- Konu Sahibi kastamonu777
-
ben miğdesi ufak bir insanımdır şu hayatta tiksenmediğim insan annem, kardeşim,eşim, 3 halam ve1 kuzenimdir onun dışındaki herkes den tiksinirim,,, böyle mutfağıma girildiğinde benim titizliğim gösterilmesin gıcık olurum,,,, hatta geçenlerde yengem geldi,,, böyle gıcık oldum tabi bir şey söylemiyor insan,, yemeği servis tabağına koymuşum orada şar çeşmeyi açıyor ee tabi su sıçrıyor yemeğe,,, ıhhhh yemedim sofrada , sonrada çöpe attım,,, böyle ellerinde yüzükler varken yemek yapıyor,,, ayy birde teyzem böyle yemeğin tadına bakar gerisini koyar,,, kendi insanıma tahammülüm yok ,, eşimin annesi kardeşi gelse uyuz olurum herhalde(onlarda temiz gelmiyor bana, tiksiniyorum onlardan da ki 10 defa oturmuşumdur sofralarına görümcelerim ve kv dahil) ,,, ama lakin ,,,, burası sadece benim evim değil, eşiminde evi,, bizim evimiz, kardeşine annesine gelmesin diyemeyiz hatta ve hatta yorum bile yapamayoz,, tek diyeceğimiz şey, bir şey hazırlayım mı diye sormak yada eşinizi alışverişe göndermek,,,kızlar ...
eşim vardiyalı çalışıyo ben işteyim kayınvalidem ve görümcem aramış eşimi özledik filan.. yarın sana kahvaltıya gelcez demişler..
ya bu normal mi? evin hanımı evde yok ..
bide sinir olurum ben yokken mutfagıma girilmesine..
eşime gelmesinler ben yokken dedim, annem kardeşlerim istedikleri zaman gelirler diyo..
ben olsam prezervatiflerden balonlar yapardım, yatak odasını onlarla süslerdim,,,,en azından habersiz gelmiyor. ama siz evdeyken gelmesi daha uygun olurdu. ben sizin durumunuzda olsam kızardım şahsen. çünkü benim kayınvalide fesat ve yüzsüz. biz yokken de girer çöpümüze kadar karıştırır, yatak odamıza bile girer. ben de yeni evli olduğum için ses çıkaramazdım. Bu yüzden işime gönül rahatlığıyla gidemiyorum, aklım evde kalıyor hep. sizin durumunuz farklı olabilir.
barındırsın ne sakıncası var pardon .'Boşadığı kadın' derken bu durumdaki memnuniyetiniz, abinizin eski karısını sevmeyişiniz, abim onu istemedi vurgunuz gibi birçok şeyi barındıran duygularınızı yansıtıyorsunuz.
Abimin eski karısı deseniz yeterliydi, binbir detay kokan 'boşadığı kadın ' demeseniz de olurdu.
kv hakkında fikrin tam net değil sanırım.belki bunuda art niyetle yapmıyodur bilmiyorum surat yaptığını istemiyo gibi bi tavrını hiç görmedim ince düşünemiyo sanırım, biz dedik yemeğe gelelim diye de gittik yani.. ama nişanlıyken filan da hiç çağırmazdı ben küçükmüşüm ben gitçekmişim
konu sahibinin mesajlarını ben de biraz çelişkili buldum açıkcası.Konu sahibi kendisi de kayinvalidesini uzak tutmak istedigini soyledi. Birkac sayfa once yazdi.
Ve kalp kalbe karsidir. Konu sahibi o kadini istemiyor da kadin bayiliyor mudur kendisine? Ayni duygulari hissediyordur muhtemelen.
E o zaman sorun yoktur. Birbirlerinden istedikleri kadar uzak dursunlar.
Kendinden uzak tutabilir de, kendi oglundan uzak tutamaz. O halde konu sahibinin isine bile gelmesi lazim kendisinin dahil edilmemesi. Bana celiskili geldi konu. Peki sorun nerde diyecegim ama bazi insanlarin es ailesini sevmemeleri icin soruna ihtiyaci yok. Kendileri bu konuda yeterince yaratici oluyorlar, bilmiyorum.
