Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Bende çocukla bir başıma kalmış eski kocası problem bir anneyim , söyleyin ben çok mu iyi durumdayım?

Ya siz yetişkinsiniz!! O daha bebek ya bebek 6 yasinda 6! Sizin annenizse o çocuğun babaannesi!!! Kendinizi cocukla mi kiyasliyorsunuz? Siz yetiskinsiniz biz yetiskiniz sorunumuz olsa da sorumluluklarimiz var yegeninize bakmak zorunda değilsiniz ama bakana babaannesine de engel olmayın!

Benimde bir sürü sorunum var çocuğun babasının alışkanlıkları ilgisizliği, benim o 6 yaşında kızla uğraşacak ne enerjim var ne de zamanım
Ozaman çok git kendine ev tut. Dağdan gelip bağdakini kovmak sizn işiniz. Küçücük çocuğa kötü davranırsanız Allah sorsun

Şimdi eski konularınizi okudum siz zor şeyler yasamissiniz evet yurtdisina gitmişsiniz okumussunuz kötü bu evlilik yasamissiniz ve boşanmış yalnız annesiniz. İnsanların bu durumda annesine ihtiyacı olabilir evet. Ben boşanmadim ama yurtdisindayken ailemden uzaktayken şiddet gördüm zorlandım depresyona girdim. 8 senedir ailemden uzakta ülkelerde şehirlerde yasiyorum. Annemin desteğine ihtiyacım olursa arıyorum konuşuyorum yanına gidiyorum bir kahve içmek bile bana yetiyor. Siz artık büyüdünüz annesiniz. Eğitim görmüş bosanabilmis yurtdisinda yasamis güçlü bir kadınsıniz. Yeğeniniz sizin aileniz. Daha küçücük çocuk. Hayatının başında yaşadıklarına bak. Babası şerefsiz anası şerefsiz. Halası da dislarsa ne yapacak o çocuk? Sizin yaşadıklarınızı yaşayan emin olun kimse bu tepkiyi vermez. Benim anneme ihtiyacım var ama annem 6 yaşındaki yeğenime bakıyor demez. Bence terapiye gitmeniz lazım.

Biz sizin yaşadığınız zorluklara burun kıvırıyor değiliz hayatınız zor ama tepkiniz çok garip yani ne yaşamış olursanız olun ister en kötüsünü yaşayın kocaman bir kadın, bir anne, 6 yaşındaki yeğeni hakkında böyle konuşmaz.

Ben de yeğeniniz gibi annesiz, kısmen babasız büyüdüm. Kuzenim onun dediklerini yapmadığımda gözlerimin içine bakarak "anne bu eve neden bu kadar çok ekmek alınıyor? neden bu kadar çok yemek yapılıyor?" derdi. fesat çocuk aklıyla. 34 yaşıma geldim hala acısı üzüntüsü içimdedir. Sizin de sorunlarınız varmış anlıyorum ama, lütfen o çocukta tamiri mümkün olmayan yaralar açmayın.

Of Allah kahretmesin böyle insanları ya dağıldım resmen yorumunuza. Gorusmuyorsunuz bu insanimsilarla değil mi?

görüşmüyorum ama bu durumun onun umurunda olacağını sanmıyorum.

Kötü ve fesat insanlar asla gerçek sevgiyi ve mutluluğu yasayamadiklarindan mutlu da olamazlar bence. Onların dünyası o kadar yuzeyseldir ki eminim. Gorusmemenize de sevindim umurlarında olsun olmasın önemli olan sizin mutlu olmanız.

Konu sahibi kimse size tiyatroya götğr, oyuncak al, annelik yap diye kızmıyor burada. İster yaparsınız ister yapmazsınız. Sizden bekliyorlar dediğiniz nedir? Abiniz ya da abinizin eşi sizi arayıp “çocuğumu gezdir” mi diyor? Bence kimsenin sizden hiçbir beklentisi yok.

Anneniz artık bakamayacak kadar yoruluyorsa bunu dile getirecek olan kişi anneniz siz değilsiniz ki bence anneniz gayet güzel bakabiliyor gibi duruyor.

