ben işteyken oğluna kahvaltıya gelen kaynana..

Gayet normal , bence abartmissin biraz ..
Nasil esin yokken senin ailen gelebiliyorsa , sen yokkende onun ailesi gelebilir ..

İnsanları anlamak zor gerçekten de. Sizin gibileri anlamıyorum gerçekten. Sanki sizi aldatıyor. Evine yabancı bir kadın çağırıyor sanki. Annesinin gelmesi gayet normal. Annesi gelmeyecekte kim gelecek yahu ????
Benim yengemde sizin gibi. Ben görümceyim. Ve abimle dışarı da ya da abimin evinde rahatça görüşemiyorum. Ben kardeşiyim tabi görüşücem en doğal hakkım. Evlenince o imzayı attı diye eşler birer tapulu mal değildir. Eşinizin en doğal hakkı ailesiyle görüşmek. Kahvaltıya çağırmak. Bunu kabul edin. Başka biri de size aynısını yapsa ne hissedersiniz.biraz mantıklı düşünün.

Kendinize sorun çıkaracak yer arıyorsunuz. Eşiniz kahvaltıya yabancı bir kadın çağırıyor ya. Daha ne istiyorsunuz.

Aslında gelinin izin gününe plan yapmayarak saygı gösteriyorlar. İzin gününü onlarla olmak isteyecek gelin; arayıp durumu düzeltebilirdi. Yani pazar günü sizdeyiz ya da bizdesiniz denilse tavır nasıl olurdu? Sanki oda istenmezdi.
,

Çok abartmışsınız..Annesi sonuçta.olabilir oğlunu özlemiştir.siz yoksanız da eşinizle beraber hazırlayıp yaparlar kahvaltılarını..sizin anneniz olsaydı kendi anneniz için de bunu düşünür müydünüz.

izin gününde yapmamasının nedeni de belki haftada 1 gün izni var..işi gücü vardır yada yormayım diye düşünmüştür?

annesi oğlunu kahvltıya çağırsa daha doğru olur bir erkek nekadar ne hazırlıycakkı tabı oğlum sen dur deyip orda burda ne var karıştırılack etraf .oğlum senı özledık öyle bı uğrıycaz daha doğru olurdu ayrıca senın ailenın glmesı aynı şey değil çünkü evi kadın düzenler bi yerde bı düzensizlik varsa annen senı uyarır ama kayınvalide eleştirir ne bilim zamnında evım çok karıştırıldığından bana masum gelmedi bu kahvaltı

Aklınızdaki erkek kafa yapısı nedir ?
Ne evmiş hakikaten ya , girilmesi suç . Müze mi orası ? Kadın o evin müdürü mü ?
Misafiri ağırlamasını kadın bilirmiş , kime göre ?neye göre ?Misafir değil gelecek insanlar ; biri annesi biri kardeşi. Aramızda kalsın erkekler de eğer isterlerse yemek yapıyor , ev işlerine yardım ediyor.

Erkek vardiyalı çalışıyor , sabah 9 akşam 6 değil ya malum ,insanlar bu vardiya sistemi içinde sadece evlatlarını , kardeşlerini gelinlerini rahatsız etmeden görmeye geliyorlar.

Konu sahibesi sadece pazarları evde oluyormuş. Kayınvalide hadi kalkın gelin dese " bir pazarım var onda da kayınvalidem rahat bırakmıyor ,kocamla vakit geçiremiyorum ; el insaf a dostlar " diye konu açardı muhtemelen.

Ben kadınım yapamam , ben kadınım evim benim kalem , ben kadınım bla bla diye sürüp giden ve bir şekilde erkeğe psikolojik şiddet uygulayan sonra da ben ona saçımı süpürge ettim ama ama diyen kadın zihniyetinin son bulmasını diliyorum.

aslında konu sahibi de yazmış,pazar gelmedikleri iyi diye ama yorumları gördükçe konu sahibi kendini daha da gazlamış maalesef

siz bekarsınız herhalde bır kayınvalidenız olduğunda umarım bu konuyu hatırlarsınız konu sahıbınin kaygısını ozman anlarsınız

aslında konu sahibi de yazmış,pazar gelmedikleri iyi diye ama yorumları gördükçe konu sahibi kendini daha da gazlamış maalesef

Evet Egemcim , fark ettim. Zaten o yüzden yeniden yazma ihtiyacı hissettim açıkçası. Zaman bu kadar ileri giderken düşünceler nasıl bu kadar geri gider aklım almıyor
Her kayınvalide konusunda konuyu dahi okuyup anlamadan , canın çıksın kaynana noktasına getirmesek ,
Eş, sevgili konularında güvenme , erkek değil mi hepsi aynı diye peşin hükümler vermeden önce sağ duyulu davransak ne güzel olurdu

