Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Cesaretiniz varsa abiye tepki verirsiniz hıncınızi ufacık çocuktan çıkaramazsınız..
Ama güçsüz olana tepki vermek kolay. O çocuk büyüyecek ve biraz sevgiyi çok görmeniz yanınıza kalmayacak bunu da unutmayın
Düşündükçe içime ates basıyor

Abime tepki verince şiddet görüyorum hemde bu yaşımda küfür şiddet, annem de böyle yaptığı halde biz aileyiz özür dile diyor , Anadolu kafası , kadın dediğin ezilir

Herkesin sizin gibi de düşünmesi beklenmez yorumu eleştirmek de ilginç
benim gibi düşünün dediğimi hatırlamıyorum çocuğun bir günahı yok diyorum siz işinize geldiği gibi cevaplar vermişsiniz o çocuğu irdeleyemezsiniz sorun o çocuk değil kendinizsiniz gidip boşanma sürecinde psikolojik destek alın sorunlarınızı kendiniz halledin anneniz o kız olmasa da sizin boşanma sorunlarınızı dinlemek zorunda değil belki kadın dinlemek istemiyor zorunda mı sorununuz ilgisiz kocanızla ilgisiz abinizle o kızı irdeleyip durmayın

Dinlemesin zaten ama abimi pas pas olup bana neden böyle davranıyor ki sorumluluk almaya çalıştığım yardım etmeye çalıştığım halde , gelmek bile istemedim buraya o çağırdı , pişmanım keşke evimde kalsaydım

Abime tepki verince şiddet görüyorum hemde bu yaşımda küfür şiddet, annem de böyle yaptığı halde biz aileyiz özür dile diyor , Anadolu kafası , kadın dediğin ezilir
O yüzden mi sizde hırsınızı 6 yaşındaki çocuktan çıkarıyorsun. Yaptıklarınız abinizin kulağına giderse ne olacağının farkında mısınız?

Zaten gelmicektim annem istedi şimdide böyle ayrım yapıyor
siz kafanızda kurmuşsunuzzz psikoloğa gidin bu dertlerinizi anlatın kibar bir dille size hıncınızı küçücük savunmasız anasız babasız kızdan çıkardığınızı anlatsın kocaya bir şey diyemediniz abi ye bir şey dediniz şiddet gördünüz tabii küçük kıza sardınız korkum o küçük kızın şiddet görebilecek olması bu kadar kin öfke şiddetle sonuçlanmaz inşallah

O zaman annenizin zihniyeti belliyken bana neden yardımcı olmuyor diye düşünerek kendi kendinizi boşuna yıpratmayın. Annenizi olduğu gibi kabul edin
Edemiyorum adaletsiz likk gibi geliyor ve öfkeleniyorum , zararı çocuklar görüyor ve kullanılmış hissediyorum

En iyisi siz o kızı postalayın evden. Ne de olsa kızgın olduğunuz abinizin kızı. Hakediyor sonuçta, babası yani. Öte yandan sizin annenize ihtiyacınız var. Altı yaşında olduğunuz için...Ay pardon karıştırdım. O kız altı yaşındaydı dimi. Peki siz kaç yaşındaydınız?

Ben abim yüzümden uzaktayım ayrıca ….
Abin yüzünden mi yurtdışında okudun, orda eşinle tanışıp evlendin, abin yüzünden mi saçma sapan bir adamdan zorla çocuk yaptın? Abinin bıraktığı travmayı anladım, ama her şeyi de abiye atıp elleri temizlemesek mi ha Pericik? Biraz kendimize baksak mı artık, hayatımızın sorumluluğunu alsak mı, istenmediğimiz yere sokulmaya çalışmasak mı daha fazla? Sevileyim, kabul göreyim diye iyi rolü yapmak yorucu olmuyor mu?

Benim derdim o kız değil, annemin adaletsiz yaklaşımı, benimde şu an bir çocuğum var , ve o da sevgiye aileye muhtaç , abime bu kadar tolerans neden beni neden yalnız bırakıyor bu kadar?
ilk baş derdiniz tam olarak kızdı şimdi lafı çevirdiniz yeğeninizden o kız o kız diye irdeleyici bahsetmeniz sahiplenmeyişiniz kız şımarık kız kötü örnek dayanamıyorum katlanamıyorum insanlar tepki koyunca abime kızıyorum emin olun ilk baş abim kızına bakmıyor ilgilenmiyor deseniz hepimiz sadece abinize kızardık ama siz ondan betersiniz siz birde kıskançsınız vicdansızsınız yeğen sevgisinden gram nem almamışsınız

siz bu yorumda sorunun abinizin ilgisizliği olduğundan bahsetmediniz siz kızın şımarıklıklarından annenizin ona olan ilgisinden sizin kocaaaa bir kadın olarak evliliğinizden şımarık bir şekilde sıkılmış olmanızdan ve annenizin küçücük kızı bırakıp sizinle ilgilenmemesinden şikayetçi oldunuz ilerleyen cevaplarında kocanızın ilgisizliğinden esrar kullandığından bahsettiniz bunların hiç biri çocuğun suçu değil ama siz bildiğin kızı istemiyorsunuz

Ne Zaman o kız evden gitsin dedim yazarmısınız? Kıza hala olarak yaptıklarımı bile yazdım , yorum yapanlar benim kızı sokağa atmak istediğimi yazdılar

Hangi ara 6 yaşında bir çocuğa böylesine öfkelenecek kadar kalbinizi kararttınız?

Bence asıl kötü örneği çocuğunuza siz oluyorsunuzdur bu kalpsizliğinizle.

Hayır horlanmalı değil fakat çocuk ta biraz saygılı olmalı değil mi?
sen kasık kadarsın saygı sevgili ilgi merhametten nasibini almamışsın bide çocuk saygılı olmalı demişsin 6 yaşındaki çocuk o sen kendi çocuğuna bak bakalım o saygılımı bide derdim çocuk değil dio hadi yaaaa

Sıkılmadınmı bana giydirmekten için soğumadı mı?

Haklısınız ama yeter benim abim yüzümden yaşadığım çile , hep yalnızdım onun yüzünden anneme ihtiyacım var yine yalnızım , annem neden bu kadar adaletsiz davranıyor
Bunların hırsını abinizden çıkarın, zaten anne baba tarafından terk edilmiş bir çocuktan değil..Ya da bence siz bir psikoloğa gidin, gerçekten çok ihtiyacınız var gibi..

Ne Zaman o kız evden gitsin dedim yazarmısınız? Kıza hala olarak yaptıklarımı bile yazdım , yorum yapanlar benim kızı sokağa atmak istediğimi yazdılar
ben bu yorumda kapının önüne koymak istediniz mi yazdım dayanamıyorum katlanamıyorum yazmışsınız dedim sizin katlanamadığınız annenizin ona ilgisi siz dertlerinizi annenize değil psikoloğa anlatın

Sıkılmadınmı bana giydirmekten için soğumadı mı?
soğmadı çocuk konusunda hassasım benimde yeni ayrılmış ablam var yeğenim var bizimde evimizde dengeler bozuk ama ben suçu yeğenime atmıyorum onu anlıyorum ve tek öfkemi sabahlara kadar eve girmeyen ilgisiz babasına atıyorum ve benimde senin gibi vicdansız babaannem halam var 5 sene öncede ayrılmak istedi ama onlar babamın parasını yiyecek yeğenim bu evde büyüyecek diye kıskandı ablam baskılara boyun eydi gitti o eve 2 yaşındaki çocuğu kıskandılar hemde kendi canımız kanımız dünyada sizin gibi kötü insanlara içim soğmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…