- 15 Şubat 2015
- 13.355
- 47.113
- 798
Parayla cezalandırmaktan bir tık vazgeçti. Kartı hala bende, maaşım yattı param da bende. Beni azarlama yolunda sadece ya da eksik hissettirmeye çalışıyor. Yemek yok, temizlik yok vs. Çok zor bir karar. Annemin olacağını bilsem direk çalışırım ama Kv ile bu iş çok zor artık. Birken iki olacaklar başımda.
İyi bir bakıcı bulabilecek miyim, hemşire falan bulabilirsem içime sinerse çalışabilirim.Bakici bakmayacak miydi cocuga?
Ben size söyleyim, nihayetinde çocuğa kv bakar. Adam konu sahibini aldatırken başka bir kadın bulur ve bu hikaye konu sahibi dışındaki herkes için mutlu biter. Yani bunca şeye rağmen kv nin bakmasını istemiyorum demesine rağmen buraya bu ihtimali bile yazdıysa, demek ki çok da soğuk bakıyor değil.Bakici bakmayacak miydi cocuga?
Çocuğum iyileşince ben dünyanın en mutlu insanı olacağım. Ya çocuğunuz yok ya da evladınız için hiç göz yaşı dökmediniz sanırım. Benim çocuğum iyi olsun Kv, eş artık hiç umrumda değil. Benim sınavım eş değil çocuğumun hastalığı. Gecenin şu saati olmuş uyuyamıyorum çocuğuma ne olacak diye. Benim konuma da yazmayın ben eğer bir anne benim durumumdaysa onun için yazacağım artık. Zaten eş şöyle böyle yapıyor diye yazmıyorum artık, bu süreçte ben psikolojimi sağlam tutmak için ne yapabilirim onun derdindeyim. Terapistim zaten var, bana gereken akılları da veriyor merak etmeyin. Yok sen boşanamazsın bilmem ne..Dün bu adama gittim eşle, bize şu göz doktorundan randevu alın dedi. Bana telefonla demişti randevu al diye bana bir sene randevu yok dedi sekreter, eş araya randevu koydu tak alındı randevu. Raporumuz yok inşallah rehabilitasyona başlarız tedavi masrafı ne olacak bir fikrimiz yok şu an. Yani ben şu aşamada nasıl dava açayım ne mantıkla..Her şeyin sırası var, ilahi adalet de var kızım iyileşsin ömrümden kaç sene geçerse geçsin umrumda değil. Kızım gözümün içine bakarken ben başka bir şey düşünemem.Ben size söyleyim, nihayetinde çocuğa kv bakar. Adam konu sahibini aldatırken başka bir kadın bulur ve bu hikaye konu sahibi dışındaki herkes için mutlu biter. Yani bunca şeye rağmen kv nin bakmasını istemiyorum demesine rağmen buraya bu ihtimali bile yazdıysa, demek ki çok da soğuk bakıyor değil.
Evet yani benim yüreğim zaten öyle bir yanıyor ki beni anca bu durumda olan anlar. Kızımda çok nadir görülen bir durum var ve göz doktorları bir türlü bilemediler, bu üyelerde empati duygusu sıfır. Keşke kümeste yaşasam evlatlarım yanımda sağlıklı be mutlu olsalar. Ben ruhen öldüm bu süreçte benim canım çok yanıyor. Bir de öyle bir mücadele ki eğer doğru müdahale edersek kızım düzelecek yanlış tedaviyle engelli kalacak. Bundan önceki fizik tedavi yanlışmış mesela, bebeklere elektrik verilmemeliymiş ama benim kızıma kaç aydır tam tersi elektrik veriliyor. Bu yollardan geçmeyen beni anlamaz, ben de anlamıyordum zaten ama tek isteğim bir sene sonra kızım çok daha iyi yazabilmek.Çok fazla detay anlatmayın ben sizi anlıyorum şu an önce annesiniz.Önceliğiniz çocuklarınız o yüzdene erteliyor kızınızın tedavisine odaklandınız inşallah rabbim yardımcınız olsun yüzüstü bırakmaya devam edin ışıklı oyuncak koyun karşısına ilgisini çeksin. Es.. nickli üyeninde düşmanca cevaplarına sabırla cvp vermeniz çok gereksiz boşuna enerjinizi harcamayın
Sevgiler.
