin yorumlarıdır.
Hayır efendim evin hanımı olmadan evde misafir ağırlanmaz orası bekar evi değil erkeğin.
Kadın zaten çalışıyor madem böyle bir buluşma yapacaksınız gelininiz de (hatta kızınız) da olsun bu iyi niyettir.
Haklısın kastamonu77
aslında konu sahibi de yazmış,pazar gelmedikleri iyi diye ama yorumları gördükçe konu sahibi kendini daha da gazlamış maalesefAklınızdaki erkek kafa yapısı nedir ?
Ne evmiş hakikaten ya , girilmesi suç. Müze mi orası ? Kadın o evin müdürü mü ?
Misafiri ağırlamasını kadın bilirmiş , kime göre ?neye göre ?Misafir değil gelecek insanlar ; biri annesi biri kardeşi. Aramızda kalsın erkekler de eğer isterlerse yemek yapıyor , ev işlerine yardım ediyor.
Erkek vardiyalı çalışıyor , sabah 9 akşam 6 değil ya malum ,insanlar bu vardiya sistemi içinde sadece evlatlarını , kardeşlerini gelinlerini rahatsız etmeden görmeye geliyorlar.
Konu sahibesi sadece pazarları evde oluyormuş. Kayınvalide hadi kalkın gelin dese " bir pazarım var onda da kayınvalidem rahat bırakmıyor ,kocamla vakit geçiremiyorum ; el insaf a dostlar" diye konu açardı muhtemelen.
Ben kadınım yapamam , ben kadınım evim benim kalem , ben kadınım bla bla diye sürüp giden ve bir şekilde erkeğe psikolojik şiddet uygulayan sonra da ben ona saçımı süpürge ettim ama ama diyen kadın zihniyetinin son bulmasını diliyorum.
siz bekarsınız herhalde bır kayınvalidenız olduğunda umarım bu konuyu hatırlarsınız konu sahıbınin kaygısını ozman anlarsınızAklınızdaki erkek kafa yapısı nedir ?
Ne evmiş hakikaten ya , girilmesi suç. Müze mi orası ? Kadın o evin müdürü mü ?
Misafiri ağırlamasını kadın bilirmiş , kime göre ?neye göre ?Misafir değil gelecek insanlar ; biri annesi biri kardeşi. Aramızda kalsın erkekler de eğer isterlerse yemek yapıyor , ev işlerine yardım ediyor.
Erkek vardiyalı çalışıyor , sabah 9 akşam 6 değil ya malum ,insanlar bu vardiya sistemi içinde sadece evlatlarını , kardeşlerini gelinlerini rahatsız etmeden görmeye geliyorlar.
Konu sahibesi sadece pazarları evde oluyormuş. Kayınvalide hadi kalkın gelin dese " bir pazarım var onda da kayınvalidem rahat bırakmıyor ,kocamla vakit geçiremiyorum ; el insaf a dostlar" diye konu açardı muhtemelen.
Ben kadınım yapamam , ben kadınım evim benim kalem , ben kadınım bla bla diye sürüp giden ve bir şekilde erkeğe psikolojik şiddet uygulayan sonra da ben ona saçımı süpürge ettim ama ama diyen kadın zihniyetinin son bulmasını diliyorum.
aslında konu sahibi de yazmış,pazar gelmedikleri iyi diye ama yorumları gördükçe konu sahibi kendini daha da gazlamış maalesef
güzel fikir,kazene duyurmalı.:)Evet Egemcim , fark ettim. Zaten o yüzden yeniden yazma ihtiyacı hissettim açıkçası. Zaman bu kadar ileri giderken düşünceler nasıl bu kadar geri gider aklım almıyor
Her kayınvalide konusunda konuyu dahi okuyup anlamadan , canın çıksın kaynana noktasına getirmesek,
Eş, sevgili konularında güvenme , erkek değil mi hepsi aynıdiye peşin hükümler vermeden önce sağ duyulu davransak ne güzel olurdu
En iyisiKazen , bdv derlemelerinden erkeklere öğütler isimli bir kitap yazsın. Nasıl ki forumdan biz kadınlar fikir ediniyorsak erkekler de kadın bakış açılarını açıp açıp okusunlar , baş ucu kitabı yapsınlar.
