- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi kastamonu777
-
Ne kaynanayım ne görümceyim.Kimseyi de kendi değerlerim kendi yaşantım doğrultusunda ön yargıyla yargılamam.Herşeyden önce insanım.Evde daha çok kimin eli vardır diye de bakmam yuvama.Eşimle bana ait.Eşim de sadece yeyip içip yatıp,yani kısaca otel gibi kullanmıyor.Eşim ben evde yokken klkıp arkadaşını davet etmez etmemeli.Ama vardiyalı çalıştığı için,gece işe gittiği için,onu göremeyen ve özleyen AİLESİ de,ben yokken tabiki gelip çocuklarıyla özlem giderebilirler.valla bende olsam deli olurdum. kimse kusura bakmasın bi evde daha çok kadının eli vardır erkeğin değil erkek sadece yeyip içip yatıyo. burda herkez konu sahibine yüklenmişte bir arkadaşın dediği gibi bunlar kesin ya kaynana yada görümcedir. ne işleri var canım ben yokken evimde benim evde olduğumda gelsinler hizmetlerinide yaparım sohbetimide ama ben yokken elleri öyle dolaplarımda gezmemeli. aradaki mesafeyi korumak gerek. benim kayınvalidem benim evime geldiğinde benden müsade istemeden buzdolabımı açmaz. bende onun evinde öyleyim bişey alıcaksam anne dolabında şundan varmı alabilirmiyim diye sorarım kaynana gelin de olsa anne kızda olsa herkezin evi kendi özelidir.
BEN YOKKEN İLK KEZ GELECEKLER napar bilmiyorum.. ama bi kere yemeğe geldiler giderken saklama kabıma yemek koyup götürmüş.. haberim yok arıyorum arıyorum saklama kabı yok onlardan çıktı.. yemeği alsın zaten iki kişiyiz yemekler hep artıyo ama bi söyle bari..Gelip gelmemesi aslında kv nin huyuna bağlı.
Mesela yatak odanıza girer mi? Orayı burayı kurcalar mı? Ya da eşyalarınızın yerini değiştirir mi? Özel eşyalarınızı izinsiz alır mı?
Burada bir konu vardı, kimin konusuydu bilmiyorum ama ev sahibinin halısını alıp götürmüştü kayınvalidesi. Eğer bunları yapıyorsa ben de rahatsız olurdum.
Ama bilmiyorum bazıları çok meraklı oluyor. İlla oğlumun evinde benim hükmüm geçsin istiyor, mutfağa girince sanki kendi mutfağı gibi davranıyor.
hayır canım mesafeliyiz soğuk soğuk konustuk o kadar..dün akşam eşinle arayı düzelttin mi bari canım ?
çok düşüncelilermiş pazar gelmezler bizi çağırmazlarmış bi pazarımız var diye..
Bu yazdıklarımı nezaketsizlik ve suratsızlıkla bağdaştıramazsınız ayrıca bırakında herkez evindeki özel yerini kendi belirlesin bu sizi ilgilendirmez. üstelik eşimin aileside bizde birbirimize herhangi bi sıkıntılı dönemimizde elimizden gelen yardımı gösteririz çokta bağlıyızdır birbirimize. ancak bu demek değildi vıcık vıcık olalım birbirimizden çıkmayalım bizde herkez birbirinin yaşam alanına saygı gösterir. işte tamda bu nedenden benim evimde huzur eksik olmaz çünkü herkez yerini bilir. bence bu yazdıklarımı sizde hayatınıza model yapınki mutlu olun böyle art niyetler beslemeyin.Ne kaynanayım ne görümceyim.Kimseyi de kendi değerlerim kendi yaşantım doğrultusunda ön yargıyla yargılamam.Herşeyden önce insanım.Evde daha çok kimin eli vardır diye de bakmam yuvama.Eşimle bana ait.Eşim de sadece yeyip içip yatıp,yani kısaca otel gibi kullanmıyor.Eşim ben evde yokken klkıp arkadaşını davet etmez etmemeli.Ama vardiyalı çalıştığı için,gece işe gittiği için,onu göremeyen ve özleyen AİLESİ de,ben yokken tabiki gelip çocuklarıyla özlem giderebilirler.
Buzdolabıyla da özel eşyalarımın olduğu gardrop birbirine karıştırılmamalı.Kayınvalidem gardrobumu açsın istemem,ama kalkıpta buzdolabını açıp bir bardak su alması veya kahvaltı hazırlaması sorun değil.Bunlar aşılması gereken şeyler.Kimseyle,hele de aileylerle bu kadar keskin sınırlar kurallar çizilmemeli.Yarın kimin kime ihtiayç duyacağıu da belli olmaz.Ölümlü hastalıklı dünya.Mesafe her zaman iyidir.Ama mesafeyle suratsızlığı,nezaketsizliği birbirine karıştırmamak gerek.İnsanlar böyle basit konuları aşamadığı sürece evlerinden huzursuzluk eksik olmaz.