Boşanma meselesini eşle kapattık. Eğer annesi bizim şehre geliyorsa adam bana karşı çok kırıcı olmaya başlıyor, kadın uzaklaştığında muhattap olmuyor arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor ya da çocuklarla ilgileniyor. Ben hastane süreçleri, masaj falan derken kızımla ilgileniyorum hep o da oğlumla ilgileniyor, ya da eş kızımla ilgilenirken ben de yemek yapabiliyorum en azından. Bugün oğlumun mezuniyet törenine gideceğiz beraber, kızımı da ablama bırakacağım, biraz rahatlamaya ihtiyacım var, iki aydır kızımı gözümden bile ayırmadım. Nereye kadar giderse artık, bayramda benim aileme de gidilirse öyle giderim anneme o kadar çok ihtiyacım var ki…Annem bu durumda gurur yapmaz gelir kv ‘yi de artık düşünmüyorum.tom_ellis bence kaygi seviyenin bu kadar yuksek olmasi arafta olmandan dolayi. Su asamada bosanmaya karar verip vermemek, ev satilsin ikiye bolunse kabul ederim vs diye planlar yapmak belli ki iyi gelmiyor. Eger es kisisi size fiziksel olarak zarar vermiyorsa kendi icinizde simdilik bosanma konusunu kapatin. Ama bu beraberinde evlilik sorumluluguna devam etmenizi de gerektirecektir (bayramlasmaya gitmek vs gibi). En azindan bir karar vermis olursunuz. En kotu karar, kararsizliktan iyidir.
Amin çok teşekkür ederim.Aklımdan çıkmıyorsunuz dualarım sizinle Allah şifa versin miniğe
Kızımda bu olaylar olunca eşimle barıştık. Annesi de bize geldi, ben kendi anneme bakacağım dedi. Ben de kendi annemi çağıracağım. Hayat çok ama çok garip. Belki benim annem yaşayacak bizle..Kızım genetik sendromlu, fizyoterapist de öyle dedi. Keşke sadece otistik olsaydı. Konuşabilecek, yürüyebilecek mi bilmiyorum. Zihinsel gelişimi de geri olacak. Bu hafta rehabilitasyona başlıyoruz özel eğitim de alması için, komple bir tedavi alacak. Boşanmak rafa kalktı, eşim de bir şeylerin ucundan tutuyor şimdi en azından. Devlet ayda 8 saate kadar ödüyor rehabilitasyonu, aile daha fazla isterse ücretini ödüyor en azından çocuğuna bakıyor şimdilik. Zaten bu yaşlarda tedavi çok önemliymiş, verim alacağımız dönem bu dönem. Zaten engelli çocuğu olan ailelerle sosyal medyada iletişim kuruyorum. Evlatlarına öyle bir sahip çıkıyorlar ki bana güç veriyorlar.Bu forumda ruh hastası çok üye var. Zor durumdaki insana tekme atar gibi yorumlar yapan sosyopatlar var. Otizmli bireylerin aşk hayatıyla ilgili netflixte bi program izlemiştim. Bilinçli ailede büyüyen bireyler hayata çokcdaha kolay adapte olabiliyor. Siz çok dikkatli bi annesiniz ki erkenden bu tanı konulmuş. Evladınızın büyüme çağında başladığınız bu tedavi süreci çok başarılı olur. Buna uygun ortamlara dahil olun aynı durumları yaşayancrbeveyn topluluklarına katılın belki kaygılarınız bi nebze olsun azalır. Koca kişisi konusuna gelirsek, bu süreçtekı sıkıntınızı ikiye katlıyorsa daha da harap olmayın davanızı açın sürünsün belki insan gibi davranmak aklına gelir. Kocanız yetmiyor bi de ailesiyle cebelleşiyosunuz. Faydadan çok zararı varsa yol verin gitsin
Aaa annesini mi getirdi ? O da tıpış tıpış geldi mi yani?Kızımda bu olaylar olunca eşimle barıştık. Annesi de bize geldi, ben kendi anneme bakacağım dedi. Ben de kendi annemi çağıracağım. Hayat çok ama çok garip. Belki benim annem yaşayacak bizle..
