• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi ne istedigimi bilmiyorum?

Impossible 75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
189
91
48
50
Esimle ve cocuklarla Mayista tatile gidip geldik. O zamandan beri ne bir hafta sonu ne bir aksam disari cikmadik, kimseye gitmedik. Esim kendi isimizde calistigi icin sadece Pazar günü evde. Evlilik yildönümümüzde 2 hafta kapatmis olmasina ragmen hic bir plan yapmamis 18 yildir hep cok calisiyor diye susuyordum, evde olmasina ragmen kendi hobilerinin pesinde kosup, hic ben yokmusum gibi davraninca artik dayanamadim ilk o gün patladim sen problem yaratmaya calisiyorsun dedi. Sustu bir kac gün konusmadik sonra yine cocuklar falan filan üzülüyor diye uzatmadim ama icimde birseyler kirildi. Cünkû bu ilk defa beraber disarida kutlayacagimiz evlilik yildönümûmüz olacakti. Ben hep cok calisiyor yoksa yapardi diye kendimi avutmusum. Gecen Pazar spor olsun diye 1 Saat yürüyûs yaptik sonra ben yemek falan yaptim oda 12.30 dan gece 23.30 a kadar müzikle ugrasti. Ben kitap okuyordum, beni cagirdi gel yatalim diye. Benimde tepem atti beni canin birsey isteyince cagirma, ben senin haftada bir disariya cikarttigin köpegin degilim diye icimdekileri saydim döktüm. Yillardir güzellikle söyledim olmadi, kavga cikatdim olmadi, sen bir sus götūrcem dedin aylarca bekledim gene olmadi, ciceklere bile su vermezsen ölüyorlar diye bayagi bir söylendim. Gece sirtimi dönüp yattim. Ertesi gûnü tamam Carsamba tatil seni götürcem beraber yemek yer sinemaya gideriz dedi. Bugün 17.30 da Sinema baslayacak,bize 40 dakika falan uzakta ben 15 te cikalim önce konusa konusa yemek yeriz sonra sinemaya geceriz dedim tamam dedi. Dükkanda isleri varmis 14.00 de gitti ve 16.30 geldi. Sesimi cikartmadim. Hemen gittik 17.00 de vardik, o cok acmis birseyler yedi. Sonra sinemaya gectik, filmi izledik ve eve döndük gelirken ben böyle istemiyordum haldir huldur diyince bugün zaten cok gezdik sen ne istiyorsun diye kizdi. Ben mi anlatamiyorum o mu anlamak istemiyor bilmiyorum. Ben konusalim, oturalim, sohbet edelim istiyorum. Görev gibi böyle söylendim diye istemiyorum. Nasil denir kaliteli bir paylasim istiyorum. Sizce cok sey mi istiyorum?

Hayır çok şey değil istediğiniz. Ama erkekler bazen o kadar ince ruhlu olamıyor dediğini yaptım mı yaptım diyor. Bugün eşim geldi eline çiçek ekmek almış, sen bunu seversin diye aldım diyor bende dedim ki, evlenmeden önce çiçek evlenince çiçek ekmek boşverin biz takıyoruz onlar anlamıyor kendimize zarar veriyoruz

Haklisiniz aslinda.ama o da kendjnce hakli buluyordur kendini.zaten cok calisiyorum az bir zamanim oluyor ne yapabilirim ki diyordur.ama sizin istediginiz ayrintiyi anladim ben.basbasa bir paylasim istiyorsunuz ama genelde erkeklerin pek anlamadigi birsey bu.o yuzden anlam veremez ve sizi hep kavga cikartiyor olmakla suclar

Baba ogluna örnek olur, oğlan annesiyle ilişkisinden örnek alır eşine uygular. Kız babayla ilişkisinden örnek alır kocasına uygular. Anne kızına annelik öğretir. Bu yapısal bir durum. Eşiniz hayatında bir donem annesiyle iletişim ve bağ kopukluğu yaşadiysa, yada anne ve babasının diyaloğunu örnek sergiliyor olabilir. Ve ve ve en önemlisi, erkek sürekli soylenmesini bekler. Terapist soylemisti.zamanla erkek öğreniyor uyguliyormus

Baba ogluna örnek olur, oğlan annesiyle ilişkisinden örnek alır eşine uygular. Kız babayla ilişkisinden örnek alır kocasına uygular. Anne kızına annelik öğretir. Bu yapısal bir durum. Eşiniz hayatında bir donem annesiyle iletişim ve bağ kopukluğu yaşadiysa, yada anne ve babasının diyaloğunu örnek sergiliyor olabilir. Ve ve ve en önemlisi, erkek sürekli soylenmesini bekler. Terapist soylemisti.zamanla erkek öğreniyor uyguliyormus
Yok bir ara sürekli söyledim sen söyledigin icin yapmiyorum sen bir sus bana birak dedi aylarca bekledim.Tik yok. Isin kötüsü artik ümidimi kaybettim.

Onuda diyorum ben kendimde giderim sinemaya diye ama onuda istemiyor.
Bence adamlar baştan nasıl alistirilirsa öyle gidiyor. Eğer baştan acimayip bana vakit ayiracaksin gideceğiz gezeceğiz otur konuşacağız deseydiniz şuan normal gelirdi .Adamlar böyle kadın istemedikce onların aklına gelmiyor. İstemeyi bırakın ısrar edin. Ama kavgaya değil. Pes etmeden direnince sizin karariniza saygı duyup oda ayak uyduracak .eskiler iki kaşığı varsa birini kırın boşuna dememişler.