En iyisi Kazen , bdv derlemelerinden erkeklere öğütler isimli bir kitap yazsın. Nasıl ki forumdan biz kadınlar fikir ediniyorsak erkekler de kadın bakış açılarını açıp açıp okusunlar , baş ucu kitabı yapsınlar.

güzel fikir,kazene duyurmalı.:)

siz bekarsınız herhalde bır kayınvalidenız olduğunda umarım bu konuyu hatırlarsınız konu sahıbınin kaygısını ozman anlarsınız

Evet bekarım. Ancak ıssız kuş uçmaz kervan geçmez diyarlarda yaşamıyorum , merak etmeyin. Objektif davranırım yorumlarımda.

Vardiyalı da çalıştım , o durumu da anlarım. Kayınvalide dediğiniz düşman değil eşinizin annesi. Karşınızdaki kişileri tanımadan , önyargısız değerlendirmeyi deneyin , belki de sizi şaşırtacak kadar iyi insanlardır.

Benim esim annem kardeslerim benim tarafimdan kim gelirse gelsin laf eder o olmadan gelwmezler ne kaldi benle yalniz kalmalari ama ben ona ragmen onun annesi gelir benim evimi kendi evi gibi kullanir dolabima girer curuyenleri secer bi ton laf eder insan darlansa bile esine bunu yansitmamali bence ben ne kadar sinirleniyorsam o bana ailem icin gelmiycekler dediginde bende ona desem sinirlenir evim temiz olsun kusur bulabilice birsey olmasin bencede istedigi gibi gelip istedigini yapabilir ev temiz olduktan sonra ben yokkende gelebilir hic sıkınti yapmam onu onlarda omurlerince oglum evlense evine gitsem diye hayal kurmustur sonucta onlarida anlamak lazim

Bekarların evlilik hakkında fikirleri olamaz, olsa da yanlış olur gibi bir algıya nereden kapıldınız?
Evliyim ve Z zxshermine in yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum. Konu sahibinin kaygısını da malesef anlayamıyorum. Kaygı duyulacak bir olay yok ortada.

kvdesını tanıyordur herhalde bu durum hoşuna gıtmediğine göre konu sahıbının demekki rahatsız olduğu bı durum var kendısı evde yokken gelinmesını istemıyor ayrıca sizcede mantıklı olan annesının oğlunu çağırması değilmi

ben şununla bununla kavga edeyım dıye bu şekilde karşıçıkmadım bekarken yüzgöz olmadan anlıyamıyor ınsan ne istıyorlar bu kvdelerden dıye düşünüyor ama evlenın öyle şeyler yaşıyorkı ınsan hayatta tanıdığın en kötü insan bıle olabılıyorlar demek istediğim buydu nekarlık konusunda damdan düşenin halini damdan düşen anlar misali bende kvdem ben evde yokken evımde olmasını istemıyorum çünkü öncesıne dayanan yalnış dvranışları oldu konu sahıbınınde olabılır yada olacağından korkuyordur

Her şey karşılıklıdır. Kayınvalideniz dğildir sadece hatalı olan.
Eğer kayınvalideniz siz yokken evinize oğlunu görmeye gelemeyecekse sizin annenizin de eşiniz yokken gelmemesi gerekir öyle değil mi? Bunun ev kadının alanıdır, erkek ailesiyle kadın ailesi bir değildir gibi bir istisnası olamaz. Sizin de aileniz gelmiyorsa evinize amenna, hak verebilirim.
Yaşadıklarınıza dayanarak konu sahibine tavsiyeler veriyorsunuz ama benim konudan anladığım kadarıyla konu sahibinin kayınvalidesiyle bir derdi yok. Sadece nesilden nesile aktarılan "evin hanımı yokken kimse gitmemeli" mitine takılıp kalmış. Bu durumda onu sakinleştirmek mi mantıklı yoksa yangına körükle gitmek mi?

Bekarsan objektif, önyargısız yorum yapamazsın. Hele iyi niyetli, pozitif hiiç düşünemezsin. İlle tü kaka demen lazım. Hemen bekarsın diye kapak yorum gelir. Kimileri bekar bir kişinin kendine zıt yorum yapmasını, haksız çıkabilmeyi kaldıramaz. Bekarsın deyince direkt haklı çıktıklarını sanıp tatmin olurlar. Bir kaç sayfa önce bana da bu tür yorum geldi, alaya aldım artık. :). Çok saçma. Şu "bekarsın" savunmasını aşmalı bazı insanlar. Her konuda tutmuyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…