- 15 Şubat 2015
- 13.355
- 47.113
- 798
Kızımda böyle bir şey çıkacağını bilsem hayatta kavga çıkarmazdım. Boş yere yıprandım. Oğlum da boş yere üzüldü. Kv’nin annesi yatalak olmuş bu süreçte, bakıcı da bulamamışlar o anneme bakacam ben dedi. Ben evde yalnız kalamıyorum, abim ve yengem geldiler bugün, muhtemelen annem de gelir.
Öyle, iki çocuğum için çok güçlü olmalıyım. Kızımı her şeyden çok seviyorum kokusu yeter bana.Senin psikolojik olarak sağlam kalabilmen için bence de 15 saat de olsa biraz uzaklaşıp çalışman.Senin psikolojin iyi olacak ki kızına da faydan dokunsun.
Amin çok teşekkür ederim.Hakkinizda hayirlisi olsun. Su noktadan sonra yapilacak baska yorum yok sanıyorum. Allah bebeginize sifa versin
Offf çok üzüldüm ya.Kızımda bu olaylar olunca eşimle barıştık. Annesi de bize geldi, ben kendi anneme bakacağım dedi. Ben de kendi annemi çağıracağım. Hayat çok ama çok garip. Belki benim annem yaşayacak bizle..Kızım genetik sendromlu, fizyoterapist de öyle dedi. Keşke sadece otistik olsaydı. Konuşabilecek, yürüyebilecek mi bilmiyorum. Zihinsel gelişimi de geri olacak. Bu hafta rehabilitasyona başlıyoruz özel eğitim de alması için, komple bir tedavi alacak. Boşanmak rafa kalktı, eşim de bir şeylerin ucundan tutuyor şimdi en azından. Devlet ayda 8 saate kadar ödüyor rehabilitasyonu, aile daha fazla isterse ücretini ödüyor en azından çocuğuna bakıyor şimdilik. Zaten bu yaşlarda tedavi çok önemliymiş, verim alacağımız dönem bu dönem. Zaten engelli çocuğu olan ailelerle sosyal medyada iletişim kuruyorum. Evlatlarına öyle bir sahip çıkıyorlar ki bana güç veriyorlar.
Hikayenizi bilmiyorum ama belli ki kocanız terapiyi reddetmiş sen git demiş. Kocanızla her şeye sıfırdan başlama yoluna girdiyseniz sevgi dolu bi eş rolüyle “çocuğumuzun olayları seni çok yıprattı senin de benim gibi bu süreçte terapiyle destek almanı öneririm beğenmezsen devamcetmezsin” gibi laflarla ikna edemez misiniz. Çünkü kayınvalide eve yeniden geldiyse yine aynı sorunları yaşıycaksınız ve bu hikayede ben tek görevin eşlere düştüğünü düşünüyorum. Bizim de garip huyları olan ebeveynlerimiz var hatta ilerde eşimin annesi yanımıza taşınabilir, yaşı çok ilerledi. Eşim annesine bağırsa da çağırsa da kadının huyları değişmiyor. Geçen gün bana kabalık etti diye moralim bozuldu kocamdan halimi gizleyemedim sorunca da anlatayım dedim direkt annesini savunmaya başladı diye kavga ettik mesela. Biz kadınlar bizim için annesine kötü davransın istemiyoruz sadece eşimizden haklısın saçmalamış diye kabul edebilmesini ve yanında bi kabalık olduğunda da savunulmak istiyoruz. Benim ailem de mükemmel değil bazen ben de farketmeden savunma moduna geçiyorum.Kızımda bu olaylar olunca eşimle barıştık. Annesi de bize geldi, ben kendi anneme bakacağım dedi. Ben de kendi annemi çağıracağım. Hayat çok ama çok garip. Belki benim annem yaşayacak bizle..Kızım genetik sendromlu, fizyoterapist de öyle dedi. Keşke sadece otistik olsaydı. Konuşabilecek, yürüyebilecek mi bilmiyorum. Zihinsel gelişimi de geri olacak. Bu hafta rehabilitasyona başlıyoruz özel eğitim de alması için, komple bir tedavi alacak. Boşanmak rafa kalktı, eşim de bir şeylerin ucundan tutuyor şimdi en azından. Devlet ayda 8 saate kadar ödüyor rehabilitasyonu, aile daha fazla isterse ücretini ödüyor en azından çocuğuna bakıyor şimdilik. Zaten bu yaşlarda tedavi çok önemliymiş, verim alacağımız dönem bu dönem. Zaten engelli çocuğu olan ailelerle sosyal medyada iletişim kuruyorum. Evlatlarına öyle bir sahip çıkıyorlar ki bana güç veriyorlar.
Kv çok üzüldü eşim de çok üzülüyor hepimiz üzgünüz. Bir de hamileyken genetik testler yapılıyormuş. doktorum ense kalınlığı normal çıkınca çok da gerekli değil demişti ama çok nadir bir sendrom geldi bizi vurdu işte. Her duyduğun şeyde yüreğine inme iniyor ama insan alışıyormuş her şeye. Ben anne olduğum için kaldıramıyorum ama eşim benden çok daha pozitif. Benden başka herkes pozitif herkes düzelecek diyor ama ben sürekli okuyup araştırdığım için olacakları biliyorum ve kendimi çok yıpratıyorum.Offf çok üzüldüm ya.
İnşallah yavrucak iyi olacak tom ellis suan boşanma ya da eşle ilgili ne sorunun varsa hepsini rafa kaldır çünkü hem evladın hem bu sorunlar üstesinden gelebilecek en saglam psikolojisi olanın bile altında kalacağı meselelerdir.
Kendini dik tut, suan tökezleme zamanı ya da eşinin annesini kafana takacağın bir dönem degil zaten kendin de biliyorsun.
