Sen yiğenıni kıskanmışsın .Küçücuk cocuga bılenmişsın .Şey geldı aklıma ben 20 yasındaydım evın en kucuguydum butun ılgı benım uzerımeydı ılk yıgenım dogdu kımse benı sormuyor herkes cocugun başında pervane .Ben ne kadar kotu olmuştum.İçten ıce bırazcık doldum.Şimdi en sevdıgım yıgenım .Sız hem kendınız kıskanmışımız hemde annenızın torun ayırdıgını dusunmussunuz.Çocukta ne anne var ne baba ne yapsın tabıkı vabaannesıne sarılacakRica ediyorum , çocuğu olmayan kimse bu konuya cevap yazmasın , önceliğim evlenip boşanmış , hatta babadan abiden ve kocadan gün yüzü görmemiş çekmiş kadınlar , bunlar dışında , yardımcı olmak değilde kendi egosunu tatmin için cevap yazanlar sakın yazmayın!!!
Ben bunu yazdım çünkü doğru yönlendirilmeye ihtiyacım var , çok şey yaşadım ve sağlıklı düşünemiyorum ,
Objektif bakabilen insanlardan sağlıklı yorum bekliyorum ,
Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim ! Annem istedi fakat ortamdan çok sıkılıyorum, birde kız çok bencil annemi herkesten kıskanıyor bütün ilgi benim olsun diyor , , kızım da o kıza çok düşkün ama yeğenim bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, adaletsizlik değil mi bu , , bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
öncelikle o kız dediğiniz çocuk sizin “yeğeniniz”
kızınıza kötü örnek oluyor diye dışlamak yerine aslında çocuğun derdi neymiş nasıl psikolojisini düzeltebiliriz diye düşünmeniz daha doğru olurdu siz kolay yolu seçip annesinden babasından ilgi göremeyen 6 yaşındaki yapayalnız bir çocuğu yargılamayı seçmişsiniz.
Haklılığınız var , ama çocuk kızıma bağırıyor hırpalıyor, eziyor ve bende anne olarak tepki veriyorum , bağırıp çağırma değil , sadece anne olarak tepki kızım zarar görmesin , çocuk çok acımasız , annem de bütün ilgisini o çocuğa veriyor , kızım ve ben yalnız kalıyoruz , bu adaletsiz ilk değil mi, Çocuğun yaptığı hareketler beni soğutuyor ondan , bilinçli değil belki ama elimde değil , belkide çocuk sağlıklı değil , fakat kimse çocuğu alıp pedagoğa götürmüyor … bende yapamıyorumYazık çocuğa, keşke herkes evlat sahibi olmasa. Çocuk yap at ananın kaynananın üstüne hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam et…O çocuk o evde ne yaparsa yapsın, ne yaşarsa yaşasın ne kadar da acı… Siz onun halasısınız, o sizin yeğeniniz sevmeniz (hele de böyle durumda bi çocuğu) sahiplenmeniz gerekirken yaklaşımınız çok itici kusura bakmayın. Kızınıza kötü örnek olduğunu düşündüğünüz konularda “Halacım bak o öyle olmaz çünkü…” diye ona doğrusunu öğretseniz hem kızınıza iyi örnek olursunuz hem çocuğa bir şeyler katarsınız..Annenizin size tepki göstermesi normal çünkü çocuk zaten kendi anne babasından bir şeyler görmüyor, bir de sizin tarafından irdenmesine gönlü razı gelmiyordur. Ellerine oyuncak, boya, yapboz vs verip “Halacım/annecim hadi siz yanımızda bi köşede oynayın biz kahve içelim.” diyip annenizle bi kenara çekilebilirsiniz. Bakın bu dünya fani, Allah gecinden versin ama size bir şey olsa sizin kızınız annenizin evinde o şekilde kalsa abinizin gözüne her yaptığı ettiği bu derece batsa nasıl hissederdiniz?
Kızıma davranışları beni öfkelendiren ve annemin adaletsizliğiGerçekten igrencsiniz yazdiklariniz tüylerimi diken diken yaptı
Hala kızın hareketleri sinirimi bozuyor yazıp duruyorsunuz burda 1000 kişi söylüyoruz çocuk normal siz normal değilsiniz
Lütfen çocuktan uzak durun eğer o çocuğa sert davranırsanız kızar sesinizi yükseltir eziklerseniz Allah da sizin cezanızı misliyle versin günahsız 6 yaşındaki çocuğa bu ne kadar öfke kin kusma böyle
abiniz yüzünden çile çeken siz değilsiniz yeğeniniz çekiyor çileHaklısınız ama yeter benim abim yüzümden yaşadığım çile , hep yalnızdım onun yüzünden anneme ihtiyacım var yine yalnızım , annem neden bu kadar adaletsiz davranıyor
Bakıcıyı tuttun pedagoga mı götüremedin?Haklılığınız var , ama çocuk kızıma bağırıyor hırpalıyor, eziyor ve bende anne olarak tepki veriyorum , bağırıp çağırma değil , sadece anne olarak tepki kızım zarar görmesin , çocuk çok acımasız , annem de bütün ilgisini o çocuğa veriyor , kızım ve ben yalnız kalıyoruz , bu adaletsiz ilk değil mi, Çocuğun yaptığı hareketler beni soğutuyor ondan , bilinçli değil belki ama elimde değil , belkide çocuk sağlıklı değil , fakat kimse çocuğu alıp pedagoğa götürmüyor … bende yapamıyorum
Annem bakmasın kendine baksın , ben böyle öfkelenmem, ama bunları yapması iyilik olmuyor sonuç iyi olmuyor ve sağlığı gidiyor ,Anneye de yazık o yaşta kadın torun bakmaz, torun sever. Anne, baba, birey olmayı beceremenis kızı ve oğlu çocuk yapmış kadın da hala onların peşinde o yaşta torun bakıyor. Bu yaşımda ben bakamıyorum çocuklarıma yetişemiyorum. Kadın birde yaranamiyor.