siz bekarsınız herhalde bır kayınvalidenız olduğunda umarım bu konuyu hatırlarsınız konu sahıbınin kaygısını ozman anlarsınız
güzel fikir,kazene duyurmalı.:)
siz bekarsınız herhalde bır kayınvalidenız olduğunda umarım bu konuyu hatırlarsınız konu sahıbınin kaygısını ozman anlarsınız
kvdesını tanıyordur herhalde bu durum hoşuna gıtmediğine göre konu sahıbının demekki rahatsız olduğu bı durum var kendısı evde yokken gelinmesını istemıyor ayrıca sizcede mantıklı olan annesının oğlunu çağırması değilmiEvet bekarım. Ancak ıssız kuş uçmaz kervan geçmez diyarlarda yaşamıyorum , merak etmeyin. Objektif davranırım yorumlarımda.
Vardiyalı da çalıştım , o durumu da anlarım. Kayınvalide dediğiniz düşman değil eşinizin annesi. Karşınızdaki kişileri tanımadan , önyargısız değerlendirmeyi deneyin , belki de sizi şaşırtacak kadar iyi insanlardır.
ben şununla bununla kavga edeyım dıye bu şekilde karşıçıkmadım bekarken yüzgöz olmadan anlıyamıyor ınsan ne istıyorlar bu kvdelerden dıye düşünüyor ama evlenın öyle şeyler yaşıyorkı ınsan hayatta tanıdığın en kötü insan bıle olabılıyorlar demek istediğim buydu nekarlık konusunda damdan düşenin halini damdan düşen anlar misali bende kvdem ben evde yokken evımde olmasını istemıyorum çünkü öncesıne dayanan yalnış dvranışları oldu konu sahıbınınde olabılır yada olacağından korkuyordurBekarların evlilik hakkında fikirleri olamaz, olsa da yanlış olur gibi bir algıya nereden kapıldınız?
Evliyim ve Z zxshermine in yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum. Konu sahibinin kaygısını da malesef anlayamıyorum. Kaygı duyulacak bir olay yok ortada.
Her şey karşılıklıdır. Kayınvalideniz dğildir sadece hatalı olan.ben şununla bununla kavga edeyım dıye bu şekilde karşıçıkmadım bekarken yüzgöz olmadan anlıyamıyor ınsan ne istıyorlar bu kvdelerden dıye düşünüyor ama evlenın öyle şeyler yaşıyorkı ınsan hayatta tanıdığın en kötü insan bıle olabılıyorlar demek istediğim buydu nekarlık konusunda damdan düşenin halini damdan düşen anlar misali bende kvdem ben evde yokken evımde olmasını istemıyorum çünkü öncesıne dayanan yalnış dvranışları oldu konu sahıbınınde olabılır yada olacağından korkuyordur
Bekarsan objektif, önyargısız yorum yapamazsın. Hele iyi niyetli, pozitif hiiç düşünemezsin. İlle tü kaka demen lazım. Hemen bekarsın diye kapak yorum gelir. Kimileri bekar bir kişinin kendine zıt yorum yapmasını, haksız çıkabilmeyi kaldıramaz. Bekarsın deyince direkt haklı çıktıklarını sanıp tatmin olurlar. Bir kaç sayfa önce bana da bu tür yorum geldi, alaya aldım artık. :). Çok saçma. Şu "bekarsın" savunmasını aşmalı bazı insanlar. Her konuda tutmuyor çünkü.Bekarların evlilik hakkında fikirleri olamaz, olsa da yanlış olur gibi bir algıya nereden kapıldınız?
Evliyim ve Z zxshermine in yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum. Konu sahibinin kaygısını da malesef anlayamıyorum. Kaygı duyulacak bir olay yok ortada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?