ben işteyken oğluna kahvaltıya gelen kaynana..

Ne kaynanayım ne görümceyim.Kimseyi de kendi değerlerim kendi yaşantım doğrultusunda ön yargıyla yargılamam.Herşeyden önce insanım.Evde daha çok kimin eli vardır diye de bakmam yuvama.Eşimle bana ait.Eşim de sadece yeyip içip yatıp,yani kısaca otel gibi kullanmıyor.Eşim ben evde yokken klkıp arkadaşını davet etmez etmemeli.Ama vardiyalı çalıştığı için,gece işe gittiği için,onu göremeyen ve özleyen AİLESİ de,ben yokken tabiki gelip çocuklarıyla özlem giderebilirler.
Buzdolabıyla da özel eşyalarımın olduğu gardrop birbirine karıştırılmamalı.Kayınvalidem gardrobumu açsın istemem,ama kalkıpta buzdolabını açıp bir bardak su alması veya kahvaltı hazırlaması sorun değil.Bunlar aşılması gereken şeyler.Kimseyle,hele de aileylerle bu kadar keskin sınırlar kurallar çizilmemeli.Yarın kimin kime ihtiayç duyacağıu da belli olmaz.Ölümlü hastalıklı dünya.Mesafe her zaman iyidir.Ama mesafeyle suratsızlığı,nezaketsizliği birbirine karıştırmamak gerek.İnsanlar böyle basit konuları aşamadığı sürece evlerinden huzursuzluk eksik olmaz.

benimkinin amacı ben yokken evin heryerini inceleyip eksik bulmak olacağı için bende istemem. yoksa normal kafada biri olsa orası eşiminde evi kim istiyorsa gelsin. ayrıca neden eşinizi çağırmamışlar kendileri geliyorlar. belki çalışan insanız dolabımızı temizleyemedik düzeltemedik, yada o hafta gerekli alışverişe çıkamadık. bunlar kadının yaptığı işler olduğu için suç yine size çıkacak bi hafta yapamadın diye bizim gelin pis olacak adı. yani mesele kahvaltıya gelmesi değil..

BEN YOKKEN İLK KEZ GELECEKLER napar bilmiyorum.. ama bi kere yemeğe geldiler giderken saklama kabıma yemek koyup götürmüş.. haberim yok arıyorum arıyorum saklama kabı yok onlardan çıktı.. yemeği alsın zaten iki kişiyiz yemekler hep artıyo ama bi söyle bari..

Evin hanımı yokken evime girecekler de, bakacaklar da.
Yahu bir kahvaltı değil mi?
Mutfak değil mi girecekleri yer?
Evdeki de senin kocan, evinin beyi, o kadının da oğlu değil mi?

Bence biraz daha ılımlı olmalısınız bu tarz konularda.

Bu yazdıklarımı nezaketsizlik ve suratsızlıkla bağdaştıramazsınız ayrıca bırakında herkez evindeki özel yerini kendi belirlesin bu sizi ilgilendirmez. üstelik eşimin aileside bizde birbirimize herhangi bi sıkıntılı dönemimizde elimizden gelen yardımı gösteririz çokta bağlıyızdır birbirimize. ancak bu demek değildi vıcık vıcık olalım birbirimizden çıkmayalım bizde herkez birbirinin yaşam alanına saygı gösterir. işte tamda bu nedenden benim evimde huzur eksik olmaz çünkü herkez yerini bilir. bence bu yazdıklarımı sizde hayatınıza model yapınki mutlu olun böyle art niyetler beslemeyin.

Hmmm anladım. İşkillenmekte haklısınız. Ama biz ne dersek diyelim, sizin bunu eşinizle çözmeniz lazım. Mesela benim eşimin annesi geçen yıl ısrarla bize gelmek istedi, iyi tamam dedik gelsin haftasonu davet ettik kabul etmedi, amacı yatıya gelmek. Neyse eşime söyledim, ikimizde evde yokuz haftasonu gelsin ağırlayalım dedim. Israrla telefonda eşimi sıkıştırınca eşim patlamış, ikimizde evde yokuz anne sen bizi görmeye mi geleceksin evde eşyaları görmeye mi? ne işin var biz evde yokken demiş. Ses seda kesildi. Çünkü nişanlıykende annesi burnumdan getirdi, hatta benim çeyizimdeki tencereyi kendi kafasına göre açıp yemek pişirmişti. (biz oturduğumuz evi önceden tuttuk çeyimizi önceden getirmiştik eve, kendi aldığım çeyiz yani) Yani eşimin ailesi çok ama çok fena, eşim bu huylarını bildiği için onları uzak tutuyor. Sen de eşinle konuş, ev ikimizin ortak evi, ikimizinde aileleri biz evdeyken gelsin de. Belki kabul eder.