Yok bir ara sürekli söyledim sen söyledigin icin yapmiyorum sen bir sus bana birak dedi aylarca bekledim.Tik yok. Isin kötüsü artik ümidimi kaybettim.
Umidinizi kaybetmeyin , hayatınızın odak noktası eşiniz olmasın. Madem size vakit ayirmiyor ozaman siz onsuz mutlu olmaya vakit geçirmeye bakın, stres atın bir şekilde vakit geçirin arkadaş komşu akraba. Biryerde oda ilgi ister ozaman oturup konuşun. Ben bundan bundan hoşlanıyorum ve eğer benimle bu zamanları paylasirsan daha mutlu oluruz. Yanımda olmazsan kendin bilirsin ben böylede huzurluyum. Acaba siz biraz fazla mı üzerine gittiniz. Bazı kadınlarda sadece eşimle vakit gecireyim modunda oluyor buda adamları boğuyor. Sürekli olmasada adam sadece onunla vakit geçirmek istemenizi baskı olarak algılıyor olabilir

Ablacım sen haklısın, eşin hafiften odun. Az yontmak gerekecek gibi duruyor.
18 yildir yontamadim. Artik hic yontulmaz gibi geliyor. Kendimi cok yalniz hissediyorum. Daha beraber alisverise gitme sayimiz 18 yilda 18 degildir. Hep evde olsa az calissa böyle olmaz diyordum ama artik iyice alismis o sadece isini yapiyor gerisinide ben. Alisveris, veli toplantilari, cocuklarin problemleri, dükkanin kagitlari, dükkanin alisverisi, tatil programi hersey bana ait istedigimde ona vok geliyor.

17 yasinda ki ogluma evde vermediğim görev yok. Elli kere soylerim. Kendi isini kendin göreceksin evlendiğin kadini hizmetci bellemeyeceksin. Nasıl ki baban benim üzerime iş yıkmıyor sen de yikmayacaksin

Umidinizi kaybetmeyin , hayatınızın odak noktası eşiniz olmasın. Madem size vakit ayirmiyor ozaman siz onsuz mutlu olmaya vakit geçirmeye bakın, stres atın bir şekilde vakit geçirin arkadaş komşu akraba. Biryerde oda ilgi ister ozaman oturup konuşun. Ben bundan bundan hoşlanıyorum ve eğer benimle bu zamanları paylasirsan daha mutlu oluruz. Yanımda olmazsan kendin bilirsin ben böylede huzurluyum. Acaba siz biraz fazla mı üzerine gittiniz. Bazı kadınlarda sadece eşimle vakit gecireyim modunda oluyor buda adamları boğuyor. Sürekli olmasada adam sadece onunla vakit geçirmek istemenizi baskı olarak algılıyor olabilir
Hayir o modda olmadim, dediginizide yaptim bu sefer kiskanmaya tek basina ne yaptigimi sirgulamaya basladi. O evdeyken hep yakinda durmaliyim onu beklemeliyim.Sastim artik

18 yildir yontamadim. Artik hic yontulmaz gibi geliyor. Kendimi cok yalniz hissediyorum. Daha beraber alisverise gitme sayimiz 18 yilda 18 degildir. Hep evde olsa az calissa böyle olmaz diyordum ama artik iyice alismis o sadece isini yapiyor gerisinide ben. Alisveris, veli toplantilari, cocuklarin problemleri, dükkanin kagitlari, dükkanin alisverisi, tatil programi hersey bana ait istedigimde ona vok geliyor.
Siz bir rutine alışmış ve alistirmissiniz. Şuanda dan diye rahatindan olacak. Biraz zor. Ama pes etmeyin tek derdiniz bu olsun. Sizin bence sosyallige ihtiyacınız var. Eşiniz olmasada başka vakit geçirecek aktiviteler bulabilirsiniz. Hayat monotonluğundan skılmışsınız.siz birşeyler bulun oyalanmak ve mutlu olmak için göreceksiniz eşiniz bir zaman sonra size ayak uyduracak

17 yasinda ki ogluma evde vermediğim görev yok. Elli kere soylerim. Kendi isini kendin göreceksin evlendiğin kadini hizmetci bellemeyeceksin. Nasıl ki baban benim üzerime iş yıkmıyor sen de yikmayacaksin
Ilk evlendigimizde falan yapiyordu herseyi, simdi vaktim yok diyor gercektende yok.

Ilk evlendigimizde falan yapiyordu herseyi, simdi vaktim yok diyor gercektende yok.
Valla o zaman ac yatar pis evde uyur . Babamin evinde mis gibi hayatim vardi. Daha altını cekemem. Bunu maddi anlamda söylemiyorum. Ama camasirini kaldiracak , utuye yemeğe temizlige yardim edecek. Iyi valla o erkek çocuklar erkek ben neyim evde?. Ve bu yardim! Degil. Bu onlarin görevi.
Kimse kusura bakmayacak . Hizmetçi degilim ben.

Hayir o modda olmadim, dediginizide yaptim bu sefer kiskanmaya tek basina ne yaptigimi sirgulamaya basladi. O evdeyken hep yakinda durmaliyim onu beklemeliyim.Sastim artik
Eşiniz aslan burcumu:KK35: sorgusuna cevap verin ama sizi pes ettirmesin. İnanın insanın kendisiyle vakit geçirmesi kadar güzel bir terapi yok. Yanlız yürüyüş yapmak, müzik ve çiçekler resim atölyesine giden ve yağlı boya tablolarıyla övünen 70 yaşında teyze tanıdım. O gözlerindeki mutluluğu tarif edemem. İnanın hayat çok güzel ve adamlara zincirli değil bizim mutluluğumuz. Siz mutlu olmak için onun yanınızda olmasına bakmayın. Zaten size ayak uydurur zamanla.

Back
X