BEN YOKKEN İLK KEZ GELECEKLER napar bilmiyorum.. ama bi kere yemeğe geldiler giderken saklama kabıma yemek koyup götürmüş.. haberim yok arıyorum arıyorum saklama kabı yok onlardan çıktı.. yemeği alsın zaten iki kişiyiz yemekler hep artıyo ama bi söyle bari..
Tekrar yineliyorum eşinin annesi buzdolabini acacak ne yani akrabaniz gelse buzdolabinizi acamayacak mi ? Yedi kat yabancı komsu evi değil ya bizde el evinde bozdolabi dolap cekmece karismaz diye buyuduk ama akraba can kan es ailesi farklı.haklısın canım da ben böyle yetiştim bilmiyorum biz kimsenin evinde buzdolabını açmayız ayıptır sonuçta oğlu bile olsa orası artık başka bi ev başka bi düzen biz de bi aileyiz
Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı....Bu yazdıklarımı nezaketsizlik ve suratsızlıkla bağdaştıramazsınız ayrıca bırakında herkez evindeki özel yerini kendi belirlesin bu sizi ilgilendirmez. üstelik eşimin aileside bizde birbirimize herhangi bi sıkıntılı dönemimizde elimizden gelen yardımı gösteririz çokta bağlıyızdır birbirimize. ancak bu demek değildi vıcık vıcık olalım birbirimizden çıkmayalım bizde herkez birbirinin yaşam alanına saygı gösterir. işte tamda bu nedenden benim evimde huzur eksik olmaz çünkü herkez yerini bilir. bence bu yazdıklarımı sizde hayatınıza model yapınki mutlu olun böyle art niyetler beslemeyin.
eger kaynana gorumce bana karsi da iyiyse, beni de arada oyle ziyaret ediyolarsa, bi derece anlayisli olunabilir.. ama beni hic saymayip bunu yapsalar hic hoslanmazdim..Herkesin aksine ben gelmemeliler diye düşünüyorum. Bende istemezdim ben yokken evime gelinsin dolabım mutfağım karıştırılsın.. Madem çok özlemişler özleyen insan yarın sana kahvaltıya geleceğiz yerine, yarın sabah kahvaltıya gel der..
kızlar ...
eşim vardiyalı çalışıyo ben işteyim kayınvalidem ve görümcem aramış eşimi özledik filan.. yarın sana kahvaltıya gelcez demişler..
ya bu normal mi? evin hanımı evde yok ..
bide sinir olurum ben yokken mutfagıma girilmesine..
eşime gelmesinler ben yokken dedim, annem kardeşlerim istedikleri zaman gelirler diyo..
zaten sizinle tartışılmaya bile değmez bunu anladım sizin kafanzda kurun kurun yaşayın hadi iyi günler..Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı....
Özel alanların yyiyip içip yatan kocan,çok kıymetli buzdolabın seni bağlar.Kimin kaynana kimin görümce olup,buraya yorum yazanların ne yazdığı da senin o kaba tabirinle seni İLGİLENDİRMEZ.Bir yorum yapmışsın,hepimizi bir kaynana görümceysel böyle düşünürüz gibi sığ bir algının içine sokmuşsun.Ben de sana gayet genel bir açıklama yaptım.Yok biz yardımseveriz yok sen beni nezaketsizlikle suçlayamazsdın gibi gereksiz bir tartışmaya çekme.Benim senin ne bu düşüncelerini ne kahvaltıya çağırma meslesini vıç vıç ilişkiye kadar karışıtırıpta bu düşünce yapınla bir de evliliği yiyip yatan kocadan ibaret sandığın evliliğini bana model olarak sunma.Hadi canım daha tartışma.Senin fikrin sana benim ki bana.Yeter ki senden olmayanları yok bunlar kaynanadır görümcedir diye kalıplaştırma.
eger kaynana gorumce bana karsi da iyiyse, beni de arada oyle ziyaret ediyolarsa, bi derece anlayisli olunabilir.. ama beni hic saymayip bunu yapsalar hic hoslanmazdim..
yine de kizin annesinin gelmesi gbi degil bu, evin hanimi yok mutfak su bu mecbur karistirilacak.. kendi evlerine cagirsalar daha iyi olurdu..
ama dedigim gibi, kv gorumceyle iliskime de birazcik bagli..
Biraz daha ileri gidersen senin seviyene iner öyle yazarım.Tartışma.Ne dediğin en konuştuğun neyi savunduğun belli değil.zaten sizinle tartışılmaya bile değmez bunu anladım sizin kafanzda kurun kurun yaşayın hadi iyi günler..
Biraz daha ileri gidersen senin seviyene iner öyle yazarım.Tartışma.Ne dediğin en konuştuğun neyi savunduğun belli değil.
evet.. bizde de belki onyargi olabilir biraz ama cogu zaman ne yazik ki bu durum boyle.. konu sahibinin onlarla iliskisi onemli burda da.. insaallah aralari iyidir..Kesinliklee kızın annesiyle aynı durum değil. O kadar fesat kv ve görümce dolu ki ortalık altında bir şey aramamak elde değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?