Şuan sırt sırta vermeniz lazım hem de ailece.
k.validen ne kadar kötü biri olursa olsun torunu bu haldeyken o da bu durumdan hoşnut olamaz, olmamalı.
Eş anneme söylemedim, kız kardeşime söyledim diyor ama görümce yapmıştır hemen. Bu durumda bile görümce beni aramadı, ben niye arayayım ki onu.
Bunu deneyeceğim de artık kv’ye biz mecburuz, haftada kaç saat rehabilitasyona gideceğim belli değil bu süreçte oğluma da birinin bakması lazım. Ev temiz olur ve evde yemek de olur en azından. Ben de kv’ye negatif bakmıyorum artık muhtemelen bundan sonra bizimle yaşar.Hikayenizi bilmiyorum ama belli ki kocanız terapiyi reddetmiş sen git demiş. Kocanızla her şeye sıfırdan başlama yoluna girdiyseniz sevgi dolu bi eş rolüyle “çocuğumuzun olayları seni çok yıprattı senin de benim gibi bu süreçte terapiyle destek almanı öneririm beğenmezsen devamcetmezsin” gibi laflarla ikna edemez misiniz. Çünkü kayınvalide eve yeniden geldiyse yine aynı sorunları yaşıycaksınız ve bu hikayede ben tek görevin eşlere düştüğünü düşünüyorum. Bizim de garip huyları olan ebeveynlerimiz var hatta ilerde eşimin annesi yanımıza taşınabilir, yaşı çok ilerledi. Eşim annesine bağırsa da çağırsa da kadının huyları değişmiyor. Geçen gün bana kabalık etti diye moralim bozuldu kocamdan halimi gizleyemedim sorunca da anlatayım dedim direkt annesini savunmaya başladı diye kavga ettik mesela. Biz kadınlar bizim için annesine kötü davransın istemiyoruz sadece eşimizden haklısın saçmalamış diye kabul edebilmesini ve yanında bi kabalık olduğunda da savunulmak istiyoruz. Benim ailem de mükemmel değil bazen ben de farketmeden savunma moduna geçiyorum.
Konuların üstünü kapatırsanız hep aynı şeyi yaşarsınız huzursuz ortamda da çocuğunuz etkilenebilir. Kocanıza da terapi mecburi görünüyor
Sadece kv’yle konuşuyorum diğer taraftan kimseyle konuşmuyorum.Ortada onlarin canindan kanindan hasta bir bebek var, ve sen arayacaksin bayramda öyle mi. Annen Baban nasil insanlar anlamiyorum. Tüm dünyayi bosver, evladinla ilgilen. Ne Ara ne sor. Asla bu hatayi yapma. Rabbim Sifa versin
İşin en zor kısmındayım, kabullenme kısmı ve çokkkkkk üzücü hiç böyle bir acı yaşamamıştım. Kv gelirse çalışırım, çalışmam lazım yoksa bu kadar stresi kaldıramam, zaten depresyondayım. Kızım için elimden geleni yapacağım.
Fizyoterapist, ama kesin değil, çoğu belirti uyuyor. Genetik sonuçlarını nerdeyse bir yılda alacağız, varmış gibi tedavisini yapacağız ama bir gerilik var genetik hastalık kaynaklı. Kv’nin bize temelli yerleşmesi gibi bir şeyi hiç konuşmadık ama kızım bakıma muhtaç bir birey olursa yalnız yapamam, kv illa ki gelir bu benim düşüncem.Yani kv temelli size yerlesiyor öyle mi? Adamda eskortlarin koynundan cikip bisey olmamis gibi hayatina devam ediyor. Peki....
Kizinin hastaligini Doktor mu tehsis etti, yoksa Google mi
Aaa hiç duymamıştım doktorumuz Ankara’da söyleyeyim hemen. Nerede yaptırabiliriz acaba ben kendim de yaptırabilirim. Hiç olmazsa kafam rahatlar.tom_ellis Angelman sendromu ilk asamada metilasyon testiyle daha kisa surede sonuclanir ondan suphelendiyse doktor istemedi mi metilasyon testi? Tam genom analizinden daha hizli sonuclanir ve fikir verir. Istenmediyse onu konus doktorunla derim (biyoinformatikciyim, genom analizi yapiyorum)
Aslında ön tanı otizmdi, Angelman da otizme çok benziyormuş, aynı benim kızım gibi onlar otistiklerden daha sosyallermiş, doktor neden istemedi ben de anlamadım şimdi.tom_ellis Angelman sendromu ilk asamada metilasyon testiyle daha kisa surede sonuclanir ondan suphelendiyse doktor istemedi mi metilasyon testi? Tam genom analizinden daha hizli sonuclanir ve fikir verir. Istenmediyse onu konus doktorunla derim (biyoinformatikciyim, genom analizi yapiyorum)
Emme yutma problemi yok. Genetik bozukluğun nereyi nasıl etkilediği de olabilirmiş. İnşallah hafif etkilenmiştir kızım, bir yılda gelişme kaydedebiliriz.Sana dua ediyorum bir şey var belli ama inşallah daha basit bir şeydir fizik tedavi özel eğitimlerle normale dönebilecek bir şey. Allah selamete çıkarsın inşallah. Yutma sorunu da var mı kızında.
İnşallah.Emme yutma problemi yok. Genetik bozukluğun nereyi nasıl etkilediği de olabilirmiş. İnşallah hafif etkilenmiştir kızım, bir yılda gelişme kaydedebiliriz.
Otizm çok uzun bir yolculuk, umarım yalnız yürütmek zorunda kalmam.Şu an çocuklsrınız önceliğiniz doğru kararlar almışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?