ben işteyken oğluna kahvaltıya gelen kaynana..

ben miğdesi ufak bir insanımdır şu hayatta tiksenmediğim insan annem, kardeşim,eşim, 3 halam ve1 kuzenimdir onun dışındaki herkes den tiksinirim,,, böyle mutfağıma girildiğinde benim titizliğim gösterilmesin gıcık olurum,,,, hatta geçenlerde yengem geldi,,, böyle gıcık oldum tabi bir şey söylemiyor insan,, yemeği servis tabağına koymuşum orada şar çeşmeyi açıyor ee tabi su sıçrıyor yemeğe,,, ıhhhh yemedim sofrada , sonrada çöpe attım,,, böyle ellerinde yüzükler varken yemek yapıyor,,, ayy birde teyzem böyle yemeğin tadına bakar gerisini koyar,,, kendi insanıma tahammülüm yok ,, eşimin annesi kardeşi gelse uyuz olurum herhalde(onlarda temiz gelmiyor bana, tiksiniyorum onlardan da ki 10 defa oturmuşumdur sofralarına görümcelerim ve kv dahil) ,,, ama lakin ,,,, burası sadece benim evim değil, eşiminde evi,, bizim evimiz, kardeşine annesine gelmesin diyemeyiz hatta ve hatta yorum bile yapamayoz,, tek diyeceğimiz şey, bir şey hazırlayım mı diye sormak yada eşinizi alışverişe göndermek,,,
geçinmek istiyorsak biraz üç maymunu oynacağız,, görmemezlikden geleceğiz,,, yapılabilicek bir şey yok,,,, gelicekler,

ben olsam prezervatiflerden balonlar yapardım, yatak odasını onlarla süslerdim,,,,
ha ha ha ,,,,
böylesine öylesi,,,,
ya hatta böyle kelepçe falan koyardım yatağa,,
cidden böyle egzantrik iç çamasırları,,, ,ayyy çok komik olurda yaaa

Biraz okudum yorumları da ayyy içim şişti resmen..Valla o kaynanaya acıdım yazık kadına..Kadının bir kahvaltısı olay oldu, bu saatten sonra kadının boğazına dizilir o kahvaltı.Bu kadarda abartılmaz ki yaa.Çocuğum yok oğlum olsun isterdim büyük söylemiyim istemiyorum artık çünkü böyle düşünen gelinlere fena kaynanalık yaparımmmm

Not: Kayınpederden yana sıkıntılı, daha yeni evli gelinim.

Evim temiz ve derli topluysa sorun etmem. Sadece dağınıklığıma kimsenin şahit olmasını istemem. Büyütülecek bişey yok; düzenli temizlik yapılan bir evse, akşam iki saatte toparlayıverirsin bütün evi. Benim açımdan sorun çözülmüş olur. Ama görüyorum ki senin açından mesele bu değil; benim kocam, benim koltuğum, benim tencerem, benim tavam, benim benim benim benim.....
Herkes birgün bu dünyadan benim diye yapışıp bırakamadıklarını terkederek gidecek. Bunu aklımızdan çıkarmayalım lütfen.
Bu duygular çok yıpratır insanı; bırak gelsin yapsınlar kahvaltılarını ne olacak? Neyin eksilecek? Üzme tatlı canını böyle şeylerle.

Yani evin hanımı yokken birinin gelmesi hoş olmaz ama bu kayınvalide olunca durum değişir.ben kayınvalidemle yaşıyorum ve şunu vark ettim kaynanam bana annemden bile daha samimi daha yakın daha candan tuhaf demi.onun için burak eşin annesiyle,kendi evinde onu misafir ağırlasın kayın validenizde onu evinde yıllarca bakmıştı zaten:)ee bakmayanlarda var.akışına bırakın

barındırsın ne sakıncası var pardon .
iyimser olmak zorunda mıyım?
Siz bizim ne yaşadığımızı biliyor musunuz ?
Evet boşadığı kadın . Taktınız ha .