Benim esim annem kardeslerim benim tarafimdan kim gelirse gelsin laf eder o olmadan gelwmezler ne kaldi benle yalniz kalmalari ama ben ona ragmen onun annesi gelir benim evimi kendi evi gibi kullanir dolabima girer curuyenleri secer bi ton laf eder insan darlansa bile esine bunu yansitmamali bence ben ne kadar sinirleniyorsam o bana ailem icin gelmiycekler dediginde bende ona desem sinirlenir evim temiz olsun kusur bulabilice birsey olmasin bencede istedigi gibi gelip istedigini yapabilir ev temiz olduktan sonra ben yokkende gelebilir hic sıkınti yapmam onu onlarda omurlerince oglum evlense evine gitsem diye hayal kurmustur sonucta onlarida anlamak lazim
ben olsam prezervatiflerden balonlar yapardım, yatak odasını onlarla süslerdim,,,,
ha ha ha ,,,,
böylesine öylesi,,,,
ya hatta böyle kelepçe falan koyardım yatağa,,
cidden böyle egzantrik iç çamasırları,,, ,ayyy çok komik olurda yaaa
aklıma gelmedi değil. öyle yapsam alır düzeltir. çamaşırları katlar çekmecelere koyar. malesef eşim de beni suçlar o zaman annesini değil. annesinin böyle saçma sapan hareketlerine kızdığım için onun gözünde saygısız biriyim zaten. bir kere 20 günlük evliyken, pazar günü öğlen saatlerinde uygunsuz vaziyette yakaladı bizi, iki de bir zile bastı. eşim panik yapıyor toparlan diyor, ben hiç keyfimi bozmuyorum bizi öyle yakalasın diye. bu arada annesinin gelme sebebi de, dikiş makinesi var onun boş odada, onda pantolon paçası dikecekmiş ondan. 5 tl terziye veremiyor çünkü.
evlendiğimiz 2. günde eşimin ofisine gittim yardım etmeye. annesi girmiş eve. banyo askılığı koptuğu için yer olmadığından bornozları hemen yandaki portmantoya asmıştım. annesi onları katlayıp banyoya koymuş. yerdeki gelinliğimi askıya takıp asmış, lavabonun üstünde olan ped paketimi gizli bir yere kaldırmış, çöp poşetimden attığım bir iki eşyayı almış ve çöpleri poşete atmış. bunları görünce delirdim eşim de annesine kızmak yerine bana "sen de toplasaydın" dedi.
Yok artık ya, eşinizin mahremiyetten haberi yok galiba. Kayınvalideniz çok saygısız geldi, eşiniz de kusura bakmayın ama anneci. İnsan da hiç utanma olmaz mı? Al dikiş makinasını gönder evine, nerde ne dikiyorsa diksin. Birde alın ondan anahtarı. Ama öncelikle eşinize mahremiyetiniz olduğunu anlatın bence. Çok üzüldüm sizin adınıza.
sizinki düzeninizi bozmuş haklısınız .aklıma gelmedi değil. öyle yapsam alır düzeltir. çamaşırları katlar çekmecelere koyar. malesef eşim de beni suçlar o zaman annesini değil. annesinin böyle saçma sapan hareketlerine kızdığım için onun gözünde saygısız biriyim zaten. bir kere 20 günlük evliyken, pazar günü öğlen saatlerinde uygunsuz vaziyette yakaladı bizi, iki de bir zile bastı. eşim panik yapıyor toparlan diyor, ben hiç keyfimi bozmuyorum bizi öyle yakalasın diye. bu arada annesinin gelme sebebi de, dikiş makinesi var onun boş odada, onda pantolon paçası dikecekmiş ondan. 5 tl terziye veremiyor çünkü.
evlendiğimiz 2. günde eşimin ofisine gittim yardım etmeye. annesi girmiş eve. banyo askılığı koptuğu için yer olmadığından bornozları hemen yandaki portmantoya asmıştım. annesi onları katlayıp banyoya koymuş. yerdeki gelinliğimi askıya takıp asmış, lavabonun üstünde olan ped paketimi gizli bir yere kaldırmış, çöp poşetimden attığım bir iki eşyayı almış ve çöpleri poşete atmış. bunları görünce delirdim eşim de annesine kızmak yerine bana "sen de toplasaydın" dedi.
