- 31 Ekim 2013
- 21.656
- 72.851
- 798
- 41
- Konu Sahibi kastamonu777
-
canım ben evliyim ama ben de sen ve senin gibi düşünenlerdenim.. :)Bekarsan objektif, önyargısız yorum yapamazsın. Hele iyi niyetli, pozitif hiiç düşünemezsin. İlle tü kaka demen lazım. Hemen bekarsın diye kapak yorum gelir. Kimileri bekar bir kişinin kendine zıt yorum yapmasını, haksız çıkabilmeyi kaldıramaz. Bekarsın deyince direkt haklı çıktıklarını sanıp tatmin olurlar. Bir kaç sayfa önce bana da bu tür yorum geldi, alaya aldım artık. :). Çok saçma. Şu "bekarsın" savunmasını aşmalı bazı insanlar. Her konuda tutmuyor çünkü.
kaynanayla kayınvalide arasındaki fark sadece kelime farklılığı bence.. kaynanasını çok seven arkadaşlarım var KAYNANAM BENİMM diye seviyor kadını, takılmayın..Kaynana diye başlık atıyorsunuz konu içeriğine kayınvalide yazıyorsunuz doğrusunu biliyorsunuz demek ki .
Ayrıca ev eşinizinde evi . istediğini istediği zaman çağırma hakkı var .
baştan beri anahtar var onda. istesem huzursuzluk çıkar, kadın çok çirkef. daha 3 aylık evliyim sorun yaşamak da istemiyorum.kayınvalidenizin anahtarı mı var? anlamadım nasıl siz yokken girmiş içeri?
eşim 31 yaşında ama çok toy. böyle şeyleri akıl edemiyor. annesine alıştığı için ona göre annesi hata yapmaz. bu anlattıklarım sadece bir iki örnek. evlendiğim günden beri ben yokken evime hep girip çıktı. eşimle ilk günlerimiz onun yüzünden kavga etmekle geçti. Kayınvalidemin amacı bizimle oturmak. kendini zorla kabul ettirmeye çalıştı. her şeyi sahiplendi. haddini aştı. ben yüz vermeyince de "ayırıcam sizi, akşamına kadar başka kız bulucam çocuğuma vs." gibi sözler söyledi. 3 haftadan beri görüşmüyoruz. ama evimize girip çıkıyor. eşim de bana hak vermeye başladı az da olsa. kendi ailemi de araya soktum eşimle konuştular. eşimle daha iyi anlaşıyoruz en azından ilk günlere bakarak. tek sorun şuan eşimin 3 öğün annesinde yemek yemesi, akşam yemeğini ben işten geldiğimde benimle yiyebilir aslında. ama annesinden korkuyor sanırım.
haklısın canım da ben böyle yetiştim bilmiyorum biz kimsenin evinde buzdolabını açmayız ayıptır sonuçta oğlu bile olsa orası artık başka bi ev başka bi düzen biz de bi aileyizNe var bunda gelsinler sende çıkmadan kahvaltıyı hazırlarsın mutfağını da karıştırmamış olurlar çok rahatsız oluyorsan.Eşin yokken sen anneni çağırmayacak mısın veya babanı varsa erkek kardeşini vs.evin erkeği olmayacak sonuçta.Evde kimse olmasa neyse girmesinler evine derdim ama oğlu o evde dimi.
sana bariz yanlış yaptıkları bir durum yok demek ki.Onlar hakkında ne düşündüğümü aslında bende tam anlayamadım.. bana kötü bişey yapmıyolar iyi davranıyolar ama ne bileyim mesela hastaydım duymuş bi gün gittiğimizde dediki hastaymışsın telefonumda yok arayamıyom nasıl oldun filan ee iyide oğlunu arıyor işte kocasının telinden yada kızından.. yani beni de çelişkiye düşürüyolar aslında aramalarını filan beklediğimden değil ama öyle söyleyip üç gün sonra oğlunu arayabiliyosan beni de arayabilirsin madem aramıcaksın neden öyle konusuyosun gibi sorular doğuyo kafamda..
katılıyorum size. kayınvalidenizle ilişkiniz çok normal. daha doğrusu olması gereken bu. ama sadece gelinlerin düşünmesi yetmiyor, karşı tarafın da düşünceli olması gerekir. Ama geçmişten beri maalesef düşüncesiz, anlayışsız kayınvalideler var olmakta. Asıl sorun da bu zaten.valla bende olsam deli olurdum. kimse kusura bakmasın bi evde daha çok kadının eli vardır erkeğin değil erkek sadece yeyip içip yatıyo. burda herkez konu sahibine yüklenmişte bir arkadaşın dediği gibi bunlar kesin ya kaynana yada görümcedir. ne işleri var canım ben yokken evimde benim evde olduğumda gelsinler hizmetlerinide yaparım sohbetimide ama ben yokken elleri öyle dolaplarımda gezmemeli. aradaki mesafeyi korumak gerek. benim kayınvalidem benim evime geldiğinde benden müsade istemeden buzdolabımı açmaz. bende onun evinde öyleyim bişey alıcaksam anne dolabında şundan varmı alabilirmiyim diye sorarım kaynana gelin de olsa anne kızda olsa herkezin evi kendi özelidir.