Yani hiçbir şeye mecbur falan değilsiniz. Belli ki o ortam size göre değil, geldiğiniz yere ya geri döneceksiniz, ya da koca kadın olarak kendinize ev tutup, hayatınızı kuracaksınız. Param yok diyorsanız iş bulacaksınız. Yani amacınız isteğiniz nedir ben onu anlamadım. Zavallı yeğeninizin ailesinin aklını başına almasını sağlayamazsınız. Beklentiniz ne? Siz annenizin evine sığınmışsınız tıpkı o 6 yaşında minik gibi. Bu ev ikinize de fazlaysa sizce kime yol görünüyor? Cevap elbette size. Bu yaşta annenizden çocuk gibi beklentiye girmeyin. Sorumluluklarınızın farkında olun ve hayatınıza sahip çıkın.

yeğenime o kız demem öncelikle, ayrıca abiniz sorumsuz ama siz daha da sorumsuz gibisiniz... küçücük çocuk büyüklerin günahını çekiyor üstüne o kız diyorsunuz size pes

Bende çocukla bir başıma kalmış eski kocası problem bir anneyim , söyleyin ben çok mu iyi durumdayım?
Adamı koca diye hayatına alan sensin ...yurt dışında kalmayı istemiyorken adam orada yaşamak istiyor diye kalan sensin..Türkiyeye çocuğun yokken eşinden uğradığın şiddet sonrası dönüp boşanmayıp koşa koşa geri kocasına dönen sensin!! " çocuğum olmazsa " diye gidip hergünü problemli olan ilişkiden çocuk sahibi olan , sonrasında çocuğun babasına/babasının çocuğuna olan sevgisini bile "bir gün boşanırsam çocuğum ya babasını seçerse " diye kıskanan yine sensin.Bütün bunları sen istedin ve yaşadın..şu an seçmediği hayatı yaşayan evdeki iki çocuk, belki bir de annen.

O kız dediğiniz,sizin yeğeniniz hitap şekliniz çok itici.
Abiniz sorumluluk almıyor,eşiyle ayrılmış netice de o bir çocuk.
Biraz sevecen yaklaşabilirsiniz.

Ya bir de 4 yaşındaki miniğin kuzenine düşkün olması ne güzel bisey ne tatlı bir şey bırakın çocuk kuzeniyle güzel büyüsün bu yaşta çocuklar kardeş gibi olsunlar o kadar güzel bisey ki, 6 yaşındaki de anne babasında görmediği sevgiyi kardeş sevgisiyle yaşar belki yani çocukların arasına girmeyin. Bu yaşta çocuklar birbirinin kötü huylarını alır yani normal benim kardeşim en yakın arkadaşı balık yemiyor diye balık yemezdi ne oldu şimdi 27 yaşında omega 3 eksikliğinden ölmedi ama hala bir çocukluk arkadaşı var kardeş gibiler.

Siz inanilmaz kötü kalpli, kalbi simsiyah olmus bir insansınız. Yorumlarınızı okudukça icim acidi hem kendi çocuğunuz için hem yeğen icin.

Klasik
Siz inanilmaz kötü kalpli, kalbi simsiyah olmus bir insansınız. Yorumlarınızı okudukça icim acidi hem kendi çocuğunuz için hem yeğen icin.
yorumunuza diyecek birşey yok , bu şekilde neyin yardımını yapıyorsunuz ne diye yazmışsınız anlamadım , kalbimin simsiyah olmadığını ben biliyorum

Adam beni kandırdı , herşey için kandırdı ve yalan söyledi , dürüst olsaydı ben bu hayatı yaşamazdım

Konuyu ısrarla okuyorum takip ediyorum acaba konu sahibi bir yerde en azından yanlışlıkla da olsa ''çocuğumla el elde baş başta tek kaldık yeğenim yavrum o da kızımla aynı kaderi paylaşıyor hatta daha fena onun anneside sahip çıkmıyor birken iki çocuk sahibi olmuş oldum tek başıma ,arada dengeyi kurmakta zorlanıyorum sabrım yetmiyor, dertleşmek istedim hanımlar'' yazar belki diye bekledim bekledim bekledim ama yok... ısrarla içinden zehir kustu

Altı yaşında ya altı, ona kol kanat gerip, doğruyu yanlışı gösterecek olan sizsiniz. Halasınız sonuçta, el değil, sizin kanınız. Daha çok küçük yaşı, gören de ipsiz sapsız koca insan sanar.

Benimde bir sürü sorunum var çocuğun babasının alışkanlıkları ilgisizliği, benim o 6 yaşında kızla uğraşacak ne enerjim var ne de zamanım

Analık duygum yok derken? Abim keyfine bakıyor ? Ben sorumluluk neden alayım ? Benim derdim yok mu?
Siz niye sorumluluk alacaksınız acabaaa sanki çocuğun bütün yükü sizdeymiş gibi havalara girmişsiniz. Anneniz ilgilenip bakıyor zaten. 6 yaşında bir çocuğu kıskanmaya utanmıyor musunuz hiç pes! Annenizi de tebrik ederim, size uyup da anne babası tarafından dışlanmış bir yavruya haksızlık yapmanıza izin vermemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…