ben işteyken oğluna kahvaltıya gelen kaynana..

ona güvenıp anahtar bırakmammı hata görümcemi ve kızkardeşini alıp evımde müze gibi gezinmelerimi ben kendı yaşadıklarımdan yola çıkarak iyi niyet göremedim konu sahıbının kvdesıyle derdı olmasa böyle bı konuda olmazdı dıye düşüüyorum ıyı geçinen bı gelin bunu sorun etmezdı diye düşünüyorum yoksa tabıkı körükçülüğe karşıyım

Bu konuda bekar olsam da aynı şeyi düşünürdüm eminim.
Bekar olunca düşğnme yeteneği, empati yapma gibi kavramlar olmuyor sanki insanlarda. Kaynana derdini çekmeyen bilmez ama şekerim. Siz de öğrenirsiniz evlenince

ya arkadaşlar gerçekten anlamıyorum sankı bekarsın sen dıye hakaret ettım kendımden yola çıkarak söyledim benım bekarken kayınvalideye bakış açım başkaydı şimdi çok başka

öyle mi dersiniz kızlar..
bende çok çabuk parlayıp sonra pişman oluyorum..
kızdım biraz söylendim.. bi hafta sürer şimdi bu..

katiee , yukarıda konu sahibesinin ilk 2 mesajı mevcut. Ben okuduğumda kayın validesinin gelmesinden rahatsızlık duyan bir kadından ziyade toplumdan yansıyan görüşler nedeniyle bu durumun normal olup olmadığını soran bir kadın görüyorum. İkinci mesajında olumsuz bir durum açıklaması var mı sizce ?

"mantıklı olan annesının oğlunu çağırması değilmi" Bu daha ziyade alışılagelmiş olan durum aslında.

Oğulla annenin konuşmasını duyduk mu ? Biliyor muyuz ? Belki kadın : "oğlum kalk yarın bize gel" dedi , vardiya sonrası o yorgunlukla oğul : "siz gelin ben hiç çıkmayayım şimdi " dedi. Olamaz mı ?

Oğul , annesini davet edemez mi ? Oğulun kendi evinde annesine ve kız kardeşine kahvaltı hazırlaması kötü mü yanlış mı ?

bu akşamki şanslı benım zannedersem neyse aynı şeyleri daha fazla tekrarlamak istemıyorum ben düşünceemi belirttim

Egem , gencecik kadınsın , yorumunu okuyanları yanlış yönlendirme ; oğullarında 20 lerin başındaydı sanırım , aday adayı demelisin bence kendine
yok tam kaynana olma yaşımdayım.oğlum da askerde 24 yaşında

ben size katılıyorum.konu sahibi arkadaşın rahatsız olduğu bişey var demekki.benim teyzemin oğlunun eşide çalışıyor,evde olmuyor kız,kuzenimde annesine düşkün ama teyzem gelini yokken gitmez ayıp olur kıza sen gel der oğlunu çağırır.

beni de kaynana adayı olduğum için kaale almıyorlar.boşver biz yazalım işine gelen faydalansın.
Bekarların yorumu çeyrek yorum, evlilerinki 1 tama eşit, kayınvalidelerinki 3 yorum yerine geçiyor forumumuzda egem... Malum kayınvalidelere pek rastlayamıyoruz buralarda.

Bence endişeleriniz yersiz. Özlemişler neticede. Ayrıca eşiniz vardiyalı çalışıyormuş. Orası sizin eviniz ama oğullarının da evi.

bu akşamki şanslı benım zannedersem neyse aynı şeyleri daha fazla tekrarlamak istemıyorum ben düşünceemi belirttim

Arkadaşlar , katiee özelden yazdı , kırmak istemediğini belirtti. Her ne kadar şu anda biz genel durum değerlendirmesi yapıyor olsak da kendisinin de kırılmasını istemem.

Vay terbiyesiz demek siz yokken gelmek istiyor he. Hemen ilk iş arayın saatin ikiyi geçtiğine falan da aldırmayın hemen arayın. Oğlunuzun tapusu artık bende diyin evin tapusu da bende diyin sabah ilk iş kahvaltılıkları da tapuma alacağım deyin. Ohhh kafanız rahat olsun.

bazen hoslanmadigmiz durumlar olabilir veya adlandiramadigmiz bir nedenden oturu de istemeyebiliriz , bence sevmek kadar kisisel birsey, ancak dunya bizim etrafimizda donmuyor...

Hayat bizim isteklerimizden ibaret degil,
ustelik bu konuda soz konusu olan ortak bir yasam alani.

Esimizin istedikleri ne olacak?
Kime oncelik taninacak?

Ya her konuda esit davranir, annemiz geldiginde o isteyken mizirdanmasini hakli buluruz,
ya da her istemedigmiz seyi oyle kuralmis gibi soylememeyi ogreniriz...

Ben evli değilim ve kayınvalide sebebiyle evliliği bitmiş bir kişiyim ama yorumum konu sahibesinin ayıp ettiği yönünde kusura bakmayın...

Sen yokken o eve gelebilirler çünkü o ev onların oğlunun ve kardeşinin evi. Adam çok doğru demiş istedikleri zaman gelebilirler diyerek. Kocanız eve kadın atacakmış gibi tepki vermenize gerek yok.

Alışırlar filan ne kadar ayıp sözler ya ! Çok büyük sorunlar olmadığı sürece aile ilişkileri sıkı olmalıdır zaten. Bir annenin oğlunun evine girmesi için evin hanımına gereksinimi yok. Çünkü 2 sokak ötedeki komşusuna altın gününe gitmiyor ki.

El insaf bu kadarda dışlamayalım büyüklerimizi. Birgün kayınvalide olduğunuzda gelininiz ya da damadınız aynı tepkiyi verse ne hissedeceğinizi düşünün. Sabah kalkın en azından çayı demleyin; eşinize annesi ve kızkardeşine selamlarınızı iletmesini söyleyin hatta bir dahaki sefer benim uygun bir vardiyamda birlikte kahvaltı edelim söyle deyin ve işinize öyle gidin .

Ne değerliymiş evleriniz. Aile kavramını bilmeyen kezbanlar yorum yapmış gene( banlanacaz gene ama olsun)
Kadın oğluyla vakit geçirmek istiyor , oğlunu görmek istiyor olabilir . Eviniz dağıtsalar kap kacağınızı kırsalar ne olur. Temizlersiniz, yenilerini alırsınız. Ne kadar hoş görüş yoksunusunuz. Paylaşımdan uzaksınız.
Kayınvalidenizle aranız bozuk olsada aynı şeyler geçerli. Bırakın dedikodunuzu yapsın , beğenmesin ev düzeninizi ne olur ki? Hiç önemli değil . Bu onun doğru veya sizin yanlış oldığunu göstermez.
Boşverin böyle saçma şeyleri. Poğaça yapın kahvaltı da afiyetle yesinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…