ya işte neler var .Cadı gibiymiş . allah kolaylık versineşim 31 yaşında ama çok toy. böyle şeyleri akıl edemiyor. annesine alıştığı için ona göre annesi hata yapmaz. bu anlattıklarım sadece bir iki örnek. evlendiğim günden beri ben yokken evime hep girip çıktı. eşimle ilk günlerimiz onun yüzünden kavga etmekle geçti. Kayınvalidemin amacı bizimle oturmak. kendini zorla kabul ettirmeye çalıştı. her şeyi sahiplendi. haddini aştı. ben yüz vermeyince de "ayırıcam sizi, akşamına kadar başka kız bulucam çocuğuma vs." gibi sözler söyledi. 3 haftadan beri görüşmüyoruz. ama evimize girip çıkıyor. eşim de bana hak vermeye başladı az da olsa. kendi ailemi de araya soktum eşimle konuştular. eşimle daha iyi anlaşıyoruz en azından ilk günlere bakarak. tek sorun şuan eşimin 3 öğün annesinde yemek yemesi, akşam yemeğini ben işten geldiğimde benimle yiyebilir aslında. ama annesinden korkuyor sanırım.
Böyle hayatta hiç çekilmez valla..kolay gelsinben miğdesi ufak bir insanımdır şu hayatta tiksenmediğim insan annem, kardeşim,eşim, 3 halam ve1 kuzenimdir onun dışındaki herkes den tiksinirim,,, böyle mutfağıma girildiğinde benim titizliğim gösterilmesin gıcık olurum,,,, hatta geçenlerde yengem geldi,,, böyle gıcık oldum tabi bir şey söylemiyor insan,, yemeği servis tabağına koymuşum orada şar çeşmeyi açıyor ee tabi su sıçrıyor yemeğe,,, ıhhhh yemedim sofrada , sonrada çöpe attım,,, böyle ellerinde yüzükler varken yemek yapıyor,,, ayy birde teyzem böyle yemeğin tadına bakar gerisini koyar,,, kendi insanıma tahammülüm yok ,, eşimin annesi kardeşi gelse uyuz olurum herhalde(onlarda temiz gelmiyor bana, tiksiniyorum onlardan da ki 10 defa oturmuşumdur sofralarına görümcelerim ve kv dahil) ,,, ama lakin ,,,, burası sadece benim evim değil, eşiminde evi,, bizim evimiz, kardeşine annesine gelmesin diyemeyiz hatta ve hatta yorum bile yapamayoz,, tek diyeceğimiz şey, bir şey hazırlayım mı diye sormak yada eşinizi alışverişe göndermek,,,
geçinmek istiyorsak biraz üç maymunu oynacağız,, görmemezlikden geleceğiz,,, yapılabilicek bir şey yok,,,, gelicekler,
Onlar hakkında ne düşündüğümü aslında bende tam anlayamadım.. bana kötü bişey yapmıyolar iyi davranıyolar ama ne bileyim mesela hastaydım duymuş bi gün gittiğimizde dediki hastaymışsın telefonumda yok arayamıyom nasıl oldun filan ee iyide oğlunu arıyor işte kocasının telinden yada kızından.. yani beni de çelişkiye düşürüyolar aslında aramalarını filan beklediğimden değil ama öyle söyleyip üç gün sonra oğlunu arayabiliyosan beni de arayabilirsin madem aramıcaksın neden öyle konusuyosun gibi sorular doğuyo kafamda..konu sahibinin mesajlarını ben de biraz çelişkili buldum açıkcası.
eş aileleri ile iyi ilişkiler kurmak karşılıklıdır.
o aile seni ne kadar evladı yerine koyar ise sen de onları o kadar aile yerine koyabilirsin.
bilmiyorum evlimisin canım ama her zaman 2+2 = 4 etmiyor.
tek tarafın iyi niyeti ile iyi diyolog kurulamıyor.
ben bir takım deneyimler yaşadım bu konuda.
en acısı da evladına acıdığı gibi yüreğinin acımadığını farkettiğimde kafama dank etti.
annemi kaybettim önemsemediler,hasta oldum önemsemediler,sen iyisin sen halledersin filan filan lar tabi
insana başka şeyler düşündürüyor.
herneyse konuyu dağıtmayalım,konu sahibinin eşinin ailesi ile ilişkisinin boyutunu tam anlayamadım.
kasten yaptıklarını düşünmüyor ise de üzerinde durmasın,görmezden gelsin diye tavsiye ediyorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?