yapamıyorum öyle entrikalar pat diye aklımdan geçeni söylüyorum malesefBiraz garip yanlız oğlunu hazırlar kahvaltıyı kendi evine çağırır.Garip ilgünç.Sizde ben evde yokum filan demeden sen nasıl hazırlarsın kıyamam sen onlara git deseydin entrikadan.
dün akşam eşinle arayı düzelttin mi bari canım ?yapamıyorum öyle entrikalar pat diye aklımdan geçeni söylüyorum malesef
Bizde de bir tane insanlık düşmanı vardı.Kendi ailesini eve doldurur bizim telefonlarımıza bakmaz.Çocuk olunca bir müddet şerefsizliği tutar çocuğu göstermez adam çocuğu bize getirir. Hayatı zindan etti kocasına.Adam evine gitmez oldu.Kurtulduk en sonunda.Sanki her dakika beraber olalım vırç vırç birbirimizden çıkmayalım diyen var. Kalsın şimdi vicdanı ile başbaşa.(Konu sahibi sizi tanımıyorum kusura bakmayın sizinle alakalı değil)Sinirlerim zıpladı gece gece bayanlar.[/QUOT
öyle bi insan değilim eşimi ailesinden koparmak değil niyetim
ya kaynana ya görümcedir ne demek .Biz de diyelim ki o zaman sizin için kaynana düşmanı saygısız hoş mu?valla bende olsam deli olurdum. kimse kusura bakmasın bi evde daha çok kadının eli vardır erkeğin değil erkek sadece yeyip içip yatıyo. burda herkez konu sahibine yüklenmişte bir arkadaşın dediği gibi bunlar kesin ya kaynana yada görümcedir. ne işleri var canım ben yokken evimde benim evde olduğumda gelsinler hizmetlerinide yaparım sohbetimide ama ben yokken elleri öyle dolaplarımda gezmemeli. aradaki mesafeyi korumak gerek. benim kayınvalidem benim evime geldiğinde benden müsade istemeden buzdolabımı açmaz. bende onun evinde öyleyim bişey alıcaksam anne dolabında şundan varmı alabilirmiyim diye sorarım kaynana gelin de olsa anne kızda olsa herkezin evi kendi özelidir.
çok düşüncelilermiş pazar gelmezler bizi çağırmazlarmış bi pazarımız var diye..Hafta içi de o yokken çağırmışlar.
Bence pazar günü çağırsın gerekirse evet ama geliniyle birlikte çağırsın.
Gelecekse de gelini evdeyken gelsin ki gelinini de görür hasret giderir fena mı?
Yok gelini görmek şart değil yüzüne meraklı değilim diyorsa da.
Duygular karşılıklı der insan sonra ıyy mıy beni sevmiyor diye yakınmasınlar.
Benim düşüncem bu.
Bu arada pazar çağırsın dediysem her pazar değil.
Bence her pazar oğlunu görmese de olur.
Ben eylülden beri annemi görmüyorum mesela..
Ne yapayım. Bana evlendin ele karıştın demeyi bilirler ama hıhh hiç iyimser olamayacağım..
her izin günümde gelmedikleri sürece sıkıntı yok.. ben kimseyi ağırlamaktan gocunmam..Aslında gelinin izin gününe plan yapmayarak saygı gösteriyorlar. İzin gününü onlarla olmak isteyecek gelin; arayıp durumu düzeltebilirdi. Yani pazar günü sizdeyiz ya da bizdesiniz denilse tavır nasıl olurdu? Sanki oda istenmezdi.
,
kız ne güzel işte . Kör istedi bir göz allah verdi iki göz .Bırak ses çıkarma işte .İnsan ister istemez telaş yapıyor toparlanma ihtiyacı hissediyor bırak sen yokken gelsinler . :)çok düşüncelilermiş pazar gelmezler bizi çağırmazlarmış bi pazarımız var diye..
ilk başta ailem karışmadı. Bunlar beni saf zannetti, nasıl olsa arkasında kimse yok karışan biz istediğimizi yaptırırız dediler, iyi niyetliydim bir de. ailem araya girince eşim daha iyi davranmaya başladı bana. ailem güzel ikna edici konuşur, babam da sinirlidir, serttir ve açık sözlüdür. ben eşimi seviyorum, severek evlendik ve onun için sonuna kadar mücadele edeceğim, onu kaybetmek istemiyorum ki annesi yüzünden asla kaybedemem, o kadını mutlu edemem. eşimi değiştirmeye çalışıyorum, eşimin bana alışması lazım, bunun için de zamana ihtiyacım var. bakalım ne kadar sürecekKendi ailenizi araya sokmakla iyi etmişsiniz. Kv sizin sahipsiz olmadığınızı anlasın. Çok saygısızca davranmış gerçekten. Böyle bir anne, oğlunu eteğinin altında büyüterek yetiştirmiş. Baksanıza annesinden korkuyor hala. Böyle bir adamla ömür geçmez ya, çürütür sizi. Kahvaltı öğlen yemeği gitsin yesin de akşam neden sizinle yemiyor. Bence çok büyük bir sorun. Benim eşim böyle davransa sanırım onu adam yerinde koymazdım artık.
Bence siz eşinizin akrabalarına randevu defteri açın sizden randevu alıp gelsinler çocuklarının yanınaçok düşüncelilermiş pazar gelmezler bizi çağırmazlarmış bi pazarımız var diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?