ben işteyken oğluna kahvaltıya gelen kaynana..

benim kayınvalidemde çok iyidir bana bi zararı yok ama genel yapımdan sanırım bide olan bazı kötü olaylara rağmen seviyorum onu ama uzak tutmak istiyorum biraz sanırım..

burada böyle düşünen gelinleri okuyunca,hem ders alıyorum, hem de korkuyorum.kadının size bir zararı yoksa,neden bu önyargı,bu antipati anlayamıyorum.sadece eşinizin akrabası olmaları sanırım sizi bu kadar önyargılı yapıyor.
hem merak etmeyin ,dışarıdan bir şey alırlar gelirken,kullanacakları bir çaybardağı,bir çaydanlık.aksat,oğullarını görüp sohbet etmektir.hemen artniyet aramayın...

abartıyorsunuz bencede . . Bundan doğal ne olabilirki. . Mutfağınıza kimsenin girmesini istemiyorsanız eşinize kahvaltıyı sen hazırla madem anneni çağırmışsın diyebilirsin. .

belki bunuda art niyetle yapmıyodur bilmiyorum surat yaptığını istemiyo gibi bi tavrını hiç görmedim ince düşünemiyo sanırım, biz dedik yemeğe gelelim diye de gittik yani.. ama nişanlıyken filan da hiç çağırmazdı ben küçükmüşüm ben gitçekmişim

ne diyecektim .
Boşadı yerine ne diyebilirdim .Hadi siz söyleyin .
Sevgili eski yengeciğim nasıl ?
Sizin hakkımdaki dilekleriniz de çok düzeyli.

abimin eski eşi diyebilirdiniz mesela. sonuçta ayrılmışlar. ne demek abim boşadı. ayrılmışlar hala arkadan dedikodusunu yapıyorsunuz burada. evet istisnalar hariç sizin gibi görümcenin evime gelmesini istemezdim.

haaaa bu arada geçen sizin sevgili eski yengeciğiniz buradaydı. boşadığım kocamın bacısını evime sokmazdım diye yorum yaptı

siz de bana taktınız ha .Size ne yahu .Amma uzattınız .

e höh yani
şu "evin hanımı, mutfağın efendisi, kahvaltıların sultanı..." havalarını bıraksak bir kenara vallahi çok rahatlayacağız.

eşiniz, kardeşi ve annesi beraber üç zeytin, birer parça peynir yiyecek diye bu kadar tantanaya ne gerek var? siz üzülürsünüz, yıpanırsınız? sizin anneniz gelmez mi iki bardak çay içmeye?

mutfağınızın düzenine ne olacak Allah aşkına? en fazla reçelin kapağını zeytine koyar, ekmeği dışarıda unutur.

yapmayın, valla gelmeyin gaza. rahat olun, adam mutlu olsun sizi de mutlu etsin.

Kızlar sanırım şöyle bi detay anlatmam gerekiyo.. kına geceme görümcem ve kuzenleri bi afra tafra suratla geldiler.. sebep yok.. çeyiz sermemde filan beraberdik gayet normaldi herşey.. ya geldiler yüzüme bile bakmadılar kapıda karşıladım hoşgeldiniz dedim ağızlarının ucuyla hoşbuluk dediler sonrada bütün gece yanıma bi kere bile gelmediler ve sebepsiz şeylerden tatsızlık çıkardılar ailem üzerinde durmadı büyütmedi.. kına yıkamaya gidilcek kayınpederim kabul etmedi.. düğünde de aynı yanıma bi kez gelmediler bir fotoğrafımız bile yok.. düğünden sonra özür dilediler gergindik deidler ama ne hakları vardı benim en güzel günümde beni strese sokmaya.. kavga çıkacak diye ödüm patladı en korktuğum şey kadın kavgası.. sonra böyle oldum..

hayır hiç gelmediler beni de çağırmadılar..

Peki evi kurcaliyor mu? Her yeri didik didik eder mi?
hayır kurcalamak değil de kendi evi gibi rahat davranıyo benim annem bile sonuçta başka bi düzen başka bi ev diye sorar herşeyi ama belki kendi kaynanayla yaşadığı için hep.. ben yokken çeyizim seriliydi eve bikaç eşya getirmişlerdi ben yokken terliklerim filan dağılmıştı sadece onu biliyorum onuda görümcem yaptı sanırım.

Pardon da neden gelmesinler siz evde yokken? ev yani ne var saklayacak yatak odanı kaptır kilitlersin en fazla. Eşin vardiyalı çalışıyormuş akşam göremiyorlar gündüz uyuyor özleyemez mi o zaman sizin de anneniz kardeşiniz eşiniz evde yokken gelmek isteyince eşinizde ben yokken gelmesinler istemiyorum desin aynı mantık yani bunu anlayışla karşılar mısınız eşiniz de tabii ki tepkisini vermiş annem kardeşim ne demek tabii ki gelecekler demiş her iki taraf içinde çok yanlış ben yokken gelmesinler demek ana oğul kahvaltı edip sohbet edecekler sonra giderler zaten eşin uyur neden büyütüyorsunuz neden korkuyorsunuz.

O ev ve mutfak sadece sizin değil eşinizin de...Eşiniz yokken sizin anneniz, kardeşleriniz gelebiliyorsa eşinizinki de gelebilir çok normal..

allah yardımcın olsun, bende alışkanlık yaparda böyle iş büyür diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…