ben işteyken oğluna kahvaltıya gelen kaynana..

Davet mi bekliyorsunuz?

Aile içinde davete gerek olmaz benim bildiğim.

Siz fena doldurulmuş veya dolmuşsunuz.

Bir de esyasina elletmeyenler varmış.
Aman ya Rabbim..
Sanırım adam bulup evlenmek, esya sahibi olmak vs. zormus ki, sahip olunca gorgusuz oluveriyor insanlar.
Eşya önemli bebişim, başkasının eli değerse namusu gidiyor eşyaların.
Evi karıştıran kayınvalideleri ve karıştırılmasına gıcık olanları da anlamıyorum ki ben.
Kirli çamaşır, çekmecede kondom falan görünce ne oluyor? Ya da kirli çamaşırlarınız görülünce neden mesele oluyor. Alt tarafı iki çorap bi fanila falan yani.

bu durum çok farklı birşey,benimkilerde öyle olsa huylanırdım.bende onun için konu sahibi arkadaşa huzursuz olduğun bişey mi var diye sordum

konuyu açan arkadaşım. kocan seninle evlenince tek dünyası sen olmuyorsun. tabii ki gelecek gidecek annesi kardeşi olması gereken bu. sizin aileniz eş dostunuzda gelecek eşiniz evde yokken. evlenerek bunları kabullenmiş oluyorsunuz ki zaten.

evet çok şükür kısmetli çıktım bu konuda. sizinde Allah yardımcınız olsun aynı şekilde olsaydı benım kv cok zzorlanırdım herhalde birde benım kv karşı komşum çlok zor olurdu benım ıcın herkesin kendine göra haklı sebepleri vardır mutlaka canım yinede inşAllah sizin kv hatasını anlar ve huzurunuz yerine gelir yuvada huzursuzluk çok zor cunku :/

Böyle hayatta hiç çekilmez valla..kolay gelsin
çekilmiyor ama kimseye hayatta anlatmam, belli de etmem,, çaktırmadan bazen yemek bile yemem ama kesinlikle belli etmem, tiksindiğimi,,, annem ve kardeşim ( kardeşim benden beter) dışında bu huyumu da kimse bilmez,,,gerçi eşim artık yavaş yavaş anlıyor ama oda titiz sayılır, zaten pis bir insanla yapamazdım ( anlatmam kimseye çünkü dedikodu olur biliyorum)

Reactions: ZOE

Her şeyi parmaklar demişsiniz ya sapık canlandı gözümde demek zevk alıyor ))))) bırak kendi haline

şaka mı bunlar yaaa???? allahım sana geliyorum,,,

Ben olsam ben yokken evime gidip gelinmesinden hoşlanmazdım.(Bu sadece kayınvalideye görümceye has değil. Özellikle açıklama istiyor şöyle şeyler)

Ama arkadaşım buranın %80 ninden iyi niyet bekleme. Bu siteye kaç senedir üyeyim. Her dönem belli bir kesim vardır; Sanki az önce o kişilerle mal yüzünden kavga etmişsin de onun hıncını çıkarıyorlarmış gibi laf sokup giden arkadaşlar mevcut. Dönem dönem değişse de bu tip mevzularda kv ya da görümce ile konu açanları topa tutan bir grup oluyor.

Gayri ihtiyari birşey sormuşsun. Herkesin bir fikri olabilir. Herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil. Ama düşüncelerini güzel şekilde paylaşsa herkes; olmuyor burada.

Evet bu konuda bende muzdaribim. Bişey sordum. Ne kötü gelinliğim kaldı ne de başka şeylerim.

Neyse mevzuya gelirsek. Arkadaş kayınvalidesini ya da görümcesini afaroz mu etmiş?
Eşimle evlendim diğer akrabaları, anası, babası, ablası abisini hiiiç görmek istemiyorum mu demiş?
Karşı çıkan arkadaşlar sanki gelin olan kişi böyle davranmış gibi davranıyorlar burda

Buraya konu açanların hemen hemen hepsi önceden yaşadıkları bişey var ya da hissettikleri bişeyler var ki, yazıp paylaşıyorlar. Haklı ya da haksız...

