Cok despot bir eşin var ya. Kabul etme zorla mi goturecek. Bir de maaş kartini al elinden benceBir süre ücretsiz izine ayrılmayı düşünüyorum zaten bakalım ne yapcak umarım beni kaynanamların oraya taşınmaya zorlamaz. Zaten orda oturmayı kabul etmedim diye hem eşim hem ailesi bana içten içe çok kızıyo ama Allah tan benim işe uzak da çok ısrar edemediler.
Ne güzel bir mesleğin var aslinda. Esin hazmedemiyor mu acaba? Bence eve temizlikci tut sen otur ders çalış. Uzun saatler kutuphane de kal. Yemek falan yapma. Mesleğin zaten yeterince ağır.
Bilmiyorum ki. Yurt dışına gittim kaç defa, dilim fena değil. en son bu yaz için 3 aylık staj hakkı kazandım yurt dışında harika bi fırsattı, uzun diye izin vermedi ( o zaman çocuk durumları yoktu ortada) Aslında bunu da sordum ona açık açık, (onun dili yok YL yapıyo ama doktoraya başlayamayacak),saçmalama sen beni mi küçük görüyorsun dedi ben heryerde seni anlatıyorum gurur duyuyorum senle falan dedi.Ne güzel bir mesleğin var aslinda. Esin hazmedemiyor mu acaba? Bence eve temizlikci tut sen otur ders çalış. Uzun saatler kutuphane de kal. Yemek falan yapma. Mesleğin zaten yeterince ağır.
Eşin inatci mi? Hani bazi seyleri senin inadina mi yapiyor? Aslinda bildiğim kadariyla burs veriyor devlet. Ben de master yapıyorum. Hocalarımin hepsi evli ve cocuklu ama hepsi de yurtdisina çıkıyor isi geregi. Ne güzel bir yere gelmissin yukselebildigin kadar yuksel derim. Ayrica da evet herkes çalışıyor ama herkesin mesleginin getirdiği sorumluluklar farklı. Senin isin ders calisip arastirma yapmak zaten. Esine bu kadar boyun egme lütfen.Bilmiyorum ki. Yurt dışına gittim kaç defa, dilim fena değil. en son bu yaz için 3 aylık staj hakkı kazandım yurt dışında harika bi fırsattı, uzun diye izin vermedi ( o zaman çocuk durumları yoktu ortada) Aslında bunu da sordum ona açık açık, (onun dili yok YL yapıyo ama doktoraya başlayamayacak),saçmalama sen beni mi küçük görüyorsun dedi ben heryerde seni anlatıyorum gurur duyuyorum senle falan dedi.
Millet kendini geliştiriyor, ben daha tezimi yazamadım. Eşim sırf o parayı vermek zoruna gitiği için ben yaparım herşeyi sen yeter ki ders çalış diyor bana sonra o da yapmıyor bende dayanamıyorum haliyle o pisliğe yapıyorum. Ailesine her hafta giderim ikiletmem, yemeğe alırım sık sık. Kızdı mı bi sen çalışıyon sanki yapan nasıl yapıyo olur. Aramız iyi oldu mu da boşver yapma. Çözemiyorum.
Para değildi orda mesele, evet gitiiğin ülkeye göre değişiyo hibe alıyorsun mesele 2-3 aylığına gidecek olmamdı senin niyetin gezip tozmak kendini geliştirmek değil dedi süre çok uzun geldi beyfendiye sonra elalem ne der özellikle onun çevresinin hiç alışık olduğu durumlar değil zira kızlar 20 yaşında evlenip hemen çocuk yapıyor. Onun da derdi çocuktu o zamanlar. O gidecek olsa ben izin verirdim. Neyse geçti gitti çok takılmıyorum artık zaten buna.Eşin inatci mi? Hani bazi seyleri senin inadina mi yapiyor? Aslinda bildiğim kadariyla burs veriyor devlet. Ben de master yapıyorum. Hocalarımin hepsi evli ve cocuklu ama hepsi de yurtdisina çıkıyor isi geregi. Ne güzel bir yere gelmissin yukselebildigin kadar yuksel derim. Ayrica da evet herkes çalışıyor ama herkesin mesleginin getirdiği sorumluluklar farklı. Senin isin ders calisip arastirma yapmak zaten. Esine bu kadar boyun egme lütfen.