Kızımda bu olaylar olunca eşimle barıştık. Annesi de bize geldi, ben kendi anneme bakacağım dedi. Ben de kendi annemi çağıracağım. Hayat çok ama çok garip. Belki benim annem yaşayacak bizle..Kızım genetik sendromlu, fizyoterapist de öyle dedi. Keşke sadece otistik olsaydı. Konuşabilecek, yürüyebilecek mi bilmiyorum. Zihinsel gelişimi de geri olacak. Bu hafta rehabilitasyona başlıyoruz özel eğitim de alması için, komple bir tedavi alacak. Boşanmak rafa kalktı, eşim de bir şeylerin ucundan tutuyor şimdi en azından. Devlet ayda 8 saate kadar ödüyor rehabilitasyonu, aile daha fazla isterse ücretini ödüyor en azından çocuğuna bakıyor şimdilik. Zaten bu yaşlarda tedavi çok önemliymiş, verim alacağımız dönem bu dönem. Zaten engelli çocuğu olan ailelerle sosyal medyada iletişim kuruyorum. Evlatlarına öyle bir sahip çıkıyorlar ki bana güç veriyorlar.
Evet geldi, hiçbir şey söylemedi, ben zaten dün kızımın durumumdan dolayı çok kötüydüm, kimse yanlış anlamasın o benim evladım ama insan evladına üzülüyor bu durumda. Onu nasıl bir hayat bekliyor hiç bilmiyorum. Angelman sendromluları okuyorum kimi tekerlekli sandalyede, kimi yürüyor, konuşuyor. Ailenin ilgisine bağlı her şey. Varımı yoğumu kızıma vereceğim, umarım başarırız.Aaa annesini mi getirdi ? O da tıpış tıpış geldi mi yani?
Sen kızına yoğunlaş elinden geleni yap. Çok zor bir durum Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Burda eş olacak nasıl bir hırstaymış ki bu durumda bile egosunu konuşturmuş pes dedim. Bundan sonra kayınvalideyi kullanın kullanabildiğiniz kadar. Madem yüzsüz yüzsüz gelmiş iş yaptırın yemek yaptırın çocuk baktırın. Böyleleri bundan anlar.Evet geldi, hiçbir şey söylemedi, ben zaten dün kızımın durumumdan dolayı çok kötüydüm, kimse yanlış anlamasın o benim evladım ama insan evladına üzülüyor bu durumda. Onu nasıl bir hayat bekliyor hiç bilmiyorum. Angelman sendromluları okuyorum kimi tekerlekli sandalyede, kimi yürüyor, konuşuyor. Ailenin ilgisine bağlı her şey. Varımı yoğumu kızıma vereceğim, umarım başarırız.
Kızımda böyle bir şey çıkacağını bilsem hayatta kavga çıkarmazdım. Boş yere yıprandım. Oğlum da boş yere üzüldü. Kv’nin annesi yatalak olmuş bu süreçte, bakıcı da bulamamışlar o anneme bakacam ben dedi. Ben evde yalnız kalamıyorum, abim ve yengem geldiler bugün, muhtemelen annem de gelir.Annesi size mi geldi? Basladiginiz yere geri döndünüz, bosa iliskinizi yipratmis oldunuz
İşin en zor kısmındayım, kabullenme kısmı ve çokkkkkk üzücü hiç böyle bir acı yaşamamıştım. Kv gelirse çalışırım, çalışmam lazım yoksa bu kadar stresi kaldıramam, zaten depresyondayım. Kızım için elimden geleni yapacağım.Sen kızına yoğunlaş elinden geleni yap. Çok zor bir durum Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Burda eş olacak nasıl bir hırstaymış ki bu durumda bile egosunu konuşturmuş pes dedim. Bundan sonra kayınvalideyi kullanın kullanabildiğiniz kadar. Madem yüzsüz yüzsüz gelmiş iş yaptırın yemek yaptırın çocuk baktırın. Böyleleri bundan anlar.
Senin psikolojik olarak sağlam kalabilmen için bence de 15 saat de olsa biraz uzaklaşıp çalışman.Senin psikolojin iyi olacak ki kızına da faydan dokunsun.İşin en zor kısmındayım, kabullenme kısmı ve çokkkkkk üzücü hiç böyle bir acı yaşamamıştım. Kv gelirse çalışırım, çalışmam lazım yoksa bu kadar stresi kaldıramam, zaten depresyondayım. Kızım için elimden geleni yapacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?