Ben mi abartıyorum

Koca eline BAKMAYACAKSINIZ!

Bakmayacaksın arkadaşım ya adam döve döve mi aldı kartlarınızı elinizden? Baştan tavizi verip adamları tepenize çıkartıp sonra böyle eziliyorsunuz. Olmaz olsun öyle kariyer de. Kusura bakmayın çok kızıyorum sizin gibi kendisine saygısı olmayan kadınlara.

Çok kolay değil mi karşındakinin ne yaşadığını tam olarak bilmeden oturduğun yerden ahkam kesmek. Döve döve almadıysa da bende güzellikle vermedim herhalde. Bazen o kadar çok kavga edersin mutsuz huzursuz olursun ki yeter allah belasını versin tamam dersin. Bu da öyle bi sey işte.

He şimdi geri aldım mı evet aldım ama pek bi farkı yok değişen bi sey olmadı, yine karışıyo.

Yazdıklarımın hepsini okumamışsınız bu çok belli.
Keşke sizin gibi düşünebilsem, davranabilsem o zaman şu dünyada benden daha mutlusu olmazdı. Yazdıklarınızın bir kısmında çook haklısınız, bir kısmında ise sizin gibi düşünmüyorum, düşünemiyorum zorluyorum kendimi ama olmuyor. Benim düşünceme göre ( eleştirebilirsiniz feministçe de gelebilir) ama kadın eğer ki çalışıyorsa her ikiside eve para getiriyor, her ikisi de dışarda yorulup geliyor ( kadın yattığı yerden kazanmıyor ve erkekler bizden daha güçlü) o zaman ev işleri beraber yapılmalı. Ben yorgun argın iş yaparken adam içerde tv karşısında yatıyorsa ben bunu kaldıramıyorum. 1,5 yıl oldu alışamadım buna. Eşim hiç mi yardım etmiyo evet arada ediyo tabi ki geliyo yanıma tatlı dille sarılıyo öpüyo ben yaparım sen bırak diyo yoruldun tamam yapma diyo ama bana sonra kendisi de yapmıyo. Çok tembel ve üşengeç olduğu için yapmıyor. Ya yorgun oluyo ya bi işi çıkıyo ya da ders çalışacak oluyo. Ben lafta kalsın ya da göstermelik olsun istemiyorum, gerçekten evde beni rahatlatsın iş yükümü azaltsın istiyorum. Size yanlış gelebilir ama ben istiyorum bunu.
Yanlış eş seçimine gelince ben bunu daha önce de açıklamıştım. Evet o zamanlar gerçekten cahildim, çocuktum. Daha öğrenciydim tanıştığımda ve eşimle konuştuğumuzda bana ev işlerinde yardım etme konusunda sonsuz bir güven vermişti. Yani bana kendini yanlış tanıttı. Yardım etmeden kastı sofrayı getirip götürüvermekten ibaretmiş. Ahlaki açıdan hiç bir yanlışı olmadı ve aşıktım. Eşim aşırı dominant sanırım bende de var çatışma da sürekli olarak kaçınılmaz oluyor. Şuna da değineyim hiç bir zaman eşime senden daha fazla kazanıyorum demedim. Benim param senin paran diye bir şey yok diyen bir insanım.
Bu arada mesleğinizi merak ettim. Eve iş getiriyor musunuz, yetiştiremediğiniz işler yüzünden işinizden olma ihtimaliniz var mı? Bir de işi bırak o zaman diyenler olmuş. Ben buraya hiç kolay gelmedim, o kadar kolay değil bir çırpıda herşeyi silmek.
''Bazen diploma insana hiç birşey kazandırmaz.Hatta saygın bir meslek kariyer yada dolgun maaş almak bunların hiç biri MUTLULUK getirmez.
Mutluluk senin çevrene ve dünyaya bakış açınla alakalıdır.'' bu söyledikleriniz de çok haklısınız. Keşke o bakış açısını değiştirebilsem ama ben böyle düşünüyorum.
Bu arada yapan yapıyo valla hemde nasıl yardım ediyo. Adam cam siliyo, mutfak dolabı siliyo, stor yıkıyo, lavabo temizliyo. Ben bunlardan geçtim evi süpürüverse arada şükredecem.