kv hakkında fikrin tam net değil sanırım.
çünkü ben mesajlarından kv nin kasti hareket ediyor diye düşündüğünü anlamıştım.
bütün bunlar kv nin ince düşünememesinden kaynaklı ise o zaman üzerinde durma o zaman sen de.
gelmelerini abes karşılamadığımı zaten daha önce de yazmıştım.
benim kv de ben yokken gelebilir,nasıl benim ailem eşim olmadan gelebilirse.
ama o zaman da eklemiştim kasten yapılıyorsa,bilerek sen ayrı tutuluyorsan kızmakta haklısın diye.
ama senin tam ne düşündüğünü de anlayamadım açıkcası.

Annesi ya da kızkardeşleri kocamdan kıskanacağım en son kişilerdir . Gelinim olma ihtimali yok ama oğlumdan da en son kıskanacağım kişi gelinim olurdu .Bayanların bu gereksiz çekişmesi sahiplenmesi bu sorunları yaratıyor . Bizimki de daha evlendiği hafta evimize göz koymuştu .Bu ev aslında H..'ın demeye başlamıştı .Yahu babamın kazanarak aldığı şey neden H..'ın oluyor .Bazı insanların içi kötü ,fesat ve hain . Bu tiplerle ne yaparsanız yapın kesinlikle uyum sağlayamazsınız .Ruh hastaları ,Dünyanın sadece kendi etraflarında döndüğünü sanıyorlar .

konu sahibinin mesajlarını ben de biraz çelişkili buldum açıkcası.
eş aileleri ile iyi ilişkiler kurmak karşılıklıdır.
o aile seni ne kadar evladı yerine koyar ise sen de onları o kadar aile yerine koyabilirsin.
bilmiyorum evlimisin canım ama her zaman 2+2 = 4 etmiyor.
tek tarafın iyi niyeti ile iyi diyolog kurulamıyor.
ben bir takım deneyimler yaşadım bu konuda.
en acısı da evladına acıdığı gibi yüreğinin acımadığını farkettiğimde kafama dank etti.
annemi kaybettim önemsemediler,hasta oldum önemsemediler,sen iyisin sen halledersin filan filan lar tabi
insana başka şeyler düşündürüyor.
herneyse konuyu dağıtmayalım,konu sahibinin eşinin ailesi ile ilişkisinin boyutunu tam anlayamadım.
kasten yaptıklarını düşünmüyor ise de üzerinde durmasın,görmezden gelsin diye tavsiye ediyorum:))

eşin olmadan ailen gelemez ama sen ne olursa olsun onun ailesinin yaptığı şeyler sizi rahatsız etmez..doğru mu anladım?

aklıma gelmedi değil. öyle yapsam alır düzeltir. çamaşırları katlar çekmecelere koyar. malesef eşim de beni suçlar o zaman annesini değil. annesinin böyle saçma sapan hareketlerine kızdığım için onun gözünde saygısız biriyim zaten. bir kere 20 günlük evliyken, pazar günü öğlen saatlerinde uygunsuz vaziyette yakaladı bizi, iki de bir zile bastı. eşim panik yapıyor toparlan diyor, ben hiç keyfimi bozmuyorum bizi öyle yakalasın diye. bu arada annesinin gelme sebebi de, dikiş makinesi var onun boş odada, onda pantolon paçası dikecekmiş ondan. 5 tl terziye veremiyor çünkü.
evlendiğimiz 2. günde eşimin ofisine gittim yardım etmeye. annesi girmiş eve. banyo askılığı koptuğu için yer olmadığından bornozları hemen yandaki portmantoya asmıştım. annesi onları katlayıp banyoya koymuş. yerdeki gelinliğimi askıya takıp asmış, lavabonun üstünde olan ped paketimi gizli bir yere kaldırmış, çöp poşetimden attığım bir iki eşyayı almış ve çöpleri poşete atmış. bunları görünce delirdim eşim de annesine kızmak yerine bana "sen de toplasaydın" dedi.

Gelip gelmemesi aslında kv nin huyuna bağlı.