Herkesin bir huyu, davranışı, evinde kendi ailesi ile kurmak istediği bir düzeni olamaz mı?
Mevzu; yenilen iki lokma, evin dağılması, bulaşık yıkanması mevzusu değildir eminim.
Aslında anlaşıldı herşey de, herkes yaşamak istediğine ya da istemediğine çekiyor.

Şu yeni kurulmuş ailelere biraz daha saygı gösterilse bir mevzu olmayacak ama yeni gelinler eşyalarına nasıl bağlı! kimseyi dokundurmak istemiyorlarsa. Oğlan aileleri de oğullarını bir türlü paylaşmak istemeyip bir de aldığı nefese varana kadar haberdar olmak istiyorlar. Tüm mevzu burdan çıkıyor.

evet işin bu yanını es geçiyorlar.
yani eve gelenlerin elleri uzun ise herşeyi kurcalıyorlar ise kimin hoşuna gider ki?
tamam ben eşimin ailesinin gelmesine bişey demiyorum am evin altını üstüne getirse
tepkim çok farklı olurdu.
annem rahmetli oğluma bakardı,kv de anneme talimat verirdi salona uzanıp.
az yedirdin çok yedirdin diye.
benim annem bunları aylaaaar sonra anlattı.huzurum kaçmasın diye hep susmuş.kızım he deyip geçiyorum derdi.
kendi evinden gelir benim annem bebeğe yemek yedirirken o da kendisini doyururdu.
biliyorum ben varken de yapıyordu.
şimdi bu olur mu el vicdan yani.
bi kuruşluk faydan yok,yan gelip yatıyosun bi de kadına eziyet ediyorsun.
tabi aynı zamanda evin heryerini de karıştırıyordu.
şimdilerde hasta eski hali kalmadı.o sebeple ses etmiyorum.
ama zamanında yaptıklarını da unutmuş deilim.
yani her kv melek olmayabiliyor:))

çok üzüldüm .

gerçekten rahatsız olmaz mısın?
o çekmecelerde kendine özel sakladıkların olamaz mı?
senden izinsiz özel hayatına müdahele edilmesine,sinsi sinsi dolaplarının karıştırılmasına sinirlenmezmisin?
samimi söyleyeyim ben çok kızarım.
ne kimsenin özel eşyasını kurcalarım ne de kendi özel eşyalarımı kurcalattırırım.
bunu sinsice yapana da saygım kalmaz.
ne bileyim insanınn duruşuna haysiyetine yakışmaz böyle basitlikler,çiğlikler.

çok üzüldüm .
sağolasın canım.
bir de benim üzüntümü düşün.
olaylara kişilere tek taraflı bakmamak lazım.
bir kv anne gibi davranamıyor,anne gibi yüreği titremiyor ne yazık ki.
kv min iyiliklerini de gördüm sağolsun ancak anlattığım davranışları da zamanında beni zorladı.
bir de oğlumu annemden kıskanırdı.
yani saçmalayabiliyorlar büyükler de.bunu inkar etmenin anlamı yok.
gelin de ,görümce de, elti de kv de ,,kp de hata yapabilir.
bu sıfatlara sahip olmak hata yapmamayı sağlamıyor ne yazık ki.

yapar tabi
diyorum ya insanın yapısında çiğlik var ise herşey yapar .
Titri önemli değil

Sayfalarca yorum yapılmış da neden sizin de evde olduğunuz bir zaman gelmiyorlar. Sizin anneniz kocanız yokken size gelir de babanız nezaketen kocanızın da olduğu zaman gelmeyi tercih etmez mi??

Ben merak ettim konu sahibinin pardon esinin misafirleri geldiler mi acaba. Konu sahibi yarin gelecez dediler diye yazmis. Bu sabah gelmis olmalari lazim.

mrb aranıza yeni katıldım fakat uzun süredir takip ediyordum.annesi sonuçta bence fazla fevri davranıyorsunuz gelebilir pekala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…