haklısın canım da ben böyle yetiştim bilmiyorum biz kimsenin evinde buzdolabını açmayız ayıptır sonuçta oğlu bile olsa orası artık başka bi ev başka bi düzen biz de bi aileyiz
Tekrar yineliyorum eşinin annesi buzdolabini acacak ne yani akrabaniz gelse buzdolabinizi acamayacak mi ? Yedi kat yabancı komsu evi değil ya bizde el evinde bozdolabi dolap cekmece karismaz diye buyuduk ama akraba can kan es ailesi farklı.

Ortada hiç bir sebep yokken yok evime girilmesin, ayy odamı gördü... Ben anlamıyorum, ben bu kadar kasamam yaw... Ev ev değil mübarek Topkapı Sarayı nın hazine dairesi, evin hanımı da bekçisi. O olmadan eşi bile olsa evde kimse giremiyor...

Yahu yazık boş yere sinir harbi yaşatıyorsunuz hem eşlerinize hem kendinize, k.valide de görümce de sizin gibi bir kadın sizin anneniz kardeşiniz gibi insanlar, sanki eve yabancı insan geliyor. Çok mu zor "ne iyi düşünmüşler, bir pazarım var uzatırım ayaklarımı dinlenirim" diye düşünmek...

Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı....
Özel alanların yyiyip içip yatan kocan,çok kıymetli buzdolabın seni bağlar.Kimin kaynana kimin görümce olup,buraya yorum yazanların ne yazdığı da senin o kaba tabirinle seni İLGİLENDİRMEZ.Bir yorum yapmışsın,hepimizi bir kaynana görümceysel böyle düşünürüz gibi sığ bir algının içine sokmuşsun.Ben de sana gayet genel bir açıklama yaptım.Yok biz yardımseveriz yok sen beni nezaketsizlikle suçlayamazsdın gibi gereksiz bir tartışmaya çekme.Benim senin ne bu düşüncelerini ne kahvaltıya çağırma meslesini vıç vıç ilişkiye kadar karışıtırıpta bu düşünce yapınla bir de evliliği yiyip yatan kocadan ibaret sandığın evliliğini bana model olarak sunma.Hadi canım daha tartışma.Senin fikrin sana benim ki bana.Yeter ki senden olmayanları yok bunlar kaynanadır görümcedir diye kalıplaştırma.

ne var canım bunda. benim yengem evinin anahtarını veriyor bana. kapıyı açar salon ve mutfak dışında da bir yere girmem. yeğenime baktığım günlerde de çocuğumuzun her şeyini salona getirmesini rica ederim.

evin hanımı evde yoksa, beyi varmış ya?

eger kaynana gorumce bana karsi da iyiyse, beni de arada oyle ziyaret ediyolarsa, bi derece anlayisli olunabilir.. ama beni hic saymayip bunu yapsalar hic hoslanmazdim..
yine de kizin annesinin gelmesi gbi degil bu, evin hanimi yok mutfak su bu mecbur karistirilacak.. kendi evlerine cagirsalar daha iyi olurdu..
ama dedigim gibi, kv gorumceyle iliskime de birazcik bagli..

evin hanımı olmasın nevar yani sanırım sizde eşinizi paylaşamıyorsunuz onlarla tekkalmasını istemiyosunuz gibi sezinledim yanlış mı düşünüyorum bilemedim yani mutfağa bende girilmesinden haz etmem ama annesi ve kardeşi neticede en doğal hakları empati kurar isek siz evde olsanız kızkardeşiniz ve anneniz gelse hoşunuza gitmezmi eşiniz belki mutlu bile olacaktır insanın hoşuna gider yani sizinlede başka bir zaman denk getirirler hep bir arada olursunuz bukadar büyütmeyin bence üzülmenize değecek birşey yok rahat olun.Sevgiler.

zaten sizinle tartışılmaya bile değmez bunu anladım sizin kafanzda kurun kurun yaşayın hadi iyi günler..

Kesinliklee kızın annesiyle aynı durum değil. O kadar fesat kv ve görümce dolu ki ortalık altında bir şey aramamak elde değil.

Kesinliklee kızın annesiyle aynı durum değil. O kadar fesat kv ve görümce dolu ki ortalık altında bir şey aramamak elde değil.
evet.. bizde de belki onyargi olabilir biraz ama cogu zaman ne yazik ki bu durum boyle.. konu sahibinin onlarla iliskisi onemli burda da.. insaallah aralari iyidir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…