- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.964
- 748
- Konu Sahibi mujimujgan
-
“dert değil iç döküş” olmuş buBenim ailem için de eşim geçerlidir.
Eşim evde yokken ben niye ailemi çağırıp ağırlayayım?
Genelde diyorum ya, erkek ailesi yapar bunu.
Kendi evleri benimserler, at koşturmak isterler.
Evin hanımı olsun olmasın, orası onların evi ya!, istedikler gibi kalabilirler.
O çok sevdikleri oğlancıklarına yatak açtırmaz, nevresim değiştirtmez buldukları yere yatarlar ama gelin evde iken, su almaya parmak kıpırdamaz.
Zalimsiniz erkek aileleri!
Bir gün görümcem muhteşem bir cümle kurmuştu.Rahatsız olduğunu anlaşılır ve sakince dile getirmelisin bence ki tekrar etmesin eşin.
Erkekler düşünemez hadi karşı taraf niye düşünmüyor bilmem! Burda esirgeme söz konusu değil ama evin hanımı yok ne işin var evde yahu. Ben abimin evinde eşi olmadan kalmam geline de saygı bi yerde bu durum onun düzeni onun evi.
E burda eşimde tatilde diyorsun ?kızlar merhaba.ben bişi sorcam.ben annemle tatile gittim.eşimde şehir dışında tatildeydi.
Ya dile getirmeyeyim tamam ama bu da haksızlık değil mi ya.kayınvalidemler çeyiz yapmadı.kocam ne balayına götürdü ne tatile götürdü o yüzden ben annemle çıktım ama böle yapımca kocam bide.şimdi ben bunu dile getirmek istiyorum ama krize yol açmak istemiyorum.ne yapmalıyım ya
Yok, bana kimse böyle bir şey yapamaz“dert değil iç döküş” olmuş bu
Ben ağırlarım ya, ben yokken ağırlamasına da bişey demem. Yeter ki ev temiz derli toplu olsun bana laf getirtmesin
Orası onun da evi. Neden rahatsız olayım.kızlar merhaba.ben bişi sorcam.ben annemle tatile gittim.eşimde şehir dışında tatildeydi.fakat eşim iş dönüşü kendi ailesinin yanına gitmişti ve onları da alıp bizim evimize gittiler.(eşimin ailesi şehir dışında oturuyor)ben evde yokken onlar da benim evimde 1 gece konaklayacaklar.şimdi ben bundan aşırı derecede rahatsız oluyorum fakat eşim de kırılmasın diye bişi diyemiyorum.ben mi bu durumu sorun ediyorum?? Bu arada biz 1 senelik evliyiz.siz olsanız rahatsız olurmuydunuz??
Ben kızınca bu kadar inçe düşünmem direk kriz çıkarırırm. Ne işi var ben yokken misafirin evde. Nereye girer çıkar bilemem. Belki odamı karıştıracakYa dile getirmeyeyim tamam ama bu da haksızlık değil mi ya.kayınvalidemler çeyiz yapmadı.kocam ne balayına götürdü ne tatile götürdü o yüzden ben annemle çıktım ama böle yapımca kocam bide.şimdi ben bunu dile getirmek istiyorum ama krize yol açmak istemiyorum.ne yapmalıyım ya
Orası onların evi değil işte bide o yüzden gıcık oluyorum.babamın evi.insan biraz rahatsızlık hisseder yaniBenim ailem için de eşim geçerlidir.
Eşim evde yokken ben niye ailemi çağırıp ağırlayayım?
Genelde diyorum ya, erkek ailesi yapar bunu.
Kendi evleri benimserler, at koşturmak isterler.
Evin hanımı olsun olmasın, orası onların evi ya!, istedikler gibi kalabilirler.
O çok sevdikleri oğlancıklarına yatak açtırmaz, nevresim değiştirtmez buldukları yere yatarlar ama gelin evde iken, su almaya parmak kıpırdamaz.
Zalimsiniz erkek aileleri!
Gidiyoruz demedi mi? Sonradan mı duydunuz?Sakin kalmaya çalışıyorum ama zamanı gelince sölicem yani.ben onlara kayınvalidem evde yokken gittim mi ?? Şimdilik diyecek ve yapacak bişi yok ama galiba eşimin biraz hassasiyet gösterip bana sormasını isterdim.cnm böle böle annemlerle biz bi gece kalsak olur mu falan diye??çünkü o eve çok emek verdim.eşim de biliyor.ama işte kıymet bilinmiyo sanırım.sadece sorsa belki bu kadar sinir olmazdım.neyse yapcak bişi yok.
Yahu kimin evi olursa olsun.Orası onların evi değil işte bide o yüzden gıcık oluyorum.babamın evi.insan biraz rahatsızlık hisseder yani
Sorarım en azından.böle böle bi durum var.annemler gelip kalabilir mi diye?? Bana da sorsa hayır demezdim zaten ama sorması beni sayması demek.sanırım daha çok rahatsız olduğum şey bu.Düşünce tarzınızı çok yanlış buldum. Evi babam aldı, çeyizi ben yaptım. Evime gelemezler. Nasıl yani? Eşiniz şehir dışında olsa siz annenizi evinize getiremeyecek misiniz? Eşim yok anne, gelip kalamazsın mı diyeceksiniz? Babanızın aldığı evin tuğlalarını yemez kimse herhalde. Hem de hepi topu bir gece.
O konularda haklısın canım görgü nezaket kuralı habersiz gelmelerine bende zamanında çok arıza çıkardım zamanla herkes birbirinin kültürüne ayak uydurdu şükür.Yok, bana kimse böyle bir şey yapamaz
Aklını alırım adamın valla.
Günler önceden habersiz gelinemez bile.
Ama gördüğüm duyduğum ve bildiğim için genel olarak erkek aileleri böyle maalesef.
Kadını hiçe sayıyor.
İşte tam çıkarken biz gidiyoruz.bizim evde kalcaz dediGidiyoruz demedi mi? Sonradan mı duydunuz?
İletişim sıkıntınız var gibi sanki sizin asıl.
Düşünün şimdi, siz ailenizin yanında tatildesininiz ve eşinizin ailesi sizin evde akşam toplanmışlar.O konularda haklısın canım görgü nezaket kuralı habersiz gelmelerine bende zamanında çok arıza çıkardım zamanla herkes birbirinin kültürüne ayak uydurdu şükür.
Uzakta olan benim ailem olduğu için galiba hak veremedim ben konu sahibine. Bilmiyorum.
Var malesef bu modeller ama ben çizgi çekilmesi gerektiğini düşünüyorum mesela neden evinizde çok rahat ediyor azcık rahatsız etmelisiniz :))Bir gün görümcem muhteşem bir cümle kurmuştu.
‘Ben ablamda değil, sizde daha rahat kalıyorum sonuçta erkek kardeşimin evi’!
İşte zihniyet bu, genç bir kadın kurdu bu cümleyi.
Her türkü sosyo ekonomik kültüre sahip ama işte, özündeki bağnazlıktan çıkamıyor bazıları!
Yanlış yazmışım cnm kusura bakma.hızlı düşünüp yazınca karışıklık olmuşE burda eşimde tatilde diyorsun ?
Bana göre bazı şeyler esnetilmeli evlilikte. Anahtarınızı alıp habersiz ve yalnız kalmış değiller ki? Yada siz yoksunuz diye geliyor değiller.İşte tam çıkarken biz gidiyoruz.bizim evde kalcaz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?