ya arkadaşım napmışsın sen. çalışan kadınsın sen lütfen. haftada iki üç gün yardımcı gelsin. evi temizlesin yemek ütü yapsın gitsin. ev sana eziyet olmuş

Eşler birbirine destek olmayacaksa hayatları birleştirmenin mantığı ne sadece cinsellik mi Al cinsellik bi de bebiş hepsi bu. Seviyorum demişsin ama o adam seni düşünmüyo bile o halinle hem gebelik hem iş üstüne senden yemek çay beklentisi sana eziyettir oysa ayaklarını uzatıp dinlenmek en çok senin hakkın.

Bir de karısına yardım edecek adam evlenmeden de belli olur
Benim eşimden ev işi beklentim olmamasına rağmen nişanlıyken ananemin cenazesinde taziyeye gelen misafirlere çay getirmesi boşalan tabakları toplaması inanılmaz hoşuma gitmişti önceden belliydi yani. Sazla sözle olmaz icraat lazım.

asıl bebek olunca bak sen o evin haline şuan ki durumuna şükür edersin ,sanmaki çoğu kişi farklı senden buradaki çoğu kadın eşinin yardımı olmadığından yakınıyor maddi imkanınız varsa yardımcı alın eve,geçen bir arkadaş yazmıştı eşim kanepeden wc harici kalkmaz diye ,gerçekten çoğu erkek böyle benimkide dahil ,elime kumanda aldığım günler sayılıdır annem beni mutfakta doğurmuş sanki diyorum söyleniyorum ama tık yok ,yardım ettiği zaman inan arkasını toplamak daha zor oluyor,o yüzden ayağımın altında dolaşmasında ben her işi yapmaya razıyım diyorum bazen

bir laf var..analarinin adam etmediklerini karilari nasil adam etsin?? peff soylenecek cok sey var bazende...

valla bu soylediginiz gibi herkes nisanlilikta anlasaydi emin olun bir suru evlilik olmazdi. kavun degil koklayamiyorsun sozu isabet. her zaman anlayamiyorsun. heleki mesafeler varsa arada hic anlayamazsin.

valla bu soylediginiz gibi herkes nisanlilikta anlasaydi emin olun bir suru evlilik olmazdi. kavun degil koklayamiyorsun sozu isabet. her zaman anlayamiyorsun. heleki mesafeler varsa arada hic anlayamazsin.
Sadece yardım konusunda demiyorum baştan belli olur iyi huylu kötü huylu evlenince kötü anlamda değişen erkekler de eşlerinden soğuyo ya da sıkılıyo ondam garipleşiyolar

Kadının görevi ne demekmiş ya!!!
Bir daha öyle bir cümle kurduğunda istifayı basarım de, kadının görevi ev işiyse erkeğin görevi de evini geçindirmek! Bu kafa yapısındaysa evin tüm yükünü de tek başına üstlensin o zaman. İşine geldiğinde kadın işi işine gelmeyince hayat müşterek.
Sinirlenip bağırıp sonra yine kıçını toplarsanız adam böyle devam eder. Maddi gücünüz de varmış, önce sakince iş yapmayın kadının işi dediği an bu kafadaysan ben çalışmıyorum diyin ama sakince. Hala anlamayacak kapasitedeyse bu huzursuz ortamda büyütmeyin çocuğunuzu nolur!
Maddi gücünüz de var başbaşa ama huzurla büyütün evladınızı. Sürekli böğüren bir baba, ağlayan sinir krizi geçiren bir anneyle beraber yaşamasın.

Yapacağın şey çok basit!
1.si Bu senin görevin dediğinde "Evi geçindirmek de senin görevin, o zaman ver maaş kartımı evi sen geçindir. Ben de çalıştığım o paranın bir kısmı ile bir yardımcı tutar tüm görevlerimi yaparım" de.
2.si böyle bir adamdan maaş kartını ve kredi kartlarını kesinlikle almalısın. Kendi vermiyorsa, bir ara gizlice cüzdanından al. Sorduğunda da "Eve ve bana bakmak senin görevin benim kartlarıma niye ihtiyaç duyuyorsun ki" de
3.sü yok ben evi tek başıma geçindiremem derse "Madem ben senin sorumlu olduğun şeylerde sana yardım ediyorum, sen de bana yardım etmek zorundasın o zaman" de. Etmiyorsa da sen de kesinlikle maddi olarak ona yardım etme.Bu kadar basit.

Eğer sen onun görevi olan evi geçindirmek konusunda ona yardımcı oluyorsan kusura bakma da eşin de sana yardımcı olacak. Hatta hamileymişsin bir de sana evde bırak kendi için iş yaptırmayı, senden bir bardak su bile istememeli...

Siz ne biçim bir kadınsınız yaaa? Bir hemcinsinize hem de hamile olan bir hemcinsinize nasıl böyle yorumlar yapabilirsiniz!!! Yok kocama saygı duyacakmışım, yok kadınlık görevlerimi yapacak mışım!!! Oldu... Anam da beni elalemin herifine kölelik yapayım diye doğurmuştu zaten!!!! Evin temizliği vs. kadının göreviyse evi geçindirmek de erkeğin görevi!!! Hiç kusura bakmasın sevgili kocam ama ben onun görevine yardım ediyorsam o da benim görevlerimde yardım etmek zorunda!!! Yardım etmiyorsa o zaman benim evdeki görevlerimi yapacak birisini tutacak parayla!!!
Ayrıca şu da bir gerçek evlilik tamamen bir kumar işi, ne çıkarsa bahtına! Yok eşinizi seçemeyecek kadar cahilsiniz falan bu ne biçim bir tabirdir!!! Siz kadını ne kadar aşağılıyorsunuz hamile bir kedi ile hamile bir insanı aynı kefeye koyuyorsunuz. Yazık, acıyorum sizin o örümcekleşmiş aklınıza, mantığınıza!!! Sizin gibi kadınlar bir de çocuk yapıp, büyütüp sokağa salıyor. Sizin gibi kadınların büyüttüğü erkeklerde kadınları mal gibi görüp, istediklerini yapabileceklerini sanıp, tecavüz edip, şiddet uyguluyor!!!

Acıyorum sizin evladınıza, yazık çok yazık...!!!

Ayrıca demişsiniz ya kimsenin kocası sizin sandığınız gibi ütü vs. yapmıyor diye. Ben evde hayatta ütü yapmam, eşim yapar, ben evde toz almam eşim alır tozları. Ben evde hayatta cam silmem eşim siler, yapmak istemezse de yardımcı birisini çağırır bütün evi temizletir. Kazın ayağı sizin dediğiniz gibi değil!!!

Ben bu çalışıp da maaşını kocasına veren kadınları anlamıyorum. Ben ev hanımıyım bekarlığım da da hiç çalışmadım annemden kalan ufak bir birikimim var kocam da bilir bunu ve bırak ona vermeyi özel ihtiyaçlarım için bile kolay kolay kullanmam ,bir şey lazımsa o para verir.Sizin ev işleri durumuna gelince o yardım etmiyorsa siz de yardımcı tutun sonuçta siz de çalışyorsunuz ve hamilesiniz.

Kavga ile bir yere varılmaz. Herşeyi bi köşeye at git elini tut onu ne kadar sevdiğinden bahset onun da seni sevdiğini söyle , tüm bunları söylerken gözlerinin içine bak temas kur elini yüzüne koy. Erkekler her ne kadar aslan gibi görünselerde içlerinde kedi var. Sevgi bekliyorlar. Eve geldiğinde yüzünü asma mesela. Halini hatrını sor. Sıkıntısı vardır belki. Ona ben senin dert ortağınım bi sıkıntın varsa çekinme bana söyle diye onunla konuş. Mesela her gün aynı şeyleri giyme. Erkekler sıkılır. Biraz heyecan olsun. Bunlardan sonra o da sana karışılık verecektir. Sonra iş bölümü yaparsanız mesela liste yaparsın asarsın bugün bulaşık senden dersin yada beraber yapalım dersin buluşık yıkamayı bile eğlenceli hale getirirsin. Umarım dediklerim işe yarar. :)

İlk olarak o maaş kartını bir sekilde al derim. Para karşılığı mutsuzluk, karın tokluguna ağır işçilik hepsi var mübarek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…