Mesela yatak odanıza girer mi? Orayı burayı kurcalar mı? Ya da eşyalarınızın yerini değiştirir mi? Özel eşyalarınızı izinsiz alır mı?

Burada bir konu vardı, kimin konusuydu bilmiyorum ama ev sahibinin halısını alıp götürmüştü kayınvalidesi. Eğer bunları yapıyorsa ben de rahatsız olurdum.

Ama bilmiyorum bazıları çok meraklı oluyor. İlla oğlumun evinde benim hükmüm geçsin istiyor, mutfağa girince sanki kendi mutfağı gibi davranıyor.

Yok artık ya, eşinizin mahremiyetten haberi yok galiba. Kayınvalideniz çok saygısız geldi, eşiniz de kusura bakmayın ama anneci. İnsan da hiç utanma olmaz mı? Al dikiş makinasını gönder evine, nerde ne dikiyorsa diksin. Birde alın ondan anahtarı. Ama öncelikle eşinize mahremiyetiniz olduğunu anlatın bence. Çok üzüldüm sizin adınıza.

kayınvalidenizin anahtarı mı var? anlamadım nasıl siz yokken girmiş içeri?

eşim 31 yaşında ama çok toy. böyle şeyleri akıl edemiyor. annesine alıştığı için ona göre annesi hata yapmaz. bu anlattıklarım sadece bir iki örnek. evlendiğim günden beri ben yokken evime hep girip çıktı. eşimle ilk günlerimiz onun yüzünden kavga etmekle geçti. Kayınvalidemin amacı bizimle oturmak. kendini zorla kabul ettirmeye çalıştı. her şeyi sahiplendi. haddini aştı. ben yüz vermeyince de "ayırıcam sizi, akşamına kadar başka kız bulucam çocuğuma vs." gibi sözler söyledi. 3 haftadan beri görüşmüyoruz. ama evimize girip çıkıyor. eşim de bana hak vermeye başladı az da olsa. kendi ailemi de araya soktum eşimle konuştular. eşimle daha iyi anlaşıyoruz en azından ilk günlere bakarak. tek sorun şuan eşimin 3 öğün annesinde yemek yemesi, akşam yemeğini ben işten geldiğimde benimle yiyebilir aslında. ama annesinden korkuyor sanırım.

sizinki düzeninizi bozmuş haklısınız .

ya işte neler var .Cadı gibiymiş . allah kolaylık versin

valla bende olsam deli olurdum. kimse kusura bakmasın bi evde daha çok kadının eli vardır erkeğin değil erkek sadece yeyip içip yatıyo. burda herkez konu sahibine yüklenmişte bir arkadaşın dediği gibi bunlar kesin ya kaynana yada görümcedir. ne işleri var canım ben yokken evimde benim evde olduğumda gelsinler hizmetlerinide yaparım sohbetimide ama ben yokken elleri öyle dolaplarımda gezmemeli. aradaki mesafeyi korumak gerek. benim kayınvalidem benim evime geldiğinde benden müsade istemeden buzdolabımı açmaz. bende onun evinde öyleyim bişey alıcaksam anne dolabında şundan varmı alabilirmiyim diye sorarım kaynana gelin de olsa anne kızda olsa herkezin evi kendi özelidir.

Böyle hayatta hiç çekilmez valla..kolay gelsin

Onlar hakkında ne düşündüğümü aslında bende tam anlayamadım.. bana kötü bişey yapmıyolar iyi davranıyolar ama ne bileyim mesela hastaydım duymuş bi gün gittiğimizde dediki hastaymışsın telefonumda yok arayamıyom nasıl oldun filan ee iyide oğlunu arıyor işte kocasının telinden yada kızından.. yani beni de çelişkiye düşürüyolar aslında aramalarını filan beklediğimden değil ama öyle söyleyip üç gün sonra oğlunu arayabiliyosan beni de arayabilirsin madem aramıcaksın neden öyle konusuyosun gibi sorular doğuyo kafamda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…