Anlattigin kadariyla eşin senin gibi bir kadın profiline alışık degil hic ve seni alistigi şekile sokmak istiyor. Ama sen o degilsin bence yani öyle bir kadi degilsin anladigim kadariyla. Küsmekle bu is olur mu bilmiyorum ama bundan sonra kendini ve çocuğunu düşün. Bir tane temizlikci tut ve tezine yönel derim.Para değildi orda mesele, evet gitiiğin ülkeye göre değişiyo hibe alıyorsun mesele 2-3 aylığına gidecek olmamdı senin niyetin gezip tozmak kendini geliştirmek değil dedi süre çok uzun geldi beyfendiye sonra elalem ne der özellikle onun çevresinin hiç alışık olduğu durumlar değil zira kızlar 20 yaşında evlenip hemen çocuk yapıyor. Onun da derdi çocuktu o zamanlar. O gidecek olsa ben izin verirdim. Neyse geçti gitti çok takılmıyorum artık zaten buna.
Eşim evet çok inatçı ama tatlı dille de yaptıramadım yaaşırı derecede tembel. Bi de tatlı dil bi yere kadar yapabiliyorum bazen işte böyle bi laf ettiğinde kırıcı çok kırılıp direk surat asıp konuşmuyorum küsüyorum
O kadar çok sebep var ki hangi birini anlatayım yazsam okur musunuz bilmiyorum. O kadar çok düşündüm ki yapıp yapmamayı. Etrafımdaki tecrübeli arkadaşlarım hep çocuk için evliliğin oturmasını bekleme daha çok beklersin yaşın geçer o evlilik hiç oturmuyo dediler . Ben daha önce de söyledim eşimle çok uzun zamandır birlikteyim, çok kavga ediyoruz evet ama iyiyken de çok iyiyiz uçlarda yaşıyoruz yani. Bu sorunlar evliliğin başından beri vardı defalarca konuştum her kavgada özür diliyo bi daha yapmayacağını söylüyor bir süre öyle iyi gidiyoruz sonra yine aynı.. Huylu huyundan vazgeçmiyor.E bende boşanamıyorum, o cesaret yok ( ailelere sezdirmiyoruz bile üzülmesinler diye, onların yanındayken kavgalı bile olsak çaktırmıyoruz)
Hamile kalırsan herşeyi ben yapacam ne istersen tamam diyecemler beni ikna etmek için o kadar çok uğraştı ki artık bıktım bir de çevrenin de çok baskısı oldu. Yaşın geçer sonra olmaz bak etraftan örnekler bunaldım onlara göre çok bile bekledik. Şimdi tez dönemindeyim rahatım nispeten çocuğu aradan çıkarayım dedim, doktoraya başlayacağım çok yoğun olacağım şehir dışına çıkmam gerekecek belki sık sık hamilelik o dönemde olmazdı çok zor geçirdim zaten. Doktora bitince yapmayı düşündüm en az 5 yıl var, eşim 5 yıl asla beklemez burnumdan getirir, evlendik 2 ay sonra başladı zaten sık boğaz etmeye. Etraftan da laf edilmeye başlar, sonra fertil miyim değil miyim bilmiyorum belki tedavi olmak zorunda kalacaktım bilemem ki. Bütün bunlarla oldu işte. Aslında pişman değilim çocuk için, çünkü boşansam da ben bir daha evlenmem ki aşık olduğum adamla evlendim ve ona bile sabredemedim. Bir evladı olsun herkes ister, kendimi ona ve işime veririm. Sonuçta tek boşanan çift biz değiliz, dengesiz bir ailede büyümesinden iyidir herhalde, bilmiyorum.
Değilim. Bilmiyorum. Bana yardım etmez yükümü hafifletmez belki ama iyi bir baba olur diye düşünüyorum. Ailemin hiçbir şeyden haberi yok.Saglikli bi cocuk doğuracağına emin misin yada doğduktan sonra iyi bi baba olacagina? Hamilelikte bunlar olmamali . Ailen ne diyor
Bizim evlilik danışmanımız da aynı kitabı tavsiye etmişti. Bence çok eğitici bir kitapaynı durumları bende yasıyorum evlilik zor bir yük su an o konu ile ilgili güzel bir kitap okuyorum tavisye edebilirim.Beş sevgi dili-GARYNCHAPMAN bu kitabı aile danışmanı tavsiye etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?