Mağdurum da mağdurumHaklılığınız var , ama çocuk kızıma bağırıyor hırpalıyor, eziyor ve bende anne olarak tepki veriyorum , bağırıp çağırma değil , sadece anne olarak tepki kızım zarar görmesin , çocuk çok acımasız , annem de bütün ilgisini o çocuğa veriyor , kızım ve ben yalnız kalıyoruz , bu adaletsiz ilk değil mi, Çocuğun yaptığı hareketler beni soğutuyor ondan , bilinçli değil belki ama elimde değil , belkide çocuk sağlıklı değil , fakat kimse çocuğu alıp pedagoğa götürmüyor … bende yapamıyorum
Annem sevgi versin ama sağlığını o çocuk uğruna kaybetmesin, anneye ve babaya sorumluluk versin ! Yapabilirler annem aldıkça yapmıyorlar!abiniz yüzünden çile çeken siz değilsiniz yeğeniniz çekiyor çile
beni delirtmek mi istiyorsunuz anlamıyor musunuz size çile çektiren yok o çile yeğenin çilesi siz ona gösterilen sevgiye tahammül edemiyorsunuz sorun bu konu bu
Uf ya cvp verme bence her yazdigi cvp ayrı sinir bozuyorBakıcıyı tuttun pedagoga mı götüremedin?
Hayır annem yapmasa abim ve annesi mecbur kalacak ! Annem yaptıkça hiçbirşey yapmıyorşartamam anneniz de kendini adamasın. zaten çocuğun anne babası da yok atın çocuğu sokağa gitsin.
çok sakince tane tane anlatıcam şimdi beni iyi dinlerseniz sevinirimAnnem sevgi versin ama sağlığını o çocuk uğruna kaybetmesin, anneye ve babaya sorumluluk versin ! Yapabilirler annem aldıkça yapmıyorlar!
İlginç bir şekilde hoşuma gitmeye başladı.Uf ya cvp verme bence her yazdigi cvp ayrı sinir bozuyor
Tuzunuz kurudur ondan gülüyorsunuzdur allah ağlatmasın ne diyeyim herkes siİn kadar şanslı olmuyorbeni anlamsız gerilim dolu bir gülme tutuyor konu sahibinin yorumlarını görünce
sinirden heralde
çok değişiksinizTuzunuz kurudur ondan gülüyorsunuzdur allah ağlatmasın ne diyeyim herkes siİn kadar şanslı olmuyor
İkna etmek değil benim derdim mecbur kalmalılılar ! maddi olarak bile birşey yapmıyorlar kendilerinin bütün keyiflerine harcarken bu nedir !! Annem emekli maaşını harcıyor! Ben gerçekten annemi anlayamıyorum ! Ben dayak yiyorum abimle mücadele edince benim görevimde değil abimi eğitmek annemin göreviçok sakince tane tane anlatıcam şimdi beni iyi dinlerseniz sevinirim
anneniz yarım asırlık hayatında çoluk çocukla uğraşmaya meraklı değil o da ister biraz keyif yapsın şu hayatda biraz rahatlık görsün yüzü gilsin değil mi ?
hah
abiniz ve yeğeninizin annesi çocuğu başından atmış kendi çocuklarına bakmıyorlar
atmışlar
silah zoruyla anneniz baktıramayacağına göre
çocuğundan vazgeçen birini anneniz ikna etsin hayalini kuruyorsunuz
kardeş olarak hala olarak aile olarak siz ikna etsenize abinizi madem öyle
Bana değil hırçınlığı kızıma aynen bir yorumcunun dediği gibi çocuklar çok acımasız oluyorlar birbirlerineKonu sahibi şöyle düşünün sizin iyi kötü istediğiniz zaman görebileceğiniz, konuşacağınız bir anneniz var ama bu küçücük çocuğun babaanneden başka hiçbir dayanağı yok.
Siz ılımlı, sevgidolu yaklaşırsanız çocuk da zamanla daha az hırçın olur.
Kendiniz geçmişte travmalara maruz kalmışsınız, en iyi siz yeğeninizin durumunu anlamanız lazım.
abinizin normal olmadığı belli biz size nasıl laf anlatamıyorsak annenizde oğluna anlatamıyor işte aynı şey...İkna etmek değil benim derdim mecbur kalmalılılar ! maddi olarak bile birşey yapmıyorlar kendilerinin bütün keyiflerine harcarken bu nedir !! Annem emekli maaşını harcıyor! Ben gerçekten annemi anlayamıyorum ! Ben dayak yiyorum abimle mücadele edince benim görevimde değil abimi eğitmek annemin görevi
Çocuğun Anneninde parası var ayrıca bunu da belirteyim annem ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum sanırım oda normal değilabinizin normal olmadığı belli biz size nasıl laf anlatamıyorsak annenizde oğluna anlatamıyor